מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשר לגוף שלישון13/10/2010
שלום אני בן 14, אני לאחר דיאטה אם אפשר לקרוא לזה ככה .. ירדתי בין 7 ל-10 קילו .
בשבוע וחצי האחרון אני אוכל בתפריט של 800-1000 קלוריות . גובהי 1.82 ואני שוקל 55-57 קילו. מה לעשות ? אם אני אוכל יותר מזה אני אשמין ? ואם אני אמשיך לאכול ככה מה יהיו התוצאות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
שון13/10/2010רציתי לציין שירדתי את כל המשקל הזה ב3 חודדשים בערך.. הייתה לי תקופה שאכלתי 1500 או 1600 קלוריות ביום .. עכשיו אני אצל דיאטנית .. והיא אמרה לי לעלות. אני לא ממש רוצה לעלות כי אני לא יודע איך זה ישפיע על הגוף שלי .. על המראה שלו .. כמה קלוריות אני אמור לצרוך ביום אם אני הולך מבית ספר הביתה בהליכה יחסית מהירה 20-25 דק' ביום ? יכול להיות שדפקתי לעצמי תחיים ומעכשיו אם אני אגדיל אפילו קצת את התפריט אני אשמין ? תודה לעוזרים. הנתונים שלי למעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת-משקל מסוכן. קח את עצמך בידיים!
אהרון רזון14/10/2010בדיאטה שלך אתה מסכן את בריאותך, מה עוד שאתה בגיל ההתבגרות. אתה כן צריך לאכול יותר וזה כן יגרום לעליה במשקל, וזה הדבר הנכון..
בשלב הראשון, אתה צריך להגיע בהדרגה ל1600 קק"ל לפי הנחיות הדיאטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שון14/10/2010כמה בערך אני צריך לאכול ? 1600 קלוריות ? אכלתי ככה עד לפני שבועיים בערך .. ואז התחלתי עם 800-900. נכון לעכשיו .. השבוע וחצי הזה .. יכול להיות שאם אני אוכל 1600 אני אשמין ? הרבה מחבריי אוכלים קרוב ל3,000 קלוריות ולא משמינים. איך אפשר להסביר את זה ?גם אני יכול לאכול ככה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפי שאמרתי, אתה חייב לעלות במשקל
אהרון רזון14/10/2010אני לא יודע אם 1600 קק"ל ישמינו אותך, אבל זה המינימום הדרוש לנתונים שלך.
הדיאטנית תעקב אחרי המשקל שלך, ובהתאם היא תדע כמה להוסיף ל1600 קק"ל.
אתה צעיר מדי ואין לך הידע הדרוש כדי לבנות לעצמך תפריט נכון.
מה שהחברים שלך אוכלים, זה לא בהכרח נכון בשבילך. אין שני אנשים זהים בתכונותיהם, כולל בכמות האוכל שהם יכולים לאכול על מנת לשמור על המשקל.
אחד יכול לאכול 3000 קק"ל בלי להשמין, ואחר ישמין מפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שון14/10/2010הBMR שלי 1640 . זה אומר שאם אני אוכל 1640 אני אשאר באותו משקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBMR ואוכל
אהרון רזון14/10/20101. BMR צריך למדוד(אם אתה מעוניין, הדיאטנית תסביר לך איך ואיפה), כי מה שקיבלת ממחשבון הוא נתון תאורטי סטטיסטי ואינו בהכרח נכון גם עבורך.
2. אנחנו שורפים בפועל 15-20% יותר מ BMR (שריפת קלוריות בסיסית בצום ומנוחה מוחלטת). מי שמבצע פעילות גופנית ספורטיבית שורף עוד יותר, תלוי במשך ועצימות.
3. אם באמת BMR שלך הוא 1640, בפועל אתה שורף לפחות 1900 קק"ל, בהנחה שאתה לא עוסק בפעילות גופנית, וזה מה שאתה צריך לאכול.
4. בגלל הרזיה מוגזמת על ידי דיאטת רעב, ייתכן והBMR ירד, לכן אם אתה רוצה לדעת במדוייק, צריך למדוד אותו. לפי דעתי זה מיותר. התחל לאכול כמו בן אדם לפי הנחית הדיאטנית, תוך מעקב אחרי המשקל והכול יהיה בסדר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דרך אגב
D14/10/2010אוקיי.. הבנתי אותך .. אבל יכול להיות שה-BMR ירד בשבוע וחצי ? אם כן, כמה הוא להערכתך ? ואם אני אתחיל פתאום לאכול נורמלי .. זה יעלה אותי במשקל? ד"א תודה רבה על הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
D15/10/2010אם אני מתחיל לאכול 1600-1900 כפי שאתה אומר .. זה צריך להיעשות באיזו שהיא הדרגה מסוימת ? אם כן על כמה זמן היא מתפרסת ? אם אני אתחיל בפתאומי מה ייקרה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה..
D15/10/2010אני שאלתי שאלה .. ולא ממש ענית .. שתי השאלות האחרונות הם שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרא פעם נוספת את התשובות שקיבלת
אהרון רזון15/10/2010הדיון מיצה את עצמו ואני רואה אותו כסגור. שאלות נוספות הפנה לדיאטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רק רוצה לדעת
D16/10/2010אני רק רוצה לדעת אם כשאני אעלה את זה ליותר קלוריות אני אעלה בפתאומיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)