מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףף דחוףף דחוףףאחת02/12/2007
היי אהרון זאת אני מתוסכלת ,סוריי שחפרתי בקודם היתה לי בעייה במחשב וחשבתי שזה לא נשלח.
ועכשיו לבעייה:
אתמול הייתה לאחי עלייה לתורה וטחנתי את כל הדברים הלא טובים!!
בוקר פיצה של אימא שלי ו3 עוגיות
בצהריים עוגה
ובערב חזה עוף עם ציפס בתנור והרבה סלט <- זה הייחיד שבסדר
ועכשיו לשאלתי =]
אם נגיד אכלתי את העוגה אחרי כמה זמן זה מצטבר בשומן ?
כיאלו נגיד העוגה שווה 500 קלריות כמה זמן יקח לעלות את הקלוריות הללו או להפך כמה זמן יקח לי לרדת אותם.?
אהרון אני עכשיו רוצה לעשות דיאטה רצחנית תוכל לשנות לי את התפריט שנתת לי ?
(תודה על היחס והיתיחסות ממתוסכלת =] )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום למתוסכלת
ד''ר רוני חרמון02/12/2007את לא צריכה להיות מתוסכלת. את צריכה לקחת את עצמך ברצינות ולקבל יעוץ מאנשים מקצועיים.
ולשאלתך הגוף הינו מעבדה לגמרי לא פשוטה ולכן לא מדובר בזמן ולא מדובר בכמות קלוריות, אם זה היה כך זה היה קל לעשות דיאטה. זה שאכלת דברים עשורים זה כמובן ישפיע אבל לא באותו יחס ל- 500 קלוריות ולו מייד או מחר. זה הרבה יותר מורכב ולכן את צריכה לקבל תוכנית לאורך זמן וממי שיודע מה זאות דיאטה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה רצחנית = מתכון בטוח להשמנה
אהרון02/12/2007דיאטת מחץ היא נגד השקפת עולמי ולא רק שאינני מרכיב לך אחת כזאת אלא מפציר בך לרדת מן הרעיון הזה. אני גם לא אפנה אותך פעם נוספת ליעוץ בגלל שלא זאת מטרת השתתפותך בפורום.
אם כל המגבלות אפשר לקבל מידע מקצועי גם בפורום. לא צריך לנהל את הפורום על מנת להיות בעל השכלה, הכשרה, ידע ונסיון לא פחות מן המנהלים. המניע שלי איננו כלכלי או פרסומי אלא רצון לעזור לו במעט למי שרוצה ללמוד איך לטפל נכון בגוף שלו וגם להיות פחות מתוסכל.
ועכשיו לשאלתך:
אם התפריט היומי עונה על דרישה היומית של הגוף המזון הופך לאנרגיה. אם ההספקה עוברת את הדרישה, העודף מאוחסן בתאי השומן אחרי השלמת התהליך המטבולי שיכול לקחת בין כמה שעות ליממה, תלוי במכלול גורמים. אותך לא צריך לעניין תוך כמה זמן העודף הופך לשומן אלא איך לקזז אותו לפני או אחרי הפיכתו לשומן.
אני מציע לך לדבוק בדיאטה המתונה ובפעילות הגופנית. כדי לשרוף 500 קל העודפות שלך את צריכה ללכת כ9 ק"מ בהתחשב במשקל שלך, כלומר 1.5 שעה של הליכה נמרצת.
אין טעם לשגע את הגוף בזלילות ולקזז בימי הרעבה. זה יגרום רק נזק, והרזיה לא תצא מזה.
אשמח ליעץ לך גם בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה שאתה אומר בעצם זה..
אחת02/12/2007אז מה שאתה אומר בעצם זה..
להתמיד על דיאטה ועל הכושר הראויי
וכשבא לי מתוק לאכול, אבל במידה הנכונה (כמות קטנה מאוד)?
וכמה קלוריות לדעתך אני צריכה ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון, פחות או יותר
אהרון02/12/2007אבל לא כל פעם שבא לך מתוק כי לזה אין גבול. מעט מתוק פותח תאבון לעוד מעט ואחר כך להרבה.
את צריכה ללמוד גם להתגבר וכפי שאמרתי לך למצוא תחליפים אחרים כגון לחם קל מרוח בריבה ללא סוכר או פירות יבשים (לא חופשי!). אם את בטוחה שיכולה להסתפק בקובית שוקולד מריר ביום או אפילו שתיים, אפשר לחיות עם זה אבל זה רצוי בתור מנה אחרונה ולא בין ארוחות.
אל תזניחי את הפ"ג ואפילו הגבירי אותה.
עד 1400 ק"ק זה בסדר אבל בארוחות מסודרות, בלי נשנושים ובונוסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם -->
אחת02/12/2007לחם קל , כמה הבדל זה מלחם הפשוט שמוכרים במכולת ? או לחם רגיל מ-חלה פרוסה מה ההבדל?
כיאלו מה יותר משמין או יותר בריא ומה ההבדל מלחם רגיל ללחם "קל"
מה זה פ"ג ?
גבינה צהובה זה בסדר בטוסט או שתי פרוסות לחם רגיל עם פרוסה אחת של גבינה צהובהעם חסה ועגבניות שרי זה בסדר או שהגבינה צהובה מקלקלת לי פה את הכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחכתי
אחת02/12/2007כמה קלוריות יש בפרוסת לחם אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אהרון02/12/2007
לחם קל , כמה הבדל זה מלחם הפשוט שמוכרים במכולת ? או לחם רגיל מ-חלה פרוסה מה ההבדל?
כיאלו מה יותר משמין או יותר בריא ומה ההבדל מלחם רגיל ללחם "קל"
תשובה:
בפרוסת לחם קל יש 37-40 ק"ק. בלחם רגיל 80 כלומר כפול. התשובה ברורוה שעדיף לאכול לחם קל ומומלץ מקמח מלא.
מה זה פ"ג ?
פ"ג = פעילות גופנית
גבינה צהובה זה בסדר בטוסט או שתי פרוסות לחם רגיל עם פרוסה אחת של גבינה צהובהעם חסה ועגבניות שרי זה בסדר או שהגבינה צהובה מקלקלת לי פה את הכל?
תשובה:
יש גבינה צהובה 5%. מותר לאכול אותה עם לחם קל מקמח מלא וגם חסה(בלי הגבלה) ועגבניות שרי
בנדיבות. זה לא מקלקל. זה טוב כארוחת ביניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
אחת02/12/2007אהרון אתה ממש ממש עוזר לי תודה לך ובזכותך אני יותר מודעת לגוף שלי , יש לי עכשיו יותר ערך לעצמי . אני יותר מקבלת את עצמי.
אהרון תוכל לתת לי תרגילים שיוכל לעזור לי להדגיש את עצמות הכסל ? אתה מכיר תרגילים כאלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין תרגילים כאלה
אהרון02/12/2007רק הרזיה על סף האנורקסיה חס וחלילה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
אחת03/12/2007אם אני הולכת במקום או רצה במקום זה כמה לרוץ באמת או כמו ללכת באמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאופן כללי פחות, אבל
אהרון03/12/2007אם את רוצה להעצים את הריצה במקום צריך לקפוץ יותר גבוה עם כל צעד ו\או לקרב את הברכיים אל החזה. את צריכה להגיע לדופק 120-130 לשם שריפה אופטימלית של שומן ומינימלית של שריר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה בסדר?
אחת03/12/2007האם זה בסדר?
דיסה לארוחת ערב?? וכך אני מכינה:
חצי כפית מרגרינה ופחות
מים ואבקת חלב , סולת וקצת מלח . וכשזה מוכן אני אוכלת את זה עם כפית שוקולית
וזה מסביע אותי,
האם זה בסדר , או שזה פוגעה בי בדיאטה??
עכשיו יש לי עוד שאלת אני אוכלת את כל מה שאמרת לי, אבל נגיד אני אוכלת בבוקר את התפוח והכריך זה פותח לי את התאבון וכשאני לא אוכלת כלום אני לא רעבה בכלל מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר טוב כך
אהרון03/12/2007במקום מרגרינה ואבקת חלב השתמשי בחלב 1%. במקום שוקוליט, כפית שטוחה של קקאו וסוכרזית. אין צורך במלח. זה יכול להוות מנה אחרונה טעימה או מנת ביניים אבל לא יותר מ2 כפות סולת גדושות. המנה הזאת כ150 קלוריות.
אם ארוחת הבוקר שלך גורמת לתאבון גדול תנסי יום או יומיים בלי פרי. אבל את חייבת להתרגל לאכול ארוחת בוקר. את לא חייבת מיד אחרי הקימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר??
אחת14/12/2007יש לי כבר המון זמן סימנים בבטן ובצדדים כמו של אישה שהיא נכנסת להריון ,
יש לי את זה עוד מלפני שהתחלתי דיאטה ,
ועכשיו לשאלתי האם אפשר לדעת אם זה סימנים של השמנה או של הרזייה??
ואם זה של השמנה אפשר להפוך את זה להרזייה???
זה מאוד חשוב לי , ומה אני יכולה לעשות משו כדי שזה יהיה של הרזייה ??
ואחרי כמה זמן זה עובר??
תודה מראש מתוסכלת!! =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרזיה או השמנה?
אהרון14/12/2007המאוזניים יתנו לך את התשובה.
קשה לענות תוך כמה זמן זה יעבור ומה הסיבה ללא בדיקה. אם זה מדאיג אותך, את צריכה לעבור בדיקה ויעוץ רפואי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון ולמומוחים
אחת16/12/2007כמו שאמרתי אני סובלת מירכיים גדולים , נפוחים וזה מאוד מאוד מפריע לי ..
עכשיו אני מתחילה להקפיד על הליכה של שעה וחצי פעמיים בשבוע וחדר כושר פעם בשבוע למשך שעהה ספילינג וכאלה עכשיו בתוך כמה זמן יקח לי לרדת מידה או שני מידות בג'ינס??
אהרון תוכל להגיד לי אם התפריט שלי נכון?
ארוחת עשר : פרוסה משתי לחם רגיל עם גבינה 1/2%
צהריים : חזה עוף או עוף עם קטניות (אורז פתיתים קוסקוס פסטה וכו..)וסלט
ערב: מרק ברגע , דיסה , קורנפלקס עם חלב 3% , יוגורט Bio אם קורנפלקס.
ואני דואגת לשתות כ- 1.5 של מים , מה לא בסדר ?.
יש לי עוד שלושה שאלות אחרונות :
1) כולם תמיד אומרים 20 כוסות מים, כמה זה בליטר?
2)ממרח שוקולד פרווה זה טוב??, שכבה דקה?
3)כמעט ועבר חודש והורדתי רק קילו זה הגיוני ?? (כי פה ושם מעדתי ואכלתי מתוק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אהרון16/12/2007
כמו שאמרתי אני סובלת מירכיים גדולים , נפוחים וזה מאוד מאוד מפריע לי ..
*** זה מבנה הגוף שלך, לא תוכלי לשנות אבל עם ההרזיה הכללית ותרגילים נכונים תחת הדרכה
חייב לבוא שיפור.
עכשיו אני מתחילה להקפיד על הליכה של שעה וחצי פעמיים בשבוע וחדר כושר פעם בשבוע למשך שעהה ספילינג וכאלה עכשיו בתוך כמה זמן יקח לי לרדת מידה או שני מידות בג'ינס??
*** כפי שכבר אמרתי ההליכה צריכה להיות נמרצת, רצוי 3 פעמים בשבוע וזה יותר יעיל לפצל
עבור הגובה שלך מידה אחת היא בערך 4 ק"ג. אם תתמידי באופן רציני בדיאטה ופעילות
גופנית יקח חודש למידה אחת.
אהרון תוכל להגיד לי אם התפריט שלי נכון?
ארוחת עשר : פרוסה משתי לחם רגיל עם גבינה 1/2%
**** להוסיף ירקות
צהריים : חזה עוף או עוף עם קטניות (אורז פתיתים קוסקוס פסטה וכו..)וסלט
*** להוריד את העור. לאכול ארוחת ביניים פרי.
ערב: מרק ברגע , דיסה , קורנפלקס עם חלב 3% , יוגורט Bio אם קורנפלקס.
**** דיסה בכמות מתונה, חלב 1% , להוסיף ירקות.
ואני דואגת לשתות כ- 1.5 של מים , מה לא בסדר ?.
**** 2 ליטר זה יותר טוב בנוסף להרבה ירקות
יש לי עוד שלושה שאלות אחרונות :
1) כולם תמיד אומרים 20 כוסות מים, כמה זה בליטר?
**** בליטר יש כ-5 כוסות. אפשר לשתות פחות בחורף, תלוי בתפריט ובפעילות הגופנית.
2)ממרח שוקולד פרווה זה טוב??, שכבה דקה?
**** ממליץ להמנע, זה לא איכותי. עדיפה ריבה קלה ללא סוכר.
3)כמעט ועבר חודש והורדתי רק קילו זה הגיוני ?? (כי פה ושם מעדתי ואכלתי מתוק)
*** יחסית לעודף שלך היית צריכה להוריד יותר (לפחות 3 ק"ג). נראה שהיו לך הרבה מעידות.
אם לא תקפידי יותר, לא תתקדמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)