עלייה חדה במשקל בזמן קצר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה חדה במשקל בזמן קצר
    -----
    05/07/2010

האם זה אפשרי להעלות בין 6-9 ק"ג בשבוע בלבד?
    לפני כ-10 ימים שקלתי 52, לפני כ-8 ימים שקלתי 50.5.
    (מה פשר הירידה הגדולה בזמן כל כך קצר? לא עשיתי שום דבר מיוחד ואכלתי כ-1200 קלוריות ביום!)
    ואז היה לי שבוע גרוע מאוד, 5 ימים של בולמוסים מכל הבא ליד של אלפי קלוריות ביום.
    היום בבוקר נשקלתי וראיתי שעליתי ל-58 (כשנשקלתי עכשיו זה כבר היה 59).

רצוי לציין שאני אחרי דיאטה קיצונית מאוד.
    וכבר שנה התזונה שלי מאוד לא מאוזנת ודלה מכל הבחינות.
    יכול ליהיות שחילוף החומרים שלי נפגע עד כדי כך שעכשיו אני אשמין מכל פירור קטן?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלייה חדה במשקל בזמן קצר

הוספת תגובה

• .

רן
    05/07/2010

יכול להיות שבאמת החילוף חומרים נפגע בגלל כל מיני שינויים
    אבל תסתכלי על הצד החיובי שבדבר
    עם כל שטות תגרום לך לעלות 2 גרמים
    זה יתן לך מודעות עצמית שאת תשמיני בקלי קלות
    וכמובן עם אכפת לך מעצמך את לא תשמיני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה חדה

ליטל סמואל-לוי
    05/07/2010

זה נשמע לי שהגוף שלך עובר טלטלות קשות ועובר מקיצוניות אחת לאחרת. קצב חילוף החומרים יכול להיפגע בדיאטה קיצונית אבל כאשר חוזרים לעלות את הצריכה הקלורית הוא גם משתפר, אבל חשוב להגיע ליציבות. כלומר חשוב שתאכל כמות קלוריות שמתאימה לך ולא תגיע לידי בולמוסים ואכילה בלתי נשלטת. אני מציעה בחום לפנות לדיאטנית שתרכיב לך תפריט נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעתו של אהרון רזון

זוהר
    06/07/2010

ליטל, תודה רבה על תשובתך.
    הייתי רוצה לקבל גם את חוות דעתו של אהרון, אני עוקבת אחרי הפורום ותשובותיו של אהרון תמיד מוצאות חן בעיניי, מלאות ומנומקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרים נתונים

אהרון רזון
    06/07/2010

ברוח של דברי ליטל גם אני אומר שעשית לא מעט בלגן בגוף. על מנת שאוכל להתייחס יותר ספציפי,
    צייני גיל, גובה, לפני כמה זמן התחלת דיאטה ובאיזה משקל. האם הדיאטה שלך לפני הבולמוסים היתה מאוזנת ומחולקת ל5-6 ארוחות ביום? מה לגבי פ"ג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי -----------

ד''ר רוני חרמון
    08/07/2010

לאחר ירידה גדולה במשקל חייבים לשמור על התוצאה וההישג לפרק זמן של לפחות חצי שנה אחרת הגוף ישאף לחזור למשקל ההתחלתי הגבוה. כיוון שאת לא בשמירה והמשקל שלך אינו יציב יכולים להיות תנודות גדולות וחוסר יציבות במשקל. הפיתרון הוא לאכול מאוזן ובכמות מתאימה כחצי שנה בכדי לגרום לגוף לאפס שוב את משקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אדע מה הכמות המתאימה

זוהר
    10/07/2010

לשמירה על המשקל?
    בדקתי במחשבונים שיש באינטרנט והם הראו כ-1600 קל' אם הפעילות הגופנית שלי מועטה (עבודה משרדית וכדומה), וזה נראה לי המון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה חדה במשקל

ד``ר נסטור ליפובצקי
    11/07/2010

הי,

7700 קלוריות שווה 1 קג'. ואם אתה מסוגל לדחוף קלוריות ברמה גבוהה כל כך במשך שבוע, עשה חישוב, הן פשוט תהפוכנה לשומן.
    אם לא כך, העליה (וגם הירידה) קשורים לנוזלים. אנחנו מסוגלים לשנות מסיבות שונות את תכולת הנוזלים בגוף בצורה משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו