מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפריה לאחר בדיקת זרעדניאל20/06/2023
אני בן 35 בריא, הופניתי לבדיקת זרע. האם ביצוע בדיקת זרע יממה וחצי לפני מועד הביוץ המשוער עלולה לפגוע בסיכויי ההפריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה
פרופ` דוד בידר21/06/2023לא יפגע בסיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץ לא חיוביתמיכלי20/06/2023
בדיקת ביוץ במשך שלושה ימים כל הזמן פס חלש
האם זה אומר שאין ביוץ
או הבדיקות האלה לא תמיד מהימנות
הייתי ביום ה12 לביוץ אצל רופא הוא ראה הרבה זקיקים קטנים
ובדקתי מהיום ה14 ומאז רק פס חלש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת
פרופ` דוד בידר20/06/2023בדיקות ביוץ צריכים להיעשות על ידי בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון במקביל לאולטרה סאונד ולא בשיטה שכתבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה ... ?מישהי20/06/2023
שלום לך
דעתך 🙏 כבר שנה וחצי שקבוע לפני מחזור בערך כמה ימים לפני שהחום שלי 37.2 שברגיל הוא 36.7
באופן קבוע כמה ימים לפני מחזור ולפעמים אפילו כמה ימים לפני מועד יום הביוץ שהחום גוף עולה ל 37.2 וכשמגיע המחזור הוא יורד... ככה כבר שנה וחצי.. בדיקות הורמונליות פרופיל הורמונלי תקין, בלוטת התריס 4 ספירת דם מלאה תקינה. זו תופעה מוכרת? למה זה קורה? בת 43 לא מעשנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה
פרופ` דוד בידר20/06/2023הורמון הפרוגסטרון שמופרש אחרי הביוץ עד לוסת הוא שמעלה את החום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה במחזור טבעיאסתר20/06/2023
שלום,
בת 26 מנסים כבר כשנתיים וחצי
חצוצרה אחת חסומה
הומלץ על IVF בוצעה שאיבה ללא החזרה
הוקפאו 9ביציות
כעת לקראת החזרה כבר יום ה-20 למחזור טבעי האם ניתן לבצע החזרה עוד החודש או שזה כבר מאוחר ולחכות לחודש הבא?
מתבצע מעקב זקיקית ועובי הרירית עולה ממש לאט כרגע עובי הרירית 7.9
כמו כן מתי יש להביא את הזרע (מדובר בזרע טרי)כמה ימים לפני החזרה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר20/06/2023את הפשרת הביציות עושים בביוץ, וצריך להביא זרע בזמן הביוץ ולהפשיר ביציות בביוץ. אם התהליך שלך הולך לאט ואולי באופן לא תקין יש לשנות פרוטוקול להחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם האסטרוגן תקין?מור20/06/2023
שלום רב
יום 12 למחזור.
זקיק 20 מ"מ.
האם האסטרוגן תקין?
הפרוגסטרון היה אתמול
0.58
והיום 1.19
האסטרדיול
אתמול 352
היום 143.
אני מבינה שהוא אמור לעלות ולא לרדת?
הרירית 11 מ"מ
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר20/06/2023כאשר האסטרוגן יורד והפרוגסטרון עולה סימן שהיה ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אסטרופם, האם יהיה ביוץלילי20/06/2023
אחרי 25 יום של נטילת 3 אסטרופם ביום, הרירית הייתה דקה מהרגיל וההחזרה בוטלה.
האם אני לקראת ביוץ ואז שבועיים עד המחזור, או שלא יהיה ביוץ, והווסת אמורה להגיע תוך ימים ספורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן להתנבא חאור הנתונים שמסרת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ivf טיפול ראשון נכשל?אור20/06/2023
היי אני עשיתי את כל הבדיקות שצריך לעשות
ואמרו שלא מוצאים איזשהי בעיה
לבעלי הזרע שלו טוב אין בעיה .
אנחנו אחרי 4 הזרעות שלא צלחו
ועכשיו התחלנו Ivf טיפול ראשון עשיתי שאיבה של 7 ביציות כל ה7 הופרו ב9.6
עשיתי החזרה של עובר אחד וב17.6 התחיל דימום של מחזור מאמינה גם שזה מחזור עוד עשיתי בטא מחר יש לי
איך הטיפול נכשל? למה אם אין לנו בעיה? מה הסיבה.
יש לנו 2 בבית ברוך השם
שבאו טבעי כשרצינו נכנסו טבעי
ושתיהם בקיסרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכוי להשתרשות הנו בגבולות כ-30%,כך שאין חריג אם לא הרית בטיפול הראשון,במצבים אלו שאלת הגיל הנה משמעותית ביחס חסיכויי ההצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויים להריון שני IVFמורן19/06/2023
פרופסור שלום
בת 31 כמעט, כעת בהריון שני תקין מivf.. עם ילד בבית גם הוא מivf.
הרזרבה שלי קצת נמוכה (1.65) ורציתי לשאול מה הסיכויים בערך להכנס להריון חדש עוד שנתיים אם שאבו לי בשאיבה האחרונה 16 ביציות ,13 הפריות והתפתחו מהם 3 בלסטוציטים באיכות טובה שאחד מהם הוחזר ו2 הוקפאו.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נאה שסיכוייך בהחלט טובים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US גניקולוגי, אגן קטןשולמית19/06/2023
מה כוונת משפט זה ?
אבחנות פעולה: א.ס אגן קטן גניקולוגיה US.
מופנה לרופא
האם מעיד על בעיה כלשהי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולטרסאונד גניקולוגי שגרתי הסורק את האגן הקטן ואברי הרביה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרה סאונד
פרופ` דוד בידר21/06/2023באולטרה סאונד בודקים רחם וטפילות, לא ידוע לי שמודדים אגן.
לא יודע מה הכוונה צריך היה לשאול את המבצע/ת או לשלוח מה שנכתב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לעשות אולטרסאונד ראשון?הילי19/06/2023
פרופ שלום ותודה על הפורום
לאחר החזרת עובר יום 5 בתאריך 25.5.23
בטא חיובית 4.6
מתי סביר לעשות בדיקה ראשונה? ומה התאריך המשוער שלי לפי הנתנונים הנ"ל?
בהמון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בפועל יכולה חבצע כבר השבוע בדיקת אולטרסאונד לאיתור דופק עוברי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה וירלית אחרי החזרהענת19/06/2023
שלום,
האם מחלה וירלית, הנמשכת כשבועיים כגון ברונכיטיס, עם שיעול כבד אך ללא חום, לאחר תהליך החזרת עוברים
עלולה לסכן את תהליך ההשרשה והתפתחות תקינה של העובר בתחילת ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהעדר חום קיימת סבירות נמוכה ביותר שהדבר ישפיע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 6, 12 ימים אחרי החזרה עובר יום 6רויטל19/06/2023
האם ייתכן כי בטא 6 מצביעה על הריון? פרוגסטרון 6.7.
12 ימים אחרי החזרת עובר יום 6.
אני חוששת להפסיק לקחת את התמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמם חום בשבוע 6דנית19/06/2023
שלום פרופ׳
שבוע 6 פלוס יום. היום התגלה דם חום בניגוב. בבהלה טסתי לרופא מיון שם נצפה עובר קטן ודופק. אני ממש בחרדות מאז המקרה ורציתי לשאול מה מסמל הדימום וממה זה נובע? מה צריך לעשות?? מדובר על הריון טבעי , האם יש צורך לבצע בדיקה לפרוגסטרון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עליך לפנות לרופא יתכן שיורה לך להתחיל בתמיכה הורמונלית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דופסטון/ אנדומטרין גורם לעיכוב במחזור?ליה19/06/2023
שלום,
האם דופסטון גורם לעיכוב במחזור או לא?
אני בת 38.8 סבב שני של ivf, מחזור קבוע 28 ימים
בסבב ראשון יומיים לפני בדיקת בטא ומועד הצפוי של קבלת וסת ( יצא אותו יום) התחילו דימומים קלים ויום לאחר הפסקת התמיכה ( דופסטון ואנדומטרין) קיבלתי וסת
בסבב הנוכחי כבר יומיים של איחור בווסת, מחר בדיקת בטא, אין דימום ואין וסת
יכול להיות שהגוף מגיב שונה מידי חודש לאותן תרופות באותו מינון?
אני יודעת שמחר אהיה יותר חכמה אחרי בדיקת בוא ובכל זאת אשמח להתייחסות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט יתכנו שינויין בהתאם לתגובה השחלתית המצופה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שני אחרי שאיבה ללא החזרהאביב לימור19/06/2023
היי,
אחרי שאיבה ללא החזרה, שבוע אחרי קיבלתי מחזורי.
עכשיו, אחרי 10 ימים בערך יש לי שוב כאבי מחזור חזקים.
יכול להיות שאקבל שוב?
יש דרך לדחות את זה בשבוע?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקומך הייתי ממתין חהליך הצפוי להכתיב את מועד הווסת ולא מתחיל בשלב הזה בכל טיפול בניסיון לשנות זאת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)