ספרים מומלצים: ספריו של ד"ר אריה אבני, "עזוב את העטינים שלי" ו"שוטי החלב". יש שם את כל הנתונים שאת מחפשת.
בנוסף, אני מצטטת לך מכתבה של הנטורופטית לולי גת פיניש שהתפרסמה במאקו:
בניגוד למה שמועצת החלב מסבירה, חלב פרה לא יהפוך אותך לבריאה יותר. מחקרים מראים שהוא מביא לבעיות עיכול, דילול עצם, טרשת עורקים ואפילו סרטן הערמונית. אחרי הכל, הטבע התאים את החלב בדיוק לגוף העגל - לא לגוף שלנו.
תסתכלי מסביב. אף חיה בטבע לא צורכת חלב לאחר סיום ההנקה, ובוודאי לא חלב של חיה אחרת! אנחנו היחידים שמתעקשים. הטבע הוא מופלא בחוכמתו ולכן החלב של הפרה מתאים באופן מושלם לעגל ורק לעגל - למערכת העיכול שלו, לקצב גדילתו ולהתפתחותו. גם חלב האם מותאם באופן מושלם לתינוק ולצרכיו.
חלב ומוצריו, לא רק שאינם מגנים על העצמות מפני ירידת מסת עצם, אלא שביכולתם לגרום נזק לעצמות. האדם הממוצע צורך כמויות גדולות של חלבון מהחי, כמו שיש בחלב, לכן הוא מפריש יותר סידן בשתן - סידן הנלקח מהעצמות. אם מצב זה נמשך זמן רב מקבלים מאזן סידן שלילי כרוני היכול להאיץ את דילול העצם. חלב ומוצריו עשירים בזרחן, וככל שהיחס בין הזרחן לסידן גבוה יותר כך מאזן הסידן הופך להיות שלילי, בקיצור כמות גדולה של סידן לא נקבל שם.
במקום זאת, ניתן לקבל סידן מטחינה גולמית, סרדינים, שקדים, אגוזים, גרעינים לא קלויים, כרוב, ברוקולי, סויה ומוצריה ועוד.
החלב קשור לעוד הרבה בעיות גופניות: במינונים גבוהים IGF, חומר הנמצא בחלב, מעלה פי ארבע את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית אצל גברים. שומן החלב מהווה מקור לחומצות שומן רוויות ("השומן הרע") שמאיצות את התפתחות טרשת העורקים. חלב גם גורם להצטברות לחות בגוף, הפרשה מרובה של אינסולין, ריבוי הורמונים ואנטיביוטיקה הניתנים לפרה על בסיס יומי (את זה ידעתם?) והרשימה עוד ארוכה.
כל המידע הזה כמובן מגובה במחקרים. אני מזמינה אתכם לקרוא יותר בספרים ובאינטרנט. אני ממליצה במיוחד לקרוא את ספריו של ד"ר אריה אבני, "עזוב את העטינים שלי" ו"שוטי החלב". ככל הנראה הם לא נמכרו בחנויות עקב לחץ של חברות החלב, ולכן התפרסמו באינטרנט.