רוצה מאוד לרדת ופשוט לא יודעת איך.!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה מאוד לרדת ופשוט לא יודעת איך.!
    רקדנית:)
    12/11/2007

שלום, אני ממש ממש רוצה לרזות, אני לא שמנה אך רוצה להיות יותר רזה ופשוט לא יודעת מה אני יכולה לשנות בשביל לרדת מהר במשקל ובמראה.
    אני בת 17, שוקלת 49 גובהי 1.52 ואני אוכלת ביום מקסימום 1000 קל' (פשוט רגילה לכמות הזאת לא יכולה גם אם אני רוצה לאכול יותר אלא אם זה מתוקים...)
    אני משתדלת לאכול מסודר ואוכלת ארוחת בוקר אבל אני אוכלת גם מתוקים מידי פעם, בד"כ אם אני אוכלת משהו מתוק הוא לא עובר את ה-200 קל' ביום וכמובן שנכלל.
    אני רוקדת 4 שעות בשבוע (מחולק לפעמיים) + בבית לפעמים קופצת קצת בחבל, מעבר לזה אני הולכת לפעמים.

אני מאוד רוצה לרדת ולהרגיש יותר רזה אני יודעת שאני יכולה להוריד 3/4 ק' ולהשאר במשקל תקין
    אני רוצה לפעול נכון ולכן מבקשת את עזרתכם. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רוצה לרזות

ד''ר רוני חרמון
    13/11/2007

בשל גילך , משקלך כמות האוכל שאת אוכלת וזה שאת רוקדת 4 פעמים בשבוע, את חייבת לקבל יעוץ מקצועי בכדי לאזן את כל פעולותיך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא רוקדת 4 פעמים בשבוע...

13/11/2007

אני רוקדת פעמיים שכל אחת שעתיים.
    ואני לא חושבת שאני אלך ליעוץ לכן אני שואלת איך לבד אני יכולה לשנות משהו לטובה.
    תודה על התגובה בכל מקרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא ייתכן

אהרון
    13/11/2007

אפילו בלי פ"ג היית צריכה לרזות באופן מתון אם את אוכלת 1000 קל ליום. האפשרות היחידה היא שהחישוב הקלורי שלך אינו נכון. אוכל לעזור לך אם תמסרי את התפריט היומי שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לדעתי לא הגיוני, הנה הפירוט...

13/11/2007

היי, אני כבר הרבה זמן רגילה לאכול בערך את הכמות הקלורית הזאת, יכול להיות שאני טועה בחישוב אני לא אפסול את זה.
    בכל מקרה אין לי תפריט קבוע אבל אני יכולה להגיד את מה שאכלתי למשל אתמול:
    בוקר: ביצה קשה+ סלט+ לחמניה רגילה.
    ביניים: תפוח
    צהריים: יוגורט 1.5% רגיל+ גרנולה (לא הרבה) ופרוסת לחם קל עם טיפה חמאת בוטנים
    ביניים: קרמבו
    וגם בננה
    א. ערב: שניצל טבעול (130 קל')+ חצי כוס ספגטי+ סלט ירקות (כמו בבוקר, מורכב ממלפפון, עגבניה, פלפלים) בלי שום רוטב.
    אח"כ לפני השינה קצת קורנפלקס רגיל בלי סוכר (כמות של יד..)
    *רקדתי ביום זה שעה
    יכול להיות שאני טועה ויש כאן הרבה קלוריות?
    אם כן אני אפילו אשמח כי אז אני אדע מה לשנות..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעות שיפור

אהרון
    13/11/2007

אפילו אם לא שכחת משהו ברשימה, עברת 1000 ק"ק.
    בוקר: במקום לחמניה - פרוסת לחם מלא קל
    צהריים: הורידי חמאת בוטנים וגרנולה (מלא סוכר) הוסיפי סלט בלי רוטב
    ביניים : בלי קרמבו (מומלץ לוותר בכלל על מתוקים ובפרט על לא איכותיים כמו קרמבו)
    ערב: במקום שניצל (אסור בדיאטה ובכלל לא מומלץ) - עוף בלי שומן ועור או בקר רזה או דג
    לילה: במקום קורנפלקס (גם אם כתוב בלי סוכר, מכיל חומרים אחרים)- שיבולת שועל או סובין שיבולת שועל או תירס.

הריקודים בסדר אבל אינני יודע מהי עצימות ומשך נטו של הפעילות. המשיכי אבל הוסיפי פעמיים בשבוע שעה של ריצה\ הליכה נמרצת בדופק 120-130. מומלצת גם פעילות בונה שרירים.
    אם תרצי, אני מוכן לתקן לך כל יום את התפריט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!!!

13/11/2007

חחחחחחחחחח אני לא מאמינה כמה דברים לא טובים אכלתי וחשבתי שאני אוכלת מעט.
    אז הנה יש לי מה לעשות כרגע כדי לשפר! תודה
    אני אנסה מחר לשנות את ההרגלים ואכתוב את מה שאני אוכלת, נראה אם זה יהיה טוב
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך התפריט הזה? תודה

14/11/2007

הנה מה שאכלתי אתמול ואם תוכל תגיד לי אם זה יותר טוב:
    בוקר: כוס דגני צ'יריוס+ חצי כוס חלב 1%
    ביניים: יוגורט פרי 0%, אפרסמון
    צהריים: 4 לחם דגנים קל + פרוסת גבינ"צ דיאט 9% וקצת עגבניה, חסה וזיתים.
    ביניים: חטיף אנרג'י של 100 קל'+ תפוח
    ערב: בין חצי לכוס ספגטי וסלט

הפ"ג שלי באותו יום היתה ריקוד ששרף 350 קל' (בדקתי) והליכה יותר מחצי שעה.
    אם אני אמשיך אם כזה תפריט ופ"ג כזאת כל יום, תוך כמה זמן אני אמורה לרדת 4 קילו?
    תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפורים

אהרון
    14/11/2007

בוקר:
    רק חצי כוס דגנים
    ביניים::
    במקום יוגורט עם פרי - לבן 1.5% . תמיד עדיף לאכול פרי בנפרד. יוגורט עם פרי מכיל סוכר וחומרים אחרים.
    צהריים:
    רק 2 פרוסות לחם קל מלא + ביצה. סלט יותר גדול אבל בלי זיתים.
    ביניים:
    רק פרי, לוותר על חטיף אנרגי
    ערב:
    במקום ספגטי - אורז מלא (אתמול אכלת ספגטי ורצוי לגוון). הסלט צריך להיות גדול.

יקח לך 8-10 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ואיך זה?

16/11/2007

קודם כל תודה רבה על שאתה מקדיש מזמנך ועוזר לי :)
    עכשיו החלטתי שאני באמת אעשה את השינוי ולכן אני אומר לך מה אכלתי אתמול אבל אני מעוניינת להוריד מהתפריט הזה קל' ואם תוכל לומר לי מה להוריד בערך זה יעזור כי אני רוצה לרזות מהר עד לעוד שבועיים, אז קודם כל אני אוסיף ספורט ובנוסף אני אוריד מאוכל.
    אז הנה מה שאכלתי אתמול:
    בוקר: חביתה+ סלט+ 2 פרוסות לחם דגנים קל.
    ביניים: בננה
    צהריים: יוגורט 1.5%, לחם דגנים+חצי פרוסת גבינ"צ 9%
    ביניים: תפוח+ קצת קורנפלקס
    ערב: חצי כוס אורז, סלט ירוק ונקניקיית טבעול.
    לילה: אפרסמון.
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מציע לך להוריד אבל אם את רוצה

אהרון
    16/11/2007

בוקר: חביתה+ סלט+ 2 פרוסות לחם דגנים קל.
    תיקון: חביתה רק מביצה אחת או ביצה שלמה + חלבון אחד בלי שמן (על טפלון). רק פרוסת לחם.
    ביניים: בננה
    צהריים: יוגורט 1.5%, לחם דגנים+חצי פרוסת גבינ"צ 9%
    תיקון: במקום 9% למרוח על לחם קוטז' \גבינה לבנה 3%
    ביניים: תפוח+ קצת קורנפלקס
    תיקון: להוריד קורנפלקס
    ערב: חצי כוס אורז, סלט ירוק ונקניקיית טבעול.
    תיקון: הסלט צריך להיות גדול ובלי רוטב (רק לימון). האורז מלא. במקום נקניקייה - קופסת טונה במיים
    לילה: אפרסמון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ויש לי רק עוד שאלה...

16/11/2007

תודה וסליחה אם יש לי הרבה שאלות.
    אני רואה את התיקונים והם נראים לי בהחלט אפשריים לביצוע מבחינתי ואני רוצה לרדת אז אני איישם אותם. אבל חישבתי את הקל' של התפריט אחרי התיקונים ונראה לי שהגעתי בערך לפחות מ-500 האם אני צודקת? אם כן זוהי לא דיאטת בזק כזאת שאני עלולה להשמין אחריה?
    אחרי שאצליח (הלוואי) להוריד את מה שאני רוצה, איך אני אשמור על המשקל עם חזרה לאכילה רגילה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יותר, אך עדיין מעט

אהרון
    16/11/2007

אחרי התיקונים, 700-800 קלוריות ולא 500. כפי שכבר אמרתי זה מעט מדי אבל רצונך, כבודך.
    בסך הכול המשקל שלך לא רע, לכן אין סיבה להכנס להיסטריה של הרזיה על ידי דיאטת רעב. בהתחלה בכל מקרה הולך יותר מהר וגם 1000 קלוריות יתנו תוצאות. אם את רוצה לרזות יותר מהר ויותר בריא עדיף להשאר ב1000 ק ולהגביר את הפעילות האירובית לפחות לשעה ביום בעצימות בינונית.
    "סוף מעשה במחשבת תחילה", לכן טוב משטר הרזיה מושכל מאשר מציאת פתרון לא קל לשמירה אחר כך. אם ההרזיה תהיה מתונה או אפילו מהירה יחסית בזכות הפעילות הגופנית הנכונה, סכנת ההשמנה בתום התהליך קטנה עד אפסית אם ממשיכים בפעילות תוך העלאה הדרגתית בתזונה היומית (כמובן תזונה נכונה).
    אל תהססי לשאול אותי כל מה שתרצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך וירדתי כבר קילו :)))

17/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכות! שמח לשמוע.

אהרון
    17/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אהרון חזרתי במטרה שהפעם אצליח!

21/12/2007

זוכר אותי?..
    האמת שהזנחתי את הדיאטה ועכשיו החלטתי שאני רוצה לרזות ואני אצליח!
    הבעיה היא שאם הלימודים אין לי הרבה זמן לעשות ספורט... אבל בכל זאת אני עושה פעמיים בשבוע ריצה של חצי שעה+ 5 שעות בשבוע ריקוד.
    אני פשוט כותבת את מה שאני אוכלת במדויק ואז אני רואה כמה קל' יוצא. וסה"כ כבר שבוע שאני בודקת וזה נע בין 800 ל-1000 קל'.
    המשקל שלי כבר הרבה זמן לא זז מ48.5 (כן ירדתי קילו ועליתי חצי.. :() והשאלה היא מה אתה מציע לשנות עכשיו כדי לרדת.. אין לי בקשה מוגזמת רק להגיע ל45...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצבך לא רע בכלל

אהרון
    21/12/2007

חששתי בהתחלה שחזרת שמנה. ראשית כל, טוב שאת שומרת. אני מציע לך להתמיד בתפריט אחרון, עליו סיכמנו לפני שנפרדנו. לא צריך לרדת מתחת ל-1000 בשום מקרה אלא להכפיל את הזמן המוקדש לריצה, אפילו קצת על חשבון הריקוד אם אין ברירה.
    עדכני אותי.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנ.

אלינה
    22/12/2007

שלום!
    יצא לי לקרוא כאן כמה מההודעות ו..
    לדעתי, ושוב זו רק דעתי, אני לא מקצועית בנושא
    , אבל התפריט שלך לא מאוזן.
    אין בו מספיק בשר ובכללי כמוית האוכל כאן קטנות מאוד.
    הייתי שם, במצבך. גם אכלתי במשך 4-3 חודשים כ1000 קל' ורקדתי (כמוך..)ועשיתי ספורט כל יום.
    ואת האמת?! באמת ראו תוצאות, רזיתי, והייתי מרוצה.
    עד ש..הייתי צריכה לעבור ניתוח. לא ניתוח שקשור לעיכול חלילה או למשהו בתזונה. ניתוח פשוט בדרכי הנשימה להסרת משהו שיש לי כבר מילדות.
    בבדיקות הדם המקדימות התברר שיש לי 6(!!!, כן 6!) סטיות מהנורמה. הייתי בהלם. הרי אכלתי טוב מאוד-בשר, פחממות, פירות ירקות, פשוט שילבתי הכל. מייד העלתי את כמות הקלוריות ובבדיקה נוספת שעשיתי כעבור יומיים (כן, יומיים) התוצאות היו טובות יותר כבר בצורה משמעותית, אבל עדיין אפילו הסטיות הקטנות שנותרו(ואני באמת מתכוונת, ממש קטנות) עוררו בעיות לא קטנות בכלל. את ההרדמה לא עשו לי כמו לכולם וההחלמה מההרדמה הייתה איטית יותר ומייגעת.
    השורה התחתונה?! אל תמהרי לשום מקום, אל תלכי על תפריטים קיצוניים כל-כך.
    ירידה בריאה במשקל זה משהו שלוקח זמן, ותאמיני לי- ככה תהיי הכי מרוצה מהתוצאות. את משלבת ריקוד וספורט וזה טוב מאוד ובריא.
    לדעתי, התפריט הבאמת בריא לדיאטה זה לאכול הכל, באמת מהכל, רק פשוט מעט יותר, אבל בקצת, ולהוריד שמנים ורטבים מהאוכל, ולהחליף מאכלים מסוויימים במאכלים דיאטטים.
    לדוג- לעלית יש חטיפי שוקולד של 92 קל' והם ממש טעימים. אז אולי במקום הממתקים שאת אוכלת את יכולה לשלב את זה. חזה עוף הוא בעל ערך קלורי נמוך יחסית וטעים מאוד כשהוא צלוי בתנור בלי שמן ובלי כלום. גבינה 9% אפשר להחליף ב5% והיא טעימה לא פחות. את יכולה לשתות חלב 1% ונגיד להמנע מגרנולה- כי כמה שהיא בריאה-ככה היא גם ממשינה.
    בעקרון, ההחלטה היא שלך. אני רק מאחלת לך כל טוב.:]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשניכם:)

22/12/2007

אז קודם כל הבעיה שלי היא שאני לא מרזה כשאני אוכלת 1000 קל' אז אני צריכה לאכול רק דברים דיאטטים? ואני צמחונית כך שלא אוכלת בשר ולא אוהבת דגים בכל צורה שהיא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנ.

אלינה
    22/12/2007

אני אישת ממש לא חושבת שזאת הבעיה. תמיד בתחילת הדיאטה יש מין עצירה שהגוף ב"הפתעה" מהירידה. תתמידי בפעילות גופנית ואת תראי שהירידה כבר תבוא. לגבי הצמחונות-הייתי ממליצה לך ללכת לעשות בידוקת דם תקופתיות כדי להרגע ולדעת שהכל בסדר:]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו