טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
ככה אני אוכלת כבר שנתיים: בוקר: ברנפלקס (2-3 כוסות חד"פ) + יוגורט 1.5% ביניים: פרי צהריים: סלט ענק (4 צבעים לפחות) + חצי חבילה גבינה 3% או חבילת טונה במיים + כפית טחינה/חומוס +2 פרוסות לחם מלא ביניים: פרי ביניים: פרכית אורז עם גבינה/ריבה ערב: סלט ענק + ביצה קשה/חצי חב גבינה 3% + כפית טחינה/חומוס + 2 פרוסות לחם מלא לפעמים גם קערת מרק ירקות איפשהו ביום. אם מתאמנת מוסיפה פרכית עם כפית חמאת בוטנים לפינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הוסיפי ירק בבוקר. פעמיים בשבוע עוף ללא עור ושומן. פעם בקר טרי רזה. פעמיים דג טרי. הפירות בארוחות הביניים צריכים להיות שונים. מידי פעם שיבולת שועל במקום פריכיות.
אם את מרגישה טוב ומלאת אנרגיה עם התזונה הנוכחית, הבדיקות תקינות ושומרת על הרזון והכושר , לא הכרחי ליישם את השיפורים המוצעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אוכלת חזה עוף ללא עור בערך פעם בשבועיים במקום גבינה בארוחת צהריים. מרגישה מלאת אנרגיה והבדיקות תקינות. בפירות קל לי לגוון בקיץ, בחורף זה לרוב תפוחים... אין מעט מדי שומן בתפריט? בריא להמשיך כך כל החיים?
בפירות קל לי לגוון בקיץ, בחורף זה לרוב תפוחים... ***אין בעיה לגוון גם בחורף: פרי הדר, תות, אפרסמון, מלון, קווי וכו". בתפוחים אין מספיק וויטמין C ובטא קרוטן (וויטמין A).
אין מעט מדי שומן בתפריט? ***. הוסיפי לסלטים (כולל בבוקר ע"פ המלצתי) גם שתי כפיות שמן זית איכותי\רבע אבוקדו
בריא להמשיך כך כל החיים? *** אם הכול בסדר ואת אוהבת את התזונה שלך, אפשר להמשיך תוך גיוון.
חשבתי שיש מספיק ויטמין סי אם אוכלים 2 גמבות ביום? ומספיק ביתא קרוטן ב-2 גזרים, אני טועה? ****את לא טועה. בהחלט יש המון, אבל הגיוון הוא אחד מעקרונות התזונה הנכונה בגלל שבכל מזון (אפילו מאותה הקבוצה) יש משהו יחודי התורם לצרכי הגוף.
אז יש מעט מדי שומן בתפריט כמו שחששתי? :( ****כך עושה רושם. בערך 30% מן הערך הקלורי של שתזונה היומית צריך לבוא משומן ( מקסימום שליש רווי, שליש רב בלתי רווי, לפחות שליש חד בלתי רווי)
אני לא רוצה להוסיף כי אני לא רוצה לעלות במשקל ****אני לא מכיר את הBMI שלך, אבל לפי ההתנהלות שלך אני מניח שמשקלך אידאלי. חשוב לשמור עליו, אך לא תוך וויתור על איזון התזונה, כי את התוצאות רואים ומרגישים מאוחר יותר. אפשר להפחית את כמות הברנפלקס בבוקר (נראה לי שיש לך יחסית הרבה פחמימות) לטובת תוספת שמן בסלט. אם 2 כפיות נראה לך הרבה (כל כפית 30-35 קק"ל) הסתפקי באחת. אינני יודע את סוג, עצימות ומינון הפעילות הגופנית שלך, אך אולי יש מקום להוסיף כדי לשרוף יותר.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פודיאטור, בוגר לימודי פודיאטריה באוני` ווסטמיניסטר שבלונדון. יועץ פודיאטרי בכיר ארצי לכף הרגל הסוכרתית בקופ"ח מכבי, מייסד ונשיא העמותה לפודיאטורים וכירופודיסטים, יועץ פודיאטורי למפקד המרפאה בצה"ל... קרא עוד