טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת 29 וחצי. משקל 73 גובה 154 משתדלת לאכול עד 7 בערב אוכלת לחמית עם גבינה עד 5 אחוז בשר רק בשישיבת בערב פעם ב.. מנשנשת פופקורן דיאטטי במכונה אוירית בלי שמן וכלום. מקפידה לעשות ספורט קלה כמו אלפיטקיל חצי שעה מכל יום. ומרבה מים שני ליטר. יורדת כמעט כלום - אז למה?
האם זה בגלל שאני אוכלת בשעות הערב? או מיעוט ספורט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
את צריכה לאכול כל 3 שעות כולל בערב עד 2-3 שעות לפני השינה. הכניסי לתפריט שלך שפע ירקות מכל הצבעים לפחות 3 פעמים ביום בארוחות העיקריות כמנה ראשונה וגם 2-4 פירות. לפחות 3 פעמים בשבוע דג טרי איכותי צלוי, 2-3 פעמים בשר טרי רזה בלבד לא מטוגן בקר\הודו\עוף. ביצים (ללא טיגון בשמן) לא יותר מאחת ליום. יש להגביל דרסטית פחמימות מרוכזות כגון לחם, פסטה, תפו"א, אורז ודגנים אחרים. גבינות עד 5%. כמובן שיש להמנע ממתוקים כלשהם, משקאות קלים (לשתות רק מים), דברי מאפה, מוצרים מתועשים. הפעילות הגופנית שלך טובה אך לא מספיקה כאשר יש קושי בהרזיה, הגבירי תוך גיוון לשעה ביום לפחות והוסיפי פעמיים-שלוש בשבוע גם אימוני התנגדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לוותר על לחמית או פריכית אורז בתוכו לפעמים עם דגנים? הרי יש בזה פחמימות תוכל להסביר לי מה זה אימוני התנגדות? הרמת משקולות? אני מרימה משקולות למשך 5 דקות וטיפה פחות פעמיים ביום בבוקר ובערב זה טוב? מטרה שלי לרדת ולהשיל עוד 20 קילו לפי הגובה שלי.
אין שום חשיבות עם נשרף דווקא מה שאכלת זמן קצר לפני הפעילות או מה שאכלת הרבה קודם. מה שקובע להרזיה הוא המאזן האנרגטי היומי, כלומר ששורפים יותר אנרגיה (קלוריות) ממה שמקבלים מהאוכל. חצי שעה של הליכה נמרצת עם קטעי ריצה בנוסף לאליפטיקל היא פעילות יעילה להרזיה וכושר כללי. גם שחיה מאוד מומלצת.
עם הנתונים שלך, הורדת 20 קילו אינה משימה קלה. בשביל הגשמתה את צריכה ארבה כוח רצון, מאמצים ודבקות במטרה. וויתור מוחלט על פחמימות מרוכזות לטובת ירקות חיים מגוונים ללא הגבלה (גם הם פחמימות אך בריכוז נמוך) ופעילות גופנית כפי שהצעתי יגרמו להרזיה בקצב סביר. אימון התנגדות =אימון עם משקולות, גומיות וכנגד משקל הגוף. חשוב שהאימונים יהיו אפקטיביים, אחרת עובדים על ריק. לצורך זה את צריכה הדרכה, לפחות התחלתית. אם יש לך אפשרות, רצוי להרשם למכון כושר, אם לא, עם הדרכה מתאימה אפשר לבצע גם בבית עם ציוד פשוט.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מומחה לגסטרו-ילדים
מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
... קרא עוד