תזונה בעת לימודים אקדמיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה בעת לימודים אקדמיים
    דן
    06/11/2007

שלום לכולם!

יש לי שאלה המטרידה רבים(אני חושב....). לפני שבועיים התחלתי לימודים במכללה, ואני די רעב ועייף רוב היום. בעיקרון לפני שהתחלתי ללמוד הייתי אוכל המון וכמה שבא לי(כמובן רק אוכל בריא- אני די פנאט) בגלל שהייתי מתאמן חזק מאוד (בחדר כושר בוריצות)-6 אימונים בשבוע.

לצערי עכשיו בלימודים אין לי הרבה זמן להתאמן, ואני יורד ל-4 אימונים בשבוע ולא באותה עצימות.

הבעיה היא שאני מפחד להמשיך לאכול, בעצם לא צריך- גם כי אני מתאמן פחות, וגם כי אני לא זז כל היום. אבל, הרבה אנשים אומרים שפעילות המוח דורשת הרבה אנרגיה(וזה כנראה נכון- זה מתבטא בעייפות וברעב שלי).

אז מה לעשות? מצד אחד- אני מתאמן פחות, וזה סיבה להוריד את כמות הקלוריות שאני צורך ביום. מצד שני, אני מפעיל את המוח. כמו כן רציתי לשאול האם יש סוגי מאכלים שעדיף לאכול בזמן הלימודים עצמם? אני מביא פירות יבשים(במקום השוקולוד שכולם אוכלים), אבל אני יודע שגם הם יחסית משמינים בגלל ערך גליקמי גבוה.

תודה מראש!!

דן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הלוואי והמוח היה שורף קלוריות!

אהרון
    06/11/2007

זאת רק הגדה נפוצה. נכון, תת תזונה פוגעת בכושר הריכוז והמוח יכול להגביר או לדכא את התיאבון,
    אבל הוא בעצמו אינו צורך קלוריות בכמות משמעותית.
    אם אתה פריק של תזונה בריאה תמשיך עם זה אבל עם הפחתת הפעילות הגופנית תדאג לשמירת המאזן הקלורי. ידועה התופעה של הצורך במתוקים להפגת מתח הלימודים וזאת בעיה בה נתקלים הרבה סטודנטים. עם משמעת עצמית אפשר להתגבר על זה ולדאוג לא להיות רעב על ידי אכילת מזון דל קלוריות כל 3 שעות. לא הייתי ממליץ לך להרבות באכילת פירות יבשים בגלל שהם עתירות קלוריות וסוכר שרק מגביר את התיאבון. אם כבר, למה לא פירות טריים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דן

ד''ר רוני חרמון
    06/11/2007

כמובן אני מאחל לך בהצלחה בלימודים,לימודים כן מגבירים את צריכת הקלוריות לא כמו ריצה אבל יותר מסתם לשבת ולא לעשות כלום. השיקול צריך להיות אוכל בעל נפח גדול דל קלוריות וזמין יחסית, כמו הרבה ירקות. פירות יבשים משמינים מאוד ושוקולד לא צריך. אתה חייב לעשות חישוב מאזן אנרגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות

דן
    07/11/2007

ראשית, תודה על התשובות המהירות.
    מזון בעל נפח גדול ודל קלוריות- יש דוגמאות חוץ מפירות?
    שנית- איך אני עושה חישוב מאזן קלוריות?.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רק פירות אלא בעיקר ירקות חיים

אהרון
    07/11/2007

כגון פלפל אדום, מלפפון, חסה , עגבניה וכו". מי שרוצה לרזות או פוחד מהשמנה לא צריך להרבות באכילת פירות(לא יותר מ4 ביום, תלוי בתפריט היומי ובמשקל הגוף) ולהמנע מפירות יבשים.
    אי אפשר לחשב במדוייק את ההוצאה הקלורית היומית אלא לשער אותה על פי המטבוליזם הבסיסי,
    סוג העבודה והפעילות היומית השיגרתית, הפעילות הגופנית היזומה.
    אוכל לעזור לך אם תמסור: גיל, גובה, משקל והפרמטרים הנ"ל (תאור ואורך הפעילויות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות

מוניקה קרן
    08/11/2007

שלום דן,

אל תתעלם מהעבודה הקשה שאתה צריך לעשות: להתרכז בלימודים. את הגם מספר שאתה עייף. נכון, אתה אולי צריך לאכול פחות קלוריות מבעבר, אבל עדיין אין זה אומר שאתה צריך תפריט דל קלוריות.

לא נתת נתונים על עצמך לגבי המשקל, גובה וכד', אז אנסה להמליץ באופן כללי:

אכול מסודר. הקפד לאכול כל 3 שעות משהו קטן ורצוי שיכלול פחמימה, כדי לשמר את האנרגיות שלך במשך היום, במיוחד שכשאתה בלימודים וגם לפני אימון. אתה יכול למשל לקחת איתך מהבית כמה כריכים (אפשר מלחם קל, כדי לחסוך קצת) עם הרבה ירקות ובנוסף 2-3 מנות פרי, ולאכול אותם באופן מפוזר במשך היום. את הארוחה המבושלת אתה יכול לאכול בבית, בערב, שתכלול מנה בשרית/ דג (צלויים, לא מטוגנים) עם תוספת קטנה של אורז/ קינואה/ אטריות והרבה סלט ירקות.
    לשתות הרבה מים.

בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים-גיל גובה ומשקל

דן
    10/11/2007

מוניקה וחיים- תודה על התשובות.
    ברצוני להבהיר פרט חשוב- יש לי פחד כפול עקב השינוי בפעילות שלי- ראשית, אני באמת מפחד להשמין. אך יותר מזה- אני מפחד לאכול מעט מדי, לא בגלל שאני אהיה רעב או בגלל שלא אוכל להתרכז- עם כל אלה אני יכול להתמודד. מפחיד אותי שאני ארד במסת שריר שעבדתי כל כך קשה להשיג. אני יודע שהמסה תרד בגלל שאני מתאמן פחות, אבל בכל זאת אני רוצה לתת לגוף בערך מה שהוא צריך ולא פחות מזה.

ובכן נתוניי הם:
    גיל- 23
    גובה- 168 ס"מ
    משקל- כ-61 ק"ג

אימונים: אני מתאמן בערך 4 פעמים בשבוע, לרוב בימים א-ד(מדי פעם גם ביום ש' אני מוסיף ריצה). אני עושה יום ריצה- יום חדר כושר. בריצה אני רץ 8-9 ק"מ בעצימות של כ- 70-80% מצח"מ מירבי, אחרי הריצה תרגילי כוח עם משקל גוף. בחדר כושר תרגילי כוח עם משקלים- סה"כ אימון לוקח כשעה ורבע כולל חימום והרפיה.

בעיקרון אני אכן לוקח ללימודים כל יום שני סנדוויצ'ים מחיטה מלאה עם גבינה או פסטרמה, פלוס קופסא קטנה של אורז מלא עם תירס, ותפוח, ואת הארוחה החמה עם הבשר באמת אוכל בבית. בבוקר לפני הלימודים אני אוכל קערת ברנפלקס של תלמה.

אם יש הצעות לשיפור- חוץ מהירקות במשך היום- אשמח לשמוע.

נ.ב אני ממש שמח שמצאתי את האתר הזה אני רואה שיש פה אנשים רציניים שעונים מהר! נפלא :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאזן קלורי + שיפורים

אהרון
    10/11/2007

קודם כל קוראים לי אהרון (לא חיים).
    המטבוליזם הבסיסי שלך הוא קרוב ל1600 ק"ק.
    הוצאה קלורית יומית 2400-2600. כלומר אם לא תואכל יותר מזה לא תשמין. אתה גם לא צריך לרזות, המשקל שלך אידאלי, להפך אם תוסיף 2-3 ק"ג שרירים (לא שומן!) יהיה מצויין.
    הצעות שיפור:
    ארוחה בה אתה אוכל 2 סנדוויצ'ים לא צריכה לכלול גם אורז עם תירס. אפשר פעם לחם ופעם אורז או תירס או 1-2 תפוחי אדמה אפויים (או מבושלים בקליפה). מומלץ מדי פעם להחליף את הבשר בדג. מזכיר לך לאכול ירקות עם כל ארוחה. אתה יכול להרשות לעצמך וזה אפילו מומלץ 3 פירות ביום. אכול לפחות פעם ביום לבן 1.5% בארוחת ביניים (מומלץ פעמיים ביום מוצרי חלב רזים). מדי פעם אכול קיטניות. הבשר צריך להיות עוף בלי עור ושומן ורק חלקים רזים של בקר(לא קפוא). צריך להמנע מטיגון ומרטבים עשירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו