מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחזור משובשבת 4424/03/2015
שלום,
המחזור שלי הוא כל 3 שבועות למשך 5 ימים מלאים + יומיים של "ליכלוך", כמו שעון, כבר שנים.
לפני חודש התחלתי תהליך של בדיקות לקראת התחלת טיפולי פוריות וכניסה להריון (כן בגילי המופלג..)
את אחת הבדיקות יש לבצע ביום 2-4 של המחזור וביום השלישי בו התכוונתי לבצע את הבדיקה המחזור נחלש ממש ולמחרת הפסיק. חשבתי שזו תוצאה של המתח בו הייתי בעקבות הבדיקה ושזו אפיזודה חולפת אבל החודש פתאום לא קיבלתי!
אני רוצה לציין שאחרי מה שקרה בחודש שעבר, הייתי בבדיקת אולטרסאונד שבה נאמר לי שרם והרירית נראים טוב ואף נצפו זקיקים.
דווקא עכשיו שהריון עומד על הפרק המחזור עושה לי צרות ואני נורא מודאגת.
עצתכם בבקשה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור משובש - תגובה
פרופ` דוד בידר24/03/2015לא ציינת את גילך ומה שצריך לעשות זה את הפרופיל ההורמונלי למרות שאין וסת ולראות מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ביטאמיקה23/03/2015
מהם ערכי הביטא שנחשבים טובים ביום 11 להחזרה? (14 להפריה)..
כלומר שאינם נמוכים מידי ומרמזים על היריון כימי ובעיה...
84 זה סביר?
(היה לי היריון שהתחיל ב40 ולא התפתח טוב..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי ביטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2015ערך בהחלט תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה בבקשה עזרה זה חשוב לי.תודamor23/03/2015
שלום..רציתי לדעת מתי הימים שיש בהם סיכוי גדול לפני הביוץ או בביוץ להכנס להריון וחשוב לי לציין שאני שומרת גם את ה7 נקיים..ורציתי לדעת תוך כמה זמן מקיום יחסי מין אפשר להיקלט להריון??והאם לקיים יחסים טוב כל יום בימים של הביוץ?או ימים לפני?כי אני שומרת 7 נקיים ורציתי לדעת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני צריכה בבקשה עזרה זה חשוב לי.תוד - תגובה
פרופ` דוד בידר23/03/2015אם המחזור סדיר הרי שהביוץ הוא סביב יום 14.
זרע ישאר במערכת 48-72 שעות וביצית מחכה יממה.
כך שאם תקיימי יחסים , למשל, ביום 13-15, אן 14 -16
, כלומר יום כן יום לא, פעמיים בתקופה זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לקראת שאיבהאופיר23/03/2015
שלום רב,
טופלתי בפרוקטוקול ארוך, תוצאות בדיקות הדם, נראות לי לא תקינות. מה הערכים התקינים?
פרוגסטרון 2.2
אסטרידול 3634
רירית 9.3 (מעולם לא היתה לי כל כך גבוהה)
האם הערכים לא גבוהים מדי לביצוע שאיבה?
אציין כי יש מעט זקיקים 12-19 מ"מ
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לקראת שאיבה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר23/03/2015רמות של 3600 פיקומול מתאימות לשאיבה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות אוטרוגסטןDINA23/03/2015
היי.
אני בשבוע 5, לוקחת 3 אסרופם ו-4 נרות אוטרוגסטן ביום...
לעיתים אני שוכחת את הנרות ולוקחת בכמה שעות איחור.. זה קריטי לקחת 2 כל 12 שעות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נרות אוטרוגסטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2015לא מהווה בעיה,העיקר שבסיכומו של דבר את בסוף נוטלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת ביטאמיקה23/03/2015
היום, 11 יום אחרי החזרת 2 עוברים הביטא חיובית (יששששששש)!! איזה אושר.
ביטא 85. תקין?? ניתן כבר לקבל רמז אם מדובר על עובר 1 או 2??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאת ביטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2015מוקדם לבצע ספקולציות,יש להמתין להמשך ההתפתחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך המעקב
מיקה23/03/2015ביחידה בה אני מטופלת אמרו עוד שבוע אולטרסאונד.. זה הגיוני?
עדיף לבצע עוד ביטא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך המעקב - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר23/03/2015ביחידה בה אני עובדת אנו ממליצים על בטא חוזר לאחר יומיים. לאחר מכן מבצעים אולטראסאונד בשבוע 5. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקהרחל23/03/2015
פרופ' אשכנזי שלום,
האם מותר להשתמש בפרוביוטיקה פמינה (של אלטמן) אחרי הזרעה?
בתודה,
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוביוטיקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2015למרות שאיני רואה את התכלית,אין בעיה בשימוש בתכשיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטוטרקסלנה23/03/2015
האם אחרי מטוטרקס זה נורמאלי שיש דימום וקצת כאבי גב?'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטוטרקס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2015האפשרות קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שעלת בהריוןאפרת23/03/2015
שלום,
הריון תאומים, שבוע 28.
ההמלצה של משרד הבריאות היא לקבל חיסון שעלת בין השבועות 27-36.
שמעתי שההמלצה הזאת חדשה והדעות חלוקות לגביה.
האם החיסון בדוק מבחינת בטיחות לאם ולעובר? האם יש מספיק מחקרים על השפעתו על העובר לטווח ארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון שעלת בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2015במחקר תצפיתי שנערך בבריטניה, שפורסם אתמול (11 ביולי) בכתב העת BMJ, נבדקה בטיחות החיסון על ידי השוואה בין כ-20,000 נשים בהריון שחוסנו נגד שעלת לנשים שלא חוסנו. כדי לשפוט האם החיסון מסכן את הנשים או את העוברים החוקרים בדקו אילו ארועים חריגים דווחו לאחר החיסון - אירועים כגון לידת עובר מת, לידה מוקדמת, מוות של האם או של התינוק ועוד.
כמובן אם מתרחש מאורע חריג אי אפשר לדעת האם הוא התרחש במקרה, בלי קשר לחיסון, או האם הוא תופעת לוואי אמיתית הקשורה לחיסון. מסיבה זו החוקרים השוו בין תדירות האירועים באימהות המחוסנות, לתדירות הצפויה בכלל האוכלוסייה ובתדירותם באוכלוסיית הנשים שלא חוסנו נגד שעלת.
תוצאות ההשוואה הראו כי אין כל הבדל בין נשים מחוסנות ללא מחוסנות. החיסון לא העלה ולא הוריד את הסיכוי לאירועים חריגים ולכן הוא בטוח לחלוטין, וכמובן בטוח בהרבה מהמחלה עצמה שכאמור עלולה לגרום למוות ביסורים של תינוקות.
המחקר:
Katherine, D., Bridget, K. & Phil, B. Safety of pertussis vaccination in pregnant women in UK: observational study. BMJ 349, g4219 (2014).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני שאיבהאופיר23/03/2015
שלום רב,
טופלתי בפרוקטוקול ארוך, תוצאות בדיקות הדם, נראות לי לא תקינות. מה הערכים התקינים?
פרוגסטרון 2.2
אסטרידול 3634
האם הערכים לא גבוהים מדי לביצוע שאיבה?
אציין כי יש מעט זקיקים 12-19 מ"מ
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתון נוסף לנתונים שבשאלתי הקודמת
אופיר23/03/2015רירית 9.3 מ"מ (הכי עבה שהיתה לי עד היום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתון נוסף לנתונים שבשאלתי הקודמת - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר23/03/2015במידה והרמות בפיקומול אין בעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיול גבוה בתחילת מחזורורד23/03/2015
צהריים טובים
אחרי סבב הזרעה רביעית עם פיוריגון ואוביטרל, יום 14 להזרעה בטא שלילית עם אסטרדיול 258, פרוגסטרון-48.4 (בשל תמיכה), lh-5.10 ו-fsh-6.40.
בשל חשד לפטריה ודלקת שתן בוצע אתמול אולטרסאונד והרופא שאל אם הרירית שלי הייתה מעובה ולא הסביר מה הוא רואה אם בכלל, בדיקה בייתית להריון יצאה חיובית, היום בוצעו בדיקות דם חוזרות:
אסטרדיול-621
פרוגרסטרון - 2.3
Lh - 2.80
בטא שלילית (קטן מחמש)
ברור שאני לא בהריון אבל על מה מצביע האסטרדיול הגבוה? בדרך כלל האסטרדיול שלי ממש נמוך ועומד על 200-150 (רזרבה גבולית ושלב פוליקולרי קצר יחסית מבייצת ביום 10-11).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו קטן
ורד23/03/2015היום בארבע וחצי בבוקר התחיל דימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אסטרדיול גבוה בתחילת מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2015הכול נובע מהשפעת הטיפול התמיכתי שניתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח פרופיל הורמונלי
אוריה דיין01/04/2015שלום.
אני כיום בת 45, היות ולמרות גילי ניסיתי להכנס להריון,ערכתי בדיקת דם ע"פ הפניית רופא הפוריות,לפני זריקת אוביטרול יום לפני ההזרעה. השאלה שלי האם הערכים נורמליים? או שהאסטרדיול גבוה מידי?: .
estrdiol-733- progeserone - ,<2 lh - 5.80* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פענוח פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/04/2015הערכים צקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחילים טיפול 10דנית23/03/2015
שלום רב לרופאים.
זוג בשנות ה-30. (בעיית זרע -אספרמיה) אצלי הכל תקין ברוך השם.
ריבוי ביציות וOHSS, מיעוט הפריות. ללא מוקפאים. זרע מהשתן.
1. האם בהכרח מיעוט ההפריות ואי כניסה להריון הם בשל מקור הזרע?
2. יש מקום אחרי כל כך הרבה טיפולים לנסות אולי אצלי שיטות חדשניות או בדיקות מקיפות?
3. בתחילת הדרך בן הזוג עבר דיקור אשכים וביופסית אשך. התוצאות היו דומות להפקת זרע מהשתן. נאמר לנו שאם הטיפול הזה לא יצליח נחזור לניתוחים למיניהם. אני מנסה להבין מה המטרה אם התוצאה זהה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתחילים טיפול 10 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2015מתקבל הרושם שהבעיה קשורה בזרע-יש להפיק את הזרע מהשתן בשיטות המקובלות ולהפנותו למיון זרע בשיטת ה-IMSI לצורך ביצוע ה-ICSI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותדנה23/03/2015
האם ככל שמתרחקים מזמן לקיחת הטיפול ההורמונלי קטנים הסיכונים הכרוכים בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר23/03/2015אין שום סיכונים בטיפול ההורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרלי23/03/2015
לקחתי אסטרופם פומית והוא גרם לי סחרחורת,
הרופאה המליצה לקחת וגינלית,
האם וגינלית עדיין יכולות להיות סחרחורות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2015אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביטאDINA23/03/2015
היי.
ביצעתי הבוקר בדיקת ביטא (יום 11 לאחר החזרה של 2 עוברים בני 3 ימים).
אני יודעת שזה קצת מוקדם אבל מחר טכנית לא אוכל לבצע, ואני גם נורא במתח ומעדיפה לדעת את הכיוון..
האם זה בסדר??
אין לי שום תחושות מובהקות של היריון (בהיריון הקודם שהיה כימי חשתי גודש בשדיים והפעם כלום). האם זה סימן שמבשר רעות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת ביטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2015ממצאים קלינים אינם מעידים על הצלחה או לא,ובאותה מידה העדר תחושה אינו מבשר דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)