מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעהצפונית27/04/2015
שלום..אני בת 36 וחצי..עברתי 9 נסיוני IVF .. יש לי בת מהריון אחרי IVF .ופעם עברתי הפלה.ומאז לפני 12 שנה לא נכנסתי להריון שוב..הבעיה אצלי הייתה חסימה בחצוצורת הרחם..לפני שנתיים עשיתי כריתת חצוצרה והחצוצורה השניה תקינה..ובכל זאת כל טיפולי ה IVF נכשלו גם אחרי כריתת חצוצורה..האם במצב שלי שיש רק חצוצורה אחת ברחם אני יכולה לבצע הזרעה?מה סכוי ההריון במצב כזה?ומה עדיף במצב הזה הזרעה או IVF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר27/04/2015יכול להיות שקרה משהוא אחרי הפלה.איך הרירית?
בעקרון אפשר גם הזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי החזרת עובריםלירון27/04/2015
שלום, בטא ביום ה- 13 אחרי החזרת שני עוברים ב- ivf יצאה 630. זה לא נחשב גבוה? יש מצב שזה תאומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2015יש בהחלט אפשרות גם לתאומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בהיריוןרונה27/04/2015
שלום רב,
אני בהיריון יקר מאוד אחרי שנים של טיפולים ו-3 הפלות ו-2 לידות שקטות. אני כרגע בשבוע 9. בשבוע 16 אני צריכה לטוס לחו"ל עם ביתי בת ה-4. אציין כי אני צריכה לטוס לבד, כך שאצטרך להרים מזוודה לבד ולעיתים גם את ביתי. האם אני מסכנת את ההיריון (עם הטיסה ועם הרמת המשקל)?
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיסה בהיריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2015אין כל סכנה בנתונים שהעלית,אין מניעה לטוס ולבצע מאמץ סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ואווטרלנטלי27/04/2015
החזרה בתאריך 17.4 ,הזרקות אווטרל בחצי מינון בתאריכים 17.4,20.4,23.4 ,בדיקת הריון ב1.5 ,האם לא יהיה שאריות אוויטרל ,מפני שמזריקה אחרונה שח אוויטרל עד בדיקת הריון יעברו רק 8 ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הריון ואווטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2015בד״כ נעלמים עקבות הפעילות הביולוגית של אוביטרל עד שבוע מהזרקתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- די דימרעמל27/04/2015
שלום רב
ב 12/4 עברתי שאיבת 3 ביציות
ב 14/3 החזרת עובר
יום אחרי השאיבה התנפחו לע הידים והרגלים ולא הרגשתי טוב
אחרי זה התחיל כאב בחזה שנמשך עד היום
היום רני מאושפזת בבית חולים
בדיקת די דימר סביב ה 1400 עם נוזל בחזה + גוש בחזה
בנתיים נותנים לי פעמיים ביום קליקסן עקב בדיקצ הדי דימר גבוהה
השאלה היא האם אצטרך בטיפול הבא זריקות קליקסן לקרישה ??
ואיזו בדיקות ממולץ לעשות
יש לציין שעשיתי בדיקה לקרישת יתר לפני הטיפול ויצא תקין
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
די דימר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2015בהחלט בנסיבות המקרה יהיה צורך במצן נוגדי קרישה,חזקה על הרופא שלך שישלים את כל הבדיקות הנדרשות בנסיבות המקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ אשכנזיפילדלפיה27/04/2015
פרופ' אשכנזי שלום, רציתי לדעת על סמך מה הרופא קובע האם לתת גונאל או פיורוגין ובאיזה מקרים הוא יכול לאשר מעבר מגונאל לפיוריגין לאחר 2 הזרעות? האם בקשת המטופלת מספיקה ? זאת לאור תופעות לוואי קשות שיש בשימוש עם גונאל F.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופ אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2015אין שום הבדל מהותי המצריך טיפול באחד ולא בשני,שני התכשירים דומים מבחינת הרכבם,אם כי הפיוריגון באותם המינונים עשוי להיות יותר עוצמתי בתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' אשכנזימירי27/04/2015
שלום פרופ',
שאלה שקצת מביכה אותי...
ראיתי שענית כמה פעמים שאתה לא ממליץ לקיים יחסי מין עד 4-5 ימים לאחר החזרה. למה זה...? האם אותו כנ"ל גם לגבי אוננות נשית...? האם זה משנה אם זאת אוננות פנימית או חיצונית?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2015הסיבה לכך כי העובר המוחזר ביום 2-3לאחר ההפריה משתרש רק כעבור 3-4 ימים ,עד אז הוא נתון לחסדי הרחם והרירית שלו-קיום יחסים-אורגזמה מעוררים התכווצויות של הרחם העלולים למנוע את השתרשות העובר,מעבר לתקופה זו ,איני רואה סיבה למנוע פעילות מינית מכל סוג שהוא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארבע עשרה יום לאחר הזרעה..אין מחזוריעלי27/04/2015
ובדיקת הריון ביתית שלילית..מחזור לבנתים לא נראה באופק..
מה עלי לעשות ? האם בכל זאת מומלץ לעשות בדיקת דם-בטא? או שפשוט
חבל על המאמץ ועדיף להמתין למחזור שיבוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארבע עשרה יום לאחר הזרעה..אין מחזור - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר27/04/2015כדאי בהחלט לעשות גם בדיקת דם. בדיקת הדם רגישה יותר בהשוואה לבדיקת שתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בכלל סיכוי שיצא חיובי????
יעלי27/04/2015תודה על התשובות המהירות!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כ"כ מאוכזבתתתת
יעלי27/04/2015יש עניין ? כי בטח זה סיכוי ממש אפסי........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני כ"כ מאוכזבתתתת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2015אם המחזור יתעכב עוד יומיים בצעי בדיקת דם להיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונדkineret27/04/2015
שלום,
אשמח לשמוע את דעתכם.
אני בשבוע 17.
בגלל עבר של הפלות מרובות אני חוששת לא מעט.
האם תדירות של אולטרסאונד כל כשבועיים - שבועיים וחצי, מוגזם מדי ועלול להזיק לעובר?
או שאם זה מרגיע אותי ועוזר לי להמשיך הלאה בלי מתח שווה את זה?
שאלה נוספת:
מאיזה שלב אפשר לוותר עם בדיקות האולטרסאונד (למעט אלה שצריך ושבהוראת הרופא) ולעשות רק מוניטור - כשדואגים, לשמיעת הדופק?
עושים את זה בקופת חולים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר27/04/2015שלום רב,
אין כיום עדויות שבדיקות אולטראסאונד מדי שבועיים פוגעות בעובר. במקרים מיוחדים בדיקות האולטראסאונד מבוצעות על בסיס יומיומי ואף מעבר לכך.
בהתחשב בעבר המיילדותי שאת מתארת, אם בדיקות האולטראסאונד מרגיעות אותך אין מניעה מלבצע אותן.
בעוד מספר שבועות תתחילי לחוש תנועות עובר. אני מאמינה שתחושת התנועות תפיג את המתח שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםחן27/04/2015
זה הריון ראשון שלי ולא ידעתי שצריך להתחסן לפני לאדמת ולחצבת מה אני יכולה לעשות במיקרה כזה?ואני רק בתחילת ההריון..
ואיך אני יכולה גם לבדוק אם עשיתי את החיסונים האלה כשהייתי ילדה..אני זוכרת רק בבית ספר שהייתי עושה חיסונים אך.לא יודעת איזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר27/04/2015חשוב לוודא שאת מחוסנת לאדמת. במידה ועברת שני חיסונים (בארץ חיסנו גם בזמן בית הספר היסודי וגם עם הגיוס לצהל), סביר להניח שאין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ויש לי עוד שאלה קטנה
חן27/04/2015איך אני בודקת אם עשיתי את החיסון ??וצבא לא עשיתי אז אולי בבית הספר היסודי אבל איך אני יודעת בוודאות אין לי פינקס חיסונים בבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/04/2015בשלב זה אין צורך לעשות כלום,מאחר וממילא את בהיריון ולא ניתן להתחסן עכשיו,בכל מקרה לא מדווחים כעת בארץ מקרי אדמת,ומחבד זאת סקר הנוגדנים המבוצע בהיריון יגלה אם את מחוסנת או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטסטרוגן דרך הפהאור26/04/2015
היי לפני החזרת עוברים מוקפצים לוקחת פעם ראשונה אוטסטרוגן(פעם ראשונה שיש לי מוקפאים)
הפרופ' שמטפל בי אמר שהוא מעדיף אוטסטרוגן לעומת קרינון אליו אני רגילה.
יש לי בעיה להחדיר לנרתיק כמה שזה נשמע מוזר אני לא מסתדרת עם זה שאלתי את הוא אם ניתן לקחת דרך הפה והוא ענה בחיוב אך אמר כי זה גורם לסחרחורות .
שאלתי האם האפקטיביות היא אותו דרך הפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי למוקפאים
אור26/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי למוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר27/04/2015פחות טוב דרך הפה
אפשר היה לקחת קרינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר לעשות בדיקת הריוןשירי26/04/2015
ביום ראשון עשיתי החזרת עוברים והזרקתי אוביטרל , מתי צריך וכדאי לעשות בדיקת דם להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אפשר לעשות בדיקת הריון - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר27/04/2015ניתן לבצע בדיקת הריון ביום שישי הבא. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר שאיבהשמחה26/04/2015
היי, אשמח לעזרה.
ביום שישי עברתי שאיבה. הרגשתי טוב במהלך היום וביום שבת התחילו לי כאבים עמומים שהתגברו בלילה (כאב נסבל, יש הפוגה של כמה שעות לאחר לקיחת אקמול). היום עדיין יש לי כאבים בצד שמאל שמקרינים לגב התחתון. הם מתגברים בעיקר כששלפוחית השתן מלאה ולאחר מתן שתן ישנה קצת רגיעה (אני שותה 3 ליטר מים ביום אז היא מתמלאת די מהר..) אתמול בערב דיברתי עם הרופא והוא לא ייחס לכך חשיבות למרות שלא היו לי כאבים כלל לאחר השאיבה הקודמת. מחר אמורה להיות ההחזרה ואני קצת מודאגת...האם ישנה בעיה לבצע החזרה אם ישנן כאבים? אין לי שום תסמין נוסף אז לא נראה לי שמדובר בגירוי יתר...נבהלתי כשראיתי בגוגל שכאבים בצד שמקרינים לגב יכולים לרמז על תסביב שחלתי...כרגע הכאבים קצת פחות חזקים. האם יש טעם ליידע שוב את הרופא או להגיע מחר להחזרה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר שאיבה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר26/04/2015חשוב מאוד לידע את הרופא שלך טרם ההחזרה. בהזדמנות זאת יוכל לבדוק אותך, לבצע אולטראסאונד ולהתרשם ממקור הכאבים.
כאבים עלולים להופיע לאחר שאיבת ביציות, גם אם בעבר עברת שאיבה ללא כאבים. עם זאת, כמו שכתבת, חשוב לשלול שיזור או גירוי יתר אם מדובר בכאבים חזקים/תסמינים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שמחה26/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון לפני החזרהורד26/04/2015
שלום!
יש לי חהזרה ביום שלישי בבוקר. התחלתי להשתמש בקרינון כתמיכה בבוקר. האם להמנע ולשים אותו לפני ההחזרה? האם יהיה הדבר קריטי אם אשים אותו אחר הצהריים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון לפני החזרה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר26/04/2015בבוקר של ההחזרה רצוי לא להשתמש בקרינון וכדאי לשים אותו מיד לאחר החזרת העוברים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאגל26/04/2015
יום רביעי- 22/4 בדיקת בטא ראשונה- 260.
היום- 26/4 בטא שנייה- 2322.
האם תקין? זה יותר מהכפלה.. האם ייתכן תאומים?
היום הופיע שוב כתם חום-אדמדם שפסק. הרופא ביחידה אמר שמספיק אנדומטרין 100 שלוש פעמים ביום. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר26/04/2015כמה זמן לאחר ההזרעה/ההחזרה בוצעה בדיקת הבטא הראשונה?
הערך היום יכול להצביע על השרשה של יותר מעובר אחד.
תמיכה באנדומטרין מספיקה בדרך כלל אך היות ואת מתארת הכתמה כדאי שתבצעי בדיקת דם לרמת פרוגסטרון, על מנת לקבוע אם יש צורך בתוספת תמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מכטינגר
גל26/04/2015ההריון הזה הושג באופן טבעי לאחר 6 הזרעות ו3 הפריות שנכשלו. ביצעתי ניתוח לפרוסקופיה להוצאת חצוצרה עם הידרוסלפינקס, לאחר מכן התחלתי פרוטוקול ארוך להפרייה רביעית (מנופור ודקפפטיל) ובביקורת הראשונה כאשר בדקו האם הושג דיכוי ביקשתי שיבדקו גם בטא כי המחזור בושש לבוא. התגלה להפתעתי הרבה ההריון.
וסת אחרונה בתאריך- 20/3/15 וב22/4 בדיקת הבטא הראשונה כפי שרשמתי- 260.
היום ביחידה אמרתי לרופא על ההכתמות לפני שביצעו לי את הבדיקה הנוספת אך הוא לא אמר שצריך גם פרוגסטון. הוא אמר שמספיק 3 אנדומטרין ביום (דרך אגב ביום שישי ושבת לקחתי 6 אנדומטרין ביום בטעות). זימנו אותי לבדיקה הבאה ליום חמישי לאולטרסאונד בלבד. מה דעתך? האם ההיתכנות של הריון רב עוברי מסביר את ההכתמות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר מכטינגר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר26/04/2015ברכות על ההריון!
היות והושג באופן טבעי, קיימת סבירות גבוהה יותר שמדובר בעובר יחיד.
לגבי ההכתמות - הירידה בתמיכה מ-6 נרות ל-3 נרות יכולה להסביר זאת. מינון של 3 נרות אמור להספיק, אך כמו שכתבתי הייתי בודקת את רמת הפרוגסטרון בדם שלך כדי לראות האם במקרה שלך יש צורך גם בתוספת זריקןת פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
גל26/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)