טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
במשך כשנה וחצי הנני שומרת משקל (לאחר דיאטה בה הורדתי 12 קילו, אני בת 28, 1.69, שוקלת 54)
לאחר הדיאטה שיניתי לחלוטין את התזונה שלי. במשך השנה וחצי הקפדתי באדיקות לאכול מאכלים דלים בשומן - (מרשה לעצמי מאכל אחד רב שומן אחד ביום כדמו שוקולד כ200 קלוריות לערך).
כל יום אני אוכלת כ2000 קלוריות ומשקלי תמיד אותו דבר.
לאחרונה די נמאס לי. אני מרגישה שאבדה לי ההנאה מאוכל בשה וחצי האחרונות. ברור לי שאני ממשיכה לשמור (הגבולות באכילה גורמים לי להרגשה כללית טובה יותר) אך לאכול דברים נורמלים וטעימים.. (לא מדברת על דברים עם המון שומן אלא נורמלי כדוגמת חביתה ולא פריכיות (חוץ מקלוריות אני רגילה לספור גרם שומן בכל מוצר ולפי זה להחליט אם לאכול) וכו..)
בעצם מה שעניין אותי לדעת הוא האם יש הבדל אם אני אוכלת 2000 קלוריות ממאכלים דלי שומן או 2000 קלוריות ממאכלים בעלי אחוזי שומן רגילים. האם שינוי זה יגרום להשמנה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מבחינת ההשמנה, מאחר שהגורם הקובע הוא המאזן האנרגטי. מבחינה בריאותית, כן עשוי להשפיע כתלות בהרכב השומן שבתזונה. אם התוספת היא בעיקר חומצת שומן רוויה, כלומר מן החי (למעט שומן שמקורו בדגים), זה לא טוב לבריאות. בכל מקרה השומן לא צריך להוות יותר מ30% (מבחינה קלורית) מהתזונה היומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
בן 35, אב לנועם ואור, בעל ותק של 20 שנים בענף מוצרי התינוקות. לשעבר מנכ"ל בייבי קלאב. כיום עוסק במתן יעוץ ליבואנים ועסקים בתחום מוצרי התינוקות.... קרא עוד
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד