טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מזה יותר משנה שאני מקפידה לאכול 1000 קלוריות ביום, אני רוצה להעלות את כמות הקלוריות ל1400 לפחות אך מפחדת שאם אעשה את זה בפתאומיות- אעלה במשקל. באיזה קצב וכמה קלוריות בכל פעם מומלץ להעלות את הכמות על מנת להימנע מעלייה במשקל? חשבתי שקצב של 50 קלוריות בשבוע הוא סביר, עד שאגיע ל1400 (לפי החישוב שלי, תוך שמונה שבועות בערך)- מה דעתכן?
תודה,
יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אחרי ירידה בהיקף כזה על ידי דיאטה דלה מדי, כל תוספת קלורית לתפריט תגרום לעליה בגלל שקצב הילוף החומרים ירד במידה ניכרת. כפי שאת מציינת, אפילו ללא הגדלת התפריט הוספת 6 קילו. מצד שני, למען בריאותך את חייבת לאכול יותר. במצב בו נקלעת, מניעת ההשמנה אפשרית רק על ידי ביצוע פעילות גופנית אירובית של שעה וחצי כל יום ופעילות בונה שריר 2-3 פעמים בשבוע.. במקביל יש להעלות את הערך הקלורי של התזונה היומית ב100 קלוריות כל שבוע עד 1500 קק"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אם את בכושר (כדאי לקבל חו"ד של רופא המשפחה), יש לך זמן וכוח התמדה - זה לא מוגזם. במצב שנקלעת רק (?) זה יכול להביא את הפתרון ללא הרעבה עצמית מסוכנת שבעקבותיה קרוב לוודאי תגיע ההשמנה. אפשרות אחרת היא להרשות לעצמך עליה נוספת של כמה קילו ועדיין להשאר בטווח משקל תקין. במקרה האחרון אפשר להסתפק בפחות פ"ג, אבל עדיין העלאת היקף התפריט צריכה להיות הדרגתית.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מומחה לגסטרו-ילדים
מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
... קרא עוד