טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
ראיתי שיש מדד חדש (כתחליף ל- BMI) - BAI. המבוסס על יחס בין היקף יריכיים לגובה. מהו הטווח להקפי הירכיים לגברים? יוצא לי BAI מחוץ לתחום תקין בעוד שה- BMI בתחום התחתון...
האם אפשר לקבל הבהרה עזרה הסבר ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מדובר כן בהיקף ירכיים (בכתבה בעיברית לא תירגמו נכון) - מתוך המקורות באנגלית מדובר במפורש בהיקף הירכיים ואף מסיבירים בידיוק איפה למדוד (במקום מכי רחב סביב הישבן)
מה זה אומר שב- BMI אני מינימום ואילו BAI אני נחשב בעודף?
מהו היקף ירכיים תקין לגבר ומהו היקף הירכיים ממוצע של אנשים רזים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למרות שבקשת את אהרון, מניח שהוא לא יתנגד שאענה לך. מדובר בחישוב חדש שהתפרסם לאחרונה בעיתון OBESITY. החישוב מבטא את שומן הגוף ביחס לגובה. למרות שהעולם שבוי שנים רבות בחישוב ה-BMI שהינו קל למדידה, אין ספק שחישוב ה-BMI לא מתאים לכל האוכלוסייה. במקרים רבים אני מוצא אנשים עם BMI תקין אבל אחוזי שומן גבוהים וכמובן ספורטאים עם BMI גבוה אך אחוזי שומן תקינים (שזה מה שחשוב). אם BMI תקין ואחוזי השומן גבוהים, זה אומר שאתה בעודף שומן בגוף ושה-BMI איננו מדד טוב עבורך.
לגבי ערכים, אהרון ענה לך. מה שחשוב זה אחוזי השומן ואותם ניתן היום למדוד בצורה מדוייקת. לגבי נושא ה-BMI, אם לאדם ערכי BMI תקינים ויחד עם זאת אחוזי שומן גבוהיים, סימן שאין מה להתייחס במקרה שלו ל-BMI, אלא צריך לעבוד לפי אחוזי שומן. הרעיון הוא להוריד שומן מבלי להוריד את מסת השריר. זה לא קל אבל אפשרי על ידי תוכנית תזונה מתאימה בשילוב עם פעילות אירובית ופעילות כוח.
בהצלחה,
לתשובה המלומדת של ד"ר נסטור אני רק מוסיף שאין מדד לגבי טווח תקין של היקף הירכיים. רלוונטי הוא אחוז השומן, ולא חשוב אם מחשבים אותו באמצעות הנוסחה המסובכת מבוססת על היקף הירכיים וגובה, או מודדים אותו פיזית בכל שיטה אמינה אחרת.
א)האם הנוסחה הזו של BAI אכן נותנת אומדן אמי לאחוזי השומן? ב) מהו אחוז השומן המומלץ לגברים - מהו הטווח התקין ומה כבר נחשב לעודף ג) מה יותר אמין הנוסחה או משקל המודד אחוזי שומן? תודה
א) אני מסתייג מאמינות הנוסחה. ב) טווח תקין : 10-20% . ג) ראה "א)". מדידה על ידי משקל לגמרי לא אמינה. הכי מדוייק מודדים דיאטנים שמתמחים בזה. לד"ר נסטור יש הציוד והמיומנות.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
טיפול רב תחומי בהשמנה
כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל... קרא עוד