טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי, כבר כמה חודשים אני בדיאטת לחם... ירדתי יפה אך... פסח בפתח ואני שומרת כשרות. האם דיאטת אורז בה אוכלים- רק אורז ללא הגבלה, ירקות ו-3 פירות ביום 2 כוסות נס עם סוכרזית והרבה הרבה הרבה מים זה תחליף טוב?...האם עדיין אוכל לשמור על משקלי ככה? האם אוכל גם להמשך את הירידה?
בנוסף, האם מותר לאכול גם מוצרים שונים שמכילים אורז בלבד כגון פריכיות אורז? אני ממש לא יודעת מה לעשות בפסח.. האם יש לך רעיון אחר על מנת לשמור על דיאטה מוגדרת בפסח עם כל הארוחות והמצות? תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אינני מאמין בדיאטת אורז ללא הגבלה, אבל בכל מקרה מומלץ אורז מלא. את לא חייבת לאכול מצה, אפשר להסתפק באכילה סימלית מסיבת מסורת. אני מבין שאת שייכת לאוכלי קטניות בפסח, לכן אפשר לאכול מעט אורז, מעט קטניות והרבה ירקות (חופשי). אם לא תאוכלי הרבה לא תשמינ' ואף תרדי. פעילות גופנית תעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה על התשובה המהירה. הבעיה היא שהסיבה שאני ממשיכה את דיאטת הלחם כבר קרוב לחצי שנה זה שמאוד קל לי להתמיד בדיאטה כי היא מאוד מסוימת ומסודרת. אני מכירה את עצמי ושיטה של "אכילת מעט מכל דבר בצורה מתונה" וכדומה לא תהיה קלה או אפשרית וזה יגרום לעליה מיותרת וחבל לי על כל המאמץ שלי ולקח לי זמן עד שהסתגלתי לאורח חיים ללא חריגות. יש לך המלצה אחרת? האם בכל זאת, אם אני אוכל אורז וירקות במשך ימי החג בלבד, האם אני ארד? מה אתה ממליץ? תודה
מה שמדאיג אותי זה לא שבוע אחת שבו תאכלי כפי שהסברת, אלא זה שבמשך חצי שנה את אוכלת בצורה כל כך מוגבלת. דעי שלא הכל נגמר ומשקל הגוף. על ידי תזונה מוגבלת אפשר להגיע לחסרים בגוף שיגרמו בסופו של דבר למחלות ולמצבים חמורים. לא ברור לי למה את מתכוונת עם "דיאטת לחם". אם את לא צורכת בכלל דברי חלב, טחינה, שקדים ומאכלים אחרים שמכילים סידן למשל, את בטח מקבלת כמות מאוד קטנה של סידן. דיאטה כזאת לאורך זמן יכולה להשפיע על תכולת הסידן בעצם ובסופו של דבר לדלדול העצם. כך שלגבי הדיאטה ארוכת הטווח לכי להתייעץ עם דיאטן/ית.
בהצלחה
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים