שלום רב לכן..
שמי יעל, הנני בת 20, לאחרונה, התחלתי ללמוד, וכמו כל "תלמיד", אוכלים יותר, ובקושי זזים מהשולחן והספרים...
יש לציין אני במשקל תקין וממוצע לגובהי.
עד כה בצעורתי- הייתי ספורטאית- תקופת בצפר, כיום אנני מתעסקת עוד בספורט..
בשנה האחרונה, הייתי אוכלת ממש לא בכמות רצינית ויחסית בריא-והייתי גם עובדת בעבודה פיזית..
מאז שהתחלתי ללמוד- הצריכה התזונתית שלי גבוהה יותר, (כך זה נראה..) ואני לא מרבה לזוז מהכסא בדיוק... זה מן הסתם מקנה לי הרגשה לא נעימה ומן הסתם,משפיע לשלילי על המשקל שלי..
אני לעולם לא התעסקתי יותר מידיי בעניין התזונה וכו', לכן אין לי שמץ של מושג בעניין של מה בריא ונכיל ערכית תזונתיים חשובים.. ומה לא... על כן אשמח לקבל את חוות דעתכם בנוגע לבניית תפריט שניסיתי ליצור...
**אני מודעת לכך שהתפריט של "לאכול כל 3-4 שעות" אומנם נחשב בריא, אך אני לא בדיוק מסתדרת עימו...
בוקר- קפה, לחמנייה עם ממרח כלשהו, וירקות
צהריים- בשר, אורז/פסטה, סלט
ערב- פירות, יוגרט..
שאלות נוטספות בעניין תזונה..
* אני מרבה לשתות שתייה מתוקה, בעיקר לאחרונה... - כן אני מודעת לכך שזה לא בריא, והערך התזונתי שלו הוא רב- מה אפשר לעשות בנידון?<??
אני ממש מנסה להימנע מכך, אבל אני לא בדיוק "מאוהבת" במיים.. ובעיקר כשאני לומדת, יש לי צורך במתוק...
ממליצים על שתייה דיאטית??.
* היות ורוב היום אני לא בהרבה תזוזה, נניח ואבצע סוג של פעילות גופנית, כמו הליכה, כמה פעמיים בשבוע וכמה זמן היא מומלצת לאדם שרוצה לשמור על משקל תקין..??
*לבעלי משקל תקין- כמוני, כמה אחוזי שומן של מוצרי חלב מומלצים??
*ושאלה אחרונה.. , מדוע זה נראה כך שהגוף צורך יותר אנרגייה כשהוא מפעיל את הראש??? לא הייתי מגדירה "פתירת תרגילים במתמטיקה כספורט אתגרי במיוחד...
אשמח לתגובתכם,
בברכת יום נעיים, יעל.