שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דוד
    01/11/2007

שלום רב.
    יש לי שאלה בנוגע לגוף שלי.הגובה שלי 1.68 והמשקל 58 אני כבר לא יגבה נראה לי.ומה שמעצבן אותי זה שממש רואים לי את העצמות מתחת לחזה ויש לי גם שקעים כאלה בבטן.אם אני פשוט יאכל יותר וישמין השקעים יסגרו ועצמות יתכסו בשומן או שהשומן פשוט ילך לכרס?(מה שנראה לי שקורה).מה אני יכול לעשות כבר כדי לא להראות רזה??(כיום אני מתאמן הרבה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דוד, למה להשמין?

אהרון
    01/11/2007

בשום אופן אתה לא צריך להוסיף שומן אלא שרירים ואז הגוף שלך יראה אטלתי ומלא.
    אינני יודע איזו פעילות אתה עושה, אבל אתה צריך פעילות בונה שרירים (תרגילי כוח) 3-4 פעמים בשבוע בעומסים ומינון נכונים. אני ממליץ לך להרשם לחדר כושר ולעבוד על פי תוכנית והדרכה של המדריך.
    כמובן שתזונה נכונה הינה הכרחית ואם אין לך נסיון ורצון ללמוד לבד את הנושא, פנה לאיש מקצוע מנוסה שיבנה תכנית תזונה מותאמת לצרכים שלך. במקרים מסויימים אפשר לעשות את זה במסגרת ק"ח, אחרת זה יהיה תמורת תשלום. לא נראה שמצבך, מתוך הנחה שאתה בריא, ק"ח תממן את הטיפול התזונתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מוניקה קרן
    01/11/2007

שלום דוד,

איני ממליצה להוסיף מסת שומן, כי אם שרירים. זה נהדר שאתה מתאמן. כדאי להשקיע את מירב המאמצים בתכנית אימון נגד התנגדות, כלומר מכשירים או משקולות. כדאי להתיעץ עם איש מקצוע להתאמת תכנית אישית.

כמובן לדאוג לאכילה בריאה במקביל.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

דוד
    05/11/2007

תודה על התשובה.
    אני לא יכול ללכת לחדר כושר ואני מעדיף לא לעשות משקולות.עד לפני שנפצעתי התאמנתי בערך חודשיים אז יכול ליהיות שזה לא היה מספיק זמן לתוצאות בינתיים אני מחכה להחלים מהפציעה ביד.הספורט שעשיתי היה תרגילים בייתים ז"א מתח,כפיפות בטן,שכיבות שמיכה ועוד כמה כאלה.זה נקרא גם אימוני התנגדות? אני ישיג את המטרה שלי כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוד, גם זה טוב

אהרון
    06/11/2007

גם תרגילים נגד משקל הגוף הינם תרגילי התנגדות רק שבמקרה הזה אתה לא יכול לשנות את העומסים אלא רק מספר החזרות והסטים. למעשה אתה יכול להגדיל את העומס על ידי שימוש במשקולות גוף (קרסוליים, ידיים וחזה\גב). אם אתה עובד נכון, זה לא הכרחי להוסיף משקולות.
    על מנת להשיג אפקט אימון צריך לבצע 3-5 סטים של 65% ממספר המרבי של החזרות שאתה מסוגל לעשות ללא הפסקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון

דוד
    06/11/2007

זה בערך מה שאני עשיתי עד הפציעה.
    הייתי עושה 20X4 שכיבות שמיכה ובדברים שהייתי פחות טוב הייתי עושה 10X4 אבל אני לא משתמש במשקולות בכלל זה בסדר? תוך כמה זמן יהיה שינוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוד

אהרון
    06/11/2007

כפי שאמרתי לא חייבים להשתמש במשקולות. אפשר להכנס לאפקט אימון גם בלי, העיקר לבצע נכון, בכל טווח התנוע, ובעצימות של לפחות 65%. לפי השיטה הקלסית צריך הפסקה של 48 שעות בין אימונים באותה קבוצת שרירים אבל הגישה המודרנית מאפשרת כל יום בתנאי שהעצימות משתנה (יום אחד חזק, יום אחד בינוני-חלש). אם תעבוד בצורה האופטימלית תתחיל לראות תוצאות אחרי חודשיים, לא רק במשקל אלא גם וויזואלית. אני מזכיר לך שגם תזונה נכונה נחוצה לבנית שרירים.
    שים לב לחלבון, צריך להיות 1.2-1.5 גרם לכל ק"ג גוף. אם אכלת 3 שעות לפני האימון ארוחה עיקרית לא חייב לאכול, אחרת אכול ארוחה קלה מבוססת על פחמימות מורכבות 1-1.5 שעה לפני האימון. תוך שעה מסוף האימון מומלץ לאכול ארוחה עיקרית לא כבדה מבוססת על חלבון ופחמימות ותמיד בליווי ירקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדקתי

דוד
    07/11/2007

בדקתי באיזה אתר אחד ויש לי פי 1.5 מחלבונים מהמשקל שלי אז המצב שלי טוב מהבחינה הזאת עכשיו אני רק צריך לחזור להתאמן נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מצב שלא תצליח!

אהרון
    07/11/2007

אימון נכון, תזונה נכונה, כוח רצון והרבה משמעת עצמית מבטיחים הצלחה.
    אשמח מאוד לשמוע על ההתקדמות שלך
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו