מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלוריותאלינה31/10/2007
אני בת 16, משקל 57-58, גובה 1.68
מה סך הקלוריות שאני אמורה לאכול ביום ואיך מתבצע החישוב?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש להוסיף
אלינה31/10/2007שאני מעויינת לדעתאת סך הקלוריות לשמירה מדויקת על המשקל הנוכחי, לא להורדה ולא לעלייה.
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל מנת להעריך את הוצאת האנרגיה
אהרון31/10/2007אני צריך פרוט של הפעילות שלך (יומית או שבועית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעולות יומיות
אלינה31/10/2007עושה כל יום 20 דק' על אופני כושר ותרגילים לשירירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטרה לשאלתי
אלינה31/10/2007היא:
לפני כחודש פרסמתי שאלה כאן בפורום בבקשה לחוות דעתעל התפריט היומי שלי שמכיל 1000-1120 קל' וציינתי שאני מעוניינת להפסיק בירידה במשקל ולשמור על המשקל התקין (הדיאטה נמשכת עד היום כ4 חודשים). מוניקה קרן אישרה את התפריט אך אמרה שעל מנת להפסיק בהרזיה עלי להוסיף אט-אט קלוריות לתפריט (כ100 קל' כל שבוע). אני מעויינית לדעת מהי הכמות קלוריות שאליה בסופו של דבר אצטרך להגיע מבלי לפגוע במשקל כלל ואשמח לשמוע טיפים בעניין.
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלינה
אהרון31/10/2007הוצאת האנרגיה המשוערת שלך 1800-2000 ק"ק. את צריכה להגיע בהדרגה לכמות הזאת תוך העלאה של הפעילות האירובית ל30-60 דקות ביום ולעקוב כל שבוע אחרי השינוים במשקל.
הערה: בטעות של המערכת הגיעה אליך תשובה מיועדת לרחל מלול אבל היא תקפה גם בישבילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל המשקל שלך לא רע
אהרון31/10/2007אבל אם תוכלי להתקרב ל51 יהיה עוד יותר טוב. אם תחליטי לעשות את זה (לא חובה!), בשום אופן עם דיאטה דלה מדי אלא מתונה, מאוזנת ומגוונת בליווי פעילות גופנית מתאימה.
אם את לא עוסקת בפ"ג יום יומית, הוצאת אנרגיה המשוערת שלך הינה 1800-2000 ק"ק.
אם את לא מעוניינת לרזות, ואני מניח גם לא להשמין, את צריכה מאזן קלורי אפסי, כלומר לאכול את כמות הקלוריות הנ"ל.
אחוזי כל אחד מאבות המזון מתייחסים לערך הקלורי ולא לכמות. 1 גרם של פחמימות וגם חלבון = 4 ק"ק. 1 גרם שומן = 8.8 ק"ק. לדוגמה אם את אוכלת 2000 ק"ק ליום לפי החלוקה הבאה:
10% חלבון = 200 ק"ק = 50 גרם
60% פחמימות = 1200 ק"ק = 300 גרם
30% שומן = 600 ק"ק = 68 גרם
הערכים הנ"ל אינם בהכרח קבועים, למשל מי שעוסק בפ"ג במינון גבוה צריך לצרוך יותר חלבונים, עד 1.5 גרם לק"ג גוף ואף יותר.
ישנם טבלאות עם הרכב בגרמים של כל אחד מאבות המזון עבור 100 גרם מזון כלשהו, כך שאפשר לשער את הכמות שאת אוכלת.
בתשובה שתקבלי מאחד ממנהלי הפורום בוודאי שיציעו לך לפנות לרופא\תזונאית לצורך הרכבת תפריט. גם אני חושב שזה ראיון טוב וזה יקצר לך את הדרך ויעזור לך להפנים את עקרונות התזונה הנכונה (אלא אם כן הוא\היא חסיד(ה) של אחת מן הדיאטות המטורפות, לצערינו יש עדיין גם כאלה).
דרך אחרת היא לעשות את זה על ידי למידת הנושא. יש חומר בשפע באינטרנט ותמיד אפשר לקבל הסברים בפורומים כמו הנוכחי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל
אלינה01/11/2007להתקרב למשקל 51 זה רעיון מטורף מכיוון שגם כך אני רזה- אני מבנה רחב. כמו כן אין לי אפשרות להגדיל את זמן הפעילות הגופנית מפאת לוח זמנים צפוף (כאשר מתאפשר לי אני עושה הליכות של שעה או משתתפת בשיעורי ריקוד של כשעה ורבע). בכמה תגובות באתר ראיתי שיטה לחישוב כמות הקלוריות היומית הדרושה ע"פ ק"ק לכל ק"ג משקל. באתרים נוספים שבדקתי יצא לי שהBMR שלי הוא 1426 וכמות הקלוריות שאני צריכה לאכול היא 1711. האם כך הדבר?!
כמו כן בשאלה שפרסמתי כאן בפורום לפני כחודש ענתה לי מוניקה קרן שלי לעלות את מס הקלוריות שאני צורכת לכ1600 בהדרגה- להוסיף כ100 קל' כל שבוע על מנת לא לפגוע בירידה היפה במשקל שעשיתי- כ7 קילו.
היום התחלתי בתהליך- הוספתי 100 קל' והייתי שמחה לשמוע טיפים.
כמו כן אני רוצה לציין שאני מעויינת לשמור על המשקל ולא לרדת אך גם לא לעלות.
בתודה מראש- אלינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלינה, המשקל שלך טוב
אהרון01/11/2007כתבתי לך בתגובה הקודמת שהתשובה לא מיועדת לך אלא לרחל מלול ובטעות הגיעה אליך.
ברור שאת לא צריכה לרזות יותר ואם את כבר צועדת שעה ורבע מדי פעם וגם רוקדת אין צורך להוסיף פעילות אירובית. חלק ממה שכתבתי לרחל תקף גם בשבילך ואני מתכוון על ההסברים בקשר להרכב התזונה המאוזנת.
מה שיצא לך, 1711 ק"ק הינו רק מספר תיאורטי ומימלא לא תוכלי למדוד את הערך הקלורי בדיוק הזה. אני הייתי יותר "נדיב" ואמרתי עד 1800-2000 אבל את צריכה לעקוב אחרי שנוים במשקל ולאכול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוריות
מוניקה קרן01/11/2007שלום אלינה,
סך הקלוריות שאת צריכה לצרוך כדי לשמר את משקלך הוא כ- 1800- 2000. יש מספר דרכים לחישוב, כולל נוסחאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)