חלבון מלא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל

אבינועם
    25/11/2010

כן? לא ידעתי את זה..
    בכל מקרה, בבדיקות דם שעשיתי בתקופות האחרונות תמיד הייתי בעודף ברזל, למרות שאני צורך כמעט ורק מנת עוף/דג ביום ומעט מאוד בקר לפעמים. כנראה שזה מספיק לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון מלא
    אבינועם
    24/11/2010

שלום.
    אני יודע שמוצרים שמכילים חלבון מלא (את כל חומצות האמינו החיוניות) מונים ביניהם בשר, עוף, דגים וביצים. אני גם יודע ששילוב של דגנים וקטניות יוצר שילוב צמחוני של חלבון מלא כזה.
    חשוב לי מאוד לקבל מספיק חלבונים בתזונה, ולכן אני צורך בעיקר עוף ודגים כגורם חלבוני. אישית, אני מאוד אוהב גבינות, אבל פעם מישהו אמר לי שהן אינן מכילות חלבון מלא כמו בשר וביצים. לאור דברים שקראתי בזמן האחרון, רציתי לשאול האם זה באמת נכון? או שגבינות כן מכילות חלבון מלא ואיכותי ויכולות להוות תחליף למנת חלבון בשרית/עוף/דגים בארוחה? האם גבינת פטה למשל המכילה 17 גרם חלבון שוות ערך ל-17 גרם חלבון מן החי?
    אשמח לתשובות, תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבון מלא

הוספת תגובה

• חלבון מלא - גם במוצרי חלב

אהרון רזון
    25/11/2010

ה"מישהו" שלך העביר אליך מידע לא נכון. אין הבדל בין הרכב גרם אחד של חלבון בשר\דג לבין גרם חלבון חלב. ב17 גר חלבון שבפטה יש אותן חומצות אמינו וחיוניות ובאותה כמות כמו ב17 גר חלבון בשר. יתירה מכך, לגבי חלקן יש נטיה קלה לטובת הגבינה.
    לא כדאי לוותר לגמרי על הבשר\דג לטובת גבינות בגלל שבכל אחד יש יתרונות תזונתיים שונים. בבשר\דג יש יותר ברזל, אבץ, B12 ועוד, לעומת זאת במוצרי החלב ישנם וויטמינים מסויימים בכמות גדולה יותר והם גם מקור עיקרי לסידן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אבינועם
    25/11/2010

תודה!
    אני שמח לשמוע שזה כך, כי אני אישית מאוד אוהב גבינות, אבל אני די מכריח את עצמי באופן קבוע לאכול עוף ובשר וכו'.. זה לא שאני לא אוהב, אלא פשוט לא כמו גבינות, ובגלל שאני מקפיד על תפריט מאוזן מבחינה קלורית, חבל לי להקריב משהו שאני באמת אוהב תמורת משהו אחר רק בגלל החלבון.. מבחינת ברזל, יש לי המון, בעיקר מגמבה וכו'. עדיין אצרוך בשר בשביל המרכיבים האחרים, אבל פשוט פחות.. ודגים תמיד אהבתי אז זה טוב.
    תודה שוב (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "ברזל מגמבה"

אהרון רזון
    25/11/2010

אי אפשר להגיע לכמות המומלצת של ברזל רק מירקות, אפילו אם תאוכל כמות אדירה . אמנם בחלק מהירקות יש כמות משמעותית של ברזל (לאו דווקא בגמבה אלא בעיקר בירקות עלים בצבע ירוק כהה) אבל ספיגתו מזערית בגלל נוכחות חומצה אוקסלית שקושרת את המתכות.
    המקור התזונתי העיקרי של ברזל זמין ומתכות אחרות (למעט סידן) הוא הבשר לסוגיו (כולל בשר דגים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו