טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
השאלה שלי היא אם בלוטת התריס שלי מתפקדת בקושי ואני נאלצת לקחת כדור מדי יום ע"מ לשפר את התפקוד שלה האם אני יכולה להרזות?? הרופא משפחה שלי אמר שבלוטת התריס שלי היא האחראית לחילוף החומרים ולאיזון המשקל- חילוף החומרים שלי בסדר גמור עוד לפני הכדורים, אבל אני עושה דיאטה כבר שלושה שבועות ללא ירידה בכלל, אני אוכלת מסודר, לא נוגעת במתוק כבר 3 שבועות!! אוכלת בעיקר ירקות, סדר היום שלי מאוד תובעני ואני הרבה בתנועה. אני כבר ממש מתוסכלת, כי שיניתי את הרגלי האכילה שלי מקצה לקצה וללא תוצאות.
אז האם הבלוטה היא שאחראית לכך שאיני מצליחה לרדת במשקל? אם כן מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ארוחת בוקר: נס קפה- סוכרזית קפה 1% פרוסת לחם קל עם גבינה 3% ביניים: אנרג'י/פרי צהריים:2 כפות אורז ושעועית ירוקה/ אפונה/תפו"א מבושלים/שעועית/ עדשים - בכמות קטנה ביניים: אנרג'י {אם לא אכלתי}/ פריכיות ערב: חביתה סלט ופרוסת לחם קל לילה: מעדן 1.5% BIO
הליכה מהירה של 50-60 דק' 4 פעמים בשבוע
בניגוד לתופעות של בלוטת התריס- חילוף החומרים שלי מעולה, אני עירנית ומרוכזת וחום גופי סביר ואיני סובלת מדיכאון. פעמים קודמות שעשיתי דיאטה ירדתי כקילו בשבוע עם אוטו תפריט ועכשיו שלושה שבועות {ואני אפילו יותר מחמירה מפעם} ואפילו לא גרם.
יש לציין שהעלייה במשקל הייתה בהדרגה ולמרות שלא הייתי אוכלת המון {עליתי כ10 קילו בחצי שנה האחרונה}
אני ממש לא רוצה לוותר ואם צריך לעבוד קשה יותר אבל אם אין תוצאות בכלל מה הטעם?
האם יש פיתרון לתת פעילות של בלוטת התריס או שכל חיי אאבק בכך? והאם אפשר להיפגש איתך באופן פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שהוא הקצב המטבולי (שריפת קלוריות) במנוחה, ולא מספיקה רק ההרגשה. הערות לתפריט: ארוחת בוקר: הוסיפי סלט ירקות. השתדלי לוותר על נס קפה. ביניים: בלי חטיף. צהריים: חסר חלבון. סלט ירקות טריים כמנה ראשונה. וותרי על אורז ביניים: יוגורט 1.5% + פרי. ערב:חביתה בלי שמן מביצה אחת + חלבון ביצה (הלבן). מידי פעם במקום ביצה - קופסת סרדינים. לילה: לא מעדן אלה יוגורט טבעי.
תופעה ידועה (לא אצל כולם) שרבוי הדיאטות מוריד את יעילותה של כל דיאטה נוספת. בשלב זה, תוספת משמעותית לפעילות האירובית אמורה להזיז את העניינים.
לגבי פתרון לבעית בלוטת התריס את צריכה להתייעץ עם אנדוקרינולוג, השאלה לא מתאימה לפורום.
כל אחד ממנהלי הפורום האחרים ישמח להפגש אתך באופן פרטי.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
אורולוג וכירורג מומחה
ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר.
ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופ... קרא עוד