חוו"ד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוו"ד
    עוד אחת
    30/05/2010

הי שלום, אני בת 35 עד לפני ארבע שנים שקלתי 48 קילו, מאחר ועברתי תקופה קשה עליתי בארבע שנים עשר קילו, שכולם מאכילת ממתקים, לאחר יעוץ ולאחר שהתגלה אצלי חוסר חמור במחסני הברזל לא בB 12 ניתנה לי המלצה לתפריט הבא מה דעתכם?
    בבוקר מוקדם:פרי
    ארוחת בוקר:כריך לחם שיפון עם חמאת בוטנים/סלט טונה
    ארוחת צהריים:דג/עוף/כריך לחם שיפון /קטניות/דגנים
    ארוחת ביניים: פרי+4 אגוזים
    ארוחת ערב:כריך לחם שיפון עם אבוקדו/טחינה או דג

האם זה לא המון אוכל ????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוו"ד

הוספת תגובה

• ליבי

ד``ר נסטור ליפובצקי
    30/05/2010

שלום ליבי,
    זה לא המון אוכל, אבל זה לא מותאם לחוסר ברזל. התפריט שלך צריך להיות מורכב מבשר רזה, טחינה גולמית עם לימון, גרעינים לבנים, משמישים יבשים בשילוב עם פרי הדר או תות שדה או קיוי. הייתי ממליץ לך לגשת לדיאטנית שתשלב תפריט להעלאת רמת הברזל יחד עם שמירה על המשקל.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחינה

עוד אחת
    31/05/2010

האמת היא שהטחינה כפי הנראה אינה מעלה לי את הברזל כי זה אחד המאכלים שאני אכלתי בעברי בכמויות גדולות מאוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה של הטחינה הגולמית

אהרון רזון
    31/05/2010

היא שספיגת הברזל (הרב) שבה מעוכבת על ידי נוכחות מסיבית של חומצה פיטית שקושרת את המתכת. אכילתה יחד עם מאכל עתיר וויטמין C משפרת את הספיגה, אבל עדיין זה לא הפתרון המועדף לחוסר ברזל.
    שיפור משמעותי אפשרי על ידי אכילת בשר בקר ובעיקר כבד מכל סוג. גם בחלק מהדגים ישנה כמות סבירה שנספגת טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל

עוד אחת
    31/05/2010

אהרון תודה על תשובתך אבל אין לי מחסור כלל ב-B 12 רק מחסני ברזל רקים לחלוטין והומגלובין נמוך אשר גורמים ללחץ דם נמוך וחוסר כח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את כבר ציינת את זה בהודעה הראשית.

אהרון רזון
    31/05/2010

המזונות שהמלצתי הם עתירי ברזל זמין (מסוג heme) ולא רק B12.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו