מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופהחסוי25/04/2015
אני בשבוע 28 ובעלי צריך לצבוע את הבית עקב מעבר דירה. זה אפשרי להיות בבית ולישון בו כל השבוע למרות הריח של הצבע? מפחדת שלא יזיק לעובר חס וחלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חסוי26/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה דחופה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2015במקומך הייתי נמנע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלנה25/04/2015
האם אחרי הפלה ודימום של 3 שבועות שהבנתי שזה די הרבה זמן ועכשיו עוד קיבלתי מחזור אחרי שבועיים ואני מיועדת להפריה ביוני ...האם כדאי לי להתחיל לקחת מולטי ויטמין שיתאים לנשים שנתכננות הריון ? או שזה דורש יעוץ מרופא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2015אין כל מניעה לקחת תכשיר מולטיויטמינוזי החל מהמועד הקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בתחילת הריוןאיילת25/04/2015
שלום רב,
סוף שבוע 7, הריון מטיפולים רבים לאחר החזרת מוקפאים ביום השלישי,
שבוע שעבר בבדיקת אולטראסאונד נצפה דופק והבדיקה הייתה תקינה תודה לאל.
כעת הבנתי שעד השקיפות עורפית שבמקרה שלי תהיה בשבוע 12 (עוד 5 שבוועת) אני לא אמורה עוד לעבור שום בדיקה, זה עוד המווןןןןןן זמן, איך אפשר לדעת עד אז שהכל תקין ? האם אמורים לבדוק משהו? לחילופין, אם חלילה יש איזו בעייה אמורים להרגיש משהו? (אמורה לסיים במהלך שבוע הבא את התמיכת האוטרגוסטן)
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות בתחילת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2015יש לקוות לטוב,במידה ויש שינוי במצב (דימום,כאבים)יש לפנות לביקורת הרופא המטפל לפני המועד הייעודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה לאחר הזרעהלולה25/04/2015
שלום רב,
אנחנו אחרי הזרעה ראשונה (זרע תקין אבל אני לא מבייצת ולכן קיבלתי גונל 75 ואוביטרל שהביא לביוץ 2 זקיקים). ההזרעה היתה ב15.4 ומספר ימים אח"כ התחיל צינון משמעותי עם שיעול וכאבי גרון וחום נמוך (לרוב סביב 37.5 אבל יום אחד הגיע עד 38). האם זה מוריד את הסיכוי להקלט? אני מפחדת עכשיו שהרסתי עם המחלה את הסיכויים שלנו לסבב הזה...
נתוני הזרע אחרי swim up - ריכוז 73 מליון למל, תנועה 98% (מהירה +בינונית), המורפולוגיה 17% תקין.
שנינו בני 33 בריאים
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלה לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2015הסיכוי קטן שסיכוייך להרות במחזור הנוכחי נפגעו מהותית בעקבות המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםשוקו25/04/2015
שלום,
האם יכול להיות שכמות הורמונים גדולה פוגעת באיכות / בכמות ההורמונים ?
עשיתי שאיבה עם כמות הורמונים גדולה 450- 500 מנופור ובקושי ייצרתי ביצית אחת.
עשיתי מחזור טיפול טבעי כאשר רק בסוף ניתן לי 225 מנופור (יומיים-שלושה אחרונים) והיו 3 ביציות.
יש קשר להורמונים ?
עדיף להמשיך במחזור טיבעי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר25/04/2015יש נשים שאצלן טיפול במינונים נמוכים יותר של הורמונים מביא לשאיבה של מספר ביציות גדול יותר.
עם זאת, חשוב להתייחס לאיכות הביציות ולאיכות העוברים הנוצרים ולא רק לכמות שנשאבת.
לפי המינונים של ההורמונים שקיבלת והתוצאות שתארת (שאיבת ביצית אחת), ניתן להניח שמדובר במקרה שלך ברזרבה שחלתית ירודה יחסית.
על מנת לתת תשובה מקצועית לגבי המשך הטיפול, חשוב להסתכל על כל נתוני הטיפולים הקודמים. אני בטוחה שהרופא המטפל שלך יעשה זאת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר רזרבה שחלתית ?
שוקו25/04/2015מה זה אומר רזרבה שחלתית ?
כמו שזה נשמע "רזרבה" שגם שם אין בעצם...
עדיף אז כבר בלי הורמונים אם מגיבה אותו הדבר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה זה אומר רזרבה שחלתית ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2015רזרבה שחלתית נמוכה הינה מצב תת פוריות המתבטא בכמות מעטה של ביציות שנשארו בשחלה הבאה לידי ביטוי בעלית רמת FSH,וההורמון האנטימילריאני איכות הביציות אינה מושפעת מרמות גבוהות של FSH אלא יותר מגיל האישה ,פרוטוקול טבעי העושה שימוש מבור בהורמונים בחלק מהמחזור הטיפולי-modified natural cyclr ,הינה בהחלט אופציה טיפולית מקובלת במצב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון שלילית , שאלהרינת24/04/2015
שלום רב, בתאריך 11/4 הוחזרו 2 עוברים כל אחד של 8 תאים דרגה 1 )תרומת ביציות). רירית ב7/4 הייתה 10 מ"מ. לתמיכה קיבלתי T. Estrofem 2 mg ×3 , Utrogestan 400 mg ×3 וגינלי, T. Pednisone 5 mg, S.C Clexane 40 mg וזריקת Gestone 50 mg פעם ביומיים. היום 24/4 עשיתי בדיקת הריון שיצאה שלילית. כמו כן היום אסטרוגן 833 ופרוגסטרון 28. שאלות:
1. האם רמות של פרוגסטרון ואסטרוגן מספקות להריון? מה הערכים המומלצים?
איזה בירור כדאי לעשות לפני המשך לניסיון נוסף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון שלילית , שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר25/04/2015בדיקות האסטרוגן והפרוגסטרון הם בסדר ובדיקתם במהלך הטיפול מיותרת..
כמות התרופות שלקחת היא גדולה מאוד ולא מקובלת בעת החזרת עוברים מתורמת.
האם זאת הייתה תרומה עם עוברים טריים או קפואים?
למעשה לא צריך לעשות שום ברור ,אם הרירית טובה ורמת פרוגסטרון נמוכה לפני החזרה האז פשוט להמשיך , אך לדעתי יש להוריד מספר תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התדובה ושאלה
רינת25/04/2015זאת הייתה החזרת טריים. וזאת לא החזרה ראשונה, כבר פעם 4. כל הבדיקות שלי תקינות. כל פעם אחרי החזרה מתחילים לי כאבי בטן בעיקר דקירות מצד אחד וכאב י גם. על מה זה מעיד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התדובה ושאלה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר25/04/2015חשוב שתבדקי כאשר הכאבים מופיעים. בדרך כלל החזרה אינה מלווה בכאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה שאלה נוספת:
רינת25/04/2015הכאב הוא לא כל הזמן, וזה אפילו לא כאב, מעין דקירות או משהו דומה לאי נוחות כמו לפני מחזור בבטן תחתונה וגב, ולפעמים בצד שמאל . בד"כ זה מופיע יום יומיים אחרי ההחזרה. ב ivf קודם עם ביציות שלי ולא עם תרומה אני לא זוכרת תופעה כזאת אחרי החזרה.
מה כוונתך לבדוק את זה ? איך? לבצע us?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
רינת26/04/2015אפשר בבקשה לקבל תשובה לשאלה בהודעה קודמת . תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש כאבים אחרי החזרה
פיל25/04/2015נאמר לי שזה מהתמיכה, כתוצאה משאיבה, משינויים שהגוף עובר ו/ או השתרשות???? זה לא נכון מה שאומרים הרופאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גם לי יש כאבים אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/04/2015תחושות מהסוג המתואר יכולות ללוות מצב לאחר החזרה גם כתגובה להחזרה,וגם כתגובה לטיפול התמיכתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לגבי הזרקת דקאסיגל24/04/2015
שלום ותודה על המענה
האם שעת הזרקה קבועה היא קריטית?
אננ מזריקה בין 22-23 בלילה
אם יום אחד אני מזריקה ב2 בלילה
זה יכול לפגוע בתהליך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לגבי הזרקת דקא - תגובה
פרופ` דוד בידר24/04/2015לא פוגע בתהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה יומיים אחרי ההחזרה טבעי?שיר24/04/2015
אני אחרי החזרה של 2 עוברים ויומים אחרי ההחזרה התחילו לי מעט מאוד הפרשות חומות במשך יומיים רציתי לדעת אם זה סימן להשתרשות עובר או לאי הצלחה של הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשה חומה יומיים אחרי ההחזרה טבעי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2015הכתמה חומה אחרי החזרה מתרחשת לעיתים בעקבות פציעה מרומית בצואר הרחם עם הקטטר בעת ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה משהו שאני צריכה לדאוג ממנו ??
שיר24/04/2015בנוסף גם יש לי לפעמים קשיי נשימה וכאבים בחזה.. ורציתי להודות על התגובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה משהו שאני צריכה לדאוג ממנו ?? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/04/2015לגבי ההכתמות אין סיבה לדאגה. לגבי קוצר הנשימה והכאבים בחזה עלייך לעדכן את הרופא שלך ולפנות להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה
שיר24/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הדם שמחליפה את מי השפיראני24/04/2015
שלום שלום,
מתעניינת לאחרונה בבדיקות הדם שמחליפות את מי השפיר - כנראה שאעשה את הבדיקה שנקראת מטריניטי 21 בעקבות המלצת חברה..
חברתי אומרת שניתן לעבור את הבדיקה החל משבוע 10 האם זה נכון??
(עקרונית גם קראתי על כך באינטרנט אבל רוצה להיות בטוחה)
אני יודעת שמי שפיר אפשר לעשות רק משבוע 18..ואני ממש לא רוצה לעבור את הבדיקה הזאת בשל הסיכון שבה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הדם שמחליפה את מי השפיר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2015בדיקת הדם אינה מחליפה את בדיקת מי השפיר ! אלא מהווה אחטרנטיבה חלקית עבור אלה שאינן מבצעות את בדיקת מי השפיר הנאפשרת גם ביצוע בו זמני של הציפ הגנטי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום השחר אחרי IVFצפונית24/04/2015
האם אפשר להשתמש בשיטת חום השחר אחרי טיפולי IVF?כלומר מדידת חום השחר אחרי החזרת עוברים יכולה להעיד על הצלחת טיפול או לא<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום השחר אחרי IVF - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/04/2015טיפול IVF הוא שונה ממחזור ספונטני. תמיכת הפרוגסטרון תשפיע על תוצאות המדידיה ולכן רצוי לא להשתמש במדידת חום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטוטרקסטלנה24/04/2015
אם קיבלתי חודשיים וחצי אחרי הזריקה של מטוטרקסט מחזור שוב עוד שבועיים פלוס יהיה ביוץ אני יכולה לנסות להיקלט ? זה כבר יהיה 3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטוטרקסט - תגובה
פרופ` דוד בידר24/04/2015עדיף במחזור הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לנה24/04/2015סורי על החפירה ...אבל הרי אומרים 3 חודשים לא 3 מחזורים אז זה לא כך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/04/2015אנחנו מתכוונים לשלושה חודשים לפחות, לכן עדיף להמתין למחזור הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/04/2015לא, מינון של 400 מקג מספיק. אין טעם להשתמש כעת בחומרים נוגדי מטוטרקסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הפריה ראשונהסיגל23/04/2015
שלום אני בת 30 , לפני הפריה ראשונה בפרוקטקול ארוך אחרי 2 הזרעות,
בבדיקות זרע של בעלי מורפולגיה 0% וריכוז 4-5
הבדיקות שלי תקינות. האם נתון המורפולגיה הנמוך מוריד משמעותי את סיכויי ההצלחה? פוגע באיכות העוברים ? בנוסף בבדיקת דם אחרונה של בעלי יצא טוסטרון 6,5.כלומר נמוך מהנורמה האם טיפול בהורמנים יכול לפתור את.ענין הטוסט' וכך גם להשפיע על מדדי הזרע ? היינו אצל אורולוג שאמר שהוא צריך ניתוח-מבחנתנן זה לא רלוונטי ולכן קבענו לאורולוג נוסף.
הוא התחיל לקחת גם ספירה פעם ביום יכול לעזור ?
תודה רבה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני הפריה ראשונה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/04/2015הנתונים של הזרע לא פוגעים בסיכוייך בהפריה חוץ גופית.
אסור לתת לבעלך טסטוסטרון.
לא צריך ניתוח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זירוז לידהדנה23/04/2015
שלום
בשבוע 39+3
פתיחה של 2.5 סמ צוואר 80% מחוק כבר כמה ימים...
צירים לא סדירים..
בימים האחרונים הרגליים מאוד נפוחות וקשה לי ללכת
והיום מרגישה הפחתה בתנועות העובר.
לחץ נוראי למטה
האם כדאי ללכת לבית חולים לבקש זירוז?
האם מקובל בשלב כזה לזרז לידה?
זירוז לידה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/04/2015בכל מקרה עלייך לפנות לבית חולים לביקורת,ויתכן שיוחלט לזרז את הלידה בנסיבות שהזכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שעות צום לפני שאיבה?ד``ר אליעזר גירש23/04/2015
רציתי לדעת כמה זמן לפני שאיבה יש להיות בצום מלא? ישנן הוראות שראיתי של 6 שעות צום מלא ומאידך גם הוראות של 6 בלי אכילה ו-3 שעות לפני שאיבה איסור מוחלט על שתייה. מה מהוראות אלו נכונה?
צום לפני שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/04/2015לפחות 6 שעות ללא אכילה או שתיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?גל23/04/2015
אתמול גיליתי שאני בהריון, בטא 260, כעת בשבוע 5. לצערי ראיתי היום בבוקר הכתמה אדמדמה על התחתונית, שפסקה, למרות התמיכה שאני לוקחת (3 פעמים ביום אנדומנטין). בדיקת הבטא הבאה שלי היא רק ביום ראשון. היום אין עם מי לדבר ביחידה. מה עליי לעשות? מודאגת מאוד, מדובר בהריון יקר שהגיע לאחר 6 הזרעות ו3 הפריות שנכשלו. ההריון נקלט באופן טבעי (לאחר ניתוח לפרוסקופי לכריתת חצוצרה עם הידרוסלפינקס). אודה לתשובתכם המהירה
מה עושים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/04/2015הגבירי ב-50% את התמיכה עד יום א ,ואז בצעי בדיקת ביטה חוזרת ובדיקת אולטרסאונד לזיהוי שק היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור אשכנזי היקר וחג עצמאות
גל23/04/2015שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופסור אשכנזי היקר וחג עצמאות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2015בהצלחה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)