מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיונזDINA25/03/2015
היי.
מה הסכנה שבאכילת מיונז בתחילת היריון??
יש לציין שאכלתי כמות קטנה ובמסעדה מאוד טובה (לא מקום מלוכלך ולא אמין)...
יש לציין ששאלתי והמיונז הוא לא קנוי אלא מכינים אותו במטבח המסעדה.. (טרי)
אני מרגישה מצויין!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיונז - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2015הסכנה היא זיהום מזון,במקרה הזה כנראה הכול בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידע כללי
DINA25/03/2015נניח שיש זיהום מזון (לא עלינו), למה זה עלול לגרום??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לידע כללי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2015להפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה !!!!!!!!עדי25/03/2015
שלום רב , בתאריך 16.3 ביצעו החזרה של עובר אחד עם 8 תאים היום 9 ימים אחרי ההחזרה מתוך סקרנות ביצעתי בדיקה ביתית וזה יצא שלילי , ברצוני לדעת האם הבדיקה אמינה והאם זה מוקדם מדי? אני אמורה לבצע בדיקת דם ביום ראשון אודה לתשובה בהקדם!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה !!!!!!!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2015ללא ספק מוקדם מדי לכן יש להמתין עוד 3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרה לי אותו הדבר כנסי
לי26/03/2015קרה לי אותו הדבר לפני שבוע ובבדיקת דם יצא חיובי ואני בהריון עשית את הבדיקה מוקדם יותר הסבלנות משתלמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורמיטל25/03/2015
היי,
מחזור אחרון ב16.3 מחזור קודם ב20.2
עד היום טרם קיבלתי מחזור למרות כאבי מחזור וכאבים בצד ימין
לאחר 2 לידות אחרונות מחזור דיי סדיר ולכן מוזר לי שטרם קיבלתי
בדקתי עם בדיקת היריון ביתית בשבת ב21.3 והתוצאה היתה שלילית
יכול להיות שזה היה מוקדם מדיי ולכן הראה תשובה שלילית?
האם לבצע שוב בדיקה ??
אודה לעצתכם בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור
מיטל25/03/2015סליחה טעות
מחזור אחרון 16.2 אחד לפניו 20.1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איחור במחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2015אם לא תקבלי עוד מספר ימים במעי בדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ומחזור אחרי הפלהגאיה25/03/2015
שלום למומחים היקרים ותודה על הפורום הזה,
לפני כ-6 שבועות עברתי הפלה בציטוטק, 10 ימים של דימום ואז חזרתי לשיגרה וקיימתי יחסי מין עם בעלי
מאז ועד היום לא הופיעה וסת...
לפני כשבוע התחלתי להרגיש שוב בתסמיני הריון, בעיקר רגישות בחזה. (בגלל שאני מאוד רוצה, לא פוסלת שזה פסיכולוגי).
הלכתי לרופא נשים, הוא עשה לי אולטרסאונד וגנילי ואמר שלא רואה כלום ושלח אותי לבדיקת דם.
בבדיקת דם הבטא יצאה 84 ופרוגסטרון 10.6
שאלותיי הן:
הבטא כביכול חיובית ומעידה על הריון חדש, אבל יכול להיות שההריון הקודם עדיין לא נספג? בכל זאת עברו 6 שבועות. אציין שוב שהוסת עד היום לא הופיעה.
היום יש לי דימום מוזר, ממש ממש חלש, בצבע חום אדום (לא טרי) ומופיע בניגוב. יכול להיות שזה וסת? האם וסת יכולה להופיע בערך בטא 84?
אודה לחוות דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא ומחזור אחרי הפלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2015להערכתי מדובר בשרידי פעילות הריונית לאחר הפלת הציטוטק,יתכן שעם הדימום הנוכחי פעילות זו תעלם והמצב ההורמונלי שלך יתאפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עוד שאלה קטנטונת
גאיה25/03/2015אתה מעריך שהדימום הנוכחי הוא לא וסת?
כלומר וסת יכולה להתקיים אך ורק בערך בטא שלילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה, עוד שאלה קטנטונת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2015המצב מדמה מחזור,אם כי הרקע שונה ונובע במקרה זה עקב נסיגת כל הורמוני ההיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופסור- שאלה אחרונה בהחלט
גאיה26/03/2015עשיתי היום בדיקה חוזרת וערך הבטא ירד ל78 (לפני יומיים היה 84)
הדימום התגבר ועכשיו הוא נראה ומרגיש כמו וסת אמיתית
הגיוני שתהיה וסת עם ערך בטא חיובי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה פרופסור- שאלה אחרונה בהחלט - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/03/2015כאמור מדובר בדימום המדמה מחזור-בהחלט אפשרי,אולם יש לבחון שאכן הביטה מתאפסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקיערה25/03/2015
שבוע 5 יום 6 , תקין שטרם נראה דופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2015בהחלט אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חלילה הביוץ יקדים?רויטל25/03/2015
קיבלתי בתאריך 11/3 מחזורים 28 יום סדיר.
הביוץ שלי ביום ה-14 בכל חודש, נבדק!
החודש הזרעה מספר 4 (גונאל+ אוביטרל) בהזרעות הקודמות ההזרעה בוצעה ביום ה-14 בדיוק.
החודש החליט הרופא לבצע את ההזרעה רק ביום שישי הקרוב 27/3(ביום ה-17 למחזור) ביקש שאזריק אוביטרל היום ב-22:00.
האם אין מצב שפספסתי את הביוץ? או שאבייץ ספונטני לפניי ההזרעה? אין לי מעקב זקיקים עד להזרעה ביום ראשון ערכתי מעקב ונצפו שלוש בצד ימים כ-16 מ"מ, ורירית עבה ויפה.
האם אוכל לבקש מהרופא לעשות לי אולטראסאונד לפניי שמזריע או שלא אפקטיבי? כי כבר הזרתי אוביטרל.
ביקש שנקיים יחסים בחמישי (לילה לפניי) בכל זאת.
האם תקין? אשמח לקבל כמה תשובות על הנושא שמטריד אותי מאוד.
אני מרגישה כאילו הביוץ כבר צריך לקרות היום או מחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם חלילה הביוץ יקדים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2015חזקה על הרופא שמכיר אותך שהוא יודע מה הוא עושה,ולכן להערכתי עלייך לפעול לפי הוראותיו,ויש סיכוי טוב שהכול נעשה בעיתוי האופטימלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלרלי25/03/2015
שלום רב
18 יום אחרי הזרקת אוביטרל,
שתי בדיקות הריון בשתן של הבוק יצאו חיוביות,
יכול להיות עדיין שאריות אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר25/03/2015לא מהאוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עמומיםDINA25/03/2015
1. אשמח לדעת באיזה שבוע אני. עשיתי הפרייה ב12/3 של עובר בן 3 ימים. הביטא היתה חיובית!!
2. היו לי אתמול בערב כאבי בטן (לא חזקים מידי) בצד ימים למטה.. אחרי שהיינו במסעדה ואכלתי הרבה.. יכול להיות קשור להיריון או לא מדאיג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן עמומים - תגובה
פרופ` דוד בידר25/03/2015ב12.3 את 4 שבועות הריון.
הכאבים שאת מציינת הם לא מדאיגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ivfגולי24/03/2015
ערב טוב, חדשה כאן ויש לי מספר שאלות... קיבלתי אישור לביצוע ivf לאחר שהזרעה אחת לא צלחה. אני סובלת מרזרבה שחלתית נמוכה . יש לי ביטוח בריאות פרטי ומאחר ואני ״טירונית״ בתחום אשמח לקבל חוות דעת על העדיפויות של ביצוע דרך קופת חולים(הרופא באמת מקסים) אבל באמת שלא יודעת על רמת המקצועיות שלו.... מה כולל ההליך? איפה הכי כדאי מבחינת בתי חולים לעשות את ההפריה? ובכלל אשמח לקבל כל טיפת הסבר על התהליך כדי לפזר קצת את הערפל שיש לי בנושא... כל מידע יסייע לי... גם על הסבירות להריון מרובה עוברים בתהליכי הפרייה
תודה וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2015הפריה חוץ גופית (In Vitro Fertilization - IVF) אשר ידועה גם בשמות: "הפריה מלאכותית" ו"הפריית מבחנה", הינה אחד מן הטיפולים השכיחים ביותר בקרב טיפולי הפוריות המתקדמים. ההפריה החוץ גופית היא טכניקת טיפולי הפריון השכיחה ביותר בעידן המודרני.
בתהליך ההפריה החוץ גופית מתקיימת פגישה יזומה בין הביצית לזרעון בתנאי מעבדה, כאלטרנטיבה למקום המפגש הטבעי שלהם – החצוצרה בגוף האישה. במסגרת טיפול הפוריות מבצעים שאיבת ביציות מגוף האישה, איחוד עם תאי הזרע והפריה בתנאי מעבדה. לאחר מכן, מחדירים את העובר אל הרחם, תוך מתן טיפול הורמונאלי תומך.
במקור, טיפול זה הומצא כדי לעקוף את הצורך בחצוצרות, אצל נשים שהחצוצרות שלהן היו חסרות או חסומות, אולם בשנים האחרונות, טיפול זה נמצא בשימוש כדי לפתור עוד מספר בעיות, כולל בעיות זרע קשות, אנדומטריוזיס קשה (גדילה של רקמת הרחם באזורים שמחוץ לרחם), הפרעות ביוץ והורמונים מורכבות ובעיות הנובעות משילוב מספר הפרעות בקרב בני הזוג.
ההכנות לקראת הטיפול
בדיקות מעבדה שונות לשלילת סיבות שעלולות לפגוע בהריון, בבריאות האם או העובר. הבדיקות כוללות נוגדני אדמת, נוגדני כשל חיסוני, אנטיגן צהבת נגיפית מסוג B ו-C ומשטח מצוואר הרחם לשלילת התפתחות סרטן צוואר הרחם, או זיהומים, אם קיים חשד.
שלילת מחלות תורשתיות על ידי הערכת העבר המשפחתי.
הדגמת רחם תקין לפי צילום רחם עדכני או היסטרוסקופיה.
בדיקת זרע עדכנית.
כל היחידות בארץ מצוינות,בחירת רופא פרטי מאפשרת ביצוע הטיפול ביחידה פרטית על חדבון הרופות המשלימות תחת טיפולו וניהולו של הרופא שתבחרי לצורך העיניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופהרוני24/03/2015
שלום
אני בשבוע6+1. ביום שבת הייתה מעט הפרשה חומה בשירותים ולא על התחתונים
היום שוב רק שהפעם על התחתונים הפרשה חומה שמלווה בכאבים עמומים בבטן.
הרופא שלי בחול אז פניתי לרופא נשים שאני לא מכירה לבדיקה.
נצפה עובר ודופק ואמרה שזה נקרא הפלה מאיימת.אני מאוד לחוצה מה זה אומר?
הביאה לי נרות פעמיים ביום אנדומטרין.
האם זה מסוכן לעובר?ומה ההמלצות בנידון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות דחופה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/03/2015הפלה מאיימת הוא מצב של דימום או. הפרשה דמית בתחילת הריון. במקרה זה הסיכון להפלה הוא 10-15 אחוזים. אנדומטרין הוא תכשיר פרוגסטרון. מטרתו לעזור לגופים הצהוב לייצר פרוגסטרון עד שנשלחה תעשה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRh
רוני25/03/2015האם העובדה שיש לי rh שלילי ולבעלי חיובי.
מסוכנת במצב של הפלה מאיימת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תגובה דחוף
רוני25/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תגובה דחוף - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר25/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תגובה דחוף - תגובה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר25/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRh - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר25/03/2015אין לכך השפעה כעת, אך עלייך להוועץ עם הרופא המטפל לגבי צורך באנטי D.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה בבקשה
רוני25/03/2015תודה על המענה המהיר- זה מאוד עוזר.
יש לי כאב בגב תחתון די חזק וההפרשות החומות התעצמו מאתמול
אחרי שאתמול והיום שמתי טבליה של אנדומטריו.
אחרי כמה זמן הדימום אמור להיספג או להיפסק?
אני שוכבת במיטה אחרי שהאבחנה הנוראית של הפלה מאיימת ניתנה אתמול בערב.
הרופאה אמרה שזה דימום למרות שאני רואה הפרשה וטיפות חומות?מה ההבדל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בבקשה-אנדומטרין
רוני25/03/2015?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה בבקשה-אנדומטרין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2015בשלב זה כל עוד נמשכת ההפרשה החומה(שמקורה מדימום ממקור הריוני)עלייך להמשיך בתמיכה ויתכן שיהיה מרום להוסיף זריקות גסטון במשך מספר ימים עד שול הסערה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםנועה24/03/2015
שלום, בינתיים עשיתי רק שתי בדיקות ביום 13 ו - 14 של המחזור ויצא 23 ו - 24 מ"מ בהתאמה. האם זה תקין? נאמר לי שכדאי לקיים יחסי מין היום, אבל מקריאה באינטרנט עולה כי זקיק אמור להיות עד 20 מ"מ...ואם מדובר בנתון גבוה כמו 24 מ"מ, זה לרוב ציסטה...האם זה נכון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/03/2015באופן טבעי, זהו זקיק בגודל תקין לביוץ. זקיקים קטנים יותר מקובלים בטיפולים הורמונליים/ הפריה חוץ גופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות אנדוקריניות, יום שלישי לווסת
נועה24/03/2015שלום ד"ר מכטינגר,
ראשית, תודה על התשובה המהירה:)
מקווה שאפשר להטריד בעוד...
להלן תוצאות הבדיקות האנדוקריניות שבוצעו ביום השלישי למחזור: TSH = 0.64
פרולקטין = 289
LH = 5.5
FSH = 6
אסטרדיול = 142
פרוגסטרון = 1.9
טסטוסטרון = קטן מ - 1.5
ו - קורטיזול שמונה בבוקר = 171
האם תוצאות אלו תקינות?
אני בת 34, מנסה להיכנס להריון ראשון...(מנסים חודשים ספורים).
תודה!
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות אנדוקריניות, יום שלישי לווסת - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר25/03/2015נועה שלום, ערכי ה-TSH נמוכים יחסיית לבחורה צעירה. כדאי לחזור על הבדיקה ולהוסיף גם בדיקות T3 ו-T4.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונדDINA24/03/2015
היי.
בין בדיקת דופק לבין שקיפות עורפית אין צורך לבצע אולטרסאונד?
באיזה שלב רצוי לפתוח כרטיס היריון ולהתחיל ליווי של אחות היריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/03/2015כבר בשלב זה חשוב לפנות לאחות למעקב. אין צורך באולטראסאונד נוסף לפני השקיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלנה24/03/2015
האם יכולים להיות כאבים באגן אחרי זריקת מטוטרקסט שניה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/03/2015כן אך כדאי לפנות לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ופוריותמאיה24/03/2015
היי
אני ובעלי בני 30. כבר שנה וחצי בטיפולי פוריות.
לי יש שחלות פוליציסטיות ואצל בעלי הכל תקין (חוץ מזרע איטי)
גובהי 1.68 ואני שוקלת 67 (בעלי רזה)
האם יש קשר בין תזונה לבין פוריות?
האם כדאי לעשות דיאטה נכונה ולאכול בצורה טובה מזינה ובריאה?
זה יכול לשפר את הסיכויים?
ובכלל מה אפשר לעשות בכדי להגדיל סיכויים? (דברים טבעיים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה ופוריות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/03/2015משקל תקין ותזונה בריאה בהחלט מסייעים לקליטת ההריון. חשוב לבצע בדיקות כלליות ובאם יש לך שחלות פוליציסטיות כדאי לבדוק גלוקוז ואינסולין בצום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית בלי מחזור וניתוח ESSUREאיילה24/03/2015
שלום רב,
רקע- בת 39, אנדרומטריוזיס קשה, FSH גבוה, ומלא מלא הידבקויות באגן ורירית שמגיע עד 6-7 ממ.
אני בהליך של תרומת ביצית. לאחר אי הצלחה, פניתי לבדיקות וגילו שיש לי נוזל בחצוצרות, ובהתאם הפנו אותי לניתוח ESSURE.
הניתוח צריך להתקיים בתחילת אפריל, כאשר אני צריכה להיות בין ביום 5-12 של המחזור.
המחזור שלי לא סדיר, לפיכך הוחלט עם הרופא שאני אקח גלולות.
שאלתי הינה -
1. מתי אני צריכה לקחת גלולות (מהיום ה- 1 של המחזור ?).
2. המחזור האחרון שלי היה חפני 42 יום !!! ועדיין לא קבלתי. מה אני עושה ? איך אני בודקת את זה ? האם אני בכלל יכולה לעשות טיפולים בלי מחזור ? איך אפשר להחזיר לי עוברים בלי ביוץ ? (אני בהליך של תרומת ביצית כאמור).
אודה להתייחסותכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרומת ביצית בלי מחזור וניתוח ESSURE - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2015לקראת הליך תרומת הביציות את אמורה לעבור פרצדורה טיפולית לנטרול השפעת החצוצרות (הפרשת נוזל הזולג לרחם),במצבך הייתי
1.מבקש ניתוח לפרוסקופי להסרת החצוצרות,ורק לאחר מכן דואג לגבי המחזור
2.את תזמון הטיפול ניתן לכוון באמצעות שימוש בגלולה
3.לקראת תרומת הביציות תקבלי טיפול הורמונלי תחליפי שיכין את רירית הרחם שלך לקליטת עוברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת ביצית וניתוח ESSURE
איילה24/03/2015פרופסור אשכנזי שלום,
כל הרופאים שאצלם הייתי לא ממליצים לבצע לפרסקופיה מהטעם כי ניתוח זה (במצב שבו יש לי מלא הידבקויות) יכול לגרום לי נזק. (פגיעה בשלפוחית, במעיים, ברקטום וכו').
כמו שנאמר לי על ידי אחד הרופאים המובילים - הגבול הוא בלסכן את הבריאות שלך בשביל היריון.
השאלה שלי היא - אם אני לא אקבל מחזור בשבועיים - שלושה הקרובים (ובסמוך ליום הניתוח), האם ניתן לקחת גלולות באופן שרירותי (נניח ממחר) ועד לאחרי הניתוח ?(החשש שלי שיום לפני הניתוח אני פתאום אקבל מחזור, ולא יהיה ניתן לבצע את הניתוח ואז שוב אני אמתין לניתוח הבא בבית החולים כאשר זמן ההמתנה הוא למעלה מחודשיים).
ושאלה אחרת - אם אני לא מקבלת יותר מחזור, האם אפשר לבצע החזרות של עוברים של תרומת ביצית גם לנשים שלא מקבלות מחזור ?
אודה להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומ ביצית וניתוח ESSURE - מקפיצה
איילה24/03/2015שלום רב,
כל הרופאים שאצלם הייתי לא ממליצים לבצע לפרסקופיה מהטעם כי ניתוח זה (במצב שבו יש לי מלא הידבקויות) יכול לגרום לי נזק. (פגיעה בשלפוחית, במעיים, ברקטום וכו').
כמו שנאמר לי על ידי אחד הרופאים המובילים - הגבול הוא בלסכן את הבריאות שלך בשביל היריון.
השאלה שלי היא - אם אני לא אקבל מחזור בשבועיים - שלושה הקרובים (ובסמוך ליום הניתוח), האם ניתן לקחת גלולות באופן שרירותי (נניח ממחר) ועד לאחרי הניתוח ?(החשש שלי שיום לפני הניתוח אני פתאום אקבל מחזור, ולא יהיה ניתן לבצע את הניתוח ואז שוב אני אמתין לניתוח הבא בבית החולים כאשר זמן ההמתנה הוא למעלה מחודשיים).
ושאלה אחרת - אם אני לא מקבלת יותר מחזור, האם אפשר לבצע החזרות של עוברים של תרומת ביצית גם לנשים שלא מקבלות מחזור ?
אודה להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תרומ ביצית וניתוח ESSURE - מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2015לא הייתי ממליץ ליטול את הגלולות בעיתוי לא מכוון,באשר לאופציה הניתוחיתעלייך לפעול לפי המלצת הרופאים שרואים במצבך סיכון ניתוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים לזירוז מחזור - ניתוח ESSURE
איילה25/03/2015שלום רב,
האם קיימת בעייתיות שאני אטול כדורים לזירוז מחזור ? (פרוברה לדוגמא?)
לכמה זמן נוטלים את הכדור ? וכמה זמן לאחר מכן המחזור מגיע ?
אודה להתייחסותך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה...
איילה25/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כדורים לזירוז מחזור - ניתוח ESSURE - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2015הכדורים צריכים להילקח לפחות במשך שלושה ימים ,וקבלת המחזור אמורה להתרחש בטווח של 3-7 ימים מהפסקת הכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה העדיפות לניתוח...
דקלה25/03/2015שלום,
למה עדיף לעשות ניתוח לכריתת חצוצרות בניתוח לפרוסקופיה
ולא את ESSURE.? התוצאה לא זהה .?
ממה שהבנתי הניתוח ESSURE יותר פשוט??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למה העדיפות לניתוח... - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2015בנוסף ראוי לציין שבספרות מדווחים שיעורי סיבוכים בעקבות השימוש ב-essure-בין יתר סיבוכי הפרוצדורה ראוי לציין:כאבי אגן בשיעור גבוה,הריונות מחוץ לרחם,מיקום לא מתאים של המתקן ,פרפורציה של האיבר,דמם לא סדיר,צורך בפרוצדורה ניתוחית נוספת ואפילו כריתת רחם במספר מקרים.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)