טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני רוצה לדעת מהו התת משקל שלי.... אני בת 16 וחצי בגובה מטר שבעים.... בנוסף לכך, תוכל להגיד לי איך בודקים?( באתרי האינטרנט התשובות שונות אחת מהשניה...)
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מלבד גישות שונות לגבי הטווח התקין, זה גם תלוי במבנה הגוף, אחוז השומן, אחוז השרירים, צפיפות העצם וכו". לפי מה שמסרת ובלי לראות אותך, הייתי אומר שמתחת ל54-55 ק"ג תהי בתת-משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה רבה על התשובה... :) יש לי עוד שאלה, אתה יודע איפה בודקים את כל הדברים שציינת כדי לדעת מהו התת משקל? ז"א לאן אני צריכה ללכת כדי לדעת? ועוד דבר, תת משקל של נערות הוא באמת שונה מתת משקל של נשים? כי כתוב על רוב המחשבונים באינטרנט לבני 18 פלוס ורציתי לדעת אם זה משנה....
ממש ממש תודה על העזרה....
ניתן לבדוק במכון ווינגייט או במרפאות ספורט שעוסקות בזה (חפשי בגוגל לפי "רפואת ספורט" ושאלי ). באותם המקומות אפשר לבדוק גם RMR (קצב שריפת קלוריות במנוחה). אכן, סף תת המשקל אצל נערות נמוך יותר מאשר אצל בוגרות, וכמו כן, הטווח התקין של אחוז השומן.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים