טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
ייתכן שהבחורה הצעירה מבלבלת את הרצון להרזות אולי ברצון פשוט לאכול בריא? אם זה כך אז זה טוב. במידה ולא, אני מסכימה עם אהרון. אבל אם מדובר באכילה שהיא בריאה אני גם נמצאת בעולם הזה כרגע. אוכלת כמה שיותר ירקות, בשר טרי ולא מוקפא (כמו של טבע עוף למשל), לא אוכלת עור או איברים פנימיים. אבל שוב, מדובר על הרצון שלי להיות בריאה ולא להרזות בצורה דרמטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שמי לין אני בת 16 וחצי , בחצי שנה האחרונה עליתי בין 4-5 קילו וכרגע אני שוקלת בסביבות ה-47 קילו . אני מעוניינת לחזור למשקלי הקודם במהירות . ניסיתי כל דיאטה אפשרית אבל לא מצליחה לעמוד בכלום . אני רוקדת ומתאמנת כמעט כל יום וגם זה לא עוזר . הייתי אצל דיאטנית והיא הביאה לי תפריט שרק גרם לי להשמין . שקלתי לקחת תה טיבטי או כדורים משלשלים אבל קראתי שהם גורמים לנזקים בלתי הפיכים . ניסיתי להקיא וגם זה לא הלך . אני יודעת שאני לא שמנה אבל אני פשוט רוצה לחזור להיות איך שהייתי לא יותר מידי רזה ולא שמנה .. אשמח לעזרה ועצות כיצד אפשר לרדת במהירות . תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לי תמיד אמרו ספורט (שאת זה נראה לי שאת עושה), אכילה מרובה של ירקות, דגים ועוף (בעיקר חזה עוף). אגב, אני אשמח אם יוכלו לענות לי פה לגבי עופות וחלקים נוספים המומלצים לאכילה כשמנסים (ומאוד רוצים) לרדת במשקל...
לו היית מגלה לנו את הגובה שלך, הייתי לפחות מעריך אם יש לך עודף אמיתי ומה דרגת הקושי להוריד אותו. היה גם מועיל לדעת אם רזית (וכמה) לפני ההשמנה הנוכחית. המחשבות שלך (כדורים,הקאות, שלשולים) מעוררות חשד של פוטנציאל להפרעות אכילה, ואולי גם עודף המשקל הוא בדמיון שלך בלבד. אם את פועלת בדיוק ע"פ הנחיותיה של הדיאטנית וזה לא עוזר לך (אלא להיפך) החליפי אותה. יש הרבה דיאטנים\ות בישראל, ובטח גם באיזור המגורים שלך לא חסרים.
אין לי עודף משקל , המשקל שלי תקין אבל אני לא מרוצה ממנו . הגובה שלי הוא 1.60 והלכתי לדיאטנית שתביא לי תפריט לתזונה נכונה שרק גרם לי להעלות עוד במשקל . מאז ומתמיד הייתי רזה וגם עכשיו אני לא נחשבת לשמנה אני פשוט רוצה לחזור להיות איך שהייתי במהירות ולא יודעת איך .
אם חו"ח תשיגי את מטרתך (-5 קג), תהי עמוק בתת-משקל, דבר שיסכן את בריאותך, (בין היתר הפסקת המחזור). את צריכה להבין שאת בעיצומה של ההתבגרות, תקופה בה חלים שינויים משמעותיים כולל במבנה הגוף והמשקל. את לא יכולה להשאר עם גוף ומשקל של ילדה. מעבר לעניין הבריאות, זה גם לא אסתטי וסקסי להיות בתת-משקל. במחשבה שניה, אולי הדיאטנית פעלה נכון והרכיבה תפריט התואם את הנתונים שלך תוך כוונה למנוע גלישה לתת-המשקל. הבעיה היא לא הדיאטנית אלא הנטיה האנורקטית שלך לכן אני מציע לך לפנות לייעוץ של מומחה למניעת הפרעות אכילה.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה, תואר שני בייעוץ וטיפול, הנחיית קבוצות וטיפול באומנויות. מזה 22 שנים מרצה ומנחה קבוצות ובעלת קליניקה ליעוץ אישי, זוגי ומשפחתי בשרון ובמרכז. מטפלת גם בתנועה, בקול, באנרגיות ... קרא עוד