טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי הדיעות חלוקות בנוגע לפסטרמה האם לשלב במסגרת תזונה נכונה ובריאה מדובר על פסטרמה של נתח דל שומן 1-2% השאלה האם לפעמים כאשר "נמאס" מארוחת ערב הכוללת גבינות וביצים אפשר להכניס במקום כמה פרוסות של פסטרמה כדי לשלב חלבון בארוחה במקום הגבינה?
ועוד שאלה האם הפסטרמה שנמכרת במעדניה כוללת גם חומרים משמרים וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קשה להאמין שהדעות חלוקות, כלומר שיש גם תזונאים שמחשיבים את הפסטרמה כמאכל בריא שעונה להגדרות התזונה הנכונה. כל פסטרמה מוכנה, גם אם טוענים אחרת, מלאה בשורה ארוכה של חומרים כימיים ולא רק חומרי שימור. יחד עם זאת, אם נפשך חושקת לפעמים במנה מתונה, אין בזה "חטא" גדול כל עוד הפסטרמה לא הופכת לאורח קבוע בתפריט שלך. אני מציע לך להכין מידי פעם צלי מחזה הודו או בקר רזה כמו כתף, שייטל, פילה מדומה, וויסברטן, סינטה. אפשר לשמור במקרר עד 5 ימים ואפשר גם להקפיא לתקופה ארוכה, לאכול קר או לחמם ברוטב עגבניות. בתאבון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים