מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נסיעה באוטולילך08/08/2007
שלום,
שני ילדי הגדולים בני 10 ו - 6 משועממים מהרגע הראשון שנכנסים לאוטו. כל דקה הם יכולים לשאול "מתי נגיע?" גם אם הנסיעה היא רבע שעה וגם אם היא שעה וחצי. חלק מהזמן הם יכולים סתם לריב, שזה מטריף, ובחלק האחר הם יכולים לשחק משחקים שהם פעילים מידיי ומסוכנים בטיחותית בשביל נסיעה באוטו.
מה אפשר לעשות? איך אפשר ללמד אותם להעביר את הנסיעה גם בהתבוננות והתעניינות דרך החלון וגם לשבת ולהרהר עם עצמך קצת?
אודה לך על עצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעות
שרון באומל09/08/2007שלום לילך
קשה ללמד ילדים פעילים לשבת בשקט באוטו. בכל זאת, הייתי מציעה להסביר להם בשעת רוגע (ולא בנסיעה עצמה) שהדרך בה הם מתנהגים באוטו מסכנת אותם ואת מי שנוהג, וזה לא מקובל עלייך. לאחר מכן אפשר לחשוב ביחד מה הם כן יכולים לעשות באוטו. יש כל מיני משחקים שאפשר לשחק באוטו (מי רואה הכי הרבה מכוניות בצבע אדום?); אפשר לשמוע קלטת, אפשר לחוד חידות ועוד כיד הדימיון הטובה עליכם.
אני מציעה לעשות עימם הסכם לגבי הנסיעות ולומר שאם הם לא יקיימו אותו, תאלצי לעצור בצד, וכך הדרך תתארך עוד יותר.
וגם לעמוד בכך כשהם "ינסו אותך"
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בלילהלילך08/08/2007
שלום,
ביתי בת כמעט שנתיים ועדיין לא ישנה לילה שלם, מתעוררת בין פעמיים לארבע פעמים בלילה.
(חשוב לציין שהיא עדיין יונקת וגם ישנה איתנו במיטה). ינם לילות שהיא ישנה כל הלילה אך מתעוררת לינוק מוקדם בבוקר ואותי זה כבר מעיר לגמרי.
נראה לי שפשוט ישנם ילדים שישנים פחות טוב מילדים אחרים וזה לאוו דווקא בגלל ההנקה או השינה עם ההורים (לפי מה שאני רואה שקורה מסביבי).
האם ישנו איזשהו פתרון, או אולי לא, שלא ידרוש מהילדה צרחות ובכי עד לב השמים, כיוון שלזה אני לא מסוגלת.
תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בלילה
שרון באומל09/08/2007שלום לילך.
את צודקת בכל מה שכתבת. ישנם אנשים שהולכים לישון, ושום דבר לא יעיר אותם עד הבוקר. ישנם אנשים שמתקשים להירדם ושנתם קלה. ככל הנראה "נולדים עם זה".
אם לא מפריע לך שביתך מתעוררת בלילה או השכם בבוקר, אז מדוע לא להמשיך כך?
אם זה כן מפריע לך, אני ממליצה על הספר של אליזבת פנטלי "לישון בלי לבכות" - יש שם כל מיני שיטות ללמידת הירדמות עצמאית ושנת לילה רציפה בלי לבכות. לוקח קצת זמן, אבל נראה לי שזה מה שאת מחפשת.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ובכישלומית08/08/2007
בני כבר בן שנה ותשעה חודשים, כמעט כל פעם שהוא מתעורר משינה (בוקר+צהריים) הוא קם בבכי.לאחר ההתאוששות קצרה, הכל חוזר למסלולו. מדוע זה קורה? (כמובן ההנחה היא שלא מדובר בשופ כאב פיזי). הוא כבר גדול לתחושה של לבד ונטישה,לא?
ישנם מקרים בודדים בהם הוא מתעורר ללא בכי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה ובכי
שרון באומל09/08/2007שלום שלומית
קשה לענות מדוע בנך מתעורר כך משינה, אולם, דעי שהוא לא היחיד. המעבר משינה לעירות הוא מעבר לא פשוט, ולאנשים רבים לוקח "זמן" להסתגל למצב החדש. כך, ככל הנראה, גם לבנך.
לכן, הייתי מחבקת אותו או אם הוא לא רוצה יושבת עימו ב"זמן ההסתגלות" הזה, ונותנת לו לשחרר את המצוקה באמצעות הבכי.
בברכה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שינהמיכל06/08/2007
שלום,
בני בן חמישה חודשים. מגיל שלושה חודשים הוא ישן לילה שלם של כ-8-10 שעות רצופות ללא התעוררות, אלא מדי פעם למוצץ. עד לפני שלושה שבועות התחלנו בגמילה מהנקה והתחלנו בהדרגה לעבור לבקבוק עם תחליף חלב. מזה שבוע בני אינו ישן לאורך כל הלילה. נראה כי משהו ממש מציק לו. הוא מתעורר כל בערך 20 דקות ושום דבר לא עוזר - לא מוצץ, כשמחזיקים על הידיים קצת נרגע אך מייד בוכה כששמים במיטה. יתכן כי זהו תחילת התהליך של בקיעת השן הראשונה אך בינתיים אין סימן לכך. כמו כן, במהלך היום, הוא יחסית רגוע (אך לא כמו תמיד), כך שאם זה היה משהו כמו בקיעת שן או כאב בטן הייתי חושבת שגם ביום לא היה רגוע. מלבד זאת, אין לו חום ויחסית אוכל יפה (בכל זאת, אנו בתהליך גמילה). מה לעשות? האם זהו תהליך נורמלי - חוסר שינה טוטאלי (זה לא שהוא ישן יותר במהלך היום)? אשמח לכל עצה!!!
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה וגמילה
שרון באומל07/08/2007שלום מיכל.
כל שינוי דורש הסתגלות. אני מאמינה שבנך מגיב לגמילה מההנקה על ידי צורך בקרבה גדולה יותר למגע אנושי בלילה. תני לכך קצת זמן, ועם כל הקושי שבכך, אני מאמינה שזה יעבור.
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה גדולות עם הילדיםעמירה דהן05/08/2007
אנו זוג הורים לשלוש בנות מקסימות, הודיה בת 7 והתאומות נעמה וטליה בנות 5. בגילאים הקטנים יותר לא היתה קיימת הבעיה זה כבר שנה פלוס שבבית שלנו אין שינה תקינה, הבנות נרדמות במיטות שלהם וחוזרים בלילה שוב למיטה שלנו הן טוענות שהן פוחדות, ניסינו את כל השיטות לקום ולקום עד שירדמו או סגירת דלת בקיצור שום דבר לא עוזר הבעיה הולכת ומחריפה. הגענו למצב כזה שכבר אין אפשרות לישון יחד הם פשוט מתחילות לצרוח מי ישן ליד מי הן פשוט מגיעות למיטה הזוגית שלנו עד הבוקר ואני ובעלי מוצאים את עצמנו במיטות שלהם. הבעיה יותר חמורה שאני אישת מרגישה שנוצר איזה שהוא פער ביני לבין בעלי המון וויכוחים לאחרונה. בעלי עובד בשירות בתי הסוהר והוא אינו נצמא כל יום בבית, ועוד סיבה, אנו זוג דתי ובשבועיים האחרים אני נאלצת לצאת מן החדר. לי אישית אין בעיה להציב גבולות כשבעלי לא נמצא, אך ברגע שהוא נכנס הביתה הבנות מאבדות שליטה לחלוטין, עושות מה שהן רוצות. אישית אני אמא מאוד יצירתית משחקת איתן עושים ייצירות ביחד וכיף אבל מגיע שלב שאני מרגישה פשוט שאני מטמוטטת מעייפות אך הן בשלהן צורחות משתוללות ואני פשוט מתמוטטת ואין ביכולתי להתמודד עם הבעיות הנוספות. בעלי אדם מאוד אוהב הנתינה לבנות היא עצומה הסבלנותשלו כלפי הבנות ראויה לשבח, אך אני מרגישה בתוך המעגל הזה קצת בחוץ (האמא הרעה שקובעת חוקים בבית) וכומבן שבעלי מקבל את כל הקרדיט של הבנות .בעיית השינה (הגבולות) התפצלה לה לכיוונים מאוד לא טובים אנא עיזרי לי כיצד להחזיר את הרכבת למסלולה אני אישית במצב של עייפות והתמוטטות מתחילה לכעוס על שלא מבינים אותי , בנוסף לכל פשוט אין לי חיים הכל סביב הבנות הדבר המינימלי שאני מבקשת זה לישון כמו שצריך וגם זה בלתי אפשרי, אני ממש זועקת לעזרה יכול להיות שאולי משהו אצלי לא בסדר אשמח לקבל את תגובתך המיידית בעניין ולעזור לי לעבור זאת בצורה החינוכית והנעימה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
שרון באומל07/08/2007שלום עמירה.
תחושתך מאוד מובנת. מחסור בשינה משפיע על כל תחומי החיים ועל הקשרים בתוך הבית ומחוצה לו. את מאוד זקוקה לשינה והיא גם מגיעה לך. אני מאוד מבינה.
מה שהייתי מציעה הוא קודם כל לדבר עם בעלך, בשעת רוגע נעימה, ולהסביר לו עד כמה את עייפה, ומה עייפות זו גוררת עימה. נסי לגייס אותו לעמוד כאחד מול הבנות. לאחר מכן, עוד פעם בשעת רוגע יש להסביר לבנות שכל אחד ישן במיטתו - וחשוב שאמא ואבא ישנו ביחד. אפשר לשאול כל אחת איך יהיה לה נעים יותר לישון במיטתה. לבנות החמש ניתן להציע בובה אהובה במיטה. לגדולה אולי מצעים שהיא תבחר. לאחר מכן לקבוע טקס שינה: מה שאהוב ומקובל בבית שלכם. לאחר מכן, יש להיות עקביים ולומר לבנות שעד כמה שזה נעים לישון אתכם, חסל סדר הסידור הזה וכל פעם שמישהי מגיעה למיטה, לקחת אותה ביד ולהחזיר אותה. אני מאמינה שזה ייקח מספר ימים עד שבועיים עד שהן יבינו שאתם רציניים. אם את רוצה, אפשר להציע לבנות שיבחרו יום אחד בו הן מביאות מזרונים וישנות אתכם באותו חדר, אבל רק יום אחד. ואם הם באות גם ביום אחר, הן לא יוכלו לקבל את הצ'ופר הזה.
שיהיה בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם הפסדעינת05/08/2007
שלום רב,
בכל פעם שבני בן ה-9 מפסיד או מרגיש כי הוא טעה ועומד להפסיד במשחק אחד על אחד ( תחרות ספורטיבית, משחק קופסא ואפלו במשחק יחיד מול המחשב) הוא מבטא את הדבר בבכי ובדבור אל עצמו בכעס (כועס על עצמו). הוא ממשיך לשחק אך כששוב הוא נמצא בעמדת הפסד הוא שוב כועס על עצמו.
האם ישנה דרךכלשהי שניתן להשתמש בה או כלים כלשהם שניתן לתת כדי להתגבר וללמוד להתמודד עם הפסד ?
(בסביבת חבריו הטובים הוא מתאפק ואינו נוהג כך הדבר קורה בד"כ בסביבה המשפחתית או בתחרויות ספורטיביות בהן הוא נפגש עם ילדים אותם הוא אינו מכיר ובהיותו עם עצמו)
תודה מראש
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם הפסד
שרון באומל07/08/2007שלום עינת
הייתי מציעה משחק סימבולי משותף, על מנת לנסות להבין מה עובר בראשו של בנך שהוא מפסיד. לדוגמא: אפשר לשחק בחיות, מכוניות, בובות או כל מה שהוא אוהב. לנסות להגיע לסיטואציה בה המכוניות, למשל, נמצאות בתחרות ומישהו מפסיד, ואז לעודד מלל: "אוי, המכונית שלי הפסידה במירוץ. היא מאוד כועסת על עצמה. איך נראה לך שהיא מרגישה?" לאחר מכן כדאי להציע אופציות על מנת שהמכונית תרגיש טוב יותר עם עצמה. למשל: "אולי נעשה עוד מירוץ" או "אולי המכונית תתאמן קצת ואז היא תנצח".
אפשר גם לכתוב סיפור קצר ביחד על ילד שהפסיד במשחק עם אמא שלו, ואיך הוא מרגיש.
אפשר גם לספר לו משהו מעולמך. למשל: שהיה לך רעיוןם מאוד טוב בעבודה, אבל קיבלו רעיון אחר, שהיה יותר טוב, ואיך הרגשת עם זה.
כדאי להסביר לו שכל האנשים לפעמים מפסידים ולפעמים מנצחים, ושזה לא אומר שום דבר עליהם. הם נשארים חכמים וחמודים באותה המידה.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםאבישג05/08/2007
ביתי בת שנה ושמונה חודשים
בתקופה האחרונה היא אומרת "קקי" בזמן שהיא עושה את צרכיה .
שאלתי-האם כדי כבר עכשיו-להתחיל בתהליך הגמילה או שמא זה מוקדם מידי ואז עלול להתפרס על פני תקופה ארוכה מאוד.
יש לציין שבפעמים בודדות היא מסמנת אפילו לפני שהתחילה לעשות קקי.
איך יודעים האם הילד בשל? ומה הגישה שלך בנושא- כלומר איך בפועל מתחילים.. אני אמא לילדה ראשונה.. לכן הכל חדש..
האם יש גיל ממוצע להתחיל עם זה- השיקול שלי הוא בין היתר ,האם יש לבדוק עם המטפלת שלה של השנב הבאה אם יש שיתוף פעולה מצידה בנושא או שאין קשר להתחלתי בפעילות הגמילה?
אודה לך על תשובבתך,
תמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
אבישג05/08/2007תמר, כמובן ישי לקחת בחשבון את הנכונות שלך ושל המטפלת.
הקטנה שלי בת שנה ושמונה חודשים. גמולה מחיתולים ביום (לעיתים יש פספוס אחד או שניים ביום)
אבא שלה ואני החלטנו לגמול אותה לפני חודשיים, בשיתוף פעולה עם המשפחתון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמר05/08/2007
שלום..
רציתי לדעת מה את אומרת על ילדתי בת השנה וחצי שאין לה שום בעיה להפרד ממני למטפלת/סבא וסבתא/דודים-אפילו למס' ימים..
מבחינתי אני אכן טיפוס שמשחרר לא חונק לא תלותי ולא היסטרי אפילו שמדובר בבת ראשונה וקטנה.
אבל.. מה שמצחיק הוא שגם כשהיא חוזרת היא לא תמיד מתלהבת
לראות אותי .. - רציתי לדעת אם זה שהיא לא קשורה אלי כ"כ זה מראה שאני מידי משחררת או לא מספיק אימהית או שזה מוכיח שהיא חברותית ועצמאית..?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה
שרון באומל07/08/2007שלום תמר
קשה מאוד לענות על השאלה שלך בלי לראות אתכם. אולם, אם כשאתן משחקות ביחד יש הנאה גדולה ואין לה קושי עם קרבה פיסית אלייך, אני חושבת שהיא, כמו שכתבת, ילדה עצמאית ומשוחררת, ככל הנראה בהשפעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתול לחלוטיןשלומית05/08/2007
בני בן ה-3.5 ביקש להוריד את החיתול לפני כ-4 חודשים ובאמת לא היו פנצ'רים מאז
לא ביום ולא בלילה. הבעיה שכשהוא צריך קקי הוא מבקש לשים לו חיתול רק לצורך זה.
הוא לא מוכן לשבת על הסיר או על המושב המיוחד שאנחנו מניחים על האסלה.
כבר כשבועיים אנחנו מסרבים לשים לו חיתול. הוא מתאפק וכשהוא מגיע לגן הוא מבקש
חיתול ושם הוא עושה קקי. הוא סובל מאד ולא מוותר. הוא מודיע שיעשה קקי רק בחיתול.
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון לגבי הגמילה מקקי בחיתול
שלומית05/08/2007לאחר קריאת עצותיך באתר שלך ברצוני לציין שנהגנו לזרוק את הקקי מהחיתול לשירותים
עם הסברים. האם לדעתך חשוב לעשות זאת עם הסיר ולא ישר לשירותים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מקקי
שרון באומל05/08/2007שלום שלומית
אני שמחה שהתעדכנת בעצמך. לדעתי, חשוב שפעם או פעמיים הילד יראה מה יוצא לו מהגוף, בליווי הסבר קצר. בשירותים זה פחות אפשרי. לכן, כדאי להשתמש בסיר, לתקופה מוגבלת (אפשר להשאיל סיר לשבוע-שבועיים מחברים או בני משפחה לצורך העניין).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא שלי בחיים לא מרוצה ממנידריה04/08/2007
שלום אני בת 15 .
ואמא שלי כל יום פוקדת עליי לסדר את כל הבית להכין אוכל לשתוף כלים וכולי..
ואחרי זה היא צורחת עליי שאני לא עושה כלום שכל מה שעשיתי לא שווה שאני אפס שה' לא ברא אותי ואני כל יום בוכה בגללה ואני חושבת גם כל יום או משו ואני לא יכולה יותר אני לא משתתפת בחוגים ובכלום היא לא מרשה לי אף פעם לצאת
בבקשה עזרי לי תגידי לי מה לעשות??.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים עם אמא
שרון באומל04/08/2007שלום דריה
העברתי את ההודעה שלך לפורום הורים ומתבגרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK04/08/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=125 id=link]הורים ומתבגרים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם אובססיה לצבע ירוקאיש ירוק04/08/2007
שלום
הבן שלי בן שנתיים ו-3 חודשים פיתח אובססיה לצבע ירוק.
הוא מפריד ומחביא כל צעצוע שיש בו צבע ירוק. אי אפשר לשחק איתו אף משחק שכן בכל המשחקים חסרים החלקים הירוקים והוא לא מסכים ש"ניגע" בירוקים.
כשהוא היה קטן יותר היתה לא אובססיה לסדר דברים בשורה אך היא עברה והתחלפה בבעיית הצבע הירוק.
בנושא לבוש הוא לעיתים מבקש ללבוש ירוק אך לא מתעקש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע ירוק
שרון באומל04/08/2007שלום לך.
אני מאמינה שזה יעבור לו. ילדים מוצאים כל מיני שיטות מעניינות על מנת לארגן את העולם, הנחווה לעיתים ככאוטי, סביבם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובססיה לצבע
אמא מודאגת10/11/2010שלום!
בתי בת 3 ויש לה התנהגות דומה. האם זה עבר לילד שלכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייבת 1403/08/2007
אבא שלי רוצה להתגרש מאמא שלי והם סיכמו והכל ואמא שלי אומרת שאני צריכה להתנהג אליו כאילו הוא בבית והוא לא רוצה להתגרש.
אבל אינני מוכנה אחרי שהוא רוצה להתגרש ועושה כל מני דברים לא יפים לאמא שלי כמו להתגרש ממנה ולא לתת לה כסף.
האם אני צודקת או צריכה להקשיב לאמא שלי?
תודה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK03/08/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=125 id=link]הורים ומתבגרים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אני בת 14
בת 1403/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירושים ויחסים עם ההורים
שרון באומל04/08/2007שלום בלה.
העברתי את השאלה שלך לפורום הורים ומתבגרים, שם תוכל ענת לתת לך תשובה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד מסרב להתקלחdot02/08/2007
יש לי ילד בן שנה במשך השבועיים האחרונים נתקלתי בסירוב מוחלט מצדו להתקלח כל נסיון לקלח אותו או אפילו קירבה לאמבטיה מלווים בבכי היסטרי.ניסיתי דרכים רבות להביא אותו לאמבטיה כולל שימוש בצעצועים או ספר לא עזר כלום.הילד נמצא במשך היום עם מטפלת גם היא ציינה את הבעייה אבל לא ציינה שינוי כל שהוא באופן שהיא עושה לו מקלחת היחסים של הילד עם המטפלת טובים מאוד והוא קשור אלייה ואוהב אותה .
אני די אובד עצות אשמח מאוד להערות והארות בעניין
תודה על תשומת הלב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחת
שרון באומל03/08/2007שלום לך.
לא ברור מהדברים שכתבת מדוע הילד אינו רוצה להתקלח. ייתכן שיש משהו פיסי, זמני (פריחה, דלקת בשלפוחית השתן).
הייתי מציעה להציע לו מקלחת בסגנון שונה - למשל טוש, או בגיגית במרפסת. נראה שיש לו איזשהיא קונוטציה שלילית למקלחת בסגנון שעשה עד עכשיו.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
עינת05/08/2007הי,
תודה על התגובה המרגיעה. שאלה נוספת באותו הנושא, האם אני צריכה להגיד משהו אם הוא עושה את זה בנוכחות אנשים אחרים? צריך להסביר לו שעושים את זה רק כשנמצאים לבד? ואם הוא ישאל אותי למה? איזה נימוק נשמע הגיוני ולוגי בהקשר הזה בעיני ילד בן 3.5?
תודה,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניות וגילוי איברי המיןעינת01/08/2007
הי,
אני לא יודעת אם את הכתובת לשאלה הזו. בני בן השלוש וחצי נוגע המון באיבר מינו, בלילה הוא נוהג להרדם כאשר הוא מתחכך בבובות (דובי רך), הוא אומר שהוא מחבק את הבולבול והוא שומר עליו וזה נעים לו. שאלותי הן באיזה גיל מגלים את המיניות? מתי מתחילים לאונן? ואיך אני צריכה להגיב לזה? אני רוצה לציין שאנחנו בית מאוד פתוח מבחינת קבלת הגוף שלנו. אנחנו לא מסתירים שמות ותפקידי איברים. הוא רואה אותנו ההורים עירומים בתדירות יומית (מקלחות משותפות), את אחותו שיונקת הוא רואה יונקת בתדירות גבוהה כך שהוא רואה את שדי, הוא מתקלח עם אחותו ואנחנו מדברים לעיתים על ההבדלים הפיזים בין בנות לבנים (לבנים בולבול ולבנות יש פות).
אשמח לתגובתך
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות
שרון באומל03/08/2007שלום עינת
ההתנהגות של הילד שלך היא בהחלט תואמת את הגיל. הוא גילה שהמגע עם איבר המין נעים לו, ולכן מאונן. יש לקחת בחשבון שזו אוננות ילדותית, ללא קונטציות מיניות שיש לנו לגביה. הייתי מציעה להגדיר לו מה קורה בנוסח פשוט. לדוגמא: כשנוגעים בבולבול זה מאוד נעים". אפשר גם להגדיר לו שאפשר לעשות את זה במיטה, כשהוא עם עצמו ואולי להוסיף שלאף אחד אסור לגעת לו בבולבול בצורה כזו (על אף שאני מתארת שהוא יודע זאת מתוך עצמו).
אל דאגה. זה טבעי מאוד ואני מתארת לעצמי שהוא יפסיק להתעניין בנושא סביב גילאי 5-6 (עד לגיל ההתבגרות.....)
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
עינת05/08/2007
הי,
תודה על התגובה המרגיעה. שאלה נוספת באותו הנושא, האם אני צריכה להגיד משהו אם הוא עושה את זה בנוכחות אנשים אחרים? צריך להסביר לו שעושים את זה רק כשנמצאים לבד? ואם הוא ישאל אותי למה? איזה נימוק נשמע הגיוני ולוגי בהקשר הזה בעיני ילד בן 3.5?
תודה,
עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיניות
שרון באומל05/08/2007שלום עינת
הייתי מציעה להסביר לילד בקווים כללים שיש אנשים שחשים לא בנוח כשנוגעים בגופם או כשאחרים נוגעים בגופם. למשל, יש אנשים שחשים מבוכה כשהם רואים זוג מתנשק, ויש כאלה שחשים מבוכה וחוסר נוחות כשהם רואים מישהו שנוגע בבולבול שלו. לכן, עדיף שייגע בבולבול שלו כשהוא לבד, או לחילופין הוא יכול לבדוק עם הזולת כיצד הוא חש כשהוא נוגע בבולבול.
אנחנו חיים במציאות מסויימת וילד בגיל של בנך מבין זאת. הייתי מדגישה שזה מאוד טבעי ונעים לגעת בבולבול, ואת מבינה את זה, אבל יש אנשים שיבינו פחות.
אני חושבת שכשהוא לא יקבל תגובות (של מבוכה, הפתעה, חוסר נוחות וכו') מהסביבה, הוא יחוש יותר בנוח עם האוננות והמיניות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חובטת את הראשאמא 101/08/2007
יש לי ילדה מתוקה מאוד בת שנה וחצי אבל יש בעיה שאין אני יודעת מה עושים? כל פעם שהיא בוכה היא חובטת את ראשה בכל מקום עם זנ על הריצפה או קיר או עלי מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבטת ראש
שרון באומל01/08/2007שלום לך.
אני מעתיקה תשובה שכתבתי לפני מספר ימים למישהו עם אותה הבעייה בדיוק:
התופעה שתיארת הינה מוכרת וידועה ונא לא לדאוג. סביב גיל שנתיים, ילד מתחיל לגלות 2 תגליות מדהימות על העולם סביבו. הראשונה הינה שהוא יישות עצמאית ונפרדת מהדמויות המשמעותיות לו, שגם להן צרכים ורצונות משלהן. השנייה: הילד מתחיל לגלות את כוחו היחסי בעולם - דהיינו, אם עד אז חווה את עצמו ככל יכול, גדול ואומניפוטנט, הוא מתחיל בגיל זה להבין שיש דברים שאין בכוחו לעשות ולהשיג, ושהוא קטן ולעיתים חסר אונים. ידיעות אלו מובילות את הילד לבדוק את עצמאותו ונפרדותו בעולם הסובב אותו, וכאן מתחיל גיל "הלא" וה"דווקא" המלווה בהתפרצויות זעם ותסכול. בנוסף, היכולת הוורבאלית של רוב הילדים בגיל זה עדיין לא הגיעה לבשלות, כך שהילד אינו יכול לבטא את השינויים הללו דרך השפה (אני כועס/מאוכזב/ מתוסכל וכו') ולפיכך, רוב הילדים מבטאים רגשות אלו באופן גופני.
מה שהייתי מציעה באופן קונקרטי הינו גם 2 דברים. ראשית, כשקים קונפליקט ביניכם לבין הילד, כדאי לנסות לתמלל אותו. דהיינו, "אתה כועס עכשיו כי לא הרשינו לך ללכת לגן שעשועים". תמלול זה הן מראה לילד שיש מי שקשוב לעולמו הפנימי, ידיעה המביאה הקלה רבה. בנוסף, התמלול מלמד את הילד לבטא את תסכוליו בצורה יותר מתאימה ואדפטיבית.
לאחר מכן, כדאי לתת לילד אופציה אחרת לבטא את תסכוליו בצורה גופנית: לקפוץ, לרות, להרביץ ל"נחום תקום" לחבק חזק בובה, או כל אופציה אחרת שתיראה לכם.
עם התפתחות הכלים הקוגנטיביים של בנכם, הוא יזדקק פחות ופחות להטחת הראש ברצפה. אז עדיין כדאי להשתמש בשני הפתרונות שנתתי על מנת לעזור לו להתמודד עם כעסים ומצוקות.
אם זה לא יעזור בכלל 0ויש לתת לכך קצת זמן), אני מציעה לפנות לאיש מקצוע באיזור מגוריכם, על מנת לראות אם הקושי מקורו בויסות תחושתי (מרפאה בעיסוק או פסיכולוג).
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)