טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
יצא לי לקרוא פה שאלה שהופנתה ואתה ענית עליה..ונאמר בה: ''10-20% חלבון 50-60% פחמימות 20-30% שומן (כמה שיותר מן הצומח)''
זאת אמירה שלך .. עכשיו השאלה שלי היא כזאת -איך אני אוכל לדעת כמה גרמים של חלבון פחמימות ושומן אני אמורה לאכול במהלך היום? כי אתה כתבת את זה באחוזים וזה לא ממש ברור לי.. מחכה לתשובה..:)
נ.ב אם זה קושר לנתונים אישיים אז ככה: בת 17 ,מטר 60 שוקלת 56-57
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אבל אם תוכלי להתקרב ל51 יהיה עוד יותר טוב. אם תחליטי לעשות את זה (לא חובה!), בשום אופן עם דיאטה דלה מדי אלא מתונה, מאוזנת ומגוונת בליווי פעילות גופנית מתאימה. אם את לא עוסקת בפ"ג יום יומית, הוצאת אנרגיה המשוערת שלך הינה 1800-2000 ק"ק. אם את לא מעוניינת לרזות, ואני מניח גם לא להשמין, את צריכה מאזן קלורי אפסי, כלומר לאכול את כמות הקלוריות הנ"ל. אחוזי כל אחד מאבות המזון מתייחסים לערך הקלורי ולא לכמות. 1 גרם של פחמימות וגם חלבון = 4 ק"ק. 1 גרם שומן = 8.8 ק"ק. לדוגמה אם את אוכלת 2000 ק"ק ליום לפי החלוקה הבאה: 10% חלבון = 200 ק"ק = 50 גרם 60% פחמימות = 1200 ק"ק = 300 גרם 30% שומן = 600 ק"ק = 68 גרם הערכים הנ"ל אינם בהכרח קבועים, למשל מי שעוסק בפ"ג במינון גבוה צריך לצרוך יותר חלבונים, עד 1.5 גרם לק"ג גוף ואף יותר. ישנם טבלאות עם הרכב בגרמים של כל אחד מאבות המזון עבור 100 גרם מזון כלשהו, כך שאפשר לשער את הכמות שאת אוכלת. בתשובה שתקבלי מאחד ממנהלי הפורום בוודאי שיציעו לך לפנות לרופא\תזונאית לצורך הרכבת תפריט. גם אני חושב שזה ראיון טוב וזה יקצר לך את הדרך ויעזור לך להפנים את עקרונות התזונה הנכונה (אלא אם כן הוא\היא חסיד(ה) של אחת מן הדיאטות המטורפות, לצערינו יש עדיין גם כאלה). דרך אחרת היא לעשות את זה על ידי למידת הנושא. יש חומר בשפע באינטרנט ותמיד אפשר לקבל הסברים בפורומים כמו הנוכחי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אמ..כן אני עוסקת הרבה בספורט אני עושה ספינינג ואני יוצאת להליכה\ריצה כל יום 45 דק' עוסקת גם באימון כוח..חוץ מזה אני נורא אוהבת ספורט ! ובטח שאני רוצה להתקרב ל 51..:) זה היעד שלי.. תודה אהרון אתה עוזר לי מאוד בכל התשובות שלך..!סוף שבוע נעים..
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
טיפול רב תחומי בהשמנה
כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל... קרא עוד