טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני אהיה בת 16 בעוד כמה חודשים, משקלי הוא 52 וגובהי 1.56 בערך. אין לי בעית עודף משקל כביכול ואני די מרוצה מהמראה שלי באופן כללי, אבל לדעתי יש מקום להוריד בין 4-5 קילו.
יש לי כמה שאלות:
1. האם ירידה של 4-5 קילו מומלצת לדעתכם? האם אני צריכה להוריד יותר/ לא כדאי לרדת בכלל?
2. אשמח אם תיתנו לי המלצות לתפריט (או כמה תפריטים) הרזיה בריא ומאוזן כדי שאוכל לרדת במשקל אך לא לפגוע בגופי.
תודה רבה, סוניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אבל אם זה חשוב לך להיות במשקל האידאלי לגיל שלך את צריכה לרזות את הכמות שהצעת אבל לא מעבר לזה. במצב שלך יותר חשובה פעילות גופנית לצד תזונה נכונה. אני מציע לך כל יום שעה פעילות אירובית (הליכה נמרצת, ריצה, שחיה, ריקוד אירובי, אופניים או כל פעילות אחרת שמעלה את הדופק ל120-130). צריך גם התעמלות לחיזוק השרירים. אני נותן לך דוגמה של דיאטה מתונה ומאוזנת וכמובן רצוי לגוון אותה לפי טעמך אבל על פי אותם העקרונות.
בוקר ----- פרי 1 פרוסת לחם קל מלא עם 100 גרם בגבינה 3% או 30 גרם שיבולת שועל (קווקר) עם חלב 1% תה\קפה עם סוכרזית
ביניים ------ 1 פרי
צהריים ------- 150 גרם (לפני בישול) בשר רזה (עוף, בקר) \ דג מבושל או צלוי בלי רוטב 50 גרם (לפני בישול) אורז מלא \ 2 תפוחי אדמה בינוניים אפויים סלט ירקות גדול עם מיץ לימון ומעט שמן או מעט אבוקדו.
ביניים ------ בננה בינונית או פרוסת לחמית עם פרוסת גבינה בולגרית 5%
ערב ---- ביצה\ 100 גרם טונה במיים סלט ירקות
זאת דיאטה של בערך 1100 קלוריות שיחד עם הפעילות המומלצת תרזה אותך4- 5 ק"ג ב8שבועותוזה הקצב המומלץ בשבילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
את לדעתי די בסדר מבחינת המשקל עם אפשרות לרדת 2-3 קילו נוספים. תפריטים לא נהוג ולא רצוי בריאותית לתת מבלי להכיר ולבדוק אותך כך שאם לבד תורידי את הכמויות בעיקר של הפחמימות והפירות תוכלי לרדת היטב. לא לשכוח לשתות הרבה מאוד מים
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מומחה לגסטרו-ילדים
מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
... קרא עוד