טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום אני מנסה לאכול תזונה יחסית בריאה וטיבעית ולקבל את כל הויטמינים שצריך ובנוסך לשמור על ארוחות בעלות עומס גליקמי נמוך.
בדרךכלל הייתי אוכל דגני בוקר ברנפקלס למינים ו\או פייבר 1 עם חלב סויה. עכשיו אני מנסה בהדרגה לעבור לסלט גדול אולי עם קצת קטניות ודגנים מלאים לארוחת בוקר למרות שזה מרגיש כזה לא טבעי אבל לאכול כזה דבר על הבוקר ואי רגיל לגני בוקר כבר מגיל צעיר אבל העיקר הבריאות :)
בכל מקרה קניתי חלב סויה ללא תוספת סוכר של אלפרו וברשימת המרכיבים במקום האחרון מופיע מלטודקסטרין, מעבר לזה שזה מציק שלכל דבר מופחת סוכר דוחפים כל מיני ממתיקים מלאכותיים, רציתי לדעת אם החומר הזה מלטודקסטרין הוא חומר שיכול להזיק מעבר לאינדקס הגליקמי הגבוה שלו שעומד על 100 ממה שקראתי האם יש לו עוד תופעות לווי?
בתווית התזונתית של הוצר מופיע 0.2 גרם פחמימות בעוד שהחלב סויה שאני שותה כרגע מכיל ג3 גרם פחמימות והוא מכיל סוכר פירות במרכיבים, אז אני מניח שמבחינת עומס גליקמי עדיין עדיף לי ללכת על החלב סויה המופחת סוכר עם המלטודקסטרין, רק אני מודאג לגבי החומר הזה ורוצה לגדעת מה אתם חושבים עליו.
אני רוצה לציין שמלכתחילה אני קונה את המוצרים האלה מפני שהם מועשרים בסידן וויטמין D, שני דברים שאני מודאג שאני לא מקבל כי אני לא שותה חלב, ואני לא נמצא הרבה בשמש, עובד עבודה משרדית רוב היום. האם זה בכלל רלוונטי? אולי יש דרכים אחרות לקבל מספיק סידן? לגבי ויטמין D אני עוד אוכל להסתדר, אפילו לצאת ל5 דקות לשמש נראה לי ייתן לי יותר ויטמין D מהמוצרים האלה.
תודה מראש, יגאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים