מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדוד01/11/2007
שלום רב.
יש לי שאלה בנוגע לגוף שלי.הגובה שלי 1.68 והמשקל 58 אני כבר לא יגבה נראה לי.ומה שמעצבן אותי זה שממש רואים לי את העצמות מתחת לחזה ויש לי גם שקעים כאלה בבטן.אם אני פשוט יאכל יותר וישמין השקעים יסגרו ועצמות יתכסו בשומן או שהשומן פשוט ילך לכרס?(מה שנראה לי שקורה).מה אני יכול לעשות כבר כדי לא להראות רזה??(כיום אני מתאמן הרבה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד, למה להשמין?
אהרון01/11/2007בשום אופן אתה לא צריך להוסיף שומן אלא שרירים ואז הגוף שלך יראה אטלתי ומלא.
אינני יודע איזו פעילות אתה עושה, אבל אתה צריך פעילות בונה שרירים (תרגילי כוח) 3-4 פעמים בשבוע בעומסים ומינון נכונים. אני ממליץ לך להרשם לחדר כושר ולעבוד על פי תוכנית והדרכה של המדריך.
כמובן שתזונה נכונה הינה הכרחית ואם אין לך נסיון ורצון ללמוד לבד את הנושא, פנה לאיש מקצוע מנוסה שיבנה תכנית תזונה מותאמת לצרכים שלך. במקרים מסויימים אפשר לעשות את זה במסגרת ק"ח, אחרת זה יהיה תמורת תשלום. לא נראה שמצבך, מתוך הנחה שאתה בריא, ק"ח תממן את הטיפול התזונתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מוניקה קרן01/11/2007שלום דוד,
איני ממליצה להוסיף מסת שומן, כי אם שרירים. זה נהדר שאתה מתאמן. כדאי להשקיע את מירב המאמצים בתכנית אימון נגד התנגדות, כלומר מכשירים או משקולות. כדאי להתיעץ עם איש מקצוע להתאמת תכנית אישית.
כמובן לדאוג לאכילה בריאה במקביל.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
דוד05/11/2007תודה על התשובה.
אני לא יכול ללכת לחדר כושר ואני מעדיף לא לעשות משקולות.עד לפני שנפצעתי התאמנתי בערך חודשיים אז יכול ליהיות שזה לא היה מספיק זמן לתוצאות בינתיים אני מחכה להחלים מהפציעה ביד.הספורט שעשיתי היה תרגילים בייתים ז"א מתח,כפיפות בטן,שכיבות שמיכה ועוד כמה כאלה.זה נקרא גם אימוני התנגדות? אני ישיג את המטרה שלי כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוד, גם זה טוב
אהרון06/11/2007גם תרגילים נגד משקל הגוף הינם תרגילי התנגדות רק שבמקרה הזה אתה לא יכול לשנות את העומסים אלא רק מספר החזרות והסטים. למעשה אתה יכול להגדיל את העומס על ידי שימוש במשקולות גוף (קרסוליים, ידיים וחזה\גב). אם אתה עובד נכון, זה לא הכרחי להוסיף משקולות.
על מנת להשיג אפקט אימון צריך לבצע 3-5 סטים של 65% ממספר המרבי של החזרות שאתה מסוגל לעשות ללא הפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון
דוד06/11/2007זה בערך מה שאני עשיתי עד הפציעה.
הייתי עושה 20X4 שכיבות שמיכה ובדברים שהייתי פחות טוב הייתי עושה 10X4 אבל אני לא משתמש במשקולות בכלל זה בסדר? תוך כמה זמן יהיה שינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוד
אהרון06/11/2007כפי שאמרתי לא חייבים להשתמש במשקולות. אפשר להכנס לאפקט אימון גם בלי, העיקר לבצע נכון, בכל טווח התנוע, ובעצימות של לפחות 65%. לפי השיטה הקלסית צריך הפסקה של 48 שעות בין אימונים באותה קבוצת שרירים אבל הגישה המודרנית מאפשרת כל יום בתנאי שהעצימות משתנה (יום אחד חזק, יום אחד בינוני-חלש). אם תעבוד בצורה האופטימלית תתחיל לראות תוצאות אחרי חודשיים, לא רק במשקל אלא גם וויזואלית. אני מזכיר לך שגם תזונה נכונה נחוצה לבנית שרירים.
שים לב לחלבון, צריך להיות 1.2-1.5 גרם לכל ק"ג גוף. אם אכלת 3 שעות לפני האימון ארוחה עיקרית לא חייב לאכול, אחרת אכול ארוחה קלה מבוססת על פחמימות מורכבות 1-1.5 שעה לפני האימון. תוך שעה מסוף האימון מומלץ לאכול ארוחה עיקרית לא כבדה מבוססת על חלבון ופחמימות ותמיד בליווי ירקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקתי
דוד07/11/2007בדקתי באיזה אתר אחד ויש לי פי 1.5 מחלבונים מהמשקל שלי אז המצב שלי טוב מהבחינה הזאת עכשיו אני רק צריך לחזור להתאמן נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מצב שלא תצליח!
אהרון07/11/2007אימון נכון, תזונה נכונה, כוח רצון והרבה משמעת עצמית מבטיחים הצלחה.
אשמח מאוד לשמוע על ההתקדמות שלך
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)