שאלות לגבי בדיקת דם ותזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי בדיקת דם ותזונה
    ערן
    16/11/2007

שלום רב לכם,

לאחרונה עשיתי בדיקת דם מקיפה וקיבלתי תוצאות שאיני יודע לפרשן.
    לכן יש לי כמה שאלות, מקווה שתוכלו לענות:
    (אני בן 27, גובה 184, משקל 70, ממעט בפעילות גופנית, ממעט באכילת בשר).

1. ויטמין בי12: כתוב שהטווח הוא בין 180-670, ואני נמצא ב-186 (כמעט בגבול התחתון). מה לעשות? יש לציין שהייתי כמה שנים צמחוני ולאחרונה חזרתי לאכול בשר. האם כדאי לקחת תוסף, אם כן איזה? ו/או האם כדאי לאכול בשר אדום? ואם כן כמה?

2. פריטין: טווח בין 22-322. אני ב-54. וברזל (39-158) אני ב-52. אני יודע שברזל נמוך מאוד זה לא בריא. אבל בבדיקה הקודמת שעשיתי (לפני כשנתיים) היה לי ברזל גבוה מדי! מה לעשות כדי לייצב את הברזל ברמה בריאה?

3. MCH (רמת ההמוגלובין בתא ממוצע): טווח בין 33-37, אני ב-29.1 (מתחת לטווח!) זה בגלל הברזל הנמוך, נכון? האם זה מדאיג? מה לעשות?

4. אחוז מאקרו ומיקרו נמוכים (0.1 מתוך 15 ו-0.8 מתוך 10 בהתאמה) - מה זה אומר?

5. אחוז הייפר והיפו נמוכים (1.4 מתוך 10 ו-0.2 מתוך 10 בהתאמה) - כנ"ל

6. כולסטרול טוב נמוך (38) וכולסטרול רע יחסית גבוה (87). סך הכולסטרול נמוך יחסית (138). מה זה אומר? האם זה מדאיג?

7. טרנספרין נמוך (217, כשהטווח 200-360).

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פתרון תזונתי

אהרון
    16/11/2007

קודם כול אתה בתת משקל. אתה צריך לעלות במשקל על ידי תזונה נכונה ופתוח שרירים. הכולסטרול טוב מאוד וגם היחס LDL\HDL סביר, אין מה לדאוג. אני מניח שגם הטריגליצרידים בסדר, תסתכל ברשימה.
    אין צורך בתוספים לגבי B12 וברזל גבוליים, המצב לא קטסטרופלי אבל זה מה שגורם לאנמיה המתונה.
    אני ממליץ לך לאכול פעם בשבוע כבד הודו או בקר (אתה יכול להרשות לעצמך אפילו פעמיים בגלל שאין לך בעית כולסטרול), פעמיים דג סלמון (רצוי טרי) ופעמיים בשר בקר רזה. בשר עוף הינו דל במרכיבים הנ"ל, בעיקר החזה. גם ביצים מומלצות, אחת ליום. תרבה גם באכילת מוצרי חלב.
    יש לצפות לשיפור בבדיקות הדם תוך כ10 שבועות. ייתכן שתראה עליה ברמת הכולסטרול, תדאג שLDL לא יעלה על 130. (קשה לי להניח)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תשובה

ערן
    19/11/2007

גם ממנהלי הפורום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם

מוניקה קרן
    19/11/2007

שלום ערן,

אתה כנראה אנמי, או על גבול האנמיות. הדבר נגרם מהיותך צמחוני במשך כמה שנים. רוקנת את מאגרי ויטמין B12 והברזל שלך ולכן כל תמונת הדם היא על הגבול התחתון.

רמות הכולסטרול שלך נמוכות. זה לא נתון מדאיג כשלעצמו. גם זה על רקע תזונתי. מקור הכולסטרול בתזונה הוא מהחי, ואם לא אכלת בשר במשך תקופה ארוכה, אז גם לא צרכת הרבה כולסטרול.

אם עכשיו אתה אוכל בשר, כדאי לשלב בשר בקר 1 לשבוע, לאכול הודו אדום, ולצרוך מנת דג ים (סלמון, בקלה, אמנון) פעמיים בשבוע.

זאת בנוסף לתזונה כללית בריאה המכילה די קלוריות (2000-2200 קלוריות) ואת שאר רכיבי התזונה, דגנים, מוצרי חלב, ביצים, ירקות, פירות.

לגבי תוספים: כמו שציינתי קודם זה גבולי. אך אם אתה חש עייפות מוגברת, חוסר אנרגיה, קושי להתרכז, קור, כדאי לצרוך תוסף משולב של ברזל וויטמין B12, לתקופה של 3 חודשים ואז ולחזור על בדיקות הדם.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו