מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שווה לקרוא סיפור הצלחה.אהרון28/10/2007
שלום לכולם !
הסיבה היחידה שאני כותבת את זה היא כי אני מכירה את ההרגשה כשרוצים לרדת במשקל ולא מצליחים לעמוד בדיאטות ובמגבלות ובספורט ובשינוי פתאומי וגם כשמצליחים מעלים שוב , ואני מצאתי את הנוסחה האולטימטיבית להצלחה בטוחה!!! הכל בראש!
אתחיל בהקדמה קטנה לפני שאגש לעניין :
אני בת 26 לא שמנה , אך בשנים האחרונות העליתי 10 קילו בגלל אורך חיים לא מסודר ופשוט חיים ללא הגבלות וגבולות מבחינת כמות המזון ושעות צריכתו , נתתי לעצמי חופש מוחלט ולא חשבתי פעמיים לפני כל דבר שהכנסתי לפה וכמובן שאין מה לדבר על פעילות גופנית , כי התעצלתי אפילו ללכת ברגל ממקום למקום והכל נעשה ברכב ( ראוי לציין אני גרה במקום קטן ויש אפשרות להגיע לכל מקום ברגל אם רוצים , מה שהייתי עושה פעם ) אני שונאת לעשות ספורט ואף פעם לא אהבתי.
כמו כולם בכל מוצ"ש החלטתי שאני מתחילה דיאטה מיום א' וכמובן שלא עמדתי בשום התחייבות שכזו.
עד שיום אחד החלטתי כי אין שום סיכוי שארד במשקל אם אעשה דיאטה ואגביל את עצמי באוכל שאני אוהבת ואתמיד בספורט ואז קראתי מאמר שבו בחורה מספרת על עצמה שהורידה משקל מהרגע שהפסיקה לאכול מהשעה שבע בערב ובמהלך היום אכלה מה שרצתה , החלטתי ששווה לנסות .
החלטתי שלא אכפת לי כמה זמן יקח לי לרדת במשקל ולהכנס לכושר אך כל דבר הכי קטן שאעשה למטרה זו יבורך ולכן התחלתי בדברים הכי קטנים לדוגמא: בערב אני רגילה לשתות תה /קפה עם עוגיות ולאכול פירות (אחרי ארוחת ערב,ראוי לציין כי שאני עובדת עד שעה 17:00 ובעבודה אין לי ארוחות מסודרות) התחלתי לצמצם בכמות העוגיות ובמקום 5 עוגיות עם תה אכלתי 2, לא הרגשתי שינוי גדול מבחינת רעב וגם הייתי גאה בעצמי שאכלתי רק 2 ולא 5 . בנוסף התחלתי ללכת ברגל הביתה מעבודה , דבר שגרם לי לחסוך בכסף לנסיעות ונתן הרגשה שאני אתמיד בזה כי זה לא ספורט זה מעשה שאין לי ברירה אחרת אלא לעשותו ולכן אתמיד בזה. ככה המשכתי מספר ימים ותמיד שיננתי לעצמי שלא משנה כמה זמן יקח לי לרדת כל שינוי הכי קטן יעשה רק טוב, לאחר שבוע או יותר התרגלתי לאכול פחות עוגיות והחלטתי להוריד לעוגיה אחת ופרי אחד בערב (אחרי השעה 19:00) , והמשכתי ללכת ברגל הביתה . קניתי לי חישוק למותניים שלא גורם להזיע וניתן לסובב אותו חצי שעה ולראות טלויזיה ולא להתאמץ יותר מידי וגם שמעתי שזו פעילות שמחטבת אם מתמידים בה .
ועדין אני מדגישה לא היה חשוב לי כמה ארד וכמה זמן אקח לזה לקרות גם 100 גרם בחודש ,העיקר שאכנס לאיזושהי שגרה אחרת ולא אכביד על עצמי ואוכל להתמיד בה .
לאט , לאט עם השבועות ראיתי שאני כבר פחות רעבה אחרי שבע בערב וכבר יכולה לוותר על עוגיה עם התה , נשארתי עם פרי , הליכה ברגל הביתה וחישוק , הרגשתי טוב עם עצמי והעיקר גאה בעצמי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אהרון28/10/2007. חשוב לציין כי לא הגבלתי את עצמי אם הייתי צריכה ללכת לאירוע עם ארוחות -אכלתי , או מסעדה לא כל יום ואפילו לא פעם שבשוע אבל לפעמים כן.
עוד דבר שחשוב לציין שדאגתי לאכול ארוחה טובה בערך מהשעה חמש ועד השעה שש , ששש וחצי בערב ככה שלא הייתי רעבה לאוכל אחרי זה ושיננתי לעצמי שאני לא רעבה כי אכלתי רק לפני שעה או שעתיים ואם אני אוכל משהו עכשיו זה יהיה סתם לדחוף אוכל שלא הכרחי וללא רעב , ובכלל אמרתי לעצמי שאני יכולה לאוכל כשאני רעבה ולא לאכול כשלא ולכן צריך להעסיק את עצמי כדי שלא אחשוב על אוכל בערב אז עשיתי כל מיני דברים בשעות הערב שהעסיקו אותי וכשכבר נזכרתי שלא אכלתי כלום היה השעה 22:00 , גם ככה מאוחר אין טעם עכשיו בכלל לחשוב על אוכל ועוד יותר טוב לא להסתובב במטבח ו/או ליד אנשים שאוכלים .
לאט , לאט התחלתי להוריד בדברים נוספים שלא גרמו לי סבל כמו משקאות מתוקים , ממתקים אכלתי בכמות מצומצמת והפחתתי בפירות , וזה לא היה כבר קשה כי הגוף התרגל לקבל כמות קטנה יותר של אוכל אז כל דבר שהייתי רגילה לאכול אכלתי רק בכמויות קטנות יותר (חוץ מארוחה אחת טובה ביום שבה אפילו לא ספרתי מה אני אוכלת ).
התחלתי לרדת במשקל פתאום! ממש ככה!
אנשים שרואים אותי כל יום התחילו להגיד שרזיתי , ולא סיפרתי שום דבר לאף אחד , אפילו כששאלו אותי :מה את בדיאטה אמרתי שלא! שאני משנה אורך חיים! וגם לא התייחסתי לזה כאל דיאטה כי זה לא! גם ראיתי כל מיני תוכניות טלויזיה שבהם מסתבר כי המון אנשים פשוט לא אוכלים בערב כמו אופרה ווינפרי , וזה חיזק אותי עוד יותר.
לא שקלתי את עצמי כי לא חשוב המשקל אלא המראה , וברגע שראיתי תוצאות הגברתי קצב ללא קושי , בהדרגה ובדרך בטוחה התחלתי להוריד עוד הפסקתי לאכול אחרי 19:00 , הורדתי עוד שטויות ומתוקים וכמויות האוכל והגעתי למצב שזה לא קשה לי וגם שהמשכתי ללכת ברגל (הליכה של 30 דקות) ולסובב חישוק בערב כמעט כל יום. בימים שלא הלכתי ברגל מכל מיני סיבות עשיתי ספורט בבית כמו : בטן ,ידיים , קפיצות ואירובי וכבר לא הרגשתי באסה לעשות את זה , נהפוך הוא ירידה במשקל דרבנה אותי להמשיך את זה ואף להגביר ללא קושי ועצלות.
ושוב המשקל שלי לא משנה אלא הדרך בה צריך להתחיל לרדת במשקל!!!!
אני לא יודעת כמה הורדתי אך אני יודעת שכמעט כל המכנסיים גדולים עליי , וכולם אומרים לי כמה רזיתי וזה נותן לי הרגשה טובה והכי חשוב שאין לי בעיה להמשיך לחיות את החיים ככה – שיניתי אורך חיים , הכנסתי לעצמי לראש לאט , לאט שלא אוכלים אם לא רעבים , וגם אם רעבים ניתן לאכול משהו קטן בצהריים כמו סלט עם פרחיות אורז ופרי או שתיים ושובעים !ובערב ארוחה טובה עם כל המרכיבים הדרושים , אין צורך לאכול לחם עם ארוחה ואפשר להסתדר גם עם מים כשצמאים!
אני חייבת להגיד שאני לא דיאטנית ולא למדתי את הנושא הזה לעומק חוץ מלקרוא ספרים ומאמרים וכתבות בנושא, אבל כמו שכולם אומרים שינוי אורך חיים זה הדבר הכי חשוב !!! הכי חושב לא להחסיר מעצמ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אהרון28/10/2007
אני חייבת להגיד שאני לא דיאטנית ולא למדתי את הנושא הזה לעומק חוץ מלקרוא ספרים ומאמרים וכתבות בנושא, אבל כמו שכולם אומרים שינוי אורך חיים זה הדבר הכי חשוב !!! הכי חושב לא להחסיר מעצמי כלום! אך להגביל כמויות , להיכנס לזה לאט ובזהירות , רק ככה ניתן לבצע את זה ולהתמיד בזה! תשכחו מהמושג דיאטה! זה סתם גורם לנו לרצות לאכול יותר , תחשבו שכל גרם שתרדו גם לקום מהכיסא וללכת לזרוק זבל במקום לשלוח משהוא, או ללכת לטייל אם הכלב או כל פעילות גופנים למטרה מסויימת מבורכת!
כיום אני כבר רצה במסלול כשעה ,כמה פעמים בשבוע בלי בעיה ! אני!! שלא סבלתי את זה ולא התמדתי מעולם , אני לא אוכלת אחרי שבע בכלל חוץ ממים וחוץ ממקרים מסוימים כמו מסעדות או אירועים וגם יום אחרי משתדלת לעושת יותר ספורט (חשוב רק כשעתיים אחרי אוכל).
אני עדיין רוצה להוריד עוד קצת מהמשקל ולהגיע לפסגה משלי ואני יודעת שאני מסוגלת כי אני לא סובלת ! ולא מעלה משקל וגם מרשה לעצמי לאכול כל מה שבא לי!!! (בכמויות קטנות).
מקווה שתנסו את זה ותצליחו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)