מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאהרון ולכולם- גדולהפרחה26/12/2007
שלום רב
אני בת 50 שוקלת 60 וגובה 1.50. צריכה לרדת 6 קג לפחות אבל 6 כי רופא אמר לי
בוקר:3 קפה וטוסט(2 לחם 1 צהובה) קפה עם 1 סוכר
צהריים:מרק ירקות סלט עוף...לחמניה לפעמים דג
ערב: גבינות לבנות ולחם או ביצה או טוסט וירקות
אובהת הרבה פירות -לפחות 6 ולא יכולה לוותר על זה
שותה הרבה מים וקצת דיאט קולה
לפעמים 2-3 -4 קוביות שוקולד.
אני מאד אודה לך אם תתקן לי את התפריט או תציע לי דרך או כל דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משימה אפשרית
אהרון26/12/2007אני מדגיש מראש שעם הנתונים שלך לא ילך מהר אבל לא זה מה שחשוב אלא ביצוע נכון שלא פוגע בבריאות ובסיכויים לשמירה לאורך זמן.
לפני שאני מתקן לך את התפריט חשוב לציין שאת חייבת פעילות גופנית יומית: שעה הליכה נמרצת (אם את לא בכושר צריך לעשות את זה בהדרגה) ופעילות בונה שרירים 2-3 פעמים בשבוע.
שלום רב
אני בת 50 שוקלת 60 וגובה 1.50. צריכה לרדת 6 קג לפחות אבל 6 כי רופא אמר לי
בוקר:3 קפה וטוסט(2 לחם 1 צהובה) קפה עם 1 סוכר
****לא יותר מכוס קפה עם סוכרזית
טוסט מלחם מלא קל עם פרוסת גבנ"צ 5%
2 מלפפונים
צהריים:מרק ירקות סלט עוף...לחמניה לפעמים דג
***** מרק טבעי ללא שומן, עוף מבושל במרק\צלוי ללא עור ושומן (לא יותר מ200 גר לפני בישול)
סלט ללא רוטב מלבד מעט אבוקדו ומיץ לימון. מומלץ שיהיה כמנה ראשונה
לחמניה מקמח מלא
ערב: גבינות לבנות ולחם או ביצה או טוסט וירקות
***** גבינה עד 5%, רצוי 3% עד חצי גביע
לא יותר מ2 פרוסות לחם קל
אובהת הרבה פירות -לפחות 6 ולא יכולה לוותר על זה
***** תצטרכי להוריד את מספר הפירות לחצי כארוחות ביניים
שותה הרבה מים וקצת דיאט קולה
לפעמים 2-3 -4 קוביות שוקולד.
*****לא יותר מ3 קוביות כמנה אחרונה (לא בנפרד) 3 פעמים בשבוע לכל היותר. באותו יום תוותרי
על פרי אחד.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
פרחה27/12/2007קודם כל המון תודה!!!! זה מאד עוזר שמישהו שמבין על מה הוא מדבר עונה לי
למה אסור לי יותר קפה?אם אני אשתה בלי סוכר? האם יש לך עוד דוגמאות לתת לי עם יותר פירות?
כמה קלוריות עליי לצרוך ותוך כמה זמן ארד ?
למה קראתי שאתה מציע וים חלבונים ויום פחמימות לאחרות ?לפי מה אתה יודע שלי עדיף באופן זה?
ואני ממש חייבת לרדת אז אני אנסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות והסברים
אהרון27/12/2007אני מתרשם שהמוטיבציה שלך גדולה. מצבך אינו אידאלי אבל גם לא קטסטרופלי. בסך הכול מדובר על ירידה חד ספרתית על פי היעד שהרופאה קבע. אם תצליחי טיפה יותר מזה
יעשה רק טוב אבל קודם נתחיל ונראה איך הולך. למעשה עם הרבה כוח רצון ומשמעת עצמית אין סיבה לכישלון.
ממה שכתבת אפשר להבין שאת שותה 3 קפה בבוקר וזה מוגזם לכל הדעות . לא כאן המקום לפתח את הנושא אבל לגבי התרומה של הקפה להרזיה הדעות חלוקות. אין בסיפרות המקצועית ממצאים
המוכיחים שהקפה עוזר להרזיה. אני בדעה שצריך להגביל לשלוש פעמים ביום לכל היותר ובמקרה שמפריע לשינה, להמנע משתיה בשעה מאוחרת. הפרעות שינה או מחסור בה מקשים על ההרזיה וזה מוכח.
לגבי הפירות אינני יכול לאפשר לך יותר משלושה בתפריט שלך. לפי הנתונים שלך את צריכה תפריט של 1000-1200 קלוריות ליום מלווה בפעילות גופנית נכונה. אם תאוכלי 6-7 פירות ביום, זה יהיה בערך חצי מן המכסה או שתחרגי ממנה. אם בכל זאת מאד קשה לך, תוותרי על הפחמימות או חלק מהן. גם בפירות יש בעיקר פחמימות אבל מסוג שונה מדגנים ועמילנים. וויטמינים ומינרלים יש בשפע בפירות, אפילו יותר מאשר בדגנים עבור אותו ערך קלורי. גם אני אוכל הרבה פירות אבל אני שורף המון אנרגיה בפעילות גופנית אירובית ועוד.
שאילת הזמן אינה קריטית. ככל שהגובה והמשקל קטנים יותר, הולך יותר לאט. לא מומלץ לנסות להוריד יותר מ2 ק"ג לחודש (אולי 3 בחודש הראשון). זה יוריד באופן דרסטי הת קצב חילוף החומרים, דבר שיקשה על ההתקדמות ובעיקר על השמירה אחרי ההרזיה. לא קצב ההרזיה חשוב אלא אופיה הבריא, היכולת להתמיד בה ולהישאר רזה.
אחת מסוגי הדיאטה שחלק מו התזונאים ממליצים הינה דיאטת ההפרדה שמתאימה לאנשים מסויימים כאורח חיים. אני אישית מפריד בין בשר\דג ופחמימות באותה ארוחה אבל אוכל כמות גדולה של סלט ירקות. יחד אם זאת בדרך כלל אני ממליץ על דיאטה מאוזנת תוך יומית, כלומר לא חייבים באותה הארוחה. היתרון לגבי חלק מן האנשים, זה שגורם לאכול פחות באותה הארוחה, אבל כפי שאמרתי זה אישי.
דיאטה מאוזנת מתאימה לכל אחד אלא אם ישנן הגבלות לגבי מזונות מסויימים מסיבה בריאותית או אחרת. אני לא בטוח לגבי מצב הבריאות שלך (הזכרת "רופא") לכן לא המלצתי על דיאטת הפרדה
בין יומית. סיבה נוספת היא שאת חייבת כמה פירות ביום וזה לא הולך ביום חלבונים את יכולה לנסות אותה לכמה ימים (דפדפי אחורה) וביום הפחמימות תוכלי לאכול יותר פירות כארוחת ביניים אבל חייבת לוותר על השוקולד.
אנא עדכני אותי על מה את הולכת ואיך מתקדם.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)