פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גדילת הילד
    ענת
    15/04/2007

שלום

הבן שלי כמעת בן 10 הוא קצת נמוך לגיל שלו
    הוא אוכל כמעט הכל חןץ מירקות
    אנא ממך עזרי לי בעצתך מה לעשות לו ומה הוא צריך
    לאכול בכדי לגבוהה.
    אני כל כך מפחדת שהוא ישאר נמוך.

תודה רבה ענת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גדילת הילד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פורום רפואה תזונה ובריאות

ענת זפרני
    15/04/2007

אנא הפני את השאלה לפורום רפואה תזונה ובריאות על מנת לקבל תשובה מרופאים מומחים בתחום.
    ותזכרי
    גם נפולאון ואייינשטיין היו נמוכים והצליחו!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד
    אחת
    15/04/2007

שלום,
    יש לי אחות בת 11 ואתמול קרה מקרה שהפחיד מאוד את אחותי- שכנה אחת התעצבנה וצעקה עליה בצורה די לא נורמאלית ואחותי כל כך נבהלה עד שברח לה פיפי במכנסיים והיא חזרה היסטרית הביתה. כבר אחרי שהיא הגיעה אמא שלי פחדה שלא יהיו לזה השלכות אך כמובן לא הראתה את זה לאחותי וניסתה להרגיע אותה. בלילה אחותי קמה עם חום גבוה והיא חולה, הייתכן ויש קשר לזה שהיא נבהלה כל כך?
    תודה רבה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    פחד

הוספת תגובה

• להרגיע

ענת זפרני
    15/04/2007

כל הכבוד לך שאת בתור אחות מבררת שואלת כותבת ומתעניינת
    זה משקף לאיזו משפחה חמה אחותך גדלה - ומדוע היא נבהלה כל כך מיחס שונה.
    אחותך בת ה-11 חוותה חוויה לא נעימה. הכי חשוב לדעתי, לערוך לה הפרדה בין העולם שלה לעולמות אחרים: ישנם אנשים רבים בעולם והיא תצטרך ללמוד להכיר אותם, היא יכולה להבין שהשכנה הזו היא לא חלק מעולמה, ממי שהיא חייבת להתייחס אליו או מי שישפיע עליה. את הזכות הזו יש רק לאנשים שלה. והשכנה היא לא חלק מהם.
    המון ילדים חשים ביטחון כשהם מבינים עולם דיכוטומי: "שלי" או "לא שלי" זוהי שפה ברורה שנותנת סדר ומאפשרת שליטה.
    נסו ללוות אותה בחום אהבה ותמיכה ולתת לה לבטא את ההרגשה. לתת לגיטימציה לפחד ולתת לה אפשרות להכיל את החוויה בזמן שלה. לא להאיץ בה ולא לדוש בה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לענת זפרני
    משה
    13/04/2007

לענת -
    קראתי את התשובה שנתת למתבגרת שאביה אוסר עליה להפגש עם החבר
    ויישמתי עם המתבגרת שלי בבתינו
    הזמנו אותו לארוחת ערב
    והפלא ופלא
    בעלי ראה שהבחור בסהכ אוהב את הבת שלנו בעלי אפילו מכיר את חלק מהמשפחה שלו
    והכל נראה פחות מלחיץ.
    בזכות העצה שלך נמנעה מאיתנו תקופה קשה
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    תודה לענת זפרני

הוספת תגובה

• תודה שכתבת

ענת זפרני
    13/04/2007

אין לך מושג איזה כיף לקבל פידבק שכזה
    אני שמחה שהדברים הסתדרו לכם
    תקשורת = מפתח
    בהצלחה בהמשך
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על המוות מילד בן 4
    אושרת
    12/04/2007

שלום, אני חדשה פה בפורום רציתי לשאול שאלה :
    בני בן ארבע וקצת הוא עבר מחלת ילדים מאוד קשה והיה מאושפז בבית החולים תקופה לא קצרה
    בערך כ- שבועיים .
    מאז מידי פעם הוא שואל הרבה מאוד שאלות: על מה זה למות? ולאן הולכים? ומה יש בשמים?
    ואפילו מתחיל לבכות שהוא לא רוצה למות .
    השאלה שלי מה עושים או יותר נכון מה עונים לילד , חשוב לציין שהוא לא שואל את השאלות האלו כל הזמן , מידי כמה שבועות הוא נזכר ושואל .
    נורא קשה לי כי כל התשובות שלי גוררות אחריהן שאלות קשות יותר מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על המוות מילד בן 4

הוספת תגובה

• שאלות על המוות

שרון באומל
    13/04/2007

שלום לך.
    אין ספק שבנך עבר חווייה לא פשוטה והיא עדיין לא ברורה לו. הייתי מציעה לדבר עימו בכנות ובשפה שהוא יבין. הייתי מציעה לומר לו שהוא היה חולה והיה בבית חולים וששהשהיה בבית חולים מעוררת כל מני רגשות, כמו פחד. אבל, שעכשיו הוא בריא, ושבבית חולים עוזרים לאנשים חולים להיות בריאים. אני מציעה לתת לגיטימציה לתחושת הפחד ולתת לו לדבר עליה, ועם זאת להרגיע, גם לגבי העתיד, שאם הוא או מישהו אחר קרוב יהיה חולה, תמיד יהיו רופאים שיעזרו לו להרגיש יותר טוב ולהבריא.
    לגבי השאלות על המוות: ילדים בגיל הזה נחשפים יותר ויותר למוות, ומתחילים להבין שלחיים יש סוף. כמובן, ההבנה הזו מוגבלת ומותאמת לגיל. אני חושבת שהשאלות של הילד שלך קשורות למחלה שלו ולחוויית השהייה בבית החולים. לכן, הייתי מספרת משהו על המוות, בשפה פשוטה. לדוגמא: שלפעמים יש חיות או אנשים שהם מאוד זקנים או מאוד חולים ואז הם הולכים למקום בשמיים ששם הם יוכלו להרגיש יותר טוב. עם זאת, להדגיש לו שזה לא המקרה שלו.
    הייתי ממליצה לחפש ספר בנושא ולהקריא לו.
    אני מדגישה שהשאלות של הבן שלך מאוד לגיטימיות, גם מבחינה התפתחותית וגם מבחינה אישית. ילדים רבים בגיל הזה משחקים בחיה הטורפת חיה אחרת; נתקלים בחתול מת ברחוב; חווים פרידה מבע"ח או מקרוב משפחה שמת וזה בסדר לשחשוף אותם, במידה מוגבלת לחלק הזה של החיים.
    שיהיה בהצלחה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 10
    אילנה
    12/04/2007

שלום,
    יש לי ילד בן 10 ובפעם האחרונה שחבר שלו (גם ילד בן 10) ישן אצלנו, הוא סיפר לי למחרת שחבר ביקש להראות לו איבר מין וגם הראה לו.
    דיברתי איתו, אמרתי לו לא לעשות את זה יותר.
    אחרי כמה ימים הם נפגשו שוב פעם ושוב פעם הוא סיפר שהחבר שלו ממש ביקש להראות לו והוא הסכים לשניה.
    אותו דבר קרה גם בפעם הבא, ובגלל שהוא לא הסכים חבר ביקש רק להרים חולצה.

מה עושים עם זה ??? אני רואה שזה ממש מפריע לו, הוא לא רוצה לריב עם חבר ומצד שני למה שזה ימשיך ???? שניהם בני 10 .

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 10

הוספת תגובה

• גבולות

ענת זפרני
    12/04/2007

היי אילנה
    אני רואה בפנייה שלך דרך להסבר ברור בנוגע למותר ואסור.
    נתחיל בעובדה שילדים סקרנים בנוגע לגופם.
    זה טבעי.
    הבעיה עם מצבים מעורפלים כגון אלו שתיארת שהם על גבול "המותר אסור"
    אני חושבת שאת צריכה לדבר עם הבן שלך על הגוף שלו - שהוא שלו ואין לאף אחד זכות לגעת בו. גם לא לכם בתור הוריו אלא אם הוא מסכים.
    הגוף שלנו שייך רק לנו ולא לאף אחד אחר.
    גם הגוף של החבר שייך רק לו.
    חשוב לקיים את השיחה באוירה נינוחה
    לעודד אותו על ששיתף אותך ושהוא ממשיך לשתף אותך
    ולבקש ממנו להפסיק לחלוטין את המשחקים הללו עם החבר
    אני מוצאת טעם לדבר עם האמא של החבר בגוף רבים "הילדים שלנו" ולבקש ממנה לקיים שיחה עם בנה.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 מפחדת להשאר לבד בחדר
    אילנה
    11/04/2007

בת שלי בת 5, תמיד אהבה לשחק בבית לבת עם הבובות, הייתי עולה לבד לחדר משחקים ולפעמים רצתה לשחק רק לבד שאני לא אפריע לה. לפני כחודש היא נלחצה מאוד מצפירה שהייתה ברחבי הארץ ומאז היא מפחדת לזוז לבד. היא רוצה שמישהו יעמוד ליד השירותים, היא מתחננת כל יום לאח שלה לישון איתו בחדר ועושה הכל כדי שהוא יסכים, לאחרונה היא מפחדת להיות עם הנשים (איתי, עם אמא שלי, סבתא שלי) ומעדיפה להיות עם גברים - אבא, סבא.

מה לעשות כדי להרגיע אותה ?
    בגן היא מתנהגת רגיל, לא מפחדת.

תודה מראש.

הוספת תגובה

• פחדי ילדים

ענת זפרני
    11/04/2007

לקראת גיל שש מתעוררים פחדים קיומיים (פחד מפני המוות) שתוקפים ילדים רבים.
    הפחד הוא אמיתי - אי אפשר להתווכח איתו ולהגיד לילד שאין לו ממה לפחד כי מבחינתו העולם הוא מקום לא בטוח.
    חשוב מאוד לתת לילדה את הזמן שלה כדי להתרגל מחדש לשיגרה.
    הצפירה היתה רק הטריגר - להוצאת הפחד אם לא הצפירה היה כבר משהו אחר...
    חשוב לתת לילדה הסבר על כך שפחד זה דבר לגיטימי ומותר. אין סיבה לפחד מהפחד. מותר שהוא יבוא יהיה "אורח לרגע" - אחר כך הוא יעלם!
    לגבי ההתנהלות עם יתר בני הבית - תזרמו איתה
    רוצה לישון עם אחיה - בכיף (זה לא ימשך לנצח!!)
    רוצה להיות לידכם בבית - בכיף(כשלא דוחפים אותם הם מתרחקים לבד)
    ותחכו עוד חודשיים שלושה - סביר להניח שיעבור
    בהצלחה
    את מוזמנת לעדכן אותנו
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות רעים
    רות
    11/04/2007

שלום לענת
    אז קודם הגעתי דרך הרצאה נהדרת שנתת(חוג בית)והשארת את כתובת האתר.ואני פה
    אז כרגע אנחנו בבעיה .
    בתי בת 8 וחצי מתעוררת מספר פעמים בשבוע עם חלומות רעים .
    כל החלומות סביב יריות ,יורים בה .בפעם האחרונה(לפני יומים) היא נאבקה עם היורה חטפה לו את הרובה \אקדח
    וכו................
    אתמול בערב זה הגיע למצב שהיא ממש אמרה שהיא פוחדת ללכת לישון כדאי לא לחלום
    והיא מוכנה לותר על המון דברים רק שחלומות כאלו לא יחזרו אליה.
    כשהיא באה לישון איתי אז אין לה חלומות כאלו היא מרגישה מוגנת(היא לא מניפולטיבית)
    היריות הגיעו מהסידרה''השיר שלנו,, ששם יורים.והיא ניכנסה לסידרה חזק מאוד
    כרגע היא ממש לא רוצה לצפות בסידרה. זה בא מימנה
    בעבר לא אסרתי עליה לצפות מכיון שהסידרה משודרת ב8 בערב וכל הבנות בכיתה צופות בה
    אני רוצה לצין שהתקשורת בנינו טובה מאוד והיא מספרת לי הכל במיוחד ממה שהיא מוטרדת
    אני מודעת לזה שחלומות יכולים לשקף פחדים ברמה הבילתי מודעת.
    מאוד מאוד הייתי רוצה לעזור לה להתגבר על הפחדים כרגע במסגרת המשפחתית
    ולא ע"י פסיכולוגים שאנחנו מאוד אוהבים.
    לא ממש מתאים עכשיו טיפול ארוך ויקר (מסיבות כלכליות)
    מה אני יכולה לעזור לילדה?
    בהרצאה נתת שם של ספר שלא רשמתי על פחדים בגילאים שונים יכול לעזור?
    אז בבקשה את השם
    אשמח לכל תשובה
    בתודה מראש
    רות

לקביעת תור
    סגירה
    חלומות רעים

הוספת תגובה

• היי רות

ענת זפרני
    11/04/2007

קודם כל תודה על הפירגון!!
    לענייננו:
    לילדים יש פחדים שונים בגילאים שונים
    הפחדים לגיטימים. זה כל הסוד
    ל א ל פ ח ד מ ה פ ח ד!
    צריך לתת לילדה תחושה שפחד לא עושה כלום וזה בסדר גמור לפחד.
    התגובה ההורית השכיחה היא :"אל תפחד","ממה אתה פוחד?" "תפסיק לפחד", ומה שיוצא מזה אלו רק רגשות אשמה כי הילד, מה לעשות, דווקא כן מפחד. אפילו מאוד....
    כשנותנים לגיטימציה לפחד הוא הופך לפחות מפחיד ופחות מאיים.
    בנוסף, תקני בלוק ציור ענק וצבעי פנדה תפני אחר צהריים לך ולילדה ותתני לה לצייר את הפחד
    זה לא יאומן כמה כשהופכים משהו למוחשי הוא מוגדר ותחת שליטה.
    לצייר את הפחד
    ובצד השני של הדף = לצייר איך אפשר להתגבר על הפחד
    לתלות בחדר.
    תזכרי שזה זמני וחולף
    ספר העוסק בפחדים נקרא "פחדי ילדים" של דר' בנג'מין ב. וולמן הוצאת ספרי ארז.
    אנא עדכנינינא
    בהצלחה!!
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רות
    12/04/2007

האמת שאתמול אחר הצהרים נתתי לה לציר את הדמויות המפחידות מהחלום(שלי הם ניראו חמודים בציור)
    ואמרתי לה תקרעי הותן ותזרקי לפח היא עשתה זאת בשימחה
    הפחד העיקרי שלה גם ביום בזמן שניסיתי להשאיר אותה לבד (אני בשלב זה לא מנסה)
    שזה שיבאו וירו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה ופחדים קיצוניים
    כוכבית
    11/04/2007

לאחרונה אימצתי ילדה בת 3 מחו"ל.
    מדי לילה יש מאבק מלווה בבכי וצעקות לפני השינה וכן פחדים קיצוניים להשאר לבד בחדר למרות שאני בחדר הסמוך וכל האורות בבית דולקים. בכלל באופן כללי על כל מילת איסור מצדי התגובה שלה היא בכי היסטרי גם כשהיא כבר נרדמת לאחר מאבק מתיש ובכי תמרורים היא מתעוררת מספר פעמים במהלך הלילה. אני ממש אובדת עצות מה עלי לעשות כדי להרגיע את הפחדים שלה ואת התקפי הבכי הנוראיים. אציין כי אני חד הורית . הילדה עדיין לא שולטת בשפה אולם היא מבינה כמעט את כל מה שנאמר . אודה מאוד על קבלת עצה כיצד לנהוג כי אני ממש אובדת עצות וחסרת אונים.

הוספת תגובה

• מזל טוב!!

ענת זפרני
    11/04/2007

אתחיל בכך ששינויים הם דבר קשה.
    לוקח זמן להתרגל לשוני,אפילו חדר במלון מחייב אתנו לזהות כוונים, על אחת כמה וכמה ילד חדש על כל המשתמע מכך.
    את אמיצה ועשית בעיני מעשה מדהים.
    קחי בחשבון שיקח לך ולילדה זמן להתרגל אחת לשניה, לגבולות, להורות....
    תתנחמי בעובדה שילדים הם עם סתגלן מאוד- - ואם טוב לה היא תסתגל במהרה!!
    אני רוצה להציע לך מספר דברים:
    1. חכי קצת עם החינוך. תני לילדה את הביטחון בזה שתהיי לידה בשבועיים הקרובים עד שתרדם. לוקח לה זמן להבין שהלילה והשקט אינם מאיימים או מהווים אינדיקציה לנטישה... את יכולה ליצור ש/יגרה של אוכל מקלחת סיפור ולמיטה - ואת לידה עד שהיא נרדמת. עוד שבועיים שלושה כשתרגישי שהילדה כבר יותר רגועה - תתחילי להציב גבולות. לא הכל בבת אחת.
    2. חפשי קבוצת הורים באזור מגורייך והצטרפי. אין לך מושג כמה טיפים תמיכה וחברים ניתן למצא, אני מצרפת קישור לאתר שלי - אם לא תמצאי תתקשרי אלי ואתן לך
    3. קני את הספר "תקשיבו לי רגע" של הפסיכולוגית חלי ברק. המון פתרונות להמון בעיות דרך עיניו של הילד - מקסים וממומלץ ביותר.
    בהצלחה!!

ענת זפרני http://martzim.tadmit4u.net/anat

/

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה ופחדים קיצוניים

שרון באומל
    12/04/2007

שלום לך.
    כתוספת לתשובה היפה של ענת, ברצוני להתייחס למצב המיוחד של הילדה שלך. לא ברור ממה שכתבת היכן היתה הילדה שלך עד לגיל 3. סביר להניח שאם אימצת אותה, היא גדלה בתנאים לא פשוטים. ייתכן וחוותה נטישה בגיל צעיר, ואם אימצת אותה מבית יתומים, סביר להניח שלא היה לה אובייקט התקשרות קבוע. חשיבותו של אובייקט כזה (בד"כ דמות הורית או דמות מטפלת קבועה אחרת) הוא בנתינת ביטחון לילד שהוא לא לבד בעולם; שתמיד יהיה מישהו עימו. בתחילה זקוק הילד לדמות חיצונית כזו ולחוויית רצף עם אותה הדמות. לאחר מכן, הילד מפנים את דמות ההתקשרות הקבועה, ויכול להעלות אותה בעולמו הפנימי ברגעי מצוקה. נראה כי ילדתך לא חשה את הביטחון הזה. לכן, כל פרידה יכולה להחוות על ידה כעוד נטישה. עבור ילד, שהוא ייצור חסר אונים יחסית, בעל צרכי תלות חזקים ואובייקטיביים, זה מפחיד מאוד להישאר לבד בעולם. הפרידה בלילה היא פרידה קשה עבור רוב הילדים. אולם, באופן תקין, ילד בן 3 כבר יודע שכשהוא יקום בבוקר דמות ההתקשרות שלו תהיה שוב לצידו. לפיכך, הפחד שוכך. עבור ילדתך, זה לא המצב. לכן, אני מצטרפת לעצתה של ענת: שבי לידה עד שהיא נרדמת. הייתי מעיזה ומציעה שינה משותפת לתקופה מסויימת. זאת על מנת שכשילדתך תתעורר בלילה היא תראה שאת נמצאת לידה. בנוסף, הסבירי לה שאת תמיד תהיי שם, בוקר וליל. הצעה נוספת הינה כתיבת סיפור משותף. למשל: סיפור על ילדה שפוחדת להיות לבד בלילה ועל פיה טובה שתמיד נשארת עימה ושומרת עליה.
    תני לה זמן להבין שאת תהיי שם תמיד. נשמע לי שזה מאוד לא ברור עבורה.
    אני צופה שתהליך האימוץ לא יהיה פשוט, ולכן מצטרפת לעצתה של ענת לגבי קבוצת תמיכה או תמיכה פרטנית עבור שתיכן.
    שיהיה המון בהצלחה, ואני בטוחה שעוד תהני מאוד מהצעד המשמעותי שעשית, עבור שתיכן.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות
    שוקולית
    10/04/2007

אני מרגישה שבגלל שלבת שלי לא טוב לה להיות בבית שלה .
    היא מחפשת תמיכה ריגשית .או נתצומת לב .או בגלל שכיף לה
    להיות במקומות אחרים העיקר לא בבית

כי כשהיא בבית אני תמיד נעזרת בה בבית.האמת היא לא אוהבת בכלל בכלל עבודות בית
    מה למשל .את החדר שלה בקושי מסדרת .ארון שלה .אפילו בגד שלובשת כמה פעמים מכניסה לארון .

לי יש קשיים בריאותים שמאוד קשה לי בבית.אני לא מבקשת דבר מיוחד ממנה.
    הבקשות שלי הם בסך הכל .ככה את אוכלת את האוכל .תסימי תיקחי את הצלחת למיטבח ותכניסי למדיח.או תיזרקי מה שנישאר בצלחת,ולא תעזבי ככה לא מכוסה .

לוקחים אוכל לסלון עוזבים את הצלחת.ואני מרגישה כל הזמן שצריכה לרוץ אחריאה ולהסביר לה
    כמה פעמים אמרתי ואין כל יום אותו הערה כאילו ילדה חדשה שלא יודעת את התנאים בבית.

ככה זה גם לגבי מיקלחת או רחצה לנקות אחרי המיקלחת .איך אני יכולה להבחא אותה למצב
    שתבצע .האמת יש לנו הרבה מתח וכעס במישפחה של 4 נפשות קולה .

ואני מרגישה גם שאני לא איתה בכלל .זה ככה אצלנו היחסים הם ככה בלבד.

אני דואגת שיוכלו .מסימים כל אחד בחדר .או בטלפון או טלויזיה הבת כל הזמן כשהיא בבית היא לא רגועה.פעם היא היתה צריכה תמיכה פסיכולוגית והבת לא הסכימה .

אומנם אז לפני שלוש שנים אהבנ תלמיד בן כיתתה .היום זה עבר לה לכן אז ירדה בלימודים.
    היום הציונים שלה בסדר גמור .אומנם היא דואגת להיתלבש יפה וליראות יפה .

ובזה אני שמחה כי עד לפני שנתיים .לא עיניין אותה יום חג או שבת.ורק את הדברים בגדים יפים
    שמרה לבית ספר בלבד .היום היא מקפידה לכל מקום להיראות יפה .

אולי תוכלי את לשאול שאלות ואני יענה לך.כדי שיהיה לי יותר קל לקלוט בראש שלי .

כי יש לי בעיות בריאות ומקבלת הרבה תרופות וקשה לי לקלוט .אז ככה שיראה כמו את שחקנית ואני .

לקביעת תור
    סגירה
    גיל ההתבגרות

הוספת תגובה

• לא ברור

ענת זפרני
    11/04/2007

היי ותודה על פנייתך
    אנא כתבי לי בסעיפים (1,2,3)מה את שואלת אותי
    לא כל כך הבנתי מה את מבקשת ממני
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי יכול לעזור לי

שוקולית
    18/04/2007

תאמיני לי מצד אחד אני רוצה שהבת שלי תישמע לי .

הבת לא שומעת לשום מילה ממני כאימא בת 18 .

אבל אני רוצה שהבת תבין שאני מדברת איתה שזה לא מתוך כוונה רעה .

כי לבת שלי לא טוב בבית שלה .תישאלי אותי שאלות ואני יענה לך ????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד הבכור מקנא באחותו הקטנה
    שירי
    10/04/2007

שלום, ילדתי לפני 4 חודשים תינוקת מקסימה!
    בני הבכור בן 3,השתנה עד בלי היכר, הכל התחיל לפני כחודש שהתנוקת הקטנה החלה להיות יותר ערה, עד לפני חודש בני התנהג כרגיל ורק חיכה שאחותו הקטנה תקום משנתה.
    אך החודש האחרון בחיינו היו סיוט של ממש, בני החל להתפשט (מכל בגדיו !!!) בכל מקום אפשרי (אצל סבא סבתא, שמבקרים דודים) ולא אכפת לו מי נמצא בסביבה, הוא צועק וצורח בשנתו כמעט בכל לילה ואנו כמעט שלא מצליחים להעירו מסיוטיו, הוא מתמרד, עונה לכל דבר בשלילה, צובט ומושך בשערות אחותו, כאשר אנו יוצאים מהבית הוא מציע שנשאיר אותה לבד בבית וניקח רק אותו. אף הגננת של בני אמרה לנו שהתנהגותו השתנתה.
    יש לציין שהילדה נוחה להפליא, היא שקטה מעסיקה את עצמה ובכך מאפשרת לנו להסב את תשומת ליבנו עד כמה שרק ניתן לבננו הבכור. ובכל זאת בני שינה את התנהוגותו ואני לא מצליחה להשלט עליו, כל דבר איתו זה מלחמה - החל מלקום בבוקר, לאכול, לקלח אותו וכלה בללכת לישון.
    הוא נהיה מפונק ובוכה על כל דבר שהוא לא מקבל. מה לעשות?!?

הוספת תגובה

• איבוד הבכורה

שרון באומל
    10/04/2007

שלום לך.
    על אף שאני מאוד מבינה לליבך ושאני מבינה שהסיטואציה היא לא פשוטה, התגובה של בנך נורמאלית לחלוטין. יתרה מכך, עדיף שהוא יבטא את קנאתו מוקדם מאשר מאוחר. אז קודם כל סבלנות!!!!!! וזה יעבור. עם זאת, יש מס' דברים שניתן לעשות. דבר ראשון הוא לתמלל עבורו את רגשותיו. למשל, כשהוא מתפשט, אחרי שאת מחליפה חיתול למשל, אפשר להגיד לו משהו בסגנון: "עד לפני כמה זמן היינו רק אתה, אבא ואני והיינו רק שלך ורק איתך. עכשיו הגיעה התינוקת ופתאם אנחנו לא רק שלך וצריכים לעשות איתה כל מיני דברים ואתה בטח כועס/מקנא וכו'". אין צורך לרכך ולעדן. נהפוך הוא. כשהילד שלכם יראה שאתם מבינים מה קורה בעולמו הפנימי, זה עשוי להקל עליו מאוד ולתת לו תחושה שהוא אינו לבד. בנוסף, כדאי לתת לו תחושת רווח מכך שהוא הגדול. לדוגמא: להציע לו לעזור במקלחת של התינוקת; לבקש ממנו להביא לך חיתול עבור התינוקת וכו'. כשהוא עושה את זה, כדאי להדגיש באוזניו כמה הוא עוזר וכמה הוא בוגר ושאתם מאוד מעריכים את זה. כמו-כן, אני ממליצה על "ספר הפילפילים" אשר מדבר על סיטואציה של אח גדול שנולדת לו אחות קטנה. בספר ניתן ביטוי לטווח רגשות גדול (כעס, בדידות, קנאה) והוא יכול להוות בסיס לשיחה לגבי רגשותיו של בנך.
    שיהיה בהצלחה!!!!
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא לא אוהב את החבר שלי
    מעיין
    10/04/2007

אני מעיין, בת 16.5 ויש לי חבר בצבא. נפגשנו במועדון לפני חציש שינה בערך והוא חיזר אחרי המון עד שהסכמתי להיות החברה שלו. מאז אנחנו ממש מאושרים, אבל כשאבא שלי שמע על זה הוא פשוט התחרפן. הוא אמר שהוא לא מכון שיהיה לי חבר (הוא דפוק, לכל הבנות בשכבה כבר יש חבר) והוא לא מוכן שאני אלך אליו לבד או אצא איתו לבד בערב. אבא שלי גם לא אוהב את זה שהוא גדול (בן 20) ומעשן. אבל זה הבחור שאני אוהבת ואיתו אני רוצה להיות.
    אני גם חושבת ללכת איתו עד הסוף (אם את יודעת למה אטני מתכוונת) ורק מפריע לי שאבא שלי מתנהג כאילו שאני איזה זנזונת שרק מחפשת בחורים כל היום. הוא החבר הראשון שלי והולך להיות גם הגבר הראשון שלי....למה הוא לא מסוגלת לקבל את זה?????

לקביעת תור
    סגירה
    אבא לא אוהב את החבר שלי

הוספת תגובה

• להיות מאוהבת

ענת זפרני
    10/04/2007

היי מעיין, כמה קשה להיות בגיל שלך כשאת מצד אחד מרגישה כל כך גדולה בוגרת ובשלה ומצד שני יש את ההורים שמגבילים מקטינים קובעים בשבילך. זה כמו נדנדה של רגל אחת בעולם הגדולים ורגל שניה בעולם הילדים.
    שאלת אותי שאלה לא פשוטה בכלל.
    אענה לך דרך הצגת הדברים מעיניו של אביך, נסי לקרא בלי לכעוס ואחר כך אתן לך גם כמה דרכים לפתרון. אבל קודם כל חשוב שתביני איך הדברים נראים מהצד של אביך:
    "יש לי ילדה (ובשבילו תמיד תמיד תמיד תשארי ילדה!)כולה בכיתה י' "התלבש" עליה איזה טמבל אחד בן 20, חושב שהוא מצא אותה ברחוב, מעשן , חייל, בכלל מה יש לו להסתובב עם ילדה? למה הוא לא מוצא מישהי בגילו? היא בעולם אחר בית ספר לימודים שיעורים מבחנים... והוא בעולם אחר צבא וכו'..מה הקטע שלו? בטח רוצה להכניס אותה למיטה, מנצל את העובדה שהיא מאוהבת בו כמו שרק ילדות בגיל שלה מאוהבות - ויופי!! מה הבעיה ? ישחק איתה קצת וימשיך הלאה! אני לא מוכן., זאת ה בת שלי ואני רוצה לשמור עליה היא לא מבינה, היא כועסת עלי עכשיו אבל כשהיא תגדל היא תודה לי. הבת שלי זו לא סתם פרחה מהרחוב. היא ילדה טובה ויש לה הורים ששומרים עליה כמו שצריך"
    אני חושבת מעיין, שאלו הדברים שאבא שלך היה אומר. מה דעתך?
    תראי. הנסיון שלי מראה שכשאתם בגיל שלכם רוצים משהו - תשיגו אותו בכל דרך. השאלה היא מה המחיר. כלומר - האם שווה לך כל הריבים והלחץ והשקרים וההסתרות שיהיו אם תמשיכו ואביך יתנגד, או - (וכאן אני מגיעה לפתרונות)
    שכדאי לבצע הכרות הדרגתית:L
    1.דברי עם הורייך.הסבירי להם שאת אוהבת אותו ושאת מתכוונת להמשיך את הקשר איתו, א ב ל - את מכבדת את החששות שלהם ולכן את רוצה שהם ילמדו להכיר אותו
    2. תזמיני אותו אליכם הביתה - והרבה!! שיכירו אותו - תמיד המוכר פחות מאיים, זה ישיג שתי מטרות:א. הוריך ידעו מי ומה הבחור. ב. הבחור יבין שיש מאחורייך משפחה והוא יהיה יותר זהיר איתך.
    3. וזה לא קשור להורייך. קחי את הזמן עם יחסי המין. יחסי מין ז ה לא רק מין זה קודם כל יחסים. עבור הרבה מאוד בנות לבחור הראשון שאיתו הן שוכבות יש משמעות ע נ ק י ת!! תתני לכם עוד זמן לפני כן, יהיה לך יותר קל עם עצמך אם ממש ממש תרגישי ביטחון, וזה גם כשההורים מקבלים אותו וגם שהזמן שאתם ביחד ארוך יותר, כי אם הוא חייל ואתם ביחד כולה חצי שנה והוא בטח מגיע רק בסופי שבוע - מה שמצמצם את הקשר בינכם לחודשיים נטו!!! זה ממש מעט. את תבחרי מתי ועם מי - לדעתי, ו את לא חייבת לקבל אותה - קחי את הזמן.
    את מוזמנת להתייעץ איתי בכל עת:050-7928420
    בהצלחה
    ואת מוזמנת לכתוב ולעדכן - אשמח לשמוע.
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים-שאלה
    שירלי
    06/04/2007

שלום!
    הילדה שלי בת שנתיים ושלושה חודשים והחלטתי לנסות לגמול אותה. היא כבר כמה שבועות קמה כמעט כל בוקר יבשה משינה, מודיעה שהיא עושה קקי (לא פיפי). האמת היא שלא כל כך מתעניינת בסיר או אסלה למרות שכבר כמה חודשים קוראים לה ספרים בנושא ומסבירים.
    הבוקר שמתי לה תחתונים והסברתי שאם היא רוצה לעשות קקי או פיפי היא צריכה להגיד ונלך לעשות בסיר. שאלתי אותה כל 10 דקות בערך וממש שתי דקות אחרי השאלה היא עשתה פיפי בתחתונים. הסברתי לה שלא נורא אבל בפעם הבא שתגיד ונעשה בסיר. אחרי זה ראיתי שהיא רוצה לעשות קקי (היא עושה קקי תמיד בעמידה בפינה ליד השולחן) אז הסברתי לה שלא עושים קקי בתחתונים וצריך ללכת לסיר או לישבנון - היא התחילה לבכות וסירבה בתוקף. רק אחרי ששמתי לה חיתול היא נרגעה ומייד עשתה קקי בחיתול.
    השאלה שלי - איך לפעול בקשר לקקי? אין לי בעיה עם פיפי ועם פספסוסים, אני מבינה שצריך להסביר לה כל הזמן. השאלה מה לעשות עם קקי - האם להניח לה ולשים לה חיתול כל פעם? איך לשכנע אותה שגם קקי צריך לעשות בסיר? או אולי היא בכלל עוד לא מוכנה לזה וכדאי להניח לה לחודש-חודשיים?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים-שאלה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

שרון באומל
    06/04/2007

שירלי שלום
    ממה שכתבת נשמע שהבת שלך רוצה להיגמל, אך גם פוחדת. ילדים בגיל גמילה פוחדים שעצם פעולת ההוצאה מהגוף (קקי) תפגע בשלמות גופם. לפיכך, הילדה שלך ביקשה לעשות את הקקי בחיתול. ככה הקקי נשאר קרוב לגוף ותחושת האובדן קטנה. לכן, בנוסף למה שאת עושה כרגע בקשר לגמילה, שנראה לי נכון מאוד, הייתי לוקחת את הקקי מהחיתול ושמה אותו בסיר יחד עם הילדה. הייתי מאפשרת לה להסתכל עליו ותוך כדי כך מסבירה לה במילים פשוטות מה זה קקי ושכל יום יש חדש. לאחר מכן הייתי עורכת טקס פרידה קצר וזורקת את הקקי לשירותים. כדאי לחזור מס' פעמים על כך. אח"כ אפשר להציע לילדה לעשות את הקקי ישר בסיר. זה עשוי להיות מעבר יותר קל עבורה.
    והעיקר, לא ללחוץ ולתת לה להיגמל בקצב שלה.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 עם חרדות נוראית
    עדי
    05/04/2007

שכחתי לציין שבגן הוא מקסים ואהוב משתתף והגננת מציינת שרמת האינטלגנציה שלו מעל הממוצע , אולם גם שם הוא גורר איתו חברים לשרותים כדי לא להיות לבד ולפני כחודש אף הרטיב את מכנסיו

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 עם חרדות נוראית

הוספת תגובה

• פחדים והתגוננות

ענת זפרני
    06/04/2007

לקראת גיל שש מתעוררים פחדים חזקים שמקורם פחד מפני המוות - ויש להם פנים רבות,
    הם זהים בעוצמתם לפחדים מגיל שנתיים שעוסקים במכשפה מתחת למיטה ובאריה בארון....
    עצתי המבוססת גם על נסיון אישי וגם על ייעוצים והדרכת הורים:
    אל תפחדו מהפחד.
    כשהילד מפחד - הוא יכול לגשת אליכם, להתחבק לבכות לספר לכם - ואחר כך: עסקים כרגיל.
    כשיש לגיטימציה לפחד הוא הופך למפלצת פחות מאיימת מאשר כשהוא "מפעיל" את כל בני הבית.
    מנסיוני
    זה עובר מהר מהר כשההורים משדרים נינוחות וקבלה.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 עם חרדות נוראיות
    עדי
    05/04/2007

בני בן 5 עוד מעט כבר תקופה ארוכה שיש לו פחדים וחרדות קשים, הוא לא מוכן לרדת מהמיטה שלו לבד, ללכת לשרותים להיות בחדר המשחקים שלו בלי אחותו (הקטנה ממנו בחודשיים) הוא טוען שהוא פוחד מחייזרים אולם לאחרונה החל לומר שהתקרה דיברה איתו והעמוד של המיטה ל מיני דברים מאד מדאיגים כשהוא נכנס לחרדה הוא מתחיל לצעוק ולהכנס לפאניקה ממש , יצויין שאנחנו משפחה נורמטיבית לחלוטין ושבחוץ הוא דוקא יותר משוחרר ...מה עושים ..הורים מודאגים מאד

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 עם חרדות נוראיות

הוספת תגובה

• פחדם וחרדות

שרון באומל
    05/04/2007

אני בדרך כלל נותנת עצה, ראשונית לפחות אבל דווקא במקרה הזה הייתי מתייעצת עם איש מקצוע, כיוון שרשמת שזו תק' ארוכה יחסית של פחדים וחרדות.אני יכולה להרגיע ולומר שרוב המשפחות שמגיעות אליי לייעוץ וטיפול הן משפחות נורמטיביות לחלוטין!!!!! ובד"כ הטיפול קצר ומאוד עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים עם ילדה בעייתית?
    מחפשת נחמה
    04/04/2007

שלום, הבת שלי כבר בת 16 וחושבת שהיא כל כך גדולה ומבינה הכל והיא יוצאת עם בחורים ומתלבשת חושפני ואתמול אפילו מצאתי אצלה במעיל חםפיסת סיגריות. אני יודעת שהם גם שותים אלכוהול ועושים בלאגן...אבל מה - הילדה שלי מאוד חכמה. הציונים שלה מצויינים, החדר שלה תמיד מסודר - ככה שאף פעם אין לי מה לגיד לה ואני חייבת לעזוב אותה לנפשה.
    היא מסתובבת עם חברה לא טובה שאני יודעת שעושים גם סמים..אבל אין לי תירוץ להרחיק אותה משם - היא עושה את כל המחוייבויות שלה (אין לה הרבה אמנם) והיא תמיד אומרת לי - מה את רוצה אמא? עשיתי שיעורים ולמדתי למבחנים ועכשיו אני רוצה לצאת לבלות....

מה עושים איתה?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים עם ילדה בעייתית?

הוספת תגובה

• ערוצי תקשורת פתוחים

ענת זפרני
    04/04/2007

שלום לך.
    הכי הכי חשוב בגיל ההתבגרות זה לשמור על דיאלוג חופשי.
    ההורים מהווים תמרור עצור וגבול מאוד ברור בין מותר לאסור.
    הבת שלך חווה התבגרות הורמונלית אופיינית, לא מזניחה את הלימודים ומנסה גם דברים חדשים.\
    כל עוד הדבר לא מסוכן - אין בעיה
    כשזה נוגע לשאלות קשות כמו סמים ולהסתובב עם עבריינים
    כאן היא מאותת לך: "אמא אני חוצה גבול"- ובודקת את הכוח שלך מולה.

קחי אותה לשיחה.
    תקבעי איתה מראש- ביום חמישי בשבע בערב אנחנו יוצאות לבית קפה לדבר.
    תחמיאי לה על האחריות ועל המסירות ללימודים - לחדר שלה וכו'
    תסבירי לה שאת מאוד גאה בה וסומכת עליה - אבל
    יש דברים שהם מבחינתך גבול אדום: לבוש חושפני סיגריות סמים ובחורים
    גם למתבגרים יש חוקים זה לא הכל פרוץ
    תקשיבי לה!!!
    ממש תקשיבי לה!!!
    ותשתמשי בדברים שלה כדי להבהיר לה שוב ושוב שאת סומכת עליה אבל לא על החברה האלו ולא על חומרים כמו סמים אלכוהול וסיגריות- תביהירי לה שבמילא מה שהיא רוצה היא תעשה אבל - את מבקשת ממנה שתכבד את הקשר בינכם ושלא תתחיל לבסס אותו עלשקרים.
    תסכמו את המפגש בהסכם:
    מה את דורשת
    מה היא דורשת
    מה את נותנת
    מה היא נותנת
    ו ת כ ת ב ו את זה!!
    תכתבי לי אחרי השיחה ואוכל לתת לך טיפים נוספים
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להקשיב באוזן השלישית

שיננדה
    05/04/2007

לכולנו יש שתי אוזניים שבדרך כלל משמשות אותנו לשמוע ובמקרים בודדים אנו מקשיבים-זוהי תחלואת המערב.
    אנו ממעטים להקשיב לסובבים אותנו, תמיד יש לנו מה להגיד-אנו יודעים הכל ומבינים הכל-כמה טיפשי הוא הדבר.
    לכן רצוי לאמן את עצמנו לא רק להקשיב בשתי האוזניים אלא להקשיב באוזן השלישית שהיא האוזן האמיתית והנכונה של כל בני האדם.
    לפי האימרה " אם חושיה מחודדים"
    זו עבודה קשה ולכן צריך אדם להיות קשוב לליבו ואז יוכל לפתור הון בעיות , והפתרון תמיד נמצא.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה