מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אי השתרשות עובריםשונית10/12/2014
האם זיהומים במעיים , חיידקים קנדידה וכו' יכולים להיות הגורם לאי השתרשות של עוברים מצויינים ללא שברים בטיפולי IVF ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי השתרשות עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014כל גורם זיהומי מקומי או מערכתי עלול להפריע להשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםשרון10/12/2014
היי, ביצעתי צילום רחם אך טרם קיבלתי תשובות. האם על פי התמונה המעברים והמבנה תקין?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014הרחם והמעברים בחצוצרות תקינים לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרדנה10/12/2014
שלום
הבנתי שמבצעים העמסת סוכר בין שבועית 24-28
למתי הכי מומלץ לקבוע??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העמסת סוכר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014שבוע 25
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אכן מדובר בשקי הריון מצ"ב צילוםbaby710/12/2014
18.11 שאיבה
21.11 החזרה (3 עוברים)
2.12 -243
4.12 -644
6.12- לא בדקתי...
8.12 -4280
12.10- אולטראסאונד ראשון במרכז בריאות האשה של מכבי (לא יכלתי להתאפק לתור לרופא...)
ע"פ הסיכום של מבצעת האולטרסאונד:
בחלל הרחם נצפו שני החזרים נוזליים:
9*5, 5*4 וצרפה תמונות של שני עיגולים שחורים ברחם - קטן וגדול.
הטכנאית שבצעה את האולטרסאונד ממש לא נידבה מיידע.. ואמרי כי יתכן ומדובר בשק גדול וקטן אך לא יכולה לדעת כי הם ריקים..
ממש ממש לחוצה!! האם אכן מדובר בשקי הריון?
לפי מיטב הבנתי אני שבוע 5+1, זה מצב תקין?
מצ"ב צילום הרחם שמסומן היתכן שק קטן ולידו יתכן שק גדול.. האם זה נראה תקין לשבוע 5+1???
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם אכן מדובר בשקי הריון מצ"ב צילום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014לטעמי מדובר בשתי שקי היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוךרינת10/12/2014
שלום, פרוטוקול ארוך
כמה ימים לפני הווסת מתחילים פרוטוקול ?
יום 3 לווסת מתחילים גלולות, באיזה יום מפסיקים ?
ביום שמתחילים לוקחים כל יום דקפפטיל ולאחר כמה ימים מתחילים זריקות הורמונים ולכמה זמן?
אודה על סדר בבלאגן והסבר
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוטוקול ארוך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014את הגלולות יש לקחת לפחות 10 ימים ולהתחיל בדקפפטיל מספר ימים לאחר הפסקת הגלולות ולמחרת ההתחלה בדקפפטיל יש להתחיל בתרופות להשריית הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שלי12/12/2014תודה על תשובתך
ואת כל ההליך מתחילים לפני הווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2014אם הפרוטוקול הוא עם הגלולות,הרי שיש להתחילו במחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אכן מדובר בשקי הריון?? לחץ!baby710/12/2014
18.11 שאיבה
21.11 החזרה (3 עוברים)
2.12 -243
4.12 -644
6.12- לא בדקתי...
8.12 -4280
12.10- אולטראסאונד ראשון במרכז בריאות האשה של מכבי (לא יכלתי להתאפק לתור לרופא...)
ע"פ הסיכום של מבצעת האולטרסאונד:
בחלל הרחם נצפו שני החזרים נוזליים:
9*5, 5*4 וצרפה תמונות של שני עיגולים שחורים ברחם - קטן וגדול.
הטכנאית שבצעה את האולטרסאונד ממש לא נידבה מיידע.. ואמרי כי יתכן ומדובר בשק גדול וקטן אך לא יכולה לדעת כי הם ריקים..
ממש ממש לחוצה!! האם אכן מדובר בשקי הריון?
לפי מיטב הבנתי אני שבוע 5+1, זה מצב תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם אכן מדובר בשקי הריון?? לחץ! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014בהחלט סביר שמדובר בשני שקי היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסטרוסקופיה אבחנתית - האם יש צורך?יעל10/12/2014
שלום,
יש לי 2 ילדים (הקטן בן שנה), ואת שניהם ילדתי בניתוח קיסרי.
אני מעוניינת להתחיל תהליך של החזרת עוברים מוקפאים שיש לי.
האם היית ממליץ לי לבצע הסטרוסקופיה אבחנתית לפני ההחזרה לוודא שאין הדבקויות ברחם?
האם הסיכוי להדבקויות ברחם גבוה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסטרוסקופיה אבחנתית - האם יש צורך? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014הסיכוי להדבקויות ברחם נמוך ,יחד עם זאת הייתי בהחלט ממליץ לבצע היסטרוסקופיה בטרם ההחזרה המיועדת של העוברים המוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים קליםמזל10/12/2014
שלום שמי מזל בת 41 עברתי החזרת עוברים ומאז עברו 10 ימים ויש לי כאבים קלים באיזור הגב והבטן כאבים ממש קלים מה זה הכאבים האילו ממה זה נובע? ומה זה אומר בדיוק? בבקשה זה דחוף לי תודה רבה מרואש
כאבים קלים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014בשלב זה אין לכאבים האלו כל משמעות -אין בהם לנבא שהטיפול הצליח או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאדנה10/12/2014
שלום,
בדיקת בטא 12 יום אחרי החזרת 2 עוברים מופשרים יצאה 28.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014גבולי מאוד,יש לבצע בדיקה בעוד יומים ולראות את מגמת העליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדהעדי10/12/2014
היי,
מעלה שוב את השאלה כיוון שתשובתה של ד"ר מכטינגר הנכבדת לא סיפקה אותי. עיקר השאלה היא האם מותר לא להגיש אותי לאישור ועדה לצורך IVF לאחר כשלון הזרעות ולהלן הפרטים:
בת 38, רזרבה שחלתית ירודה. מטופלת ביחידה של אחד מבתי החולים בארץ. הוצע לי להתחיל עם 2 הזרעות ובמידה ולא ילך לעבור ל IVF. ההזרעות נכשלו וכעת נודע לי שלא רוצים להגיש אותי לאישור ועדה בשל התפתחות של 2-3 זקיקים לאחר טיפול במנופור. האם יש בכך הגיון? כלומר, האם יש ברשות בית החולים לא לאפשר ואף למנוע ממני סיכוי להכנס להריון, בעוד שברור שסיכויי עם הזרעה נוספת אפסיים לגמרי?
האם הועדה יכולה לא לאשר לי טיפולי IVF?
תודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ועדה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014תנאי הסף לאישור טיפול הפריה הינם לפחות שלושה טיפולים להשריית ביוץ עם גונדוטרופינים ,מידע על הפרופיל ההורמונלי,מידע לגבי איכויות הזרע,צילום רחם או היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותעדי10/12/2014
שלום,
אני בטיפולי IVF עקב אנדומטריוזיס. בשנה האחרונה נקלטתי 3 פעמים וזה הסתיים פעמיים בהפלה ופעם אחת בהריון כימי. נשלחתי לבירור להפלות חוזרות יצאה לי התוצאה הבאה בבידוקת:
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Borderline
DNA (ds) Ab Borderline 6.0
הבנתי שזה נחשב בעייתי.
מה מומלץ במצב כזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפלות חוזרות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014יהיה צורך לשקול טיפול בנוגדי קרישה,אספירין או קליקסן או שנהם יחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לשקיפות עורפיתחסוי10/12/2014
מה האחוזים או הסיכויים שחס וחלילה בשקיפות עורפית יראו משו לא בסדר עם העובר? אני מתכוונת לתסמונת דאון וכל זה. האם זה קשור לגיל שלי ושל בעלי? או אם הזרע חלש ועברנו הפריה ונכנסתי להריון? מה האחוזים אם ההורים בני 27 או שיותר מבוגרים? אשמח להכוונה. ואני מציינת באין לא במשפחה שלי ולא של בעלי משהו מסוג כזה ויש לי עוד שבועיים שקיפות ואני מתה מפחד. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למענה תודה
חסוי11/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה בנוגע לשקיפות עורפית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014שקיפות עורפית יחד עם בדיקות הדם המלוות ובהתחש בדודל העובר וגילך יתנו מענה אשר יאתר אם את בקבוצת סיכון לתסמונת-בגילך ההסתברות לכך נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות פרוגסטרון רצויה בתחילת הריוןורד10/12/2014
שלום וברכה,
חיפשתי קצת ברשת ולא מצאתי מידע מדויק- מקווה שהמומחים פה יוכלו לענות.
מהי הכמות הרצויה או הנורמלית של פרוגסטרון בתחילת הריון? יש איזה יחס של כמות פרוגסטקון כתלות בשבוע ההריון?
הבנתי ש-nmo/L 35 אמור להחזיק הריון, אבל על 62 בשבוע 7-8 הרופא שלי נתן לי אנדומטרין (יש לציין שהיה גם קצת דימום)...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמות פרוגסטרון רצויה בתחילת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/12/2014כל רמה שמעל 20 ננומול הינה פיסיולוגית ומספיקה לשבי ההיריון הראשוניים עד לשבוע 7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטארינת10/12/2014
האם לאחר הפרייה, ניתן לבצע בדיקת דם ביום 11 להחזרה? האם התשובה תהיה אמינה? לא יכולה לחכות יותר...
בדיקת בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/12/2014כדי לקבל תשובה אמינה יותר הייתי ממתין ליום ה-12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי החזרת עוברים טריים ביום 16.11שואלת10/12/2014
אני מרגישה פיזית מאד לא טוב ומדי פעם יש לי כמה טיפות של דם על מוליך הקרינון
האם נראה לכם שניתן להקדים את האולטרסאונד מיום ראשון 14/12 למחר 11/12 או שזה יהיה מוקדם מדי לראות דופק?
אני פשוט באמת מרגישה מאד רע והבטא שלי התחילה מאד גבוה וקפצה פי 4 כל פעם.
אשמח לתשובתכם,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עברתי החזרת עוברים טריים ביום 16.11 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/12/2014בעקבות הדמם יתכן שיש נקום לבדוק אותך מוקדם יותר מה-14 לחודש,כדי חראות מה פשר הדמם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)