מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סבב שלישי להזרעהסהר29/06/2023
רציתי לשאול אני מתחילה סבב שלישי להזרעה מה הסיכוי הצלחה בסבב השלישי , ו2 שמתי חב שמאז שהתחלתי את התהליך של ההזרקות יוצא לי בפרשות לבנות דביקות מהשד האם זה תקין או שאני צריכה להיבדק? , כי אני עשיתי בד שד לפני תחילת הטיפולים והכול היה תקין ושיגרתי השאלה האם אני צריכה להילחץ מזה או שזה נובע מההזרקות ההורמונליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבב
פרופ` דוד בידר30/06/2023בכל סבב הסיכויים הם אותו הדבר,ותלויים באבחנת אי הפריון.
הפרדה מהשד יכולה להיות מסיבה הורמונלית ויש לבדוק רמת פרולקטין בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיול נמוך יחסיתמיכל29/06/2023
שלום,
אני בתחילת שבוע 5 והיום בצעתי בדיקת דם לבטא והורמונים.
בבדיקה e2 יצא 761 ( פרוגסטרון 133 - עם תמיכה, ובטא 2853).
האם הe2 תקין? זה מעיד על משו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמוך
פרופ` דוד בידר30/06/2023לא צריך לבדוק אסטרוגן וזה לא אומר הרבה לגבי טיב ההריון אלא עליית הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טכיקרדיה בהריוןיעל29/06/2023
שלום פרופ׳
טרימסטר ראשון, הריון ראשון. מדי פעם יוצא לי להתעורר בלילה מתוך סיוט עם דופק לב מואץ (יכול להגיע ל120 ו140). האם מסכן את ההריון? בנוסף, למי עלי לפנות לאור המצב? אילו בדיקות לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טכיקרדיה
פרופ` דוד בידר30/06/2023דפיקות לב הן חלק מתופעות ההריון ולא צריך לפנות לשום מקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא - וגיל הריוןנועה29/06/2023
שלום,
לפני יומיים, בטא 1123 (12 ימים אחרי החזרת עובר מוקפא יום 6), היום בטא 3347. האם זה נחשב תקין?
ואשמח לדעת איך מחשבים את גיל ההריון? (ההחזרה הייתה ב15.6 לפני שבועיים) - באיזה שבוע אני?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדיקה
פרופ` דוד בידר30/06/2023הבדיקה תקינה .
כשהחזרת את העובר היית 20 יום בהריון
לכן יש ללכת 20 יום אחורה וזה היום הראשון לוסת האחרון
היום את שבוע5-6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתנהל בהריון עם שרירן?לירי29/06/2023
מותר לי להתכופף? לעמוד שעות על הרגליים? אני עובדת בעבודה שדורשת שעות מרובות של עמידה על הרגליים והתכופפות. האם אני יכולה להמשיך להתנהל כרגיל?
אובחן שרירן 5 סמ פונדלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך
פרופ` דוד בידר30/06/2023להתנהג רגיל והתפתחות ההריון לפי ההמלצות שימליץ הרופא שעושה מעקב הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סוגי הורמוניםנ.29/06/2023
צהריים טובים, רציתי לשאול מה ההבדל בין פרוטוקול שמתחיל בגונל ולאחר כ-4 ימים עוברים לפרגובריס לעומת פרוטוקול שבו משתמשים בפרגובריס בלבד. האם יש יתרון לאחד מהם? מה הסיבה בכלל להחליף בין סוגי הזריקות?
תודה רבה על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההנחה שהמשך הטיפול עם פרגובריס מספק את הורמון ה -LHהחיוני להבשלת הזקיקים וובעקיפין לאיכות הביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע בחישוב גיליעל29/06/2023
שלום לפרופ
אשמח לעזרה בחישוב גיל ההריון, ראיתי כמה שיטות\ חישובים שמובילים אותי כל פעם לתשובה שונה
עובר יום 5
תאריך החזרה 25.5.23
לפי מה קובעים וסת אחרונה? איזה שבוע אני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעוד יומיים תשלימי שבוע 8
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר IVF נחשב להריון בסיכון?שיר29/06/2023
שלום,
אני בהריון שבוע 7 לאחר טיפול IVF והחזרת עובר טרי. האם זה נחשב להריון בסיכון ומומלץ לבצע מעקבים אצל רופא להריון בסיכון?
בנוסף, אני במקצועי וטרינרית ומעט חוששת מעבודה עם בעלי חיים בשלב זה, האם כדאי להימנע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר29/06/2023הריון הפריה לא צריך להיחשב הריון בר סיכון גבוה אם את בריאה.
תבדקי את כל הבדיקות הזיהומיות ולדעתי אין בעיה לטפל בבעלי חיים עם הגנה מתאימה לסטריליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן בהריון איך מתנהליםליאת28/06/2023
שלום פרופ׳
לפני מספר שנים אובחנתי עם שרירן בגודל סביר. מאז הספיק לגדול (ממוקם בצד שמאל). כעת הריון ראשון בגיל 40 לאחר טיפולים כושלים. אני בשבוע7, נצפה דופק פלוס שרירן שהספיק לגדול מאז והרופא מיד שלח אותי לרופא הריון בסיכון. אני קצת בלחץ מההשלכות של השרירן ברחם ומה זה אומר הריון בסיכון? מה השלכות השרירן על ההריון ואיך אני צריכה להתנהל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן
פרופ` דוד בידר29/06/2023השרירן מושפע מהורמונים ולכן גדל בהריון, יכול להיות דימום בתוך הרירן וכאבי בטן.
לא בהכרח הוא יפריע להריון ולכן יש לעשות מעקב הריון ולהחליט בכל רגע נתון מה לייעץ לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי 12 יוםאריאל28/06/2023
שלום,
הייתה לי החזרה של עובר מוקפא יום 6 (פרוטוקול הורמונאלי), ולאחר 12 יום יצא הבטא 1123.
האם המספר נחשב לתקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין בהריון לאחר IVFשיר28/06/2023
שלום,
אני בהריון שבוע 7 לאחר טיפול IVF והחזרה של עובר טרי.
אני לוקחת אנדומטרין 3 פעמים ביום. הרופא שלי אמר שאני יכולה להפסיק עם האנדומטרין בשבוע 9 בבת אחת, אך ראיתי שיש גישות שונות בנושא, למשל לקחת עד שבוע 12 ולהפסיק בהדרגה. אשמח לקבל חוות דעת נוספת- האם כדאי לחכות אחרי שבוע 9? האם זה בטוח להפסיק בבת אחת או שכדאי בהדרגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם מדובר בהליך טרי מספיק לקחת עד שבוע 7-8,אם מדובר במוקפאים עד שבוע 12-13
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוחזר עובר טרי. להפסיק בהדרגה או בבת אחת?
שיר28/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוחזר
פרופ` דוד בידר28/06/2023בבת אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הערכים תקינים ליום ה14 מהחזרת עובר בן יומייםאילת28/06/2023
האם הערכים תקינים ליום ה14 מהחזרת עובר בן יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכול בטווח הרצוי והתקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לגבי הערכים
אילת28/06/2023כותבים עובר בן יומיים ביום שני יום ה12 להחזרה בטא 74.4 והיום יום 14 להחזרה 101.5
אלו הערכים שהיום קיבלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
העליה אינה בטווח הציפיות דבר המעורר חשש לתקינות ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר אולטרסאונד שבוע 7לירון28/06/2023
שלום פרופ׳
שבוע 7 נצפה דופק אולם הרופא לחץ על האזור בגלל קיומו של שרירן. לאחר מכן התחילו לי כאבים בבטן תחתונה מה שלא היה לי בבדיקות קודמות. האם זה תקין? האם עלול לסכן הריון תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נראה בעייתי בשלב זה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלישני28/06/2023
אודה לעזרה בפענוח פרופיל שנעשה ביום ה-5
(המחזור התחיל עם טפטופים , וספרתי מהיום של הדימום)
LH 3.8
FSH 4.8
E2 389
PROGESTERONE 1.3
האם תקין? מה אומרת הרמה הגבה של E2 וFSH נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך לדאוג דוקטוראילת28/06/2023
יום ה12 להחזרת עובר טרי בן יומיים
בטא 74.4
יום ה13 בבדיקת הריון ביתית פס שני חזק מאוד
יום ה14 הפס חזק אבל התחלש טיפה
מחכה לבטא היום ה14 היום
האם צריך לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם למה לא חזרת על בדיקת הדם?זה מה שצריך לעשות.
פרופ` דוד בידר28/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה אחרי הבטא
אילת28/06/2023בטא ביום ה14 101
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אתה אומר דוקטור
אילת28/06/2023הבטא עכשיו יצאה 101
יש סיבה לדאגה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר28/06/2023הבטא הייתה צריכה להכפיל את עצמה.
ככה שלא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)