מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תשובה ליסמין לגבי גודל שק ההריון שהוא קטן ביחס לעוברדסי07/07/2023
היי, אני בדיוק במצב שלך אשמח לדעת אם הכל היה תקין בעזרת השם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ללא ביוץ?שני07/07/2023
שלום,
אני בת 34, מנסה להרות ילד שני כ 9 חודשים מחוכם 7 בטיפולים( פוליציסטית). עד עכשיו טופלתי בלטרוזול ולא הייתה עמו הצלחה.
החודש עשיתי הפסקה כדי לראות אם הגוף שלי הצליח להתאזן בעקבות ירידה רבה במשקל.
ראיתי שבסביבות היום ה19-20 ייתכן והיה ביוץ( לפי בדיקות ביוץ, הפרשות ועוד...), אך באולטרסאונד הרופא אמר שאין סימנים לביוץ.
המשכתי לבדוק בבית והבדיקות הפכו שליליות וגם ההפרשות. נעלמו.
אחרי שבועיים חזרתי לרופא והוא עדיין אמר שלא התרחש ביוץ, שהרירית דקה והמחזור רחוק.
אחרי יומיים קיבלתי מחזור( חום השחר ירד וזה מתאים לפי הזמנים של הביוץ המשוער).
איך זה יכול להיות?
יכול להיות שלא בייצתי, אבל קיבלתי מחזור בזמן ששיערתי שהיה אמור להיות הביוץ?
יכול להיות שבאולטרסאונד לא היה אמין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר07/07/2023הביוץ לא נקבע על ידי אולטרה סאונד בלי שיהיו בדיקות דם במקביל.
אפ קיבלת דימום כנראה היה ביוץ.
מציע לך לעבור לטיפולי הפריה ולא טיפולי לטרזול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפת מי שפיר או רטיבות מזיעה והפרשה?קרן07/07/2023
שלום פרופ׳
אני בשבוע 9 והיום הרגשתי רטיבות גדולה בתחתונים. חצי מהתחתונים היו רטובים ועם ריח לא נעים. הרטיבות הייתה מימית ושקופה והיו עיגולים קטנים של הפרשות צהובות באמצע. האם מדובר בדליפת מי שפיר והאם ייתכן דליפה בטרימסטר ראשון? אני קצת חוששת. האם מומלץ להשתמש בפדים מיוחדים לזיהוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפה
פרופ` דוד בידר07/07/2023זה לא דליפת מי שפיר.
יכולה להשתמש במה שאת רוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ביטאלי07/07/2023
שלום,
מה זה ביטא 83? זה הגיוני שזה הריון??
אני אחרי החזרת 2 בלסטוציסטים איכות c
לוקחת 3 אנדומטרין
החזרה היתה לפני 14 יום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה לגבי ההודעה שכתבתי
לי07/07/2023התכוונתי 14 יום מיום השאיבה. לא מיום ההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הערך חיובי,אולם בהינתן שהוחזרו לך בחסטוציסטים,וזו התוצאה כעבור 14 יום,הרי שקיים חשש להיריון לא תקין כי הערך נמוך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת ראשונה לאחר שאיבת ביציות לשימור פריוןל.ג07/07/2023
היי,
אני אחרי סבב שני של שאיבת ביציות, בסיום הסבב לקחתי דקפפטיל ואז 5 ימים לאחר מכן הופיע דימום כפי שאמרו לי….
מה שמוזר לי זה שכבעבור חודש מדימום זה הופיעה הוסת ה״אמיתית״ והיא היתה שונה מאוד מהוסת שיש לי בדרכ בשגרה (הרבה פחות דימום ולמעט ימים)
זה קורה בגלל כל ההליך ההורמונלי?? זה טבעי??
איך אדע שהכל תקין ולא צריכה להבדק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסצ
פרופ` דוד בידר07/07/2023זה טבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומתי
ל.ג09/07/2023ומתי הצפי שהמחזור יחזור לעצמו?
כבר במחזור הבא?
כי השינוי קיצוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות צהובות מה זה אומר?קרן06/07/2023
שבוע 8,
היום לאחר שהתאמצתי בשירותים יצא גוש גדול כמו נזלת בצבע צהוב מהנרתיק. האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
פרופ` דוד בידר07/07/2023לא אומר כלום.
אם ימשיך צריך להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Lh וגודל זקיק לפני שאיבהקרן06/07/2023
שלום
האם בטיפול הורמונלי lh עולה לפני הביוץ כמו בביוץ עצמוני?
איך ולפי מה מזהים מתי לתת אוביטרל לפני השאיבה? האם זה רק לפי גודל הזקיק או עוד פרמטרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל זקיק
פרופ` דוד בידר06/07/2023לפי הזקיקים בשחלה ורמות הורמונים בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל זקיק
קרן06/07/2023האם בזקיקים של 17 אפשר לתת אובטרייל?
מה צריך להיות הערך של LH שנותנים אוביטרייל ושל פרוגסטרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל
פרופ` דוד בידר06/07/2023אפשר אם רמות הדם מתאימות.
ל LH אין שום חשיבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל זקיק
קרן06/07/2023מה צריך להיות אסטרודיול פר זקיק במינימום ווהאם פרוגסטרון 3 זה מספיק טוב?
האם אחרי מתן אוביטרל הזקיקים יגדלו עוד קצת עד השאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק 25 ממ ביום ה 18 למחזור (טבעי ללא טיפול)עדן06/07/2023
שלום,
אני עם שחלות פולצסטיות ומחזור שנע בין 33-35 יום.
ביום ה 18 למחזור עשית אולטרסאונד (לפני התחלת סבב טיפולים) ונצפה זקיק בגודל 25x18 ממ ורירית רחם 10.
באותו רגע לא דאגתי אבל מאז בדקתי ברשת ונראה שזה גודל גדול מדי ויש סיכוי שזה ציסטה. מה הסיברות שבאמת מדובר בציסטה?
והאם לקיחת דופסטן תסדיר את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הממוצע הוא כ-22 מ״מ ובהחלט קיימת אפשרות של זקיק טרום ביוצי בשל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת ימי מחזוראלי06/07/2023
היי אשמח לעזרה
אני צריכה להתחיל להזריק ביום השלישי של המחזור
אם קיבלתי מחזור בלילה של ביום רביעי לחמישי, ממתי אני צריכה להתחיל לספור את הימים והאם משנה השעה של הלילה שהגיע המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירה
פרופ` דוד בידר07/07/2023יום חמישי הוא היום הראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת דופסטון להסדרת מחזוראשמח לתשובה05/07/2023
שלום,
לאחר איחור במחזור ואבחון ציסטה בשחלה הוחלט על מתן דופסטון לקבלת מחזור. עוד לפני שלקחתי דופסטון היו דימומים לא סדירים שאינם מחזור (הרירית הייתה מעובה באולטרסאונד).
בבדיקת דם אחרונה:
אסטרדיול- 435
פרוגסטרון- 1.7
Lh- 3.5
אשמח לדעת-אם לא מדובר במחזור מה יכולה להיות סיבה לדימומים? (היעדר ביוץ ומחסור בפרוגסטרון?)
גם כעת בעת נטילת פרוגסטרון (יום 3) יש קצת כתמים חומים, זה תקין?
כיצד דופסטון יגרום לקבלת מחזור אם הוא להפך מעלה את רמות פרוגסטרון?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר
פרופ` דוד בידר07/07/2023מדובר במחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה ליפן שבוע 10יעל05/07/2023
היי שלום,
בהריון ivf, עובר 1, יש דופק.
יש לי טיסה ליפו מהעבודה (כ 11 שעות טיסה) אני אהיה בשבוע 10+ 5 ביום ההמראה.
האם יש מניעה לטוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
פרופ` דוד בידר07/07/2023יש לעשות תרגילי שרירים ולהסתובב מידי פעם בטיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ותסמיני שפעת בהריוןפז05/07/2023
שלום פרופ׳
מהיום בבוקר חליתי,
חום 39 וכאבים שרירים וצמרמורות. לקחתי אקמול. מה עושים? שבוע 8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
פרופ` דוד בידר07/07/2023לוקחים אקמול, שותים תה חם ומחכים שיעבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדן קור שמצא בגופימלכה זינר05/07/2023
שלןם לפני שבוע בערך תרמתי דם.אני ת 70 ללא מחלות רקע וגם ללא תרופות ובעלות הדם תקינות. תקשרו אליי ממדא שנמצא נוגדן קור.לא קיבלתי הסבר מה זה? אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדן
פרופ` דוד בידר07/07/2023הנוגדן גורם בזמן קור לקרישיות יתר של כדוריות דם.
אין לזה משמעות כאשר הערכים תקינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדן קור
מלכה07/07/2023תודה רבה ..הרגעת אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפת אדי אקונימיקה וסכנותלירון05/07/2023
היי פרופ׳
שבוענ8. היום הלכתי לשירותים בעבודה וניקו עם אקונומיקה והיה ריח חזק מאוד. שמתי מסכה והייתי פחות מדקה ויצאתי
האם חלילה יכול להיגרם מזק לעובר? שאלה נוספת, כשאתה אומר להימנע מאקונומיקה האם כוונתך לשימוש הביתי וחשיפה ממושכת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיפה
פרופ` דוד בידר07/07/2023לא עקרה כלום לעובר.
כמובן ששאיפות רבות לאורך זמן זה לא רצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היה ביוץ? ומתי בערך הוא התרחש?מאי05/07/2023
שלום, לפני יומיים (3.7.23) בבוקר כשהיה זקיק 20 מ״מ הזרקתי אוביטרל.
היום בבוקר (5.7.23) אחרי 48 שעות מהזריקה ביצעתי בדיקות דם כדי לדעת אם היה ביוץ והבדיקות יצאו E-179 p- 4.2 Lh- 22
לפני יומיים במועד לקיחת הזריקה התוצאות היו E-532 p-1.2 Lh-5.8
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שהתגובה ההורמונלית אינה מעידה על ביוץ תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את התשובה
מאי07/07/2023מה זאת אומרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה
פרופ` דוד בידר07/07/2023לא עושים בדיקות אחרי מתן אוביטרל כי תמיד יהיה ביוץ.
היות ואין נתונים על בדיקות הדם המתאימות לתהליכי ביוץ קדה להגיד האם הזרקת על זקיק תקין או לא.
בכל אופן הבדיקה מרחה על עלית פרוגסטרון.
היות ולא כתבת יחידות קשה לדעת מה היה לפני האוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלותייך
מאי08/07/2023ביום 2.7 בבוקר היה זקיק של 18 מ״מ
בדיקות דם e- 527 p-0.9 Lh- 5.7
בבוקר יום 3.7 זקיק מוביל של 20 מ״מ
בדיקות E-532 p-1.2 Lh—5.8
אחרי האולטרסאונד שנמצא שהזקיק הוא 20 מ״מ הונחתי להזריק אוביטרל.
אני ממש אשמח לדעת אם יש עוד תקווה לכל הדבר הזה. כי לפי מה שאני. מבינה המעקב היה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד בידר09/07/2023יש סיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)