מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהגאיה19/04/2015
אני לאחר הפלה בציטוטק לפני כמעט 3 חודשים.
אני אמורה לעבור היסטרוסקופיה עוד חודש כי יש חשד לשאריות ברחם.
השאלה היא:
א. בהפניה שלי כתוב היסטרוסקופיה עם ביופסיה/ או כל פעולה כירורגית אחרת. מה זה אומר? זה היסטרוסקופיה הבחנתית, או ניתוחית או מה שצריך? החשש שלי שזה יהיה רק אבחנתי ואז אם צריך לבצע פעולה אצטרך לחכות עוד חודש+
ב. התור להיסטרוסקופיה הוא בעוד חודש (המועד הכי קרוב דרך קופ"ח).האם יש משמעות למועד הבדיקה במחזור החודשי? לא רצוי שהבדיקה/פעולה תהיה אחרי הוסת? מה קורה אם היא נעשית במועד הביוץ, או במועד הוסת עצמה?
תודה רבה מראש על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר20/04/2015א.בדרך כלל בפעם הראשונה עושים רק אבחנתי וזה לא בהרדמה.
אם יש שארית צריך להכינך לפעולה בהרדמה.
ב.לא עושים בוסת ואפשר לפני הביוץ, או שלא מקיימים יחסים בזמן הביוץ בטווח סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוךגל19/04/2015
התחלתי פרוטוקול ארוך-דקפפטיל ופרימולט נור החל מהיום ה19 למחזור. הפסקתי את הפרימולט ביום ה25 למחזור. היום אני ביום ה31 למחזור וטרם קיבלתי וסת. עדיין ממשיכה הזרקה אחת של דקפפטיל. ביום רביעי הזה ביקורת ראשונה. מדוע עדיין לא קיבלתי ווסת? האם הדקפפטיל מעקב? האם ייתכן שאני בהריון? אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה
גל19/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול ארוך - תגובה
פרופ` דוד בידר20/04/2015יכול להיות שהפרימולט מעקב ולא הדקפפטיל ,ויש גם אפשרות של הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון-בהמשך לשאלה הקודמת
גל21/04/2015היום יום 33 למחזור ועדיין לא קיבלתי ווסת. לא ביצעתי בדיקת הריון ביתית. בתאריך 13/4/15 לקחתי פרימולט נור כחלק מהפרוטוקול הארוך. מרגישה מיחושים בבטן כמו של מחזור קרב. מחר בדיקת דם ואולטרסאונד ראשונה בפרוטוקול זה. האם ייתכן הריון למרות המיחושים? תוך כמה זמן מסיום לקיחת הפרימולט אמורה להופיע וסת והאם מצב זה של איחור שכיח בפרוטוקול מסוג זה? (כאמור- ארוך. פרימולט ודקפפטיל). אודה לתשובה על כל שאלותיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדכון-בהמשך לשאלה הקודמת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/04/2015שימוש בפרוטוקול ארוך במיוחד כאשר אינו ניתן לאחר ביוץ אלא תוך יצירת מצב המדמה סטטוס הורמונלי פוסט ביוצי באמצעות תכשיר פרוגסטרון(פרימולוט נור)יכול לשבש את המחזור,יכולה להיווצר ציסטה פונקציונלית המפרישה הורמונים ומעכבת את המחזור,וכמובן יש לשלול אפשרות של היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן!!!!!!!!!!! זה הריון!!!!!
גל22/04/2015לאחר שהמחזור לא הגיע, היום כחלק מהביקורת הראשונה בפרוטוקול הארוך שהתחלתי, ביצעתי בדיקת בטא ויצא 260. וסת אחרונה- 20/3/15. איזה שבוע אני והאם זה תקין? מהם ערכי בטא לתאומים בשלב זה? האם זה נחשב הריון טבעי? (כאמור לקחתי דקפפטיל ופרימולט). תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהווואו מרגש
דיאנה22/04/2015מזל טוב!
גם אני החודש עם קקפפטיל, הלוואי שגם אצלי יקרה נס!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן!!!!!!!!!!! זה הריון!!!!! - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר22/04/2015בדיקת הבטא מתאימה לשבוע רביעי של הריון. יש לחזור על הבדיקה בתחילת השבוע על מנת לראות שהבטא ממשיכה לעלות. הסיכוי להריון תאומים אינו גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
גל22/04/2015מהי רמת הבטא המצופה ביום ראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/04/2015בגבול ה1000 יחידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםהילה19/04/2015
צהריים טובים,
רציתי לדעת אחרי כמה זמן מהשאיבה ההורמונים של כל הזריקות יוצאים מהגוף? עברתי שאיבה בתאריך 14/4/15ולקחתי הורמונים בפרוטוקול ארוך הזריקות בוצעו בבמהלך כמעט 14 יום.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הורמונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/04/2015מרבית ההורמונים המוזרקים עם זמן מחצית חיים קצר פחות מ24 שעות,אולם השפעתם על אברי המטרה שחלת ,רחם,והשפעות מערכתיות,ממושכת יותר ונעלמת עם קבלת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים המשך
הילה19/04/2015אז התופעות שאני מרגישה כמו כאבים בשדים. ופטמות מוגדלות זה כתוצאה מההשלכות של ההומונים ולא ניתן לקשר את זה להחזרה שעברתי ב16/4 נכון?
הורמונים המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/04/2015ההשפעה נובעת מההורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרלי19/04/2015
שלום לרופאים,
יש שאלה שמטרידה אותי מאוד,
עברתי שאיבת ביציות, הרופאה נתנה לי הנחיה לקחת אטרוגסטן אחד בבוקר ואחד לפני השינה.
בטעות סברתי שצריך לקחת (וגינלית) פעם אחת ביום. וכך עשיתי ביום ההחזרה הרופאה כעסה עלי שלא הבנתי אותה ומייד נתנה לי להזריק גסטון"לתיקון" הטעות, לאחר מכן לקחתי נכון , בוקר וערב. וכך עד בדיקת ההריון
באותו מחזור נקלטתי להריון כימי
האם יש קשר לטעות זו?
השאלה שאלה היא אם איכות העוברים לא טובה , תמיכה בכלל תעזור?
הרופאה רומזת שכן, אני חווה יסורי מצפון שיכולתי להציל את מחזור הטיפול אילו הקפדתי על ההוראות כלשונן.
אשמח אם תוכלו להתייחס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר19/04/2015אין קשר ללקיחת האוטרוגסטן להצלחה ולא בגלל זה זה לא הצליח.
תלוי מה הפרוטוקול שקיבלת, אך בגדול אם ההריון היה מתפתח תקין אז התמיכה שלקחת לא הייתה הגורם להתפתחות לא תקינה.
לא ברור לי מה הכעס של הרופאה שלך...
אני הייתי אומר לך שלא קרה כלום.
ההריון הכימי נובע רובו מעובר שלא התפתח טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספיםליזה19/04/2015
שלום אני בת 30 עוברת טיפולי ivf ובעלת סוכרת נעורים מאוזנת מתחת ל6.א מעל שנתיים אני נוטלת חומצה פולית 5 מג וויטמין d בדיקות הדם שלי לפני הטיפולים תקיניות לחלוטין ובשאיבה יצאו 16 ביציות הופרו 11 לא נוצר הריון עברתי גרידה עקב הריון שלא התפתח כרגע בבדיקה שאין בעיה או שאריות ברחם .שאלתי אים יש תוספים נוספים שממולץ לצרוך לשיפור איכות הביציות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים - תגובה
פרופ` דוד בידר19/04/2015אין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות לא בשלותללי19/04/2015
בת 37, טיפול הפרייה ראשון. עד היום הבדיקות שלי היו תקינות fsh9.2 יש זקיק מוביל כל חודש, יש ביוץ. אצל בעלי בעיה קשה בתנועתיות (10 אחוז בתנועה טובה). כל שאר הערכים תקינים, לכן פנינו להפרייה. 11 ימים גונל מתוכם 4 ימים גונל 150 ואחרי זה עקב תגובה מועטה של 2 זקיקים הוסיפו גונל 300 לעוד 7 ימים. יומיים לפני שאיבה רירית 10.5 זקיק 18.5 וזקיק 16עוד אחד 10. נישאבו 3 ביציות נראו בשלות. שפתחו לא היה בשל. מה הסיבה לכך? זה קורה? יכול להיות שיש לי בעיה באיכות ביציות? אני מודאגת מאוד- האם הטיפול ההורמונאלי לא היה מספק?. מספר הזקיקים שניצפו בתחילת מחזור 6-8 לכן מראש אמרו שהרבה ביציות לא יצאו. אבל מדוע לא היה בשל שכל הבדיקות הראו שכן? אולי הוציאו מוקדם מידיי? האם טיפול הורמונאלי יכול להרוס את הביצית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות לא בשלות - תגובה
פרופ` דוד בידר19/04/2015היות ואין מעקב של בדיקות אולטרה-סאונד ודם קשה לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום השרשהשירה19/04/2015
שלום,
רציתי לשאול מתי אמורים לראות את דימום ההשרשה?
ואם לא רואים דימום השרשה זה סימן שלא נקלט הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום השרשה - תגובה
פרופ` דוד בידר19/04/2015לא אמורים.
כל עניין דימום של השרשה הוא לא ברור.
כאשר יש איזשהיא הפרשה דמית באמצע החודש , אומרים שזה השרשה..
אני לא בטוח שיש דבר כזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש דבר כזה..
שירה21/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש דבר כזה.. - תגובה
פרופ` דוד בידר21/04/2015איך את יודעת ומאיפה הידע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר זה ד"ר גוגל אמר
גאיה21/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דמם השרשה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/04/2015דמם השתרשות מתרחש בשבועות המוקדמים של ההריון לרוב מדובר בהכתמה דמית חומה־אדמדמה ולא בדמם עוצמתי דמם זה תקין וחסר חשיבות פרוגנוסטית להיריון.הדמם מתרחש ב-5% מהנשים ,בד״כ ביום ה- 26-27 למחזור,ונובע מחדירת העובר לתוך רירית הרחם.בד״כ דמם זה מועט,ונמשך מספר שעות.לעיתים הוא מדמה דמם ויסתי ללא כאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזמן שלוקח לביצית להשתרש
שירה26/04/2015שלום,
תודה על תשובתך.
1. רק ביום ה-26-27 הביצית משתרשת? כל כך הרבה זמן לוקח לביצית המופרת להשתרש ברחם?
חשבתי שמדובר במסע שלה לרחם שלוקח כ-5 ימים עד שבוע..
2. האם יתכן גם שהדימום מגיע יום-יומיים או כמה ימים אחרי ההשרשה או שרואים אותו ביום ההשרשה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר זה ד"ר גוגל אמר - תגובה
פרופ` דוד בידר21/04/2015לא נתקלתי מעולם בהוכחה לכך ואשמח לראות איך הוכיחו את זה ועל סמך מה.
נכון שלנו קל לומר זאת למטופלת שמכתימה באמצע החודש אך לרוב היא גם לא נבדקת באותו הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהre:
שירה21/04/2015תשאל את דר' אשכנזי הוא גם השיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהre: - תגובה
פרופ` דוד בידר21/04/2015קראתי , ואני מכיר את התאוריה, אך למעשה זה לא כתוב כהוכחה אלא כמחשבה ...
הרבה שנים חשבו שכדור בארץ עגול אל הוכיחו במורה נחרצת ומוכחת שהוא אליפסי...
אין בשום מקום מישהוא שהראה זאת ,אלא זוהי מחשבה שניתנה על ידי מישהוא בעבר וזה מצא חן בעינינו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר...
שירה22/04/2015אז איך ניתן להסביר את זה שאישה רואה דימום, וזה לא כמו וסת, זה בצבע אחר,אולי בהיר יותר, וזה נמשך פחות זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר... - תגובה
פרופ` דוד בידר22/04/2015קודם כל צריך לבדוק את האישה ולראות במה מדובר ומהיכן תיתכן ההכתמה.
לרוב הרופא פותר אותה בתשובה שזה״השתרשות״.
רוב ההחתמות לא באות מהרחם אלא מתואר הרחם.
הראשון ש״המציא״ את נושא ההשתרשות , מתוך אמונה שאולי זאת סיבה להחתמה, לא התעניין יותר ולא בדק הנושא.
אבל זה לא משנה, תחשבי שזה השתרשות, אבל כשלא יגיע ההריון תביני שלא הייתה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריריתרלי19/04/2015
מהו עובי רירית תקין להחזרת עוברים מוקפאים,
תוך שימוש באסטרופם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית - תגובה
פרופ` דוד בידר19/04/2015בדרך כלל מעל 7 מ"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופסור בידר
רלי19/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ-זקיק בגודל 24-25צפייה19/04/2015
שלום.
רציתי לדעת האם יכול להיות ביוץ כשהשקיק כבר הגיע לגודל הנ"ל? או שהתפספס לי הביוץ החודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ-זקיק בגודל 24-25 - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר19/04/2015בהחלט. במחזור טבעי (ללא טיפול תרופתי) יכול להיות ביוץ אפילו בזקיק גדול יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית עברה בתחילת מחזוראנה19/04/2015
שלום, אני לקראת החזרת עוברים קפואים במחזור ביוץ טבעי. ביום 3 למחזור עשיתי אולטרסאונד והרירית הייתה 7 פרוג׳ 3 ואסטרדיול 200. היום חזרתי על הבדיקות ( יום 5 למחזור, הדימום נגמר) והרירית 6.1. אף פעם לא הייתה לי רירית כזו עבה בתחילת מחזור.. בדרך כלל זה סביב ה 3. האם זה אומר שהרירית הישנה לא התקלפה עד הסוף? האם זה פוגע בסיכויי השתרשות העוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית עברה בתחילת מחזור - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר19/04/2015בדרך כלל הרירית דקה יותר בתחילת המחזור. עם זאת, רירית 6.1 כעת נראית תקינה. לא נראה שצפוייה בעייה אך כדאי שתתייעצי עם הרופא המטפל המכיר את ההסטוריה הרפואית שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
אנה19/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופילשלי19/04/2015
שלום, לפני מס' חודשים היה פרוטוקול להקפאה.
לפני חודשיים החל סבב שני ונכשל.
היה ווסת בתאריך 7.3
ווסת סדיר כל 26 יום.
ווסת הבא איחר, הגיע לאחר 38 יום (יום 36 לווסת: E2-930 / פרוגסטרון 3.8)
יום שני לוסת
2E- 263
פרוגסטרון- 2.8
LH- 4.4
FSH- 6.4
1. קיבלתי ווסת לאחר שלושה ימים מהביוץ, האם תקין?
2. האם בדיקות תקינות או שלא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/04/20151.ההנחה שלך ביחס למועד הביוץ אינה נכונה
2.בבדיקה האחרונה הערכים מתאימים לטווח מחזור הוסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 6עמל19/04/2015
בטא 6 אחרי 7 ימים ממתן האוביטרל
4 ימים אחרי ההחזרה
E2-1380
P- גדול מ 60
יתכן הריון או שאריות אוביטרל ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא 6 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/04/2015שארית אוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 50 בתוך מחזור איקקלומיןשרון19/04/2015
שלום רב,
חברתי בת 29 עם שחלות פוליציסטיות ורחם במנח אחורי, R שלילי. היא כרגע במחזור שני של איקקלומין והזרעה. היא נטלה איקקלומין במשך 4 ימים והיא כרגע במיון בבית חולים עם כאבים חזקים בבטן תחתונה הרופאים שללו אפנדציט ודלקת בחצוצרות, בבדיקת בטא התגלה בטא 50 להפתעת כולם.
במחזור איקקלומין והזרעה קודם שהסתיים ב 6 אפריל - הבטא היתה שלילית ו E2=179 פרוגסטרון 15. מבחינת זקיקים היה לה זקיק אחד בשחלה שמאל וזקיק אחד בשחלה ימין שלא גדל מעבר ל 12 ממ.
ב -13 אפריל היה היתה ביום השני של המחזור ועשו לי בדיקת דם ואולטרסאונד וראו כי ניתן להתחיל מחזור איקקלומין נוסף. ארבעה ימים אח"כ יש בטא 50.
רוצה לציין כי היתה לה הפלה אחת והריון חוץ רחמי אחד, צילום רחם תקין. בעלה עם זרע חזק במיוחד בכל המדדים.
הרופאים בבית החולים שהיא נמצאת בו לא מוצאים סיבה למצב הזה.
יש לכם כיוון נוסף? יכול להיות שמדובר באנדומטריוזיס? מאיפה העובר הזה הגיע...(באולטרהסאונד אין שום ממצא)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה לשאלה
שרון19/04/2015ה - 6 אפריל היה סיום של ההזרעה+14 יום ובדיקת בטא שלילית. תיאור הזקיקים מתייחס למחזור זה.
ה -13 לאפריל הוא היום השני של המחזור, ותחילתו של מחזור האיקקלומין השני, שארבעה ימים אחריו הופיעו הכאבים והבטא 50.
מבחינת סקס, היה פעם אחת בארבעה השבועות האחרונים וזה היה באיזור ה-9 לאפריל (אני יכולה לברר ולדייק)
ושוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטא 50 בתוך מחזור איקקלומין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/04/2015יש לשלול גם אפשרות של היריון מחוץ חרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא יורדת אבל לא ברור איך קרה
שרון19/04/2015תודה דר.
מאוד מודה לכם על הפורום,
הבטא ירדה ל-14,
עדיין, מה שלא מסתדר זה איך שקרה הריון מחוץ לרחם למרות המעקב אחרי ההורמונים, והאולטרסאונד, ותזמון הביוץ. לא מצליחה לקשר את זמן המחזור ויחסי המין לבטא שנוצרה.
האם ידועים לכם מקרים כאלה, מאיפה ההריון הזה נוצר, האם הביצית שלא הבשילה היא זאת שהופרתה? אם היה ביוץ במהלך השבועיים אחרי ההזרעה היינו צריכים לראות בבדיקת הורמונים לא?
תודה על כל כיוון אפשרי לתעלומה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטא יורדת אבל לא ברור איך קרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/04/2015העיקר שההליך החא תקין מתאפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבב טיפולים חדשליה18/04/2015
במידה והחודש עשיתי אי וי אפ שלא צלח ולא נשארו מוקפאים. מתי אוכל לעשות סבב חדש של שאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבב טיפולים חדש - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר18/04/2015בדרך כלל ההמלצה היא להחזיר את המוקפאים. באם מחזור המוקפאים לא צלח, אז ניתן לבצע מחזור חדש של שאיבה (במחזור לאחר מכן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
ליה18/04/2015התכוונתי שלא היו מוקפאים כלל, הוחזרו טריים,
במידה ואין הריון אפשר כבר לבצע שאיבה במחזור הבא?
כי שמעתי שקופח מאשרת רק אחרי חודש הפסקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חידוד השאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2015המלצת משרד הבריאות הינה לבצע מירווח של 45 יום בין שאיבה לשאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית אחרי החזרהרחל18/04/2015
שלום! האם יש איזושהי הגבלה בפעילות גופנית אחרי ביצוע החזרה? אני רגילה להתאמן מספר פעמים בשבוע ובעקבות מחזור הטיפול הנוכחי ותועות הלוואי לא התאמנתי השבוע. צפויה שאיבה והחזרה בקרוב. האם יש מגבלה בחזרה לפעילות סדירה כמובן כל עוד ארגיש טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית אחרי החזרה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר18/04/2015אין הנחיות ברורות בנושא אך רצוי להמנע מפעילות מאומצת שכן השחלות מוגדלות בשלב זה ויש חשש משיזור (סיבוב) השחלה. רצוי להמתין עד לתוצאות בדיקת ההריון.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)