חסרים בתזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסרים בתזונה
    רלי
    22/11/2007

בס"ד
    רציתי לשאול בקשה
    בחודשים האחרונים {כחצי שנה} הפסקתי לגמרי לאכול ביצים פתאום הם התחילו להגעיל אותי . יש לציין שאני לא ממש משלימה את זה עם בשר ועוף כי אני אוכלת אותם רק בשבת גם דגים אני לא ממש מחבבת עיקר תזונתי היא בעצם חלבי {מוצרי חלב } וירקות המון ירקות בשילוב לחם מלא. רציתי לשאול מהם החסרים שאני גורמת לעצמי,אני מאמינה שיש} ובמה אוכל להשלים זאת תודה ענקית רלי! יש לציין שמשקלי יחסית נמוך גובה 1.69 והמשקל 53

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסרים בתזונה

הוספת תגובה

• בלי בשר וביצים

אהרון
    23/11/2007

הבשר והביצים הם בין היתר מקור טוב לוויטמין B12 וברזל, מרכיבים חיונים ליצירת כדוריות דם אדומות (מניעת אנמיה). בנוסף, מרכיב חשוב בביצה זה ביוטין.
    אם את אוכלת הרבה מוצרי חלב ופעם בשבוע בשר, לא צריכה להיות בעיה אם כי הבשר יותר עשיר במרכיבים הנ"ל. הברזל בבשר קליט יותר.
    אם תוכלי לעשות מאמץ ולאכול פעם בשבוע כבד, תקבלי כמות משמעותית של B12 וברזל לצד המון וויטמין A, וויטמינים אחרים מקבוצת B בעיקר חומצה פולית (שנקלטת טוב יותר מזאת בירקות עלים).
    אם יהיה לך קשה לאכול כבד או בנוסף אני ממליץ כל יום כף שמרים יבשים מומסים בחלב או לבן.
    יש בהם ריכוז גבוה במיוחד של ברזל, מגנזיום, חומצה פולית, ביוטין ויתר וויטמינים מקבוצה B למעט B12. דרך אגב, השמרים טובים גם לעור.

שבת שלום!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרים בתזונה

מוניקה קרן
    25/11/2007

שלום רלי,

החשש העיקרי הוא ממחסור בויטמנים ומינרלים הנמצאים בעיקר במוצרים מן החי, כמו ויטמין B12, אבץ, ברזל וכד'.

כדאי לעקוב אחרי רמתם בבדיקות הדם, ולהשלים את החסר עם תוספי תזונה, אם צריך.
    ויטמין B12 למשל נמצא מעט מאוד במוצרי חלב, אך המחסנים שלו בגוף גדולים למדי, כך שאם את אוכלת בשר בסופי שבוע, אולי לא תזדקקי להשלמות. ברזל, לעומת זאת יותר רגיש.
    מקור צמחוני לברזל הוא דגני בוקר מועשרים בברזל. כדאי בסופה"ש לאכול בשר הודו אדום או בקר, כי הם עשירים בברזל.

בשר וביצים מכילים גם חלבון, אך הוא קיים גם במוצרי חלב ולא נראה לי שיחסר. בכל מקרה כדאי לשלב קטניות עם דגנים כדי להגיע לחלבון מלא, שזהו החלבון שדומה שהרכבו לחלבון מן החי.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו