מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דקפפטיל שבוע אחרי וסתאני11/12/2014
האם הגיוני להתחיל דקפפטיל מהיום ה 8 למחזור ?מה מטרת הדיכוי במצב זה
אני לא פוליצסטית אם זה משנה .מבייצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דקפפטיל שבוע אחרי וסת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2014תזמון לא שגרתי ,כנראה שהטעמים להנחיה שקיבלת הינם בהתאם להבנתו של הרופא המטפל את הצורך של שילוב התרופה בשלב מאוחר זה של המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות הורמנאליותמור11/12/2014
האם הזרקה של חומר הורמונאלי מסויים , בצד מסוים יניב יותר זקיקים מפותחים באותו צד או שזה לא קשור למיקום ההזרקה?
כלומר, אם אני החודש מתחילה להזריק מנופור , בצד שמאל למשל, האם יהיו יותר זקיקים מפותחים בשחלה שמאלית (או בעצם בצד שמאל מצויה השחלה הימנית,לא?)....מבלבל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקות הורמנאליות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2014איןמיתרם בין מקום ההזרקה וצד התגובה השחלתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או הפלהבת 3811/12/2014
ב-27.11.14 הייתה לי השתלה של 2עוברים, בטיפול פוריות,
ב-9.12 היתה לי בדיקת דם, בטא, 100
ב-8.12 התחיל לי כאבי בטן חזקים דימומים קלים לאחר השתן,
לאחר הבדיקת דם הודיעו לי על תחילת הריון,
הדימום הקל,(לא כמו מחזור) וכאבי בטן נמשכים בנתיים בעיקר לאחר שתן היום 11.12, כאבי בטן נעשו חלשים קצת,
הדימום מתחיל ב10בבוקר עד 19 בערך לאחר שתן,
התחבושת מתלכלכת מעט בלתי שתן, אני מטופלת בוקר וערב עם נרות קרינון, מה זה אומר יש עדיין הריון?
ב16.12בדיקת דם נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון או הפלה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר11/12/2014לא ניתן לקבוע על סמך הנתונים האלה בלבד. כדאי לחזור על בדיקת ההריון מוקדם יותר וכך יהיה מידע האם ערכי הבטא ממשיכים לעלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל באמצע טיפול IVFאני11/12/2014
שלום רב,
התחלתי טיפול הפריה 5 ימים לפני המחזור של דקפפטיל 0.1
ביום ה12 התחלתי טיפול של מנוגון 3 אמפולות.
אחרי 2 הזרקות התחיל לי דימום קל, האם תקין?
האם מדובר בתופעות לוואי של ההורמון?
להפסיק את הטיפול?
מעיד אולי על בעיה אחרת?
אני ממש בלחץ ושוקלת להפסיק את הטיפול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קל באמצע טיפול IVF - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר11/12/2014אין סיבה להפסיק את הטיפול כרגע ויש להוועץ ברופא שלך. תופעות כאלה בהחלט מוכרות. חשוב לעקוב אחרי עובי רירית הרחם ורמות ההורמונים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!
אני11/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול קצרגל11/12/2014
האם פרוטוקול קצר מתחילים מהיום השני לדימום החזק או מהיום השני של הכתמים? המחזור שלי מתחיל 3-4 ימי כתמים ורק לאחר מכן מתחיל הדימום החזק. אני לקראת סבב פרוטוקול קצר והיום זהו היום השלישי של הכתמים ולא יודעת מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול קצר - תגובה
פרופ` דוד בידר11/12/2014בדרך כלל נהוג לבצע בדיקות דם ואז להחליט, אך אם לא הצעת בדיקות אז תתחילי ביום השני של הדמם החזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול קצר
גל11/12/2014תודה לתשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור במחזור ופיפל
גל12/12/2014האם יש קשר לאיחור במחזור ולפיפל שעברתי לפני שבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איחור במחזור ופיפל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2014אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםשירי11/12/2014
החודש אני מתחילה הזרעה בשילוב זריקות מונופור. היום יום ה-5 למחזור והתבקשתי לעשות אולטראסאונד -
עובי רירית הרחם- 5.5
רירית סדירה
הד קו אמצע: כן (מה זה?)
אחר : נצפה נוזל בעובי 2 מ״מ
נוזל בדוגלס: ללא נוזל
שחלה ימנית: 13 מ״מ- נצפו מס׳ זקיקים קטנים
שחלה שמאלית : נצפו מס׳ זקיקים קטנים
שני ממצאים ציסטים עכורים 18*30 מ״מ , 22 מ״מ
האם במצב כזה ניתן להתחיל טיפול? או המצב גרוע?
מה הד קו אמצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014ניתן לטפל ,קו האמצע של רירית הרחם מראה על סדירות הרירית ,אולם יש להמשיך לעקוב ולצפות בצמיחת הזקיקים בהתאם לתגובה ההורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה יום ושבוע אני בבקשה?שי11/12/2014
השאיבה ביום 13/11
ההחזרה ביום 16/11
באיזה שבוע ויום אני??
ממש בלחץ מזה שעוד לא עשיתי אולטרסאונד.
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
באיזה יום ושבוע אני בבקשה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014שבוע 6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמודאגת11/12/2014
אני בשבוע 7+1 נוטלת אוטרגוסטאן נר של 200 בבוקר ונר של 200 בערב ודופסטון כדור בבוקר וכדור בערב
היום בבוקר החדרתי נר אוטרגוסטאן ואחרי כ 40 דק' הלכתי לשירותים (הייתה לי יציאה) וראיתי שהנר יצא ממש בצורת נר, לאחר מכן לקחתי כרגיל את הדופסטון.
עכשיו - אני לא יודעת מה לעשות - לרחת עוד נר אוטרגוסטאן? (כיוון שיצא) או שמשהו הספיק קצת להספג אחרי 40 דק'...?
מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014לא לעשות כלום,ממילא כל הנרות והתרופות מוסיפות בארופן שולי ביותר את ההורמונלים ובשלב זה עומד להסתיים התפקוד התמיכתי שלהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה . אם כך אקח את הנר הבא במועדו
מודאגת11/12/2014כרגיל ?
ויש לי שאלה נוספת - כפי שרשמתי אני נוטלת גם אוטרגוסטן 200 נר בבוקר ונר בלילה וגם כדור דופסטון 10 מ"ג אחד בבוקר וכדור נוסף בבוקר. האם ישנה בעיה עם השילוב של 2 התרופות? האם זה בסדר לקחת דופסטון בהריון? (אני שבוע 7+1 ויש לי תור לרופא רק שבוע הבא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה...
מודאגת11/12/2014אם כך לקחת את הנר של הערב במועדו הרגיל?
ויש לי שאלה נוספת -מאחרי ההזרעה - כפי שרשמתי אני נוטלת גם אוטרגוסטן 200 נר בבוקר ונר בלילה וגם כדור דופסטון 10 מ"ג אחד בבוקר וכדור נוסף בבוקר. האם ישנה בעיה עם השילוב של 2 התרופות? האם זה בסדר לקחת דופסטון בהריון? לא יכול לגרום לנזק? (אני שבוע 7+1 ויש לי תור לרופא רק שבוע הבא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה . אם כך אקח את הנר הבא במועדו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילותאלה11/12/2014
היי
הריון תאומים, טבעי, גיל מבוגר.
יש הסבר פיזיולוגי למה החל משבוע 6 אני סובלת מבחילות והיום, שבוע 8 וחצי - גם הקאות. לפני זה לא סבלתי מאלה.
האם זה קשור לדופק ולהיווצרות השילייה? אשמח לדעת מה גורם לזה. והאם יש אמת שזה מעיד על תקינות השילייה?
שנית היו לי הפרשות חומות וכאבי בטן כמו לפני וסת שנעלמו עם קבלת אנדומטרין כ-4 ימים ואחד גסטון.. הפסקתי את הכל והופיע לי כתם שחור שחור. האם זה דם קרוש ישן או שיש מה לדאוג? ההפרשות חוזרות מעט, זה סימן שצריך לחזור לתמיכה?
אני מבולבלת כי מצד אחד אומרים שכבר לא צריך כי השילייה אחראית על הפרוגסטרון בשלב הזה ומצד שני זה מלחיץ.
תודות לפורום המופלא ולצוות שמנהל אותו,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בחילות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014בגלל רמות הורמונליות גבוהות יותר בהיריון תאומים קיימת שכיחות גבוה יותר של בחילות והקאות בהיריון,בכל מקרה הטיפול התמיכתי לקראת שבוע 7 מסיים את תפקידו,ויש לעקוב אחרי השינויים בהיריון ללא קשר לתמיכה ההורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי השתרשות עובריםשונית10/12/2014
האם זיהומים במעיים , חיידקים קנדידה וכו' יכולים להיות הגורם לאי השתרשות של עוברים מצויינים ללא שברים בטיפולי IVF ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי השתרשות עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014כל גורם זיהומי מקומי או מערכתי עלול להפריע להשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםשרון10/12/2014
היי, ביצעתי צילום רחם אך טרם קיבלתי תשובות. האם על פי התמונה המעברים והמבנה תקין?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014הרחם והמעברים בחצוצרות תקינים לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרדנה10/12/2014
שלום
הבנתי שמבצעים העמסת סוכר בין שבועית 24-28
למתי הכי מומלץ לקבוע??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העמסת סוכר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014שבוע 25
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אכן מדובר בשקי הריון מצ"ב צילוםbaby710/12/2014
18.11 שאיבה
21.11 החזרה (3 עוברים)
2.12 -243
4.12 -644
6.12- לא בדקתי...
8.12 -4280
12.10- אולטראסאונד ראשון במרכז בריאות האשה של מכבי (לא יכלתי להתאפק לתור לרופא...)
ע"פ הסיכום של מבצעת האולטרסאונד:
בחלל הרחם נצפו שני החזרים נוזליים:
9*5, 5*4 וצרפה תמונות של שני עיגולים שחורים ברחם - קטן וגדול.
הטכנאית שבצעה את האולטרסאונד ממש לא נידבה מיידע.. ואמרי כי יתכן ומדובר בשק גדול וקטן אך לא יכולה לדעת כי הם ריקים..
ממש ממש לחוצה!! האם אכן מדובר בשקי הריון?
לפי מיטב הבנתי אני שבוע 5+1, זה מצב תקין?
מצ"ב צילום הרחם שמסומן היתכן שק קטן ולידו יתכן שק גדול.. האם זה נראה תקין לשבוע 5+1???
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם אכן מדובר בשקי הריון מצ"ב צילום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014לטעמי מדובר בשתי שקי היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוךרינת10/12/2014
שלום, פרוטוקול ארוך
כמה ימים לפני הווסת מתחילים פרוטוקול ?
יום 3 לווסת מתחילים גלולות, באיזה יום מפסיקים ?
ביום שמתחילים לוקחים כל יום דקפפטיל ולאחר כמה ימים מתחילים זריקות הורמונים ולכמה זמן?
אודה על סדר בבלאגן והסבר
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוטוקול ארוך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014את הגלולות יש לקחת לפחות 10 ימים ולהתחיל בדקפפטיל מספר ימים לאחר הפסקת הגלולות ולמחרת ההתחלה בדקפפטיל יש להתחיל בתרופות להשריית הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שלי12/12/2014תודה על תשובתך
ואת כל ההליך מתחילים לפני הווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2014אם הפרוטוקול הוא עם הגלולות,הרי שיש להתחילו במחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אכן מדובר בשקי הריון?? לחץ!baby710/12/2014
18.11 שאיבה
21.11 החזרה (3 עוברים)
2.12 -243
4.12 -644
6.12- לא בדקתי...
8.12 -4280
12.10- אולטראסאונד ראשון במרכז בריאות האשה של מכבי (לא יכלתי להתאפק לתור לרופא...)
ע"פ הסיכום של מבצעת האולטרסאונד:
בחלל הרחם נצפו שני החזרים נוזליים:
9*5, 5*4 וצרפה תמונות של שני עיגולים שחורים ברחם - קטן וגדול.
הטכנאית שבצעה את האולטרסאונד ממש לא נידבה מיידע.. ואמרי כי יתכן ומדובר בשק גדול וקטן אך לא יכולה לדעת כי הם ריקים..
ממש ממש לחוצה!! האם אכן מדובר בשקי הריון?
לפי מיטב הבנתי אני שבוע 5+1, זה מצב תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם אכן מדובר בשקי הריון?? לחץ! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014בהחלט סביר שמדובר בשני שקי היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)