הרזיה/חיטוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרזיה/חיטוב
    קובי
    02/07/2010

שלום, אני קובי, בן 20.
    לאחרונה התחלתי להתעסק בהורדת משקל וחיטוב הגוף שלי.
    אני שוקל 73 בער והגובה שלי הוא 1.72 מטר (BMI 24), אני יודע שהBMI שלי תקין אבל גבולי.
    לגוף שלי אין מראה אתלטי ואני ניראה קצת שמן, המטרה שלי היא להוריד קצת במשקל (לכוון לBMI 22/23) ולחטב את הגוף שלי (להוריד קצת את הקרס, להוריד את "השדיים" שלי וכיו"ב).
    בשביל להגיע למה שאני רוצה התחלתי לעשות ספורט ולנסות לאכול קצת פחות שטויות.

בינתיים אני מנסה לרוץ איזה 3-4 פעמים בשבוע (רוב הפעמים על הליכון, 30-40 דקות שבהם אני מנסה לרוץ כמה שיותר אבל אני גם יורד להליכה כשאני מתעייף, בסופו של דבר זה יוצא משהו כמו 3.5 קילומטר לאימון וההליכון אומר שאני שרפתי בערך 350 קלוריות שלדעתי זה לא הרבה), אני עושה כפיפות בטן כפיפות מרפקים ועוד איזה שני מכשירים לחיזוק הידיים והחזה (יש לי מכון כושר מאוד מצומצם).
    אחרי כל אימון (בין אם רק רצתי או אימון אנאירובי או שניהם) אני אוכל משהו (בדרך כלל קופסת טונה או דגנים עם חלב או משהו אחר שהוא בהישג יד עם העדפה למשהו בלי הרבה סוכירם ויותר חלבונים).
    אני מנסה לאכול כמה שפחות "שטויות" ודברים בין הארוחות ולאכול בזמנים מסודרים (אני בן אדם עם אופי "שמן", חייב להכניס לפה איזה משהו כל כמה זמן גם אם אני שבע וזה הדבר שהכי קשה לי לשנות בהרגלי אכילה שלי).

כרגע אני מתמיד במה שאני עושה בערך שבועיים אני לא מרגיש יותר מדי שינוי חוץ מזה שהשרירים שלי לא נתפסים כבר אחרי כל פעילות שאני עושה ושהגוף שלי קצת יותר רגיל לרוץ והמשקל שלי נשאר בערך אותו הדבר.

1.אני רוצה לדעת אם מה שאני עושה זה יעיל ויעזור לי להשיג את המטרות שאני רוצה (הורדת קצת משקל, להוריד את הקרס "והשדיים").
    2.האם לאכול מזון עם חלבונים אחרי אימון שהוא רק אירובי (למשל טונה) לא יזיק להורדת המשקל?
    3.אם אפשר טיפים/דברים שאני צריך לשנות/להוסיף וכו'

תודה מראש על העזרה וסליחה על החפירות :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרזיה/חיטוב

הוספת תגובה

• אפשר לרזות.

אהרון רזון
    03/07/2010

1. הגישה והדרך שלך נכונות.
    2. איו הבדל בין אירובי לאנאירובי. החלבון צריך להיות מלווה בפחמימות מורכבות מלאות ביחס 1:3 לטובת הפחמימות. לא יזיק להורדת המשקל אם לא תקזז באוכל את כל מה ששרפת בפעילות.
    3. אם אתה רוצה לראות תוצאות מוחשיות, צריך כל יום לפחות שעת פעילות אירובית ושלוש פעמים בשבוע אימוני התנגדות (אנירובי) על כל קבוצות השרירים.
    לא מספיק לאכול "קצת פחות שטויות" אלא לוותר לגמרי, ולאכול המון ירקות..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי את מספר 2

קובי
    04/07/2010

אם תוכל לנסח אותו מחדש, תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו