מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה דיאטטית וגזיםהילה16/06/2011
שלום,
אני בת 27, גובה: 1.60, משקל:53 ק"ג.
יש לי בעיה חמורה של גזים במערכת העיכול שמטרידה אותי כבר כמה שנים. בבדיקות גסטרו לא נמצאה בעיה מיוחדת. כמו כן, נבדקה רגישות לחלב ואין לי רגישות כזאת.
לאחרונה שיניתי מעט את הרגלי התזונה שלי במטרה לרזות ולאכול בריא יותר. אני אוכלת המון סיבים תזונתיים (ברנפלקס, ירקות ופירות, בורגול, קינואה, דגנים מלאים וכה) ואני מרגישה שבעיית הגזים החמירה. שמעתי שדיאטות עניות בסיבים תזונתיים עשויות לפתור את הבעיה.
רציתי לקבל רעיונות למזונות דיאטטיים דלי קלוריות ושומן שמכילים מעט סיבים תזונתיים כדי לבדוק אם המצב משתפר. אני יודעת שתפ"א ואורז לבן עשוים לעזור, ואני משתדלת לאכול אותם, אך מרגישה שאם אוכל יותר מידי מהם זה סתם משמין.חשוב לי לציין כי אני מאד אוהבת ירקות גם טריים וגם מבושלים, והייתי רוצה לדעת אילו מהירקות מכילים פחות סיבים, כמו כן, מזונות דלי קלוריות נוספים שמכילים מעט סיבים.
תודה רבה,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה דיאטטית וגזים - תגובה
אהרון רזון16/06/2011לא הייתי מוותר על ירקות ולא הייתי עובר לאורז לבן ופחמחמות "לבנות" אחרות, כי קיימת סכנת עצירות כרונית שהיא מזיקה לבריאות פי כמה מהגזים בלי לדבר על אובדן ערכים תזונתיים חשובים. הסיבים התזונתיים תורמים גם לשמירה על רמת כולסטרול תקינה. מה שכן, ויתור מוחלט על ברנפלקס (ידוע כגורם לגזים) וגם על דגני בוקר מתועשים אחרים, המנעות מירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי), קולרבי, צנון, וקטניות, משקאות מוגזים יחד עם צימצום דרסטי של צריכת סוכר עשויים לפתור או לשפר את המצב. כמו כן, אכלי פירות (לא יותר משלושה) ביום רק בין הארוחות. אכילה מהירה גורמת לבליעת אוויר שהיא סיבה שכיחה לגזים. יש לאכול ברוגע, לא בעמידה, לא בזמן צפיה בטלויזיה, עבודה מול מחשב, שיחת טלפון וכו".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, אבל יש לי עוד שאלה
הילה16/06/2011אם למעשה אני לא יכולה לאכול ירקות ממשפחת המצליבים ולא קטניות, כמו כן להמעיט בשעועית, פול, אפונה שגם ידוע שגורמים לגזים, מה נשאר?
כלומר, מבחינת פחמימה למשל בארוחת צהרים: קינואה, בורגול, כוסמת ודומיו הם כולם קטניות ואם לא מומלץ אורז אז מה כן? אשמח לקבל הצעות יותר קונקרטיות לגבי מה כן לאכול.
המון תודה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשאר המון מה לאכול!
אהרון רזון16/06/2011חל אצלך בילבול בהגדרת הקטניות. אם כי מבחינה בוטנית קינואה וכוסמת לא שייכות למשפחת הדגנים (אבל בהחלט לא קטניות), מבחינה תזונתית נחשבים לדגנים, ולפי המלצתי אפשר להמשיך לאכול. בורגול עשוי מגרעיני חיטה ובשום אופן לא קטניות. לעומת זאת שעועית יבשה, פול, חומוס,סויה, עדשים, אפונה יבשה כן קטניות וכולם מיצרים גזים גם אצל מי שאין לא הנטיה, לכן מומלץ לא לאכול.
אורז לבן לא מומלץ, אך אורז מלא מכל סוג (הוא לא קטניה אלא דגן) מותר לאכול במתינות. וכמו כן, לחם, ופסטה מלאים במתינות. עם תפו"א לא צריכה להיות בעיה, כך שלא יחסרו לך פחמימות בתפריט. כמו כן, הירקות הם בעיקרם פחמימות אבל לא מרוכזות, ואני לא רואה שום בעיה קולינרית או תזונתית להמנעות מאכילת כרוב, כרובית וברוקולי.
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)