מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אליםיפית08/02/2007
הילד שלי בן 5.5 לאחרונה מתנהג בצורה אלימה לטענת הגננת בגן בבית
הוא מרשה לעצמו להתחצף והא לא מקשיב לי
אני מנסה את כל השיטות שיטת החיזוקים
יש לציין שלא חסר לילד שום דבר הוא מקבל הכל
ומבחינה קוקנטיבית הוא חזק הוא מבצע מטלות הוא כותב הוא מזהה את כל האותיות המוטוריקה שלו מעולה
אבל ההתנהגות מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות של ילדים = שפה!
ענת זפרני15/02/2007הילד שלך מדבר בשפת ההתנהגות. הוא אומר לך: אני כועס, אני מתוסכל, אני רוצה להראות לכוווולכם שאני גדול חכם ומסוגל....
עם ילדים שכאלו חשוב לעבוד על מסרים מילוליים ואמפטיה:
"אני רואה שאתה כועס", "אני מבינה שקשה לך לחכות" - עצם ההמללה נותנת תחושה שמבינים אותי - שזה בדיוק ההפך מכועסים עלי!
תבקשי מהגננת שתתן לו תפקיד.
כל תפקיד.
ותציין אותו לפני כל ילדי הגן. "רק רועי מחלק את הפעמונים", "רק רועי דואג לתת לי את הספר לשעת ריכוז". באותה נקודה הוא ירגיש במרכז בלי להאבק.
אם יש עוד דברים שחשוב לדעת
כמו - שינוי במשפחה שכרגע קורה, וכו'
כתבי לי
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא יודעת אם זה המקום, אבל...אמא עייפה08/02/2007
יש לבן שלי יום הולדת בחודש הבא והוא ביקש להזמין את כל הילדים מהגן למין מסיבה כזאת. החל מתחילת השנה זה הפך להיות מקובל שביום הולדת לא מסתפקים ביום הולדת בגן כמו שהיה עד עכשיו, אלא גם ההורים מזמינים את כל הילדים הביתה ועושים מסיבה. עד עכשיו המסיבות היו נורא מושקעות, פעם היה צוות ג'גלינג, פעם קוסם, תמיד יש עוגה מעוצבת עם דמויות מעולם הילדים, יש כיבוד מרשים - פשוט הפקת מיני אירוע.
העניין הוא שבדקתי עלויות וכל הסיפור הזה יוצא מאוד יקר ויכול להגיע לאלפי שקלים. אין לי כרגע אפשרות להפיק לו אירוע כזה יקר, אבל מאוד חשוב לי לא לבייש אותו מול החברים ולעשות את המקסימום בשביל שכולם יהנו. אני מחפשת רעיונות יצירתיים שאני יכולה להכין בעצמי. אגב, אני יכולה לארגן את האחיין שלי שיתחפש לאיזו דמות ויעשה להם מין מופע כזה..אבל היום צריך איזה שהו קונפסט שיעטוף את הכל. לאחד היתה מסיבת ג'ונג'ל, לשני מסיבת קסמים, איזה מסיבה אני יעשה לבן שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב!!!!
ענת זפרני15/02/2007יום הולדת שמח!!!
הכי חשוב מה הבן שלך ירגיש! לא מה יגידו וכל זה... הבן שלך צריך להיות מלך באותו יום.
ניתן לשתף אותו בחיפוש אחר רעיון: למשל - מסיבת תחפושות, קדם פורים, קונים בכמה שקלים אביזרי תחפושות, שמים בסל תחפושות במרכז הסלון וכל ילד בוחר תחפושת, את מאפרת, והאחיין עושה איתם מסיבת תחפושות - כל אחד מציג את התחפושת והם צריכים לנחש למה התחפש אותו ילד....
ניתן להזמין סרט ופיצה, סרט של ילדים
ניתן לחזור לילדות עם תחרויות של סוכריה בתוך צלחת עם קמח
להשחיל נר על בקבוק
לפוצץ בלונים בטן לבטן
לרקוד מתחת למוט
יש "הפעלופדיה" - אנציקלופדיה של הפעלות בכל ספריה עירונית ויש שם המוןהמון רעיונות
ניתן לקפוץ לחנות אביזרים לגני ילדים ולקנות חומרי יצירה ולתת לכל ילד להכין משהו במקום לקנות הפתעה בסיום
ושוב,
לא מה יגידו
מה הבן שלך ירגיש
אם הוא ירגיש שאת מתלהבת ומתרגשת = גם הוא
המון מזל טוב
ובהצלחה
ספרי לנו איך היה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהקרן07/02/2007
באיזה גיל תינוק מתחיל לשבת ?
האם אפשר להושיב אותו בעגלה עוד לפני שהוא יודע לשבת בעצמו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד כמה שידוע לי
ורד לב07/02/2007לא מומלץ להושיב לפני שתינוקות עושים זאת בעצמם, זה עלול לפגום בהתפתחות שלהם.
אפשר להניח בטרמפולינה, או בשכיבה בעגלה על הגב או על הבטן.
אפשר גם לשאת במנשא, זו דרך טובה לעודד התפתחות, קירבה וחום בין ההורים לילד.
בד"כ מתחילים לשבת באזורי גיל 6-7 חודשים. זה יכול לקרות גם לפני/ אחרי, כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בנושא ישיבה
דבי גרוס דולב15/02/2007הי קרן
תינוק "אמור" להתיישב לאחר שנעמד על 6, הוא מטה את הישבן הצידה ומתיישב.
מומלץ לא להושיב תינוקות בעגלה או בכל משטח מוטה אחר מהחשש שנפגע בהתיישבות העצמאית שלהם.
החשיבות העיקרית היא איך קורים הדברים ולא מתי , על כן הגיל בו מתרחשת ההתיישבות קריטית פחות מאשר העובדה שתתרחש באופן עצמאי ולאחר היעמדות על 6.
בהצלחה ואת מוזמנת להמשיך ולשאול אם לא לגמרי ברור
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולחגית02/02/2007
בתי קיבלה לפני שבועיים וחצי חיסון MMR (חצבת, חזרת, אדמת). מזה כשבוע היא משתעלת ומחרחרת. לפני יומיים ביקרנו אצל הרופא והוא אמר שהריאות נקיות וככל הנראה זו תגובה לחיסון.
השיעולים והחרחורים עדיין נמשכים.
האומנם ייתכן וזו אכן תגובה לחיסון?
ואם כן, תוך כמה זמן זה אמור לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול כתגובה לחיסון
ד''ר יצחק סרוגו04/02/2007שיעול בדרך כלל אינינו תגובה לחיסון. לעיתים כשהשיעול מופיע סמוך מאוד לחיסון ומלווה בקושי בנשימה זה יכול להיות קשור, אולם ברוב המקרים שיעול הוא תסמיןשקשור למחלה וירלית או לתגובה אלרגית. במידה והבדיקה היא תקינה והשיעול נמשך מעל 3 שבועות יש לשקול גם שעלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןחגית31/01/2007
אנחנו רוצים הריון.
כיצד מגלים את יום הביוץ ללא הערכות שאני אישית לא מסתדרת איתן?
כיצד אמורים לקיים יחסי מין לפני ובמהלך יום הביוץ?
אני שואלת את השאלות הללו כי ההריון הראשון לקח לנו שנה וחצי להיקלט ב"אופן טבעי" והפעם היינו רוצים "הליך מקוצר", שכן היינו רוצים הפרש קטן בין הקטנטנים (הפעוטה שלנו בת שנה ושלושה חודשים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמעת על שיטת ה"מודעות לפריון"?
ורד לב01/02/2007יש קורסים כאלה שמועברים ע"י נשים המומחיות בתחומן.
בקורסים לומדים את המחזוריות הנשית עם סימני הזהות היחודיים לה. לומדים לעקוב אחרי הסימנים הללו ולהשתמש בהם לפי הצורך. בד"כ זה מיועד למניעת הריון, אם כי כמובן תמיד אפשר לעשות זאת הפוך.
אם תהיי מעוניינת, אקשר אותך עם 2 מנחות שאני מכירה בתחום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלתענת30/01/2007
שלום רב,
אני חדשה פה ומודה על ההזדמנות להתייעץ.
יש לי בן שנתיים ובת 5 חודשים. שניהם מתחילת החורף עם נזלות ושיעול.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מוזמנת להציץ
ורד לב30/01/2007בדיאלוג עם תלתן (כמה הודעות מתחתייך), אולי יתאימו לכם גם חלק מהדברים.
האם הקטנה יונקת? חלב אם יכול לעזור בפתיחת האף, כך גם תמיסת מיי מלח.
דיקור, אגב, עובד נפלא עם קטנטנים להוצאת וניקוי ליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת בחורף
ד''ר יצחק סרוגו31/01/2007נזלת בחודשי החורף הוא דבר שכיח בילדים. בסך הכל זה לא מדאיג. כדאי לשמור על דרכי הנשימה פתוחות על ידי לחות החדר (מכשיר אדים למשל) או שטיפה עם מי מלח (רבע כפית מלח בכוס מים פושרים) כדאי להתייעץ עם אחות או רופא כיצד מבצעים שטיפה אצל תינוק קטן.
שימוש בתרופות לא מומלץ בתינוקות קטנים (מתחת לגיל שנה) כי זה יכול לפגוע בערנותם או בהתנהגותם. אם זה נמשך באבי יתכן שיש לזה סיבה אלרגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנה עם לחיים אדומותנועה30/01/2007
האם יש פתרון ללחיים אדומות אצל תינוקות?
ממה זה נובע?
האם מותר וכדאי למרוח קרם? אם כן איזה מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה הכוונה לחיים אדומות?
ורד לב30/01/2007מיובש?
אם כן, את יכולה לשים על זה חלב אם, שמן שקדים או זית, חמאת שיאה.
ובמקביל לדאוג לאוורר חדרים, אולי להוסיף אדים קרים או סיר מים על תנור, כדי שייתן לחות לחדרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי קרם פנים רגיל?
מיכל30/01/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הייתי שמה לתינוק
ורד לב01/02/2007משהו עם חומרים כימיים למיניהם.
עדיף משהו ממקור טבעי שייתן שומניות טובה והגנה לעור וכמו כן לדאוג היטב להזנה הפנימית ולנוזלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 10 שלא רוצה ללכת לבית הספראמא של רועי29/01/2007
רועי שלי התחיל השנה את כיתה ד' ובהתחלה הוא חזר עם המון סיפורים וחווית ונראה שהוא נהנה בבית הספר. בשבועות האחרונים הוא כל הזמן מחפש סיבות להשאר בבית, פעם הוא לא מרגיש טוב, פעם הוא רוצה לעזור לאמא עם הקניות, כל פעם סיפור אחר. דיברתי עם המורה שלו כי חשבתי שאולי מתעללים בו אבל לא נראה לי שזה המצב...או לפחות המחנכת לא שמה לב שיש עויינות נגדו משום כיוון. ניסיתי לדובב אותו לגבי הילדים בכיתה, ושאלתי אותו גם לגבי חברים שלו והוא אומר שכבר נמאס לו מהחברים שלו ושלא כיף לו לשחק איתם יותר.
באמת השבועות האחרונים הוא פחות יוצא החוצה וקצת מסתגר..אני אשמח לכל עצה - איך אני יכולה לעזור לו?? כואב לי הלב לראות אותו כזה עצוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על התגובה המפורטת
אמא של רועי05/02/2007אני אנסה את מה שאמרת ואעדכן. .. אני עובדת חצי משרה ככה שאנחנו מבלים דיי הרבה זמן ביחד בדרך כלל, ובתקופה האחרונה אפילו יותר בגלל שהוא לא הולך לחברים. הוא כל הזמן מבקש לבוא איתי לקניות בסופר או לרחיצה של המכוניות..ואני מאוד נהנית מחברתו.
אתמול הוא ביקש ממני להביא לו כלב, נראה לי שזה נובע מתחושת הבדידות שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמפטיה לקושי
ענת זפרני11/02/2007שלום לך אמא יקרה,
אני חושבת שהכי קשה להיות במצב של חוסר אונים מול הילדים שלנו.
הבן שלך מביע את הקושי במעשים. קרה לו משהו והוא לא יודע איך להתנהג
אציע לך דרך להגיע אליו:
קחי יום חופש מהעבודה וצאי איתו ליום כיף. בלי לדבר על בית הספר. ספרי לו על מה שקורה איתך, כתבה שקראת בעיתון סרט או קטע מהעבודה.
לקראת אמצע היום נסי לדובב אותו, "שמתי לב שבזמן האחרון אתה קצת עצוב ומסוגר" וחכי לתגובתו, "לפעמים קשה בבית הספר" ולחכות.
מנסיוני, ילדים מאוד רוצים לדבר על מה שמציק ולפעמים הם צריכים אמפתיה. אינני מכירה אותך אולם יתכן שילד מרגיש שאם יספר לך על מה שקרה תבקרי אותו על חלקו בארוע, "אז למה לא ..." ואז הוא שוב יהיה במקום האשם.
חשוב מאוד להדגיש את הקבלה על ידי שתיקה והאזנה. מהמקום האמיתי של 'אני בעדך' תווצר תקשורת.
את מוזמנת לספר לי איך התקדם
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות תחליף חלבנתי29/01/2007
הבת שלי בת 5 חודשים ואוכלת 5 ארוחות ביום 180 מ"ל של תחילף חלב.
שמתי לב לאחרונה כי אחרי שהיא מסיימת היא עדיין רעבה.
האם להעלות את הכמות ל240 אוו להתחיל להסמיך עם דייסות? אם כן אליו דייסות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממליצה לך להפנות את השאלה
אמא של רועי29/01/2007גם לפורום של הריון ולידה...
http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=37* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסור לתת לתינוקות דבש?תמר28/01/2007
שלום,
שמעתי שאסור לתת לתינוקות לאכול דבש עד גיל שנה בגלל שהמערכת החיסונית שלהם עדיין לא מספיק חזקה בשביל להתמודד עם החיידקים שבדבש...השאלה היא האם מותר לאכול דבש בהנקה? האם יש עוד מוצרים שאסור לתת לילדים בגיל הזה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ענת29/01/2007אסור לתינוקות עד גיל שנה דגים וחלב ניגר
מוצרי חלב אפשר לתת מגיל 9 חודשים וגם את הצהוב של הביצה
את הלבן מותר לתת רק מגיל שנה
גם פירות טרופייים לא מומלץ לתת לפני גיל שנה (תות שדה, מנגו, אפרס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן אסור דבש עד שנה
ורד לב29/01/2007בגלל רעלן הבוטוליזם שעלול להיות בו שיכול לגרום לפגיעה עצבית חמורה, עד כדי מוות.
אין כל בעיה לאכול דבש בעצמך כשאת מניקה. שום בעיה.
לגבי מזונות אחרים, זה גם עניין של גישה.
אני בד"כ מעדיפה להמליץ לחכות עם מוצרי חלב בכלל, דגנים מכילי גלוטן (חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל), סויה ומוצריה, פירות טרופיים, סולניים (עגבניה, חציל, תפו"א, פלפל), דגים ובוטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת שאסור דבש
תילתן28/01/2007ובכלל כדאי לך לנסות שהאוכל שלו לא יהיה כזה מתוק. אולי ככה כשהוא יהיה גדול אז הוא יאכל פחות ממתקים, כי לא יהיה לו דחף למשהו מתוק. לא עולה לי בראש מאכלים אחרים ולגבי הנקה - אני ממש לא יודעת אבל נשמע לי הגיוני שאם את מניקה שווה לך גם להפסיק עם דבש בדיוק כמו שאסור אלכוהול. שיהיה לך בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד שלי חולה כל יומייםתילתן28/01/2007
אני כבר מיואשת. יש הרבה הורים ששולחים את הילדים שלהם לגן כשהם חולים, ומאז שהתחיל החורף כל שבוע הבן שלי נדבר במשהו אחר - פעם מצונן, פעם גרון, פעם דלקת ריאות. מה אני יכולה לעשות בשביל להגן עליו? ולמה אין חוק נגד הורים אגואיסטים שבישביל מקום העבודה שלהם הם שולחים ילד חולה לגן והו מדביק את כולם? אוף זה כזה מרגיז...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעון ילדים-עוד דרך לחסן ילדים
ד''ר יצחק סרוגו31/01/2007מחלת חום בחורף אצל תינוקות ההולכים למעון ילדים היוא דבר שכיח. נכון שזה מתסכל כי לפעמים מחסירים הרבה ימי עבודה וגם הילד חולה, אולם אם זה מסתכם במחלות וירליות פשוטות -ראו זאת כעל עוד דרך להתחסן.
לעיתים כשהמחלות הוירליות גוררות דלקות אוזניים חוזרות או דלקת ראות חוזרת כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ולשקול הוצאה מהגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה באמת לא פשוט כשהילד חולה הרבה
ורד לב28/01/2007עם זאת אולי זוהי הזדמנות לחזק אותו, לבנות אצלו מערכת חיסון חזקה יותר (ובדרך גם לכל המשפחה).
זה נכון שיש הרבה ילדים שנשלחים לגן/ביה"ס כשהם חולים, כפי שישנם הרבה מבוגרים שמגיעים חולים לעבודתם/ מקום לימודיהם. אני חושבת שאנחנו פשוט חיים בחברה בה הנורמה היא להיות יצרני, לעבוד ולתפקד בכל מחיר וקצת שכחנו איך לנוח...לאפשר לגוף לסיים תהליכי החלמה...להבריא...לנסות ולהבין מה הגוף מנסה לומר לנו בנוגע לאורח החיים שלנו...
לא יודעת אם את מתחברת לדברים הללו. אשמח לשמוע מה דעתך ומה את חושבת שחסר לך בידע או בהתנהלות מול המחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מתחברת למה שכתבת
תילתן28/01/2007ונכון, זה קורה גם אצל מבוגרים...אבל כואב לי הלב על הבן שלי שחולה כל הזמן. איך אני יכולה לחזק לו את המערכת החיסונית? מה שאני עושה עכשיו - אני פשוט משאירה אותו בבית כמה ימים ומשתמשת בסירופים שאני קונה בחנות טבע. אצלי בבית אקמול זה נחשב מצב חירום. אני משתדלת לא לקחת תרופות וככה אני מרגילה גם את הילדים שלי. אני גם משתדלת (לא תמיד יוצא לי) לשמור שיהיה להם הרבה ירקות באוכל ופירות יש תמיד בבית. איך עוד אני יכולה לעזור להם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישנן דרכים נוספות
ורד לב29/01/2007אפשר כמובן להעזר במזונות מחממים ומחזקים, כמו אוכל מבושל ככלל ובפרט מזונות ותבלינים, כמו: בצל, שום, פלפל חריף, קנמון, ציפורן, ג'ינג'ר.
אפשר לשלב אותם במזונות שהוא אוכל, או להכין תה מבושל מג'ינג'ר, קנמון וציפורן ולתת לו לשתות כמה פעמים ביום.
אפשר לדאוג שהוא לא יאכל הרבה מזונות מקררים, כמו מוצרי חלב למיניהם (ורוב הילדים אוכלים מזה יותר מדיי, בטח בחורף) ומזונות טריים וקרים.
אפשר לתת לו צמחים מחזקים על בסיס קבוע, כמו שווידיש ביטר, פרופוליס או ויטמין C.
לא כתבת לי בן כמה הוא והאם הוא ישתף פעולה עם משהו כזה.
חיזוקים נוספים בהם אפשר להעזר, הם דיקור (עובד נפלא על ילדים) או הומיאופטיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שלי מוציאה אותי מדעתיאמא ל-325/01/2007
הבת שלי כבר בת 14 והיא פשוט הפכה להיות בלתי נסבלת. כבר התרגלתי להיות כספומט מהלך, אבל היום היא הגיעה לשלבים חדשים. היא בזמן האחרון מסתובבת עם חבורה של בנות שאני לא אוהבת ונראה לי שהם מדרדרות אותה לעשן ולצאת עם בנים. היא לא מספרת לי כלום ומסתגרת לה בחדר שלה כל היום. אני מבינה שהיא נכנסה כבר לגיל ההתבגרות...אבל מה אני אמורה לעשות? להמשיך לחלק לה מזומנים ולקבל ממנה יחס משפיל? איך אפשר למצוא דרך לתקשר איתה???
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתבגר עם המתבגרים
ענת זפרני25/01/2007ברוכה הבאה ללונה פארק של גיל ההתבגרות!!!
אני ממליצה לך בחום רב לקחת אויר ולנסות להתיישב עם מחברת ועט
בשעה שאת לא עייפה
ולהתחיל לכתוב את הדברים שמבחינתך הם חוק בל יעבור
נסי להתמקד בחשובים (עישון ולימודים)
ופחות בשולי (החדר לא מסודר)
אחר כך לזמן את הילדה לשיחת "יחסנו לאן" ממש לקרא לה להגיע בשעה תשע לסלון
לשבת איתה ולאמר בתקיפות שהחל מהיום החוקים בבית השתנו - ואת/ם מצפים ש... אם לא אז... אתם מוכנים לשמוע את דעתה ולבדוק את בקשותיה
כל זמן שהדברים לא נעשים כפי שאתם מצפים - אין הטבות
אבל אין!!!!
לא בילויים לא כסף לא כביסה
פשוט גבול
מתבגרים מאוד מעריכים מבוגר אחראי שמסדר להם את כל הבלגאן. הם צריכים אותך שם כאחראית וכהורה. אל תפחדי לאבד פופולריות להפך, את רק זוכה בה.
בנוסף,
הרשמי לקבוצת הורים = של מתבגרים הדבר יקל עלייך מאוד
ב ה צ ל ח ה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמא ל-326/01/2007אני באמת שלא קטנונית איתה יותר מידי, לא אכפת לי מה היא עושה עם הדברים שלה בחדר שלה ומה שבאמת חשוב לי זה שהיא תשקיע בלימודים ותשמור על הבריאות שלה. אני מתה לעשות איתה שיחה כבר המון זמן אבל היא נראית כל כך עצבנית בזמן האחרון..אני פוחדת שזה יהפוך שוב לשיחה של צעקות וריבים. היא כל כך רגישה, כל דבר שאני אומרת היא מפרשת את זה עקום לגמרי. אני אנסה להכין לי רשימה ולעשות איתה שיחה מפוקסת...תודה רבה על העיצה ו...מתי בדיוק זה נגמר הגיל התבגרות הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי פחד!!!
ענת זפרני26/01/2007אל תפחדי! ממנה!! כשאת מפחדת ממנה היא מפחדת מעצמה - את הראי שלה
כשאת מאפסת אותה היא מבינה את גבולותיה - זה נורא חשוב בעיני
יש לנו כל מיני דרכים להראות כמה ההורים חשובים למתבגרים
אחת מהן היא לשאול מבוגרים אם יש להם עדיין הורים, ואם כן - כמה פעמים מה שאמא שלך אומרת לך (בגילך המופלג) עדיין משפיע עלייך !!! אז תביני שאת משפיעה על הבת שלך פי מיליארד!! היא עוד קטנה ומתגרה מהכוח שלה על העולם - בדרך שלה היא זועקת לגבולות.
אשמח לתת לך טיפים לניהול השיחה
את מוזמנת ליצור קשר ישירות לאתר שלי על מנהת שאוכל לשאול אותך שאלות אישיות
http://martzim.tadmit4u.net/anat/
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס הRSVחופית24/01/2007
בני בן ה3 חודשים אושפז לפני שבועיים עקב נשימות מהירות ציפצופים בריאות וחום שהגיע עד 39.5 הוא קיבל אנהלציה עם חומר הנקרא אדרנלין וביצעו לו סקשיין מדרכי הנשימה והוא אובחן כRSV חיובי ץ
בשחרוו מבית החולים נאמר לי כי אין מה לדאוג וכי הוא אינו זקוק לאינהלציות נוספות וכי ריאותיו נקיות ואין לו חום
שאלתחי היא : האם הוירוס עלול להתפרץ שוב והאם ישנם סחמנים מוקדמים להתפרצותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיף הRSV
ד''ר יצחק סרוגו25/01/2007נגיף הRSV מדביק תינוקות קטנטנים בעיקר בעונת החורף. חלק מהתינוקות שמגיעים לקוצר נשימה מתאשפזים בבית החולים ונזקקים לחמצן ולניטור.
הנגיף הזה יכול להדביק כל שנה מחדש אולם ככל שהילדים גדלים הוא פחות מסוכן, כך שנדיק לראות ילדים עם RSV מאושפזים בבית חולים בגיל למעלה מ שלוש. לגבי השואלת במקרה שלך אני אופטימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לתת מזון בריא או להיכנע?כרמלה24/01/2007
שלום רב, יש לי שאלה שאני מתחבטת בה זה זמן רב- אני דואגת לתת לילדים שלי מזון טרי ובריא, הרבה ירקות ותבשילים. הם, כמו ילדים, אוהבים בעיקר ג'אנק. אני לא מצליחה לאזן, ובעיקר נכנעת. מה לעשות? יש פיתון פלא להרגיל אותם לאכול קצת יוותר אוכל בריא וקצת פחות צ'יפס-שניצל-פיצה-במבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיניי הפתרון טמון בתקשורת
ורד לב26/01/2007חשוב לדבר איתם בגובה העיניים וברמה שהם מסוגלים להבין. אני קצת חוזרת על עצמי מהתשובה על המים, כי זה באמת דבר שאפשר לעבוד עליו בעיניי וחשוב.
כי המטרה בעיניי הוא לא רק שהיום יאכלו קצת יותר בריא וקצת פחות ג'אנק, אלא שיסגלו לעצמם הרגלי אכילה נכונים להמשך חייהם ופה אלמנט הבחירה חיוני ממש. זה צריך לבוא מתוכם.
חוצמזה יש את עניין ההשתדלות- אפשר למזער נזקים עם פנייה לפתרון בריא יותר. כמו: פסטה, בורגול וקוסקוס מקמח מלא, כך גם לחמים, פיתות וכו'.
להרבות בירקות בתפריט המשפחתי בכלל, לקיים ארוחות משפחתיות ותרבות אכילה בריאה שהם יכולים להשתתף בה.
זה באמת נושא גדול ותהליך שיש לעבור ביחד עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד שלי לא שותה מיםאביטל24/01/2007
הוא בן 5 ואני עשיתי עטות בהתחלה כשנתתי לו מיץ פשטל. עכשיו הוא לא רוצה בכלל לשתות מים ואני לא יודעת מה לעשות? איך להרגיל אותו לשתות מים? ואם אפשר - איזה משקאות יותר בריאים לילדים? אני בטוחה שמיץ פטל וקולה זה לא בריא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית מים
ד''ר יצחק סרוגו25/01/2007שתיית מיצים ממותקים ממש לא מומלצת לתינוקות בגלל הפגיעהבשיניים. אחת הטעויות הנפוצות בקרב הורים היא שתייה משקטוןת ממותקים לפני השינה ואז הילד נרדם עם כמות גדולה של סוכר בחלל הפה אשר מצמיחה חיידקים שפוגעים בשיניים. הייתי מוציא מוצר זה מהבית. הורות טובה זה גם לשים גבולות....
בכל הפרות והירקות הטריים יש כמות גבוהה של מים-וזה המקור העדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים ועוד
ורד לב26/01/2007אפשר לעשות איתו איזשהו תהליך, בהשתתפותו.
בתחילה חשוב להסביר לו מה מניע אותך. אפשר בהחלט להסביר לו ברמה שהוא מסוגל להבין מדוע חשוב לכם לעשות את השינוי. מה לא טוב בממותקים, בקולה וכו' ומדוע אתם זקוקים לשיתוף הפעולה שלו, כי יש דברים שאתם מחליטים עליהם.
מה כן אפשר במקום?
מים, תה צמחים למיניהם (לא תה שחור עם קופאין)- אפשר ממש לחקור איתו את הצמחים השונים ולמצוא משהו שטעים לו. יש מגוון צמחים וטעמים: נענע ומנטה, מרווה, לימונית ולואיזה, גרניום, היביסקוס ופירות מיובשים (יש תערובות כאלה). יש תיונים של תערובות, כמו רויבוש קנמון ווניל וכו'.
מיצי פירות וירקות- אמיתיים, לא אלו עם הסוכר, כאלה שסוחטים לבד.
חלב אורז, סויה, שיבולת שועל, שקדים- משקאות שיכולים להיות מזינים ותוספת חשובה לתפריט שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)