מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוכל לתינוק בן חצי שנהדנית01/04/2007
שלום,
הבנתי שאחרי חצי שנה אפשר להתחיל באוכל מלבד סימילאק. כיצד כדאי להתחיל במה וכמה? בגלל שהתור שלי לטיפת חלב רק בעוד 3 שבועות (בגלל הפסח) האחות בטיפת חלב אמרה לי לחכות עד לתור ורק אז להתחיל באוכל שונה. אני לא רוצה סתם לתת לבני לחכות 3 שבועות עם סוגי אוכל שונים בגלל שאין תור מוקדם יותר. מה אתה ממליץ? בנוסף האם כדאי לעבור לסימילק אחר מעל גיל 6 חודשים? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעתך עברה לפורום רפואת ילדים
מערכת BeOK01/04/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל לבן חצי שנה
שרון באומל03/04/2007שלום לך.
מגיל חצי שנה אפשר להתחיל לאכול מוצקים. ההמלצה היא להתחיל עם ירקות מאודים. בתחילה, יש לאדות כל ירק בנפרד: למשל: גזר, בטטה, קישוא וכו'. במשך יומיים שלושה לתת רק ירק אחד, מרוסק היטב, על מנת לשלול תגובה אלרגנית. לאחר השלילה, אפשר להוסיף לאותו ירק עוד ירק ועוד אחד בהדרגה.
בתחילה, לתת כפית אחת או שתים. כדאי להבין שעבור התינוק הטעם וסוג האכילה הוא שונה מאוד מיניקה ואכילה מבקבוק, והוא צריך להתרגל. לכן, לא ללחוץ. בחודשיים הראשונים, אכילת המוצקים עבורו הוא תהליך של למידה.
אחרי שהילד אוכל מרק מכמה ירקות, אפשר להתחיל להוסיף מנה של פירות מרוסקים, לפי אותה השיטה - פרי אחר פרי. כדאי להימנע מפירות אלרגנים כמו תות ואפרסמון.
את המשך ההוראות תקבלי בטיפת חלב, ואת מוזמנת גם לשבו ולהתייעץ איתי בנושא.
לגבי ההמשך, יש עצות לגבי אכילה בריאה באתר שלי: www. sharonba. com.
לגבי הסימילאק -תבדקי על האריזה עצמה לגבי מעבר לסימילאק אחר. בד"כ בגיל חצי שנה עוברים למספר 2.
בהצלחה ובתיאבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםמאיה31/03/2007
שלום
הבת שלי בת שלוש וחודש ומאוד מפותחת שכלית, אבל עדיין עם חיתול, היא לא רוצה להיות בלי חיתול ושמתי לב שהיא בעיקר רוצה ללבוש חיתול כאשר היא צריכה לעשות את צרכיה (היא דורשת ללבוש חיתול ואם אני מסרבת היא בוכה וצועקת), לאחר שהיא עושה את צרכיה בחיתול היא מוכנה ללבוש תחתונים.
אני מאוד מתוסכלת מכיוון שהיא גדולה וכל הילדים מסביבה כבר נגמלו מזמן, אני חושבת שאולי בי האשמה מכיוון שהתחלתי לגמול אותה מאוד מאוחר (לפני חודש). אני לא יודעת למה דחיתי כל כך את הגמילה, אולי כי חשבתי שיהיה יותר קל כאשר היא תבין.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
שרון באומל03/04/2007שלום לך.
קודם כל, אני רוצה לומר לך שזה לא מאוחר לגמול ילדה מחיתולים בגיל 3, בעיקר אם היא לא ביקשה זאת לפני כן. שנית, זו תופעה ידועה שילד מתקשה להיפרד מקקי, אחרי שכבר נגמל מהפיפי. אני כותבת בכוונה את המילה "להיפרד, כיוון שתהליך הגמילה הוא תהליך של פרידה. עבור חלק מהילדים העובדה שהם צריכים להיפרד מחלק מגופם מעוררת חרדה, כי הם מתקשים להבין שאותו החלק אמור להיות נפרד ואמור לצאת מהגוף.
הייתי מציעה מס' דברים:
הייתי קונה ספרים בנושא: "סיר הסירים" - על אף שעוד מימיי כילדה, אני חושבת שהוא ספר מצויין. בנוסף, יש את הספר "סיר", שהוא מאוד מותאם לילדים, מהנה ומצחיק. ויש עוד ספרים טובים. הייתי משקיעה זמן בנושא ומקריאה לה.
בנוסף, הייתי מסבירה לילדתך את תהליך העיכול בשפה פשוטה, ואת העובדה שכל יום הגוף מייצר קקי שצריך לצאת כדי לתת מקום לקקי החדש. אם את לא נורא סטרילית, הייתי לוקחת את הקקי שהיא עושה בחיתול, שמה בסיר, ועורכת מין טקס פרידה, תוך כדי שהילדה יכולה להסתכל מה יצא לה מהגוף.
אני חושבת שאם שכשמחליטים להוריד חיתול, אז מורידים לגמרי. לקחת בחשבון את האופציה שהיא תעשה קקי בתחתונים במשך מס' ימים או שבועות. אפשר להסביר לה שהיא כבר גדולה, וגדולים עושים קקי בסיר או בשירותים. כמבון, לא לכעוס כשיש פספסוסים ולהבין שזה תהליך. אפשר להציע מתנות קטנות (לא אוכל) כאשר מצליחה לעשות בסיר/ שירותים, כחיזוק על התנהגות חיובית.
והצעה אחרונה: לקנות סיר לבובה ולתת לה לשחק בנושא, תוך כדי עידוד והקשבה לנושאים שהיא מעלה.
שיהיה בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים ואחיליאורה29/03/2007
ביום ראשון הקרוב אני אהיה בת 15. לפני שבועיים החלטנו במשפחה שאנ אחגוג יום הולדת עם חברים. הזמנתי אותם שבוע וחצי מראש.
היום (4 ימים לפני היום הולדת) רבתי עם אחי (בן 9)- הוא לא הפסיק לקלל אותי, אז נתתי לי סתירה קטנה על השפתיים כדי שיפסיק. לאחר שנייה הוא הלך וסיפר להורים שלי שהרבצתי לו.
אמא שלי, שבדרך כלל מגנה על אחי, אמרה שהיא מבטלת את הים הולדת בגלל שהרבצתי לו.
ואבא שלי שתומך תמיד באמא שלי, לא אמר כלום חוץ מזה שלצעוק עליי שאמא צודקת.
ביקשתי סליחה מאחי ומההורים שלי ואמרתי שזה לא יקרה שוב, אבל הם לא מקשיבים לי. הסברתי להם למה זה קרה, אבל כלום.
אני מנסה להסביר להם שזה רגיל שאחים רבים, אבל הם לא מקשיבים לי, ואחי מגזים ומוסיף עצים למדורה- הוא אומר שיורד לו דם, שיהיה לו סימן כחול- ושום דבר לא נכון.
מה אני יכולה לעשות כדי שהם יבינו אותי, ושהם יסכימו לי לעשות יום הולדת?
אני ממש מיואשת, כי אני גם לא יודעת מה להגיד לחברים שלי עכשיו.
אני מקווה שתעזרו לי כמה שיותר מהר, כי נשארו רק 4 ימים עד היום הולדת שלע (1 באפריל).
בתודה מראש: ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבר
ענת זפרני04/04/2007מזל טוב ליום הולדתך חמודה!!!
המכתב שלך נגע לליבי
למרות שעבר המועד אני מבקשת ממך לזכור
שהורייך הגיבו כפי שהגיבו בגלל שמבחינתם חצית גבול אדום של אלימות במשפחה.
הייתי במקומך מזמנת אותם לשיחה בגובה העיניים
ומסבירה להם כפי שכתבת לנו
את המצב הלחץ והתגובה שאינ ה במקום ולא תשוב ותהיה
לבקש מהם לראות את הדברים מהצד שלך
ולנסות להגיע לאיזה שהוא הסכם
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על סף יאושקרןוזיו26/03/2007
בוקר טוב, אני חדשה בפורום ואני פונה אליכם על סף יאוש. מצטערת מראש על אורך השאלה שלמעשה תסיים סיפור על נסיונות התמודדות. אז ככה, יש לי ילדה מקסימה בת 4 ושלושה חודשים ותינוק בן 8 חודשים. בתי מאוד אוהבת את אחיה ולפעמים האהבה היא "חזקה וכואבת". הבעיה היא למעשה בהתמודדות עם ההתנהגות שלה ונסיון כמעט נואש להכתיב גבולות. כמובן שלרוב ההתנגחות היא בעקבות קשר כזה או אחר עם אחיה ואני די מנסה לא לשבת כענן שחור מעל ראשה בכל פעם שהיא לידו אבל כאשר היא מציקה ולא שועה ליללות שלו או עושה מעשה שעלול להזיק לו (כמו לשבת עליו או לדרוך על כפות ידיו כשהוא זוחל) אז אני מעירה ולעיתים נוזפת. היא לא נשמעת להערותיי ולכן לרוב אני נאלצת להענישה. לא בשמחה אבל הסברים, הדגמות ושיחה אל ההיגיון לא גרמו לה להבין מה מותר ומה אסור. אז הגענו לעונש שהוא כמעט מנת חלקו של כל יום, שלא לדבר על סופ"ש, בהתחלה הענשתי בלהיכנס לחדר תוך הסבר שמי שלא יודע להתנהג בחברה לא נעים להיות בסביבתו וביקשתי ממנה להכנס לחדר ולהרגע. כל נסיון כזה גרר מרדף בבית בכדי לתפוס אותה ולעמוד בפתח הדלת של החדר כדי למנוע ממנה לצאת. במהלך ה"תופסת" היא צוחקת וכמובן אח"כ היא בוכה. וכשהיא נרגעת אני מאפשרת לה לצאת תוך הסבר שני למה נענשה ואיך עליה להתנהג. אחרי כמה פעמים שבהם הייתי אסרטיבית הייתי בטוחה שהיא תפנים ותבין ויהיה די באיום. אך לא כך. מעבר לזה היא מתגרה בי, כאשר אני מאיימת שאם לא תשנה את התנהגותה היא תאלץ לשבת בחדר ולהרגע, היא אומרת שזה לא איכפת לה ואני לא אתפוס אותה. הבנו שזה כבר לא עובד עליה אז עברנו לעונשים אחרים: אין ממתקים בזמן מסויים, מחרימים דברים שהיא אוהבת כמו איפור משחק ופלאפון משחק, כשזה קורה זה גורר התפרצות זעם בלתי נשלטת שבה היא מרביצה לי ויורקת ומשתוללת והדרך היחידה שבה אני מצליחה להרגיע אותה זה "חיבוק דוב" בחדר עד שהיא מתעייפת. אני חייבת לציין שאני מרבה לחבק ולנשק ולספר לה כמה אני אוהבת אותה וכמה שהיא הילדה הכי חמודה שלי (בגלל שאחיה הוא בן אז זה לא פוגע ומפלה אותו לרעה), אני משתדלת לספק לה זמן פרטי ואיכותי איתי אך זה לא מספיק לה ורק מחמיר את התנהגותה הלא ממושמעת.
לאחר שייגעתי אתכם בסיפור הארוך שלי כל מה שאני רוצה לדעת זה איך אני "מגיעה" לבת שלי, איך אני גורמת לה להקשיב לי ולאביה מבלי לגרום ליותר מידי משקעים בנפשה השברירית, ואיך אני מחזירה את הכיף וההנאה לקשר שלנו, כי כרגע רוב הקשר שלי איתה הוא חינוכי ועם הרבה עונשים.
אני מתחננת, עזרו לי לדעת איך להתנהג איתה!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להתייאש
שרון באומל27/03/2007שלום לך.
אני מבינה מדברייך שהילדה שלך מגיבה ללידת אחיה ולאיבוד "הבכורה" על כל המשתמע מכך.
מה שהייתי מציעה זה כך:בשעת רוגע(!!!!!!!) לקחת את ילדתך לשיחה (כן ממש כך) ולומר לה שבבית שלכם לא פוגעים אחד בשני, לא פיסית ולא מילולית. וזה אומר, שאבא לא פוגע באימא ולהיפך, שאתם לא פוגעים בילדים והיא לא פוגעת באחיה. אח"כ לפרט:לא נוגעים חזק מידיי, לא דורכים על האצבעות, לא צועקים וכו'. חשוב להיות קונקרטי, כדי שהיא תבין מה בדיוק אסור. להמשיך ולומר לה, שכשהיא תפגע במישהו בבית, היא תצטרך להיכנס לבד לחדר למשך של ארבע דק' (כמניין שנותיה) ולהירגע. סיפרת שאת עושה את זה וזה מאוד נכון בעיניי. להסביר לה שהכניסה לחדר תהיה בלי "תופסת" ובלי משחקים, אלא פשוט לקחת אותה ביד ולהכניס אותה לחדר. אם צריך, אפילו להחזיק את הידית. חשוב מאוד לדעת, שהיא תנסה אותך בימים הראשונים ואת צריכה להיות חזקה ולא לוותר. לקחת אותה בשקט לחדר, ביד, ואפילו אם היא בוכה, ליישם את מה שאמרת, בעודך מדגישה לה שזו הבחירה שלה. דהיינו, היא ידעה שאם היא פוגעת בך, בבעלך או בבנכם התינוק, היא תיכנס לחדר. אני בטוחה שאם תהיי עקבית למשך מס' ימים, היא תבין את יחסי הכוחות החדשים במשפחה.
בנוסף, הייתי מציעה לתת לה אלטרנטיבות בשעת כעס. אפשר לומר לה שלפעמים זה מכעיס כשאת צריכה להיות עם בנך, לחתל אותו, להניק אותו וכו'. בשעת כעס כזו היא יכולה למשל ללכת לחלון אות למרפסת ולצעוק החוצה. היא יכולה לקפוץ על קפצית, לקחת בובה ולחבק אותה חזק וכו' - מה שמתאים בבית שלכם.
העיקרון הוא פשוט: יש חוקים בבית, שהם סבירים ביותר, ויש הצעות ובחירה שלה מה לעשות כשהרגשות שלה בלב עולים על גדותיהם.
אני שומעת שאת מאוד אוהבת את הילדה ושהקשר ביניכם מאוד חשוב לך, ולכן אני מאוד מאמינה שהקשר שלכם ישתפר במהירה. יש בסיס טוב. בנוסף, העובדה שמצאת זמן בו רק אתן לבד, בלי האח הקטן עשוייה מאוד לסייע לה בקנאתה וזה יופי.
דעי שאת לגמרי לא לבד, וזה ומה שאת עוברת הוא מאוד שכיח.
בהצלחה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קרןוזיו27/03/2007תודה על התגובה ועל העיצות. אני חייבת לציין ששיחה מעין זו כבר עשיתי עם בתי, אבל אנסה שוב, אולי בצורה יותר ברורה ולהבהיר לה שזו תהיה הבחירה שלה לבלות איתנו בסלון לפי החוקים הבסיסיים שכן אם תחליט לעבור על איזה שהוא כלל היא תאלץ להיות לבד בחדר עד שתבחר לחזור ולהתנהג בהתאם. אני גם נוהגת לתת לה מדבקות על התנהגות טובה (לפי כללים בסיסיים שקבענו מראש כמו להתארגן יפה לגן או ללכת לישון בזמן בלילה ולצחצח שיניים) ועל כל 10 מדבקות מקבלת הפתעה (היות שבכל יום יש באפשרותה ל"זכות" ב-3 מדבקות אז לדעתי 10 זה לא מייאש).
לצערי לא אוכל להשתתף בסדנא שהצעת משום שאני גרה במרכז. חבל שאין גם פה משהו כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגשות וילדיםאהבה25/03/2007
יש לי ילד מדהים בן שנתיים, אני באה מבית שלא אפשר להביע רגשות והיום אני בטיפול ורוצה להעביר לבן שלי את התחושה שזה בסדר ומותר ואני לא יודעת איך לעשות את זה, אני מבינה את כל התאוריות של האמפטיה וההכלה וההקשבה אבל בפועל מאד קשה לי להיות נוכחת ובאמת להכיל אותו (מגע פיזי יש בשפע, אבל רגשי פחות) האם יש דרכים ללמד אותו להביע רגשות, גם כאשר אני עדיין בתהליך ולא תמיד מצליחה? האם יש ספרים או חוגים או מטפלים בנושא הזה?
תודה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשות
שרון באומל25/03/2007קודם כל מאוד אהבתי את השאלה שלך ואני חושבת שזה נפלא שאת עורכת "תיקון" למה שלא היה אצלך בבית. לדעתי, עצם הכוונה שלך ועצם ההליכה לטיפול על מנת להתחבר לעולם הרגשי שלך, כבר תיצור שינוי משמעותי לגבי ביטוי רגשות אצל הילד שלך.
באופן מעשי, כדאי לעודד את הילד לספר חווייה מסויימת שעבר באותו יום. למשל: איך זה היה בשבילו כשגן השעשועים היה מלא בילדים. אני משערת שבגיל הזה הוא לא יוכל לדייק במתן מלל לרגשותיו, ואת יכולה לעזור. בנוסף, תני דוגמא אישית. ספרי לו על חווייה שאת עברת ביום מסויים כולל מה הרגשת. למשל: "מישהו עקף אותי בתור בסופר ונורא נעלבתי". אפשר לעודד ביטוי רגשי על ידי קריאת ספרים ושיחה על איך חשו הדמויות במצבים מסויימים.
בפסיכותרפיה לילדים, עולה העולם הרגשי באמצעות משחק. (דוגמא נמצאת באתר של מרכז "מעוף" בו אני עובדת ואת מוזמנת להציץ). אני מתארת לעצמי שהילד שלך עוד לא הבשיל למשחקי דימיון (זה עוד לא הגיל), אבל גם במשחק בבית ניתן לקדם שיחה על רגשות באמצעות משחק בדגש על המילים שמחה, הנאה, קשר וכו.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה האכפתית
אהבה26/03/2007שרון,
תודה על התשובה נהניתי לקרוא ואני בהחלט אנסה לישם את הדברים. אני מחפשת עזרים (ספרים, משחקים, סדנאות) ואכן מצאתי כמה משחקים :"איך אני מרגיש" ו"היער הקסום", אבל הם מיועדים לגילאי 5 ומעלה. שם הם מלמדים את ההורה והילד ביחד להביע את הרגש וזה נחמד. מכיוון שאני עדיין בתהליך אני מרגישה פעמים רבות שאני עושה את זה בצורה מאד טכנית ואפילו אני בעצמי לא יודעת מה אני מרגישה (רוב חיי לא התבטאתי בנושא הזה) וגם פעמים רבות הרגשות שעולים לי הם שליליים (לצערי...), מאז שאני מודעת לזה זה נורא קשה להרגיש את הנכות הרגשית שאני נמצאת בה.
מקווה שהדור הבא יהיה פתוח יותר ומרגיש יותר. תודה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיצמוצים בעניםאייל נבט23/03/2007
יש לאשה שלי ילדה בת שש ומקסימה .!אני אוהב את שתיהן, ובקרוב אנחנו מחכים לבן זכר שיולד בקרוב .
שאלתי היא ?שלאחרונה כל פעם שאנחנו יושבים ומדברים, על איך נתנהל בביתנו החדש (שנבנה בקיבוץ). הילדה יושבת מולנו ,וממצמצת בענים ומעוותת את הפה .!
שמתי לב שכאשר היא נמצאת במצב של תנועה, או משחק, או כל דבר אחר שהיא עושה .!המיצמוצים האלו לא מופיעים .ורק מתי שאנחנו עוברים ל"מסגרות"או להבהרות של דברים ששם נדרשת צומת לב, היא מתחילה למצמץ. אמא שלה לקחה אותה לרופא שלדעתי לא עזר הרבה ואני אישית חושב שזה משהוא אחר ! אנה הביעו את דעכם על העניין .! תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוצים בעיניים
שרון באומל24/03/2007שלום לך
מדבריך אני מבינה שהבת שלך מבטאת סוג מסויים של חרדה מהשינוי הקרב ובא. מעבר בית במקביל להגדלת המשפחה עשוי ליצור מתח פנימי רב אצל הילדה. זה טבעי מאוד. הייתי מציעה שלקראת השינוי תדברו עם הילדה שלכם על מה שהולך להיות: הן על הבית החדש והן על התינוק.
לגבי התינוק: אפשר לקנות ספר בנושא ואפשר לכתוב יחד עימה ספר לגבי האח החדש שהולך להיוולד. אני מציעה לכלול את כל טווח הרגשות שעשוי לעלות במקרה זה: גם אובדן "כס המלכות", קנאה, ואיבוד הבלעדיות. בנוגע לכך שהיא לא הילדה הביולוגית שלך, עלולים לעלות בה תהיות לגבי מקומה החדש בבית ואולי כדאי להבהיר לה שאתה אוהב אותה כאילו הייתה בת שלך ושזה לא יאבד כשיוולד הילד המשותף לך ולזוגתך.
לגבי ביתכם החדש ההולך ומתהווה - הייתי מציעה לקחת אותה לבית, לתת לה לבחור את החדר שיהיה שלה ולשתף אותה בשלבי הבנייה. אם המעבר כולל גם מעבר לסביבה חדשה, אפשר להראות לה את גן השעשועים הקרוב, את המתנ"ס וכו'. כמובן, אם היא עומדת לעבור ביה"ס, לקחת אותה מס' פעמים לראות את ביה"ס, וכדאי גם בשלב כלשהו להכיר לה את המורה.
באופן כללי, לתת לה תמונה בהירה ככל שניתן על מה שעומד להיות. אז, לחרדה שלה יהיה שם ופשר והיא לא תאלץ להפנים אותה ולבטא אותה בדרכים גופניות.
שיהיה המון בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורח ובוכה בכל פעם שמשהו לא נראה לוענת22/03/2007
שלום לכם,
הבעיה שלי היא בעיה די נפוצה, אבל אני פשוט לא יודעת איך להתמודד עם זה. הבן שלי בן ארבע ובכל פעם שהוא שומע את המילה "לא" הוא נשכב על הרצפה צורח ובוכה גם אם אנחנו באמצע הקניון או באמצע אירוע משפחתי. זה כל כך מביך..ואני לא יודעת מה לעשות חוץ מלגרור אותו כשהוא נלחם ובועט.
אני לא ממש יכולה להתעלם ממנו במקום ציבורי, מה גם שזה מאוד מפריע לאנשים אחרים ואני בדרך כלל נדרשת לטפל במפגע במהירות.
תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפסיק לפחד
ענת זפרני22/03/2007הילד שלך למד שיטה.
כל פעם שלא הולך הוא מקצין מסלים וצורח.
התוצאה - תשומת לב מוגברת.
ילד בן ארבע חייב להתמודד עם מציאות שכוללת גם את מילה לא.
חשוב להבהיר לו בשיחה מקדימה ש"החל מהיום אנחנו לא נתייחס להתפרצויות הזעם שלך לא משנה היכן נהיה. בפעם הבאה שזה יקרה באמצע ... לא חשוב איפה הוא לא יבוא איתכם יותר. אם משהו לא נראה לך תצטרך ללמוד לדבר על זה ולא לבכות ולהזרק על הרצפה.
וזהו.
לא יותר מדי "שיחת יחסנו לאן" - קצר ולעניין.
זה החלק הקל.
עכשיו למבחן המציאות - בפעם הראשונה שזה קורה - את ממשיכה בדרכך או נעמדת בצד ומחכה שהוא ירגע
גם אם זה יקח זמן ארוך.
מי שנשבר ראשון הוא זה שיפיק את לקח.
כשילדים קולטים שההורים שלהם רציניים הם מגיבים בהתאם.
ב ה צ ל חה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד חסר ביטחון,חרדתי,איך לעזור לו?לילך20/03/2007
יש לי ילד כבן 3.5 הוא לא מתקשר עם הגננת רק עם הסביבה הקרובה לו המשפחה ושני אחיו.
ילד מקסים ואוהב ,ילד OVER רגיש.
כל כך עדין !
פשוט מפחד מילדים זרים. גם בגן ובגנים ציבוריים.הוא בוכה בזמן האחרון ואינו רוצה ללכת ללכת לגן.
הוא אומר:"לא כיף לי בגן אני לא רוצה ,לא אוהב להיות בגן."ואני אומללה בשבילו.
יש לציין שהוא ילד חכם וקולט הכל.
אני רוצה עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד חסר בטחון
שרון באומל21/03/2007שלום טובי
אין מספיק אינפורמציה לגבי הילד שלך, כך שקשה להבין מה עובר עליו. הייתי מציעה להתייעץ עם הגננת, ואולי כדאי גם להתייעץ עם איש מקצוע. אם הוא נמצא בגן ציבורי, יש לשירות הפסיכולוגי חינוכי פסיכולוגים שמגיעים לגנים ליעוץ.
אני מציעה לא לחכות, כי המצוקה שלו יכולה להחריף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנו לו זמן
ענת זפרני22/03/2007להיות קטן זה נורא קשה.
פרידות בעיקר. לקטנטנים... זה בלתי נסבל.
הייתי מציעה לך לתת לו את הזמן ולהמליל כל הזמן את הרגש: "אני רואה שקשה לך, אני מבינה שאתה מתגעגע", מצד שני להעביר מסר שאת חייבת ללכת לעבודה והעבודה שלו זה הגן. אתם תפגשו בסוף היום. אפשר לשאול אותו אם הוא רוצה לקחת משהו מהבית לגן, תמונה שלכם שתהיה אצלו במגירה או דובי.. כל דבר שיכול להקל.
הכי חשוב זה לשדר אמפטיה ולא להכנס יחד איתו לסחרור של חרדת הנטישה - ילדים אלופים בלזהות מתי יש כפתור שמפעיל את ההורים וההזדהות שלך איתו (שהיא מקסימה!!!) מאוד בולטת.
בה צל חה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לילך22/03/2007לענת זפרני, תודה רבה על תשובתך המרגיעה .מילה טובה ויחס יכולים לתת המון, מעבר למה שחושבים ...תודה על העידוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה מקרב לב על היחס והתשובה.
לילך22/03/2007כבר עושה לי טוב שיש מענה ,אכן אני אפגש עם פסיכולוג ביחדה לגיל הרך. אני מרגישה שהגננת יכולה לעזור לנו יותר אבל זה לא כך.היא יכולה לנסות יותר לרכוש את אמונו.כמו שהאמון שלנו נבנה בהדרגה...
הדבר היחיד שהיא אמרה לנו שיועצת הגן צפתה בו, והוא אחרת לגמרי בשעורי הריתמקה .הוא שר ,ומשתתף, ושמח.אני גם טיפוס שקט ,חששן,אולי מעט חסר ביטחון ואוהבת את הפינה והשקט שלי ,אני מנסה להשתנות למען ילדי. כל הזמן עם היד על הדופק, שילמדו ממני דברים טובים,שיבנו את עצמם בצורה חיובית.אסרטבית ועם ביטחון...
ושוב תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לספר
לילך22/03/2007שכחתי לספר שבני בן השלוש וחצי ,סובל מעציריות כרוני .עושה את הצרכים(קקי)בעמידה במיכנסיים.הוא מאד סובל וכואב לו. קיבלנו ממומחה אבולק, שזה הוא סירופ, אבל אני משתדלת לא לתת לו על בסיס קבוע.ילדי לא אוכל שום ירקות או פירות, הוא לא מוכן,חשבתי שזה יעבור, אך המצב כך כבר ,כשנה וחצי.אני לא מכריחה בשום אופן...הוא אוכל לעיתים בשר, אורז,קורנפלקס,ושוקו.אודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה ללכת לגןשירילי20/03/2007
שלום לכן,
אחרי שלוש שנים בהן הייתי בבית וטיפלתי בבני, הגיע הזמן שלי לחזור לעבודה ושלו להכנס למעון.
הוא כבר שבועיים הולך למעון החדש...והבכי בבוקר לא עובר לו. חוצמזה, הוא הפך להיות מאוד עצוב בבוקר. כל הזמן מחפש את החיבוק שלי....מבקש שאני אשאר איתו...מיותר לציין שאני סובלת אחרי זה כל היום מיסורי מצפון. האם לשים אותו בגן היה רעיון טוב? איך אני יכולה לעזור לו להתרגל לרעיון של גן ושל ילדים אחרים?
אגב - הוא הלך לגנון פרטי ויש שם עוד 15 ילדים וזהו...הוא מקבל יחס אישי וחם, והגננת אומרת שאחרי שאני הולכת הוא נשאר מעט עצוב, אך מתעשת ומשתלב יפה עם שאר הילדים.
מה דעתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה ללכת לגן
שרון באומל20/03/2007כיוון שעברו רק שבועיים, תני לילדך את הזמן להתרגל למסגרת חדשה ולסיטואציה שמאוד חדשה לו. אני רוצה לומר לך שגיל 3 הוא גיל בו באמת מאוד מתאים ללכת לגן, מאספקטים רבים. עם זאת, על מנת להקל עליו את שלב ההסתגלות, הייתי מציעה שני דברים. ראשית, לעודד אותו לקחת חפץ אהוב עליו מהבית אל הגן, כך שיוכל לשמור על רצף בין הבית לגן ולהתנחם באותו חפץ ברגעי המצוקה בגן. בנוסף, עשי יחד עימו ספר עליו הולך לגן חדש (לדוגמא: רוני הולך לגן חדש). בספר ניתן לתאר את הפעילויות בגן, את סדר היום, את הפרידה בבוקר, ואת טווח הרגשות אותן מרגישים ילדים בגן. העשייה המשותפת והאופציה להתרגל לגן יחד איתך בתוך הבית, עשוייה להקל עליו. בנוסף, האפשרות לדבר איתכם על מה שהוא חש בגן, יכולה לפחות לתת לו הרגשה שמאוד מבינים אותו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת המוגלוביןליאורה18/03/2007
האם רמת המוגלובין של 11.6 היא תקינה לילדה בת שנתיים וחדשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת המוגלובין
ד''ר יצחק סרוגו19/03/2007הרמה של 11.6 היא מעט נמוכה מהנורמה. אבל לא נורא. אם ילדתך גדלה היטב יש מקום בהעשרת הכלכלה שלך במזון עתיר ברזל כגון בשר אדום לכל סוגיו וגם טחינה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילות ללא שינהאמא מבולבלת18/03/2007
אני בחודש תשיעי...והקטן הבכור שלי בן שנה ותשעה חודשים, בחודש האחרון הוא לא מניח לי לשנייה (למרות שיש אב מאד אוהב ופעיל בתמונה), ראשית כבר כמה שבועות שהוא מכניס אצבעות לפה כדי להקיא ובכל פעם כשאינו מרוצה או כועס הוא משתמש בטכניקה זו. הוצאנו אותו מהמיטה כיוון שפעמיים הפיל את עצמו...ועכשיו הוא ישן על מזרון עבה ובטיחותי, אך... ברוב הפעמים אני מעבירה אותו עימי למיטה כיוון לאחרונה הוא מתעורר כל לילה בבכי גדול ומוכן רק שאני אגש אליו (מה שקצת קשה לי בשבועות האחרונים של ההריון) חשוב לציין שכולם טוענים מתנהג כך רק בסביבתי, אני צמודה אליו כל שעות אחר הצהריים ולפני השינה אנחנו בזמן רגיעה וקריאת סיפורים כל לילה אני מקווה ששוב יחזור לישון או אפילו אם יקום רק שיחזור לישון לאחר נשיקות וליטופים.. התקווה מתבדית...אל תגידו לי לתת לו לבכות אני לא מסוגלת מה גם כשאני מחליטה לנסות הוא מקיא ואז כל התהליך של ההרגעה ארוך ומייגע יותר. בכל מקרה אני ןבן זוגי די אבודים...תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצים לישון....
שרון באומל20/03/2007אני מבינה שהילד שלך מגיב להיריון וליידה המתקרבת בהיצמדות אלייך. אני מתארת לעצמי שהוא מרגיש אותך מתרחקת, אפילו מבחינה פיסית, בבטן הגדלה והולכת שמפרידה ביניכם. בנוסף, גם אם את מאוד מושקעת ומשקיעה בו (ונשמע שזה המצב) עדיין בפינה רחוקה במוחך, הוא כבר לא היחיד, וזה בניואנסים דקים, אולי בלתי מורגשים; אך לילדים יש את החיישנים הכי טובים....
לכן, הייתי ממליצה לדבר עימו על כך שהולך להיוולד לו אח חדש ולומר לו שאת מבינה שהוא חושש שאת לא תהיי יותר רק שלו. אני מציעה לומר את האמת, כי באמת כבר לא תוכלי להיות רק איתו. אולי כדאי לחשוב על קניית ספר הכנה להולדת האח (כגון:מש' הפילפילים או האח הקטן של פספס). אפשר גם ללכת יחד עימו לחנות על מנת שיבחר בובה לישון איתה, ולומר לו שזו הבובה שלו, והם ישמרו אחד על השני בלילה, גם כשהאח/אחות יוולדו. בגיל הזה את ובן זוגך יכולים לעזור לו לתמלל את הרגשות שלו (חשש, עצב) וגם לומר לו שאתם תמשיכו לאהוב אותו בדיוק כמו פעם, פשוט כשנולד תינוק הלב מתרחב ונעשה עוד מקום לעוד מישהו, לא על חשבונו (וכך באמת יהיה...).
ולך: גם אם יש את האבא הכי מקסים בעולם, והוא בקשר הכי טוב עם הילד, כשנולד תינוק, המשבר תמיד יהיה מול האם. חשובה היכולת להכיל את הקונפליקטים שיעלו מולך גם בהמשך וגם לדעת שזה יעבור לו. שתהיה לך לידה קלה והתחלה נפלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה...
אמא מבולבלת20/03/2007שרון יקרה,
אנחנו מודים על התגובה המהירה ,המנחה והנעימה. אחרי שקראתי את דברייך הצלחתי לחבר בין דברים שונים שקורים לקטן. כך למשל לעיתים הוא מכה את ביטני או מנשק (נדיר יותר) אך הוא באמת עסוק בבטן... לא חשבתי שהוא מבין למרות שקיבלתי עבורו את הספר "האח הקטן של פספס"...האם תוכלי להתייחס גם לעניין ההקאות? האם יש להתעלם מההקאות ולהחזיק מעמד (מאד מאד מאד קשה). נכון להיום אנו אומרים לו "לא מקיאים" וחוזרים על הבקשה לעיתים מצליח לעיתים ממשיך...
כמו כן, מה לגבי השינה בלילה? במקום להעבירו אלינו למיטה החלטנו לישון עמו (בעלי או אני) על מזרון לידו בחדרו.
האם כדאי להתעקש על כך שישן לבד? האם לקנות מיטה חדשה (מיטת מעבר?) יש סיכוי שזו תעזור?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצים לישון
שרון באומל20/03/2007ערב טוב לכם.
לגבי ההקאות - זו נשמעת לי תגובה רגשית. לכן, אני חושבת שיש סיכוי גדול שאחרי התייחסות לנושא ההיריון והלידה הן יפסקו מעצמן. תנו לכך מס' ימים ובלי לחץ עליו (אני מאוד מבינה שזה מציק לכם).
לגבי השינה - תעשו אתם חושבים מה הכי נוח לכם. דהיינו, איפה נוח לכם לישון ואיך יהיה לכם נוח לישון גם לאחר הלידה, כדי לא לשנות סדרי עולם דווקא אז. אם אתם רוצים לישון במיטה שלכם בלעדיו, אני מציעה קודם כל להסביר לו שכך יהיו הדברים. לאחר מכן, לתת לו לבחור איך יהיה לו הכי נעים לישון במיטתו. למשל: עם מנורת לילה; עם דובי אהוב או כל דבר אחר שהוא בוחר. בנוסף, אפשר לעשות טקס שינה קצת יותר ארוך (וזה נכון גם לתקופה שלאחר הלידה): להוסיף עוד סיפור לפני השינה, לשיר שירי ערש ועוד.
אני רוצה להדגיש שאם לכם יהיה נוח בלילות, בסופו של דבר גם לו יהיה נוח, בלי הצטברות של כעסים ומרירות וכמובן, עם כמה שפחות עייפות.
אתם מוזמנים לפנות אליי שוב בשמחה.
שיהיה לילה טוב באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנבותמאירה15/03/2007
אני אם לילדה בת 8 לאחרונה יש לבתי תופעה של גנבות כגון
לקחת כסף מארנקי ללא אישורי וידיעתי לסחוב לחברה את הטלפון הנייד
את השעון שמצא חן בעינה.
בזמן ברור הנושא תשובותיה של בתי אני לא לקחתי קיבלתי את השעון במתנה, מצאתי את הטלפון הגירסות משתנות בזמן שיחתנו ולאחר לחץ
ושיחות מרובות היא מספרת את האמת.
מה לעשות?
למי לפנות?
האים ניתן לשנות את דרכיה או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לטפל
ענת זפרני15/03/2007שלום לך.
גניבה יכולה להיות סוג של מצוקה
היא יכולה להיות התגרות
וגם מפגן של כוח
בכל מקרה -
חשוב מאוד לא לתת לדברים להעלם מעצמם
אלא לטפל.
את יכולה לפנות לפסיכולוגית של ילדים באזור מגורייך
ניתן גם דרך קופת חולים.
אם אינך מוצאת - את מוזמנת להתקשר אלי ואפנה אותך: 050-7928420
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זווית החזקת התינוק בזמן האכלהאמא בהתהוות14/03/2007
זווית החזקת התינוק בזמן האכלה
היי לכולם
בני בן החודש אוכל מבקבוק ואני מאכילה אותו בסלון על הספה או בלילה על המיטה שלנו.
אני יושבת כפופה ומאוד מאוד לא נוח לי וכואב לי הגב.איך אתם מאכילים?
האם על כרית הנקה?אם כן - איזו? האם גם מי שלא מניקה כמוני יכולה להשתמש בהאכלה בכרית הנקה ואיזו מומלצת לצורך זה?
ובכלל באיזה זווית התינוק צריך להיות בהאכלה ואיך אני משיגה את הזווית הזו כי כרגע אני עם כריות מכל עבר ולוקח לי זמן למצוא את התנוחה והתינוק עצבני...
אשמח להמלצה על כרית האכלה טובה שתפתור את הנושא הזה שיהיה יותר קל גם לי וגם ובעיקר לתינוק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתך הופנתה לפורום הריון ולידה
מערכת BeOK19/03/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעליים - קונים מהר?אלת המסטיק14/03/2007
שלום רב, באיזה גיל אפשר לקנות נעליים לבת שלי בת ה-8 חודשים? היא כמובן עדיין זוחלת, אבל מתחילה לעשות כבר "סימנים" של הליכה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים לא קונים מהר
דבי גרוס דולב15/03/2007נעליים ראשונות כדאי לקנות לאחר שההליכה מתבססת.
רצוי שהבת שלך תעמוד, תלך, תבלה כמה שיותר זמן בלי נעליים או נעליים בעלות סוליות בד, גמישות ורק לאחר מכן, כשכבר אין ברירה, לקנות נעליים. נעליים מקבעות את הרגל והקרסול ואנחנו דווקא ממליצים על קרסול ורגל חופשיות לאורך זמן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררויות בלילה בן שנתייםהילה14/03/2007
שלום,
יש לי תאומים בנים בני שנתיים. אחד מהם ממשיך להתעורר מדי לילה ולהתעקש על "בקבוק".
למרות שאוכל ארוחת ערב גדולה ובנוסף בקבוק מוגדל וסמיך לפני השינה.
במהלך היום הוא אוכל בדרך כלל "בסדר" ולא יותר מכך.
מבחינת מבנה גופו, הוא קטן לגילו (נע בין האחוזונים 3-10) ולכן עד כה היה מקבל את התוספת בלילה.
אציין כי הוא מסיים את הבקבוק הנוסף בשלמותו. האם יכול להיות שהוא באמת רעב??
האם צריך לחדול מלתת לו את התוספת הזו?
תודה, הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת לילה בגיל שנתיים
ד''ר יצחק סרוגו18/03/2007בגיל שנתיים פעוט לא זקוק לארוחת לילה. הארוחה הפכה לחק מההרגל התזונתי שלו. כדאי בהדרגה להוריד לו את הארוחה הזו על ידי העשרת הארוחה לפני השינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)