פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התהפכות מהבטן לגב
    דבי
    13/03/2007

הבן שלי בן 6 חודשים ולאחרונה התחיל להתהפך מהגב לבטן, וזאת הוא עושה ללא בעיה. הבעיה מתחילה כאשר הוא מנסה לחזור לשכיבה על הגב, הוא מעביר את ידו אחרונית ומנסה להתהפך כאשר היא מתחת לגופו או מוטה הצידה. ניסיתי בעזרת חוג התפתחות להורות לו כי ידו צריכה להיות מונחת לפני הגוף, כשם שהוא נשען עליה אבל הוא מתעקש להביא אותה אחרונית למרות כל התרגולים. איך אפשר "לשכנע" אותו לבצע את המהלך נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות מהבטן לגב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לדבי

דבי גרוס דולב
    17/03/2007

הי, גם לי קוראים דבי...
    מספר שאלות לי אלייך כדי להבין יותר
    האם בזמן שכיבה נינוחה על הבטן ( האם היא נינוחה באמת?) הוא שוכב כששתי ידיו מושטות קדימה?
    האם מדובר ביד אחת בלבד? תמיד אותה היד?
    אני מנסה להבין ממה נובעת נטייה זו
    אנא עני לי ואז אגיב בהתאם
    תודה, דבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית בגיל שלוש
    ענת
    10/03/2007

בני הקטן חגג השבוע יום הולדת שלוש. ביום ההולדת, שנחגגה יחד עם המשפחה, הוא הפגין התנהגות רכושנית במיוחד - לא הסכים שהילדים יאכלו מהעוגה שלו, יגעו במתנות שלו, בחפצים שלו וכדומה.הוא חיכה מאוד ליום ההולדת הזה. יש לציין, כי בחודשים האחרונים לעיתים קרובות הוא מתנהג בצורה רכושנית ופוגעת כלפי ילדים אחרים. בבסיסו הוא ילד חברותי ואפילו דמות של "מנהיג טבעי" והילדים רוצים בקרבתו. אולם, הוא עצמו, לעיתים, לא מוכן שיתקרבו אליו, שיפריעו לו, שיגעו לו בדברים. זה מאד מפריע לי ואני מעירה לו על כך. מדובר בילד חכם מאוד, מאוד ורבלי, מאוד חם ושחקן מלידה. היכולת האמפטית שלו במצבים אחרים גבוהה. בשנה שעברה הגננות הפכו אותו למעין "מלך" בגן מאחר והיה מפותח במיוחד , ורבלי ומצחיק, בהשוואה לילדים האחרים. איני רוצה שיזלזל בילדים אחרים ויפגע בהם. הוא מסוגל גם להגיב בתוקפנות פיזית, כמו דחיפה. כשאני מעירה לו על כך באותו זמן ומנסה להסביר לו הוא מגיב ב: "אז אני לא אהיה חבר שלך", כועס עלי וחווה אותי כמישהי שנגדו. מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חברתית בגיל שלוש

הוספת תגובה

• אמפתיה

ענת זפרני
    10/03/2007

הבן שלכם מתנהג בצורה נורמאלית לגילו.
    הוא מתרגש ומביע זאת בדרך של הצפה רגשית - לפעמים גם בתוקפנות.
    חשוב מאוד מאוד להמליל את הרגש ולא "להכנס בו".
    לדוגמא:
    כשחברים לוקחים לו דברים שלו: "אתה דואג שהם לא יחזירו?" "אתה רוצה לבחור איזה משחק תתן לרועי","אני רואה שקשה לך אולי תסביר לי מה קורה"? אם יש אלימות - כל אלימות יש להגיב כמו מנטרה:"אצלנו בבית לא מרביצים", ולהתייחס נקודתית לעניין.
    ילד עם כל כך הרבה יכולות כמו הילד שלכם: מלך מנהיג הרבה חברים - מותר לו גם שיהיו לו רגעים פחות יפים, זה הנורמאלי והצפוי.
    דרך נוספת זה להמליל את הרגש: תגיד לי מה אתה מרגיש ודרך זה להגיע אליו.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יש לי בעיה
    גיא
    08/03/2007

אני מרגיש שאני די מקובל אבל חברים שלי די יורדים עליי ואני לא יודע איך מפסיקים את זה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום יש לי בעיה

הוספת תגובה

• ספר לי על עצמך

ענת זפרני
    10/03/2007

היי
    אנא ספר לי על עצמך

בן כמה אתה?
    באיזה כיתה אתה?
    מה זה בדיוק "יורדים עלי"?
    ועוד קצת פרטים עליך.

אם אתה בחטיבת ביניים - זה מצב שכיח ורגיל זה גיל מגעיל של הורמונים והצקות כל בני הנוער בגיל הזה חווים הצקות במידה זו או אחרת.
    חשוב לבדוק אם יש לך לפחות חבר אחד טוב שאיתו אתה מתקשר בכיתה בלי הצקות וירידות.
    איך אתה מתנהג כשיורדים עליך....איך אתה מול אחרים גם אתה משתתף?
    ספר לי
    ואיעץ לך.
    גיל ההתבגרות זו המומחיות שלי ואהבתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן שלי מעשן בגיל 10 מה אני עושה
    אפרת
    01/03/2007

קשה לי להתמודד עם זה אומרים לי שהוא אבריין ולא רוצים להסתובב איתו והוא מסתובב עם ילדים בני 14

הוספת תגובה

• הוסיפי בבקשה עוד פרטים

ענת זפרני
    06/03/2007

מתי הוא מעשן? עם מי? איך הגבתם? מאיפה יש לו סיגריות/כסף? האם היו שינויים במשפחה בחצי השנה האחרונה? מי גר בבית ועוד ועוד כך יהיה לי קל יותר לייעץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה אצל ילדים
    בתשי
    28/02/2007

ילדתי בת 6 נגמלה מטיטולים בגיל 2.8 . בתקופת הקיץ היא לא הרטיבה בלילה ובחורף היא כן מרטיבה יום יום ,יש לציין שהיא מתכסה היטב .
    איך אפשר להפסיק את האי נעימות הזאת .

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת לילה אצל ילדים

הוספת תגובה

• בדיקת ברזל

ענת זפרני
    06/03/2007

ראי את התשובה לאמא המודאגת באותו נושא
    קודם כל בדיקות דם
    אחר כך טיפול התנהגותי
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה בגיל 6

ד''ר יצחק סרוגו
    11/03/2007

הרטבה בגיל 6 כשמעוררת תסכול אצל הילד דורשת טיפול. הטיפול בשלב זה הוא טיפול התנהגותי (כגון מזרון מצלצל) והבנה שלא מדובר במחלה אלא בבעייה של בשלות של המערכת. רוב קופות החולים מאפשרות טיפול התנהגותי כזה. ואני ממליץ לפנות לרופא הילדים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד לא יושב
    נעמי
    27/02/2007

התינוק שלי הוא בן 10 חודשים, והוא ילד פעיל: זוחל במרץ, נעמד.הוא יושב על הברכיים או כשהתוסיק בין הרגליים אך עדיין לא מתיישב עם רגליים קדימה (ישיבה רגילה). ברגע שמנסים להושיב אותו, הוא מתפתל.

רוצה לציין שעד כה ההתפתחות היתה תקינה לחלוטין: הוא התחיל להתהפך בגיל 4 חודשים לשני הצדדים, לזחול על הבטן בגיל 6 חודשיםו לזחול על שש בגיל 7 חודשים. עם תמיכה הוא יושב בלי בעיה. מה מקור הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    הילד לא יושב

הוספת תגובה

• תגובה בנושא ישיבה

דבי גרוס דולב
    28/02/2007

ערב טוב
    כדי שתינוק יוכל לשבת, אגנו ושרירי הגב שלו צריכים להשתתך ולשמש בתור בסיס לייצוב הישיבה.
    מדוע הוא לא יושב כך? קשה לדעת ללא אבחון מדויק ע"י עין מקצועי. האם הוא למד לשבת לבד או שהוא הושב ? האם סבל מטונוס נמוך ? גמישות יתר באגן ?
    הסיבה שהוא מתיישב כשהישבן שלו בין רגליו היא כי כך בסיסו גדול יותר ויותר קל לו להתמודד עם שיווי המשקל.
    מה אפשר לעשות:
    1) כשהוא על שש, נסי לגרות אותו ע"י משחק ביד לאחת לעמוד על שלוש ומשם להגיע לישיבה ע"י הזזת הגירוי לאחורה כך שהוא "יפול" לתנוחת ישיבה
    2) אם יש כדור פיזיו בבית, להושיב אותו על הכדור ולנדנד לצדדים וקדימה ואחורה
    צריך לבדוק את חוזק שרירי הגב שלו, האם כשהוא יושב, הוא יושב זקוף, זקוף מאוד או שפוף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מיוחד
    ענת
    24/02/2007

אני אמא לילד בן שבע, השנה בכיתה א'. מאז ומתמיד בני עשה את הדברים בדרך שלו וכמעט ולא הושפע ממה שהסביבה עושה. הוא יודע מה טוב לו ומתרחק ממה שעושה לו רע, בלי צורך לרצות. מבחינה מוטורית הוא אינו חזק במיוחד, יחד עם זאת היכולת הקוגניטיבית גבוהה מאוד. אין לו צורך במספר רב של חברים. לקראת בית הספר חששתי מה יהיה כשכולם ישחקו כדורגל והוא ישאר בצד. לחצתי עליו להירשם לכדורגל אולם הוא שיתף אותי שהוא נהנה מאימון של אחד על אחד אבל לא ממש נהנה מהמשחק עצמו. אותו דבר לגבי שחייה. כבר זמן מה שהוא בחוג ואינו מתקדם. אני בטוחה שזה מתסכל אותו. אני לוחצת עליו להמשיך ואולי עושה טעות. אני לוחצת עליו גם שיכיר עוד ילדים מהכיתה ויפגש איתם אחר הצהריים. כשהוא נפגש הוא מסתדר, אבל זה לא הצורך שלו. יש לו חבר טוב מאוד עוד מגיל ארבע שגדול ממנו בשנה ואיתו הוא מרגיש הכי נוח. אני מרגישה שאני מנסה לשנות אותו להיות כמו כולם ואולי זה מיותר. הוא מאד אוהב טלויזיה, סוני, מחשב - כל מה שיותר פסיבי ואני מנסה להכניס לו קצת יוזמה ואקטיביות. אני מפחדת שהוא יצטמצם מדי וישאר בודד. איני יודעת כמה ללחוץ עליו ולכוון אותו וכמה להשאיר מקום לשיקול הדעת שלו. גם החשיבה שלו מאד יצירתית ולא קונבנציונאלית ונראה לי שלעיתים הילדים לא מבינים על מה הוא מדבר. לפי המורה, הוא ממש לא דחוי או בודד. באבחון שעשינו לקראת בית ספר (ביוזמתנו) עלתה בעית קשב קלה יחד עם אימפולסיביות קלה, מה שמתבטא לעיתים בכיתה בהתנתקויות ובזריקת התשובות ללא הצבעה. יחד עם זאת בכיתה הוא יושב ועושה את כל המשימות באחריות ובהתמדה ומסיים לפני כולם. לדבריו, די משעמם לו בבית הספר. הצענו שהוא יעזור לילדים כשהוא מסים וזה עושה לו טוב. ככלל, הוא ילד מאוד רגיש, רודף צדק ולעיתים קרובות רואה את חצי הכוס הריקה. חל שיפור עצום משנה שעברה והוא מאוד התבגר, למד לדחות סיפוקים ולהתגמש. עדיין יש בו משהו די נוקשה, שאינו אוהב שינויים ושאינו פתוח להתנסויות חדשות (גם באוכל - שם הוא הולך ומצטמצם כל הזמן!!!). מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מיוחד

הוספת תגובה

• להתאהב בו!!

ענת זפרני
    06/03/2007

לפי מה שאת מתארת יש לך ממש ילד מתנה. הילד הזה אינטיליגנט, ילד מרצה (הולך לחוגים ונפגש "בשבילך") ילד חרוץ, ילד תורם לסביבה וילד עם עולם פנימי עשיר. שהמחנכת מרגיעה אותך בנוגע למקומו בכיתה!!
    אני מציעה לך שלושה דברים נסי לאמץ אותם בחום:
    1. היפרדי מהפנטזיה על הילד שחשבת שיהיה לך, מקובל חברתית "רמבו" הולך מכות וכדורגל... עמוס טסטוסטרון ומסוקס..... נסי לקרב אלייך את המציאות של ילד רגיש שקט מופנם וטוב. זה הילד שלך. אם הייתי מכירה אותך יותר אני מאמינה שהייתי מוצאת קווי דמיון בינך לבינו או בין בעלך לבינו, לרוב,הילדים מאמצים את הדפוסים שלנו בהתנהלות החברתית. (לאחרונה אפילו גילו את הגן שאחראי על ביישנות. גן!!! הכל גנטי).
    2. נסי להתאהב בילד שלך. לכוון את הפרוז'קטור רק לחיובי שבו. נסי זאת למשך שבוע. תראי כמה טוב רוגע ונועם יש בו - ואיזה כיף לך שזה הילד שנולד לך.
    3. אל תדאגי לעתיד. "דימויים קטסטרופלים" לא מקדמים אף אחד הם רק יוצרים היסטריה. אם וכאשר תהיה לבן שלך בעיה חברתית בעתיד - תטפלו בה. ולא, זה אף פעם לא מאוחר מדי.

בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גופי צמא לברזל
    בהריון ומניקה
    22/02/2007

תחילת תשיעי, המוגלובין 9.8, יש סיכוי ע"י שיפור בתזונה להעלות באופן מספק עד הלידה?

לקביעת תור
    סגירה
    גופי צמא לברזל

הוספת תגובה

• הודעתך הועברה לפורום הריון ולידה

מערכת BeOK
    26/02/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון בגיל ההתבגרות
    שולי
    18/02/2007

ביתי בת 14 מעשנת איך אפשר לטפל בזה.

לקביעת תור
    סגירה
    עישון בגיל ההתבגרות

הוספת תגובה

• בטוב. רק בטוב.

ענת זפרני
    22/02/2007

אחד הדברים הכי קשים עם מתבגרים זה שהם מחליטים עבור עצמם בכל כך הרבה נושאים: קוראים לזה היפרדות.
    כל עוד מדובר על דברים הפיכים זה סביר
    אבל כשמדובר בהרס לבריאות שלהם זה מפחיד

אני מציעה לך לדבר איתה, להסביר לה שהעישון מסוכן וכל זה - התמכרות ....מעגל שקשה לצאת ממנו...הרגל רע.... חוקים נגד עישון...מחלות ריאה וסרטן.... לחץ חברתי ועוד ועוד

לאסור עליה לעשן בבית
    לעשות איתה הסכם - אם היא לא מעשנת את והיא עושות משהו ביחד! טיול לצימר בצפון או אם אפשר נסיעה קצרה לחול בסוף השנה
    תבדקי
    המון פעמים נדמה לנו שהם לא מקשיבים = אבל הם כן. מאוד.

בהצלחה
    אשמח אם תעדכני אותי לאחר השיחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה של בית
    אסנת
    18/02/2007

הבת שלי בת 4 חודשים, מגלה קשיים עצומים בהסתגלות ליציאה מן הבית, היא לא מצליחה להירדם במיטה שלה בבית של ההורים שלי, היא חייבת את המיטה שלה, כשהיא פוגשת אנשים זרים היא בוכה בבכי היסטרי.
    באירוע שעשינו לה לפני 3 שבועות היא בכתה ללא הרף, וראו שהיא ממש סובלת,
    האם נכון להגיד שהיא כבר מבינה בגיל צעיר זה?
    כשאנו חוזרים הביתה, היא חוזרת לקשקש, ולחייך לכל עבר.
    וכמובן להירדם בקלות במיטה שלה, האם זה יחלוף , אני מאוד רוצה לרשום אותה לסדנת בייבי יוגה אך אני חוששת שברגע שהיא שוב תצא מהשיגרה היא תפרוץ בבכי, מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה של בית

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    18/02/2007

היי,

קודם כל עליך לעשות הכל בהדרגה, ישנם תינוקות אשר רגישים יותר לשינויים כתוצאה מאופי מולד, סביבת גדילה, אופי ההורים ועוד המון פרמטרים שאת חלקם אנו יודעים ואת חלקם לא. מה שחשוב זה קודם כל ההרגשה שלכם, לא להיות מתוחים כי היא מרגישה. לנסות הכל בהדרגה, סביר להניח שבפעם הראשונה השנייה והשלישית שבתך תנסה להרדם במיטתם של הוריך היא תרגיש שזו לא הסביבה שלה. נסי לקחת מצעים עם הריחות של הבית שלכם, שכבי לידה והעבירי איתה זמן בחדר הנ"ל ללא קשר לשינה בכלל.
    חשוב לתת לתינוקך את היכולת להסתגל לסביבה חדשה כיוון שכל חייה הבוגרים יהיו מלאי שינויים והסתגלויות. כמובן שסביבה קבועה והרגלים הם דבר שתינוק שואב ממנו בטחון אך חשוב לנסות ולהרגיל גם לדברים אחרים, ידים של אדם אחר, תנוחות נשיאה שונות, דרכי התרדמות שונות. כמה שיותר תתרגלי שינויים כך לאורך זנן (לא במיידי ) בתך תרגיש יותר נוח.
    לתינוקות מסוימים לוקח יותר זמן ךהתרגל לשינויים אז תנסי איתה שינוי מסויים במשך כשבוע ולא יום או יומיים ואז ראי מה מצבה. חשוב גם כמו שציינתי להיות כמה שאפשר ניטרליים ואוהבים ולא לשפוט את התנהגותה, כי היא לא מבינה אבל מרגישה את זה .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדתי לא מוכנה לצאת לחברים
    דנה
    13/02/2007

ביתי הינה ילדה חברותית ונבונה מאוד (כמעט בת 6), אך מתחילת השנה שהגיעה לחטיבה הצעירה אינה מוכנה להזמין חברות ו/או ללכת לחברות ו/או ללכת לחוגים והיא מאוד משועממת(כל זה לא היה שנה קודם ).
    עוד אציין שבמסגרת הלימודים הינה משחקת עם כולם ובנות הכיתה מאוד רוצות להגיע אליה בשעות אחה"צ ,אך היא מעדיפה תמיד להישאר בבית לא ללכת ולא להזמין חברות וזה הגיע למצב שגם כשאני צריכה לעשות סידורים עלי לשכנע אותה לצאת איתי ויוצא שאני מוותרת לה ואם היא כבר יוצאת איתי היא מתנה לי תנאים שזה לקנות לה משהו.
    בנוסף אינה מוכנה ללכת לימי הולדת, גם כאשר אני מציעה לה שאלווה אותה במשך כל מסיבת יום ההולדת (דבר שלא היה שנה קודם תמיד שמחה ללכת לימי הולדת ).
    גם למסיבות במסגרת הלימודים אינה רוצה ללכת ותמיד זה מלווה בשיכנועים וכאשר בסוף אנו מגיעים למסיבה היא עושה פרצופים וזה מלווה בחוסר ביטחון דבר שלא אופיני לה .
    מה עלי לעשות אודה לתשובתכם .

בברכה
    דנה

הוספת תגובה

• אז מה?!

ענת זפרני
    15/02/2007

ללכת לגן זה המון עבודה
    להיות בקשר עם החברים
    להתפשר
    לריב
    לצחוק
    היא מגיעה הביתה - אל החממה - והיא רוצה טלויזיה ושקט וכיף.
    אם היציאה כל כך קשה לה - ותרי.
    אל תדאגי, זה לא יהיה לנצח.
    סידורים זה עניין אחר - היא חייבת לבוא כי אין מי שישמור עליה.
    שוחד - תכחידי.
    לגבי ימי ההולדת - תציעי לה, אם היא תגיד לא - אז לא. אם היא תבין שזה מפסיק "להפעיל" אותך אחרי פעמיים שלוש היא תתחיל ללכת - בדוק!!
    ואל תחשבי שהמצב ימשך לנצח - דימויים קטסטרופלים קוראים לזה, היא פשוט עוברת תקופה שכזו וזה יעבור תוך כמה חודשים.
    בהצלחה
    ותכתבי לי אחרי פסח - ספרי לי אם יש שינוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שנגמלה מטיטול ושוב מפספסת
    שמרית
    13/02/2007

שלום, רציתי בבקשה לקבל ייעוץ.
    הילדה שלי בת שלוש וחצי שנים, בגיל שנתיים ו11 חודשים היא נגמלה מטיטול,
    בחודש האחרון היא היתה בגן עושה בשירותים אבל איך שהיתה מגיעה הבית היתה עושה בתחתונים,
    ניסיתי לדבר יפה, בהפתעות, ממתקים, וגם עונשים וכלוום לא הולך לי איתה, היא עדיין ממשיכה בשלה ובגן היא אתמול התחילה גם לעשות בתחתונים, יש לציין שאני לוקחת אותה לשירותים ואומרת לה בואי תעשי ואני יביא לך הפתעה, אך היא בשלה, אומרת שאין לה ואחרי שניה עושה בתחתון,
    מה זה אמור להיות הנסיגה הזו? האם זו עצלות בגלל הקור???
    איזה דרכים אפשר להשתמש בכדי למגר את התופעה הזו??.
    אני נואשת ומחכה לתשובה.
    תודה רבה,
    שמרית

הוספת תגובה

• בדיקת ברזל

ענת זפרני
    15/02/2007

קודם כל בדיקת ברזל
    הרבה ילדים מפספסים כי רמת הברזל בדם יורדת.
    שנית - בדקי הא םדברים קרו בגן בבית או בסיביבה הקרובה (סבא סבתא וכו')
    יתכן שהילדה מגיבה בחרדה על שינויים וזה מתבטא בבריחת שתן (אם אני לא יכולה לשלוט על הארועים שקורים אני לא יכולה לשלוט גם על הפייפי)
    דבר נוסף - אל תעירי לה
    תני לה להרטיב ותחליפי לה במיידי בלי לדבר על כך
    "כשאין במה אין הופעה"- אין תשומת לב, לא שווה להשקיע.
    תני לזה שבוע עד עשרה ימים בלי להתייחס - ותכתבי לי שוב.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברו כבר יותר משבועיים

שימרית
    22/02/2007

והילדה עדיין מפספסת ולי ממש אבל ממש נמאאאאאאאאס, אין לי לא כח ולא סבלנות,
    התחלתי איתה שבוע שעבר בעוגיה דובשנית, כל פעם שהיא היתה עושה בשירותים היא היתה מקבלת דובשנית, זה עבד יום, יומיים, ועכשיו היא שוב חזרה לזה , התחלתי כבר לבכות מתסכול בגללה, והיום זה כבר עלה לטונים גבוהים יותר, למה את עושה ?? למה?? וכו', מה אני יכולה כבר לעשות?? אני לא יכולה להחליף לה בגדים 10-15 פעמים ביום, גם בגן כבר רומזים על זה משהו, המוגלובין שלה, 12.5.
    ואני לא יודעת על משהו חריג בסביבה הקרובה שקרה???
    אני מתחננת!!!!!!!!!!! תייעצו לי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התערבות איש מקצוע

ענת זפרני
    06/03/2007

אני מאמינה גדולה שאנחנו משדרים לילדים לחץ
    בואי נשב רגע ונחשוב
    האם לנצח המצב ימשך? התשובה היא לא
    אני באמת חושבת שאם תקבלי על עצמך את העובדה שכרגע (נגיד - בשלושה חודשים הבאים) הבת שלך מפספסת, ולא תצפי שהנה מחר זה כבר יגמר
    היא תקבל מסר שאוהבים אותה וסומכים עליה שכשתרצה תסיים עם העניין.
    תנסי לבדוק איתה אפשרות לשיחה אצל איש מקצוע
    ברוב הפעמים - הרטבות הן סימן למצוקה ושווה לקחת לשתיים שלוש שיחות אצל איש מקצוע ולקבל את חוות דעתו.
    בהצלחה לך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבולת שועל
    אלון
    09/02/2007

שלום ורד
    תודה על התשובה המהירה
    בקשר למה ששאלתי בנוגע לסובין שיבולת שועל ולשיבולת שועל
    איך אני יכול לדעת שהשיבול שועל שאני קונה היא מלאה? האם יש חברה מומלצת?
    כי הבנתי שיש מלאה ויש לא מלאה
    איך ניראת המלאה?ואיך ניתן להבחין בינהם?
    והאם כדאי לקנות במשקל או בשקית סגורה
    כי שקונים במישקל זה פתוח לאויר ויכול מין הסתם להיתחמצן-האם זה מוריד את איכות שיבולת השועל?
    עוד משהו שרציתי לשאול בנוגע לסטיביה הבנתי שזה יקר בטרוף
    וביררתי ששתיל ניתן לקנות רק בקיץ
    ועוד שאלה אם אפשר,יש כ"כ הרבה דברים שמענינים אותי
    כמה חלבונים (של ביצה) מותר לאכול ביום?

לקביעת תור
    סגירה
    שיבולת שועל

הוספת תגובה

• אלון שלום

ורד לב
    10/02/2007

בעקרון, הקוואקר הוא פשוט שיבולת שועל שעברה גריסה וחיתוך. גרעיני שיבולת שועל דומים לחיטה.
    בד"כ הקוואקר שקונים הוא מש"ש מלאה.
    אפשר לקנות במשקל או ארוז, כאשר מדובר בדגנים אין כ"כ חשש של חימצון.
    יש בהחלט משמעות לאורגני לעומת לא אורגני.

לעניין סטיביה- משתמשים בה בכמויות כ"כ קטנות (טיפה או שתיים בד"כ) עד כי המחיר בהתאם.
    לגבי זמני שתילה, לא מכירה, מתארת לעצמי שאפשר לקנות בכל עונה. יש גם את הצמח המיובש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שם עלינו
    שרון
    08/02/2007

בני בן ה-5 ילד נבון וקסום אך חסר משמעת לחלוטין אנחנו משתדלים להציב גבולות ועונשים כגון אי צפייה בטלווזיה לא להזמין/ללכת לחברים ועוד ואני מרגישה שזה לא מזיז לו והוא לא שם עלינו בשנייה אחת הוא שוכח מהעונש ולא מקשיב משתולל יתר על המידה אין לי מושג איך ומה עליי לעשות ואיך להסביר לו בצורה ברורה שעליו להיות קשוב אלינו ומתי אסור ומתי מותר
    ה צ י ל ו ! ! !

לקביעת תור
    סגירה
    לא שם עלינו

הוספת תגובה

• הוסיפי בבקשה עוד פרטים

ענת זפרני
    15/02/2007

חסרה לי המון אינפורמציה:
    איך הוא בגן?
    האם הוא מסוגל להיות מרוכז מול הטלויזיה יותר מחצי שעה?
    איך הוא ביתר התחומים?
    כתבי לי שאוכל לענות כהלכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3- דובי לא לא
    סיגל
    08/02/2007

שלום, אנחנו הורים לילדה בת 3- בכורה. לפני שבועיים נולד לנו תינוק חדש,והחיים בבית נהיו מורכבים מאוד. גם לפני הלידה חווינו יחסים מורכבים עם ביתנו הבכורה- אין כמעט דבר שהיא לא מתווכחת עליו!!!! ההתארגנויות בבוקר לפני שיוצאים לגן, ההתארגנויות בערב לפני השינה וכל הפעילויות שבאמצע. זה מגיע למצב שאני ממש מתבאסת שמגיע הבוקר ואו הערב בגלל שאני יודעת מה צפוי לנו. לפני שנולד התינוק היתה לנו יותר סבלנות ויותר אורך רוח, אבל מאז הלידה אנחנו פשוט מותשים ועל סף איבוד עשתונות. היא מיבבת המון, מתווכחת, מרביצה ,מבקשת דברים בצורה תובענית ולא נעימה. אנחנו מודעים לעובדה שבטח לא קל לה השינוי עם תוספת התינוק למשפחה, ושצריך לאפשר לה לשחרר אגרסיות אבל איפה עובר הגבול? יש לי הרגשה שנכנסנו ללופ שמנציח את ההתנהגות שלה ואת התגובה הכעסנית שלנו. אנחנו באמת ובתמים לא יודעים איך לצאת מהלופ הזה. אנחנו מחבקים המון ומנשקים המון, נותנים חיזוקים חיוביים כשעושה דברים טובים, אבל כנראה משהו אנחנו לא עושים נכון, אם ההתנהגות הזאת שלה נמשכת כל כך הרבה זמן. כמה זמן נמשך השלב ההתפתחותי הזה? ה צ י ל ו

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3- דובי לא לא

הוספת תגובה

• ילדה חכמה!

ענת זפרני
    15/02/2007

הרשו לי להשיב בשם בתכם:
    "כמה קשה להיות קטנה.
    להיות בסך הכל בת שלוש, (יש לה ברזומה שלוש חופש גדול....) ולהרגיש שהדמויות שמטפלות בי ואמורות לאהוב אותי הכי בעולם - נלחמות בי!!!
    אני בסך הכל רוצה להרגיש שאני שם, חשובה, אהובה, רצויה, ולפעמים אני מרגישה שמתקלקל לי, וכולם כועסים עלי - אז אני נבהלת ומקצינה את הבכי והיללות ואז הם ממש ממש ממש כועסים!! "

ועכשיו הרשו לי לענות לכם בצורה "בוגרת":
    בגיל שנתיים - ארבע הילד מגלה את היופי שבעצמאות. זהו גיל שהם רוצים להחליט על עצמם. הם מתחילים את שלב ההיפרדות - ההבנה שהיא זה לא אתם!! חלק מההתנהגויות העצמאיות מקבלות חיזוק: למשל אם היא אוכלת לבד וכו' ועל חלק מההתנהגיות של העצמאות אתם כועסים - ואז היא מתבלבלת!!!
    היא בוחנת דרככם את הכוח שלה בעולם. אם אתם צועקים היא צועקת חזק יותר ובכך מנסה להוכיח לעצמה(!!) שהיא מסוגלת לעמוד מולכם ואז - מול כל העולם.
    היא צריכה לחוות אתכם כהורים חזקים אבל אמפטים. להמליל:"אני רואה שאת כועסת, אבל מאוחר וחייבים להתלבש", לא בכעס - בבגרות. מאותה נקודה היא תתחיל להבין שיש שם מבוגר שמחליט ולא מבוגר במלחמה. נסו לכעוס פחות. "מעגלי הכעס" - מאוד שואבים, את כל הנוכחים...
    היא יודעת בדיוק איפה נקודות החולשה שלכם והיא מיללת כי זה מוציא אתכם מדעתכם, היא מקצינה את מה שעובד!! ולכן - אתם חייבים להחליט שאתם משנים את ההתייחסות כלפיה מטעונה לאמפטית ומטרור לסמכות. עניין של החלטה - תאמינו לי!
    תחליטו על שיגרה, (שעות קימה לבוש אוכל) ותקיימו אותה כאילו מדובר על קיר בטון. לא זזים מילימטר. בלי כעס. כעובדה.
    וביתר הדברים תנו לה להרגיש מנצחת - כך תפתחו אצלה את תחושת המסוגלות העצמית.
    אם לא עובד
    פנו לייעוץ.
    בהצלחה!!
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה