מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חייבת עזרה או עצהענת12/03/2011
שלום רב!
אני בבעייה בזמן האחרון (שנמשכת כבר כחודש-חודשיים)- אני חסרת תיאבון ולעתים אפילו אין לי תחושת רעב. כשיש לי תיאבון או רעב אני אוכלת, אבל הרבה פעמים אני מרגישה שאני פשוט מכריחה את עצמי לאכול.
זה התחיל בתקופת המבחנים האוניברסיטאית ונמשך לצערי גם למהלך הסמסטר עצמו.
עליתי כבר 2 קילו ואני חוששת מעליה נוספת במשל (הייתי פעם הרבה יותר ממה שאני היום- ומפה מגיע החשש).
אני מגיעה למצבים שאני מדלגת על ארוחות. אני יודעת שזה לא נכון לעשות, אבל איך אפשר לאכול כשלא רעבים/כשאין זמן? (15 דקות בין שעורים שבהם צריך לרוץ מאולם לאולם זה לא זמן לאכול).
אני מחפשת עצה- איך אני יכולה להוריד את המשקל העודף הזה (כן, מבחניתי הוא עודף). חשוב לציין שאני עושה פילאטיס פעם בשבוע, אבל זמן לפעילות אירובית אין לי כל כך מרוב הלחץ לכן אני משתמשת תמיד במדרגות באוניברסיטה (גם אם זה אומר לעלות מקומה 1- לקומה 6).
חשוב לי לציין כי אני לא צורכת מוצרי חלב כלל (רגישות ללקטוז) ואני לא אוכלת לרוב בערב (ומשתדלת להפסיק לאכול באופן כללי בסביבות 6-8 בערב). אני גם לא צורכת דברי מתיקה כלל (פרט לחלבה, פירוט בהמשך)- עברתי מעין גמילה ממתוק כך שיש הרבה מאוד דברים שאני כבר לא יכולה לאכול כי הם מתוקים לי. אפילו את כוס התה שלי אני לא ממתיקה כלל.
כמו כן, שמתי לב שלאחרונה התחילה לי חולשה לאכילת טחינה גולמית (כן, כן, עם הכפית מהקופסא), חלבה, ופיצוחים שונים (אגוזי מלך, שקדים, קשיו- כולם לא מומלחים ולא קלויים. כלומר, טבעיים לחלוטין). אני מודעת לזה לכן אני משתדלת לשלוט בעצמי ולהפסיק עם המנהג הנוראי הזה.
דבר נוסף שחשוב לי לציין הוא כי אני סובלת ממערכת עיכול דיי חלשה. הדבר מתבטא לצערי בעיקר ביציאות. אני מתחילה לכן את הבוקר שלי עם 1/2 ליטר מים חמימים עם מיץ לימון סחוט טרי, ומקפידה לשתות הרבה מים במהלך היום (או תה לא ממותק. לא שותה משקאות ממותקים או מוגזים באופן כללי).
אני אוכלת רק מוצרים מקמח מלא ומדגנים מלאים, לא אוכלת מטוגן כלל ומתה על ירקות ולכן יש לי אותם בכמויות בכל ארוחה (פירות לא כל כך.... אם כבר אז תפוח אבל זה פעם ב..)
פרטים על עצמי:
בת 23, גובה- 154, משקל- (היה 41.8) 43-44.
אשמח לעזרה... ואם יהייה צורך שארשום יחסית מה אני אוכלת- אין עם זה בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה או עצה - תגובה
ד''ר רוני חרמון13/03/2011אני רואה חוסר הבנה מוחלט בהרכבי המזון יעודם ותפקידם לא יכול להיות שאין לך תאבון ואת עולה במשקל יכול להיות שאת אוכלת את הדברים הלא נכונים. את חייבת לעשות סדר באופן האכילה שלך לסדר את האוכל לפי ארוחות אפילו של 10 דקות כל פעם ולאכול את המוצרים הנכונים לפי ערכם הקלורי הגליקמי והערך הבריאותי שלם ולא לפי הטעםץ בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדר' חרמון
ענת13/03/2011אני אספר קצת על עצמי כדי שתדע שחלק ממה שרשמת אינו נכון- לא לגביי.
אני אוכלת בשעות קבועות ומסודרות. לא מנשנשת כלל! (אלא אם זה מספר פלחי מלפפון, משהו כמו 3-4).
אני אוכלת מזון שטעים לי, אבל אני לא אוכלת מזון שאינו בריא. כפי שרשמתי, אני מתה על ירקות ולכן אני יכולה לאכול ארוחה שלמה המבוססת על ירקות בלבד.
אני מכירה את מושג הערך הגליקמי, אבל לא מכירה את כל הערכים המומלצים. אני יודעת להגיד שבטטה עדיפה על תפוח אדמה, אבל לא מעבר.
אני מאוד מודעת לעולם התזונה ומקפידה לקרוא את התשובות שנינתנות כאן באופן יומיומי. אני מאוד מקפידה על הכל, ואפילו על תזונה שניתנה לי על ידי נטורופת שפניתי אליו. ואם צריך להיות בתקופה של כסאח (שאני יודעת שזה לא בריא, אבל אני לא מדברת על דיאטת כסאח, אלא להקפיד הרבה יותר על מה אני אוכלת)- אני עושה את זה, למרות שלעתים יש בזה מן הקושי.
אני ממש מקפידה בימים האחרונים לאכול הרבה יותר מסודר ומוקפד, ואפילו לפני שאני מכניסה סתם משהו לפה אני שואלת את עצמי 20 פעם אם אני באמת רעבה או שאני סתם אוכלת את זה.
כל עניין השקדים/אגוזים/קשיו/טחינה/חלבה התחיל בתקופת המבחנים האוניברסיטאית שהייתה מאוד מאוד לחוצה, לכן אני מניחה שיש פה פן נפשי שגרם לי לזה... ואני מקבלת את זה. וזו הסיבה שהים אני ממש משתדלת להקפיד.
הסיבה שפניתי היא כדי לדעת האם יש משהו מיוחד שאני יכולה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)