מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיום קבלת הווסת ועד השאיבה***06/09/2014
כמה זמן בערך, מהיום הראשון לווסת עד יום השאיבה?
14 יום או 10 ימים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיום קבלת הווסת ועד השאיבה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר06/09/2014בדרך כלל 10 ימים. כמובן תלוי בתגובה שלך להורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית06/09/2014
שלום
שמעתי שיש דבר כזה שהרירית וימי המחזור לא יחד
כאילו הרירית מקדימה את יום המחזור שזה לא מתואם יחד
מקווה שאני מסבירה את עצמי נכון
רציתי לדעת
1.איך יודעים שזה המצב?
2.מה הסימפטומים לכך?
3.איזה דרך טיפול יש לזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014אין דבר כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור של יומייםמעיין06/09/2014
יש חודשים בהם יש לי מחזור שנמשך 4 ימים ןיש שפחות
בעבר הווסת היתה נמשכת 5 ימים אך בשנה האחרונה היא השתנתה
עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית בפברואר וצילום רחם לפני חודש וחצי ועכשיו הכל בסדר ובכל זאת היה לי ווסת של יומיים בקושי החודש היום הראשון היה דימום חזק ביום השני פחות ולקראת ערב ביום השני כבר ממש נחלש לכלום וזהו- נגמר! האם לדאוג?? או שיכול להיות תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור של יומיים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר06/09/2014במידה והבדיקות תקינות נראה שאין ממה לחשוש.
כדאי להשלים גם פרופיל הורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נעים לשאול אבל...נעימה06/09/2014
ביצעתי שאיבה לפני חמישה ימים. מאז יש לי עצירות טוטאלית, לא היתה לי עצירות מעולם כך שמתבקש שנבעה מהשאיבה. מדוע זה קורה? האם יש משהו שמותר לקחת על מנת ״לקדם את הנושא״?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נעים לשאול אבל... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/09/2014בהחלט נראה שהעצירות על רקע הטיפול ,ובעיקר עקב עליית הורמון הפרוגסטרון בעקבות הביוץ המסיבי-ובעקבות נטילת התמיכה גורמים להרפיית שרירי המעי ולעצירות -ניתן לקחת תכשיר בנרות או שתכשיר טבעי על מנת לזרז את פעילות המעיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון שזיפים
רוני08/09/2014מניסיון ממליצה בחום לקחת 3 שזיפים יבשים בכוס עם מים רתחים, לאחר שמררככים לשתות את כל המים ולאכול את השזיפים, מומלץ לפני השינה.. עושה עבודה נפלאה על הבוקר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מניסיון שזיפים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014המלצה מצויינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפלמורי06/09/2014
שלום
1.האם עושים פיפל רק בטיפולי IVF?
2.האם עושים פיפל רק כשהרירית דקה?
3.האם פיפל יכול לעשות נזק לרירית אם היא רירת יפה ותקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014פיפל נעשה לרוב בטיפולי הפריה לאחר מספר כישלונות.
הוא לא נעשה בהכרח לרירית דקה ולא גורם לנזק ברירית טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאלה06/09/2014
אנחנו שוקלים הזרעה/ הפרייה. בת 37,כמה זמן עלינו לנסות לפני שניגש להזרעה או הפרייה. מה זה הזרעה? הבנתי שלפי החוק צריך 3 פעמים הזרעה ורק אחכ אפשר לגשת להפרייה? איזה בדיקות צריך לעשות בכדי לגשת להפרייה? מאיפה מתחילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/09/2014אין פה עניין של חוקים.
צריך להגיע לאבחנה למה את לא מצליחה להרות והטיפול ההזרעה הוא לא אוטומטי.
לפי סוג הבעיה צריך לכוון הטיפול.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןסילבי06/09/2014
אני בשליש הראשון להיריון בגלל פחד מקיום יחסי מין עקב דימום שהיה נענתי לבקשת בעלי וקיימנו יחסי מין אנאליים מאז אני סובלת מכאבי בטן . איזה בדיקה עליי לבקש מהרופא כדי לדעת אולי ש לי דלקת שגורמת לכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014תקשי להיבדק אצל כירורג -פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' אשכנזיעדי06/09/2014
שלשום- יום חמישי ביצעתי הזרעה ראשונה. יש לציין כי יומיים לפני- יום שלישי, ביצעתי US זקיקים והם היו קטנים (פחות מ 10). יומיים לאחר מכן חזרתי שוב לבצע US והפרופ' ראתה זקיק מבייץ והחליטה על הזרעה מייד. האם הגיוני שתוך יומיים זקיק גדל ואני לקראת ביוץ? יש לציין כי אני מוגדרת כבעלת רזרבה שחלתית ירודה. כששאלתי את הפרופ' אמרה שזה שכיח בקרב FSH גבוה . האם זה הגיוני???
כמו כן , האם יש בכלל סיכוי להקלט להריון בהזרעה?
מה לגבי אוביטרל? האם רצוי לקחת? כי הפרופ' טוענת שאין צורך לקחת אם יש ביוץ טבעי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/09/2014אם אכן התבייצת באופן עצמאי לא בהכרח נדרשת זריקת אוביטרל,חזקה על הרופאה שלך שהיא יודעת מה שהיא אומרת לך ויתכן והזקיק המוביל פוספס כאשר ביצעת אולטרסאונד ביו שלישי ולמזלך הרופאה שלך אתרה את הזקיק במועד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה- אודה אם פרופ' אשכנזי יענהעדי05/09/2014
אתמול- יום חמישי ביצעתי הזרעה ראשונה. יש לציין כי יומיים לפני- יום שלישי, ביצעתי US זקיקים והם היו קטנים (פחות מ 10). יומיים לאחר מכן חזרתי שוב לבצע US והפרופ' ראתה זקיק מבייץ והחליטה על הזרעה מייד. האם הגיוני שתוך יומיים זקיק גדל ואני לקראת ביוץ? יש לציין כי אני מוגדרת כבעלת רזרבה שחלתית ירודה. כששאלתי את הפרופ' אמרה שזה שכיח בקרב FSH גבוה . האם זה הגיוני???
כמו כן , האם יש בכלל סיכוי להקלט להריון בהזרעה?
מה לגבי אוביטרל? האם רצוי לקחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה- אודה אם פרופ' אשכנזי יענה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/09/2014אם אכן התבייצת באופן עצמאי לא בהכרח נדרשת זריקת אוביטרל,חזקה על הרופאה שלך שהיא יודעת מה שהיא אומרת לך ויתכן והזקיק המוביל פוספס כאשר ביצעת אולטרסאונד ביו שלישי ולמזלך הרופאה שלך אתרה את הזקיק במועד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטן 200מבולבלת05/09/2014
שלום,
יש רופאים שממליצים על אוטרוגסטן 200 פעמיים ביום כל פעם שני כדורים ויש המליצים 3 פעמים ביום. מה בדיוק ההבדל? מה יעיל יותר?
לפעמים אני מרגישה שהנר יוצא לי ממש מהר מהנרתיק ואני שמה עוד. האם זה בסדר? יש דבר כזה יותר מדי פרוגסטרון? אני אחרי החזרת מוקפאים על בסיס אסטרופם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן 200 - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר05/09/2014אוטרוגסטאן נהוג לשים 3 פעמים ביום. גם אם את מרגישה שחלק אינו נספג, התחושה שכיחה ואין צורך בנר נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה והריוןמעיין05/09/2014
אני בדרך כלל מתחילה הכתמות 8 ימים אחרי הביוץ
הרופא נתן לי החודש נירות אוטרגוסטאן 100 לקחת אחד בבוקר ואחד בלילה
עשיתי בדיקת הריון 11 או 12 יום אחרי הביוץ שיצאה שלילית והפסקתי את התמיכה וביום 13 או 14 לביוץ התחיל מחזור
אני חוששת מה אם התחיל משהו ובגלל שהפסקתי את התמיכה הגיע מחזור בכל זאת? האם עלי לעשות משהו? להמשיך כרגיל לנסות חודש הבא? האם יכול לקרות משהו בעיקבות זאת אם היה משהו ובגלל הפסקת התמיכה לא החזיק שישפיע על הביוץ הקרוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה והריון - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר05/09/2014מעיין, הפסקת התמיכה גרמה לדימום לווסת בשל הירידה ברמות הפרוגסטרון.
היות ובדיקת ההריון הפעם לא היתה חיובית, לא היית צריכה להמשיך את התמיכה ופעלת בדיוק כמתבקש.
בהצלחה לפעם הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחשש שלי שבגלל שעשיתי אותה מוקדם
מעיין05/09/2014מדי 11 יום מהביוץ אולי בגלל זה העא הראתה שלילי ואז כשהפסקתי את התמיכ גם מנעתי הריון וגם עשיתי לי נזק לרירית או למשהו כך שלא אצליח גם חודש הבא....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחשש שלי שבגלל שעשיתי אותה מוקדם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר06/09/2014אל דאגה, לא עשית כל נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטלדנה05/09/2014
שלום
בשבוע 6 לאחר ivf
לוקחת חומצה פולית המוגלובין 11.6
מרגישה עייפות לכל אורך היום.
האם יש צורך בכדור ברזל או שכבר אפשר
במקום החומצה פולית לקחת פרנטל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל - תגובה
פרופ` דוד בידר05/09/2014אפשר פרנקל במקום.
העייפות זה לא בגלל חוסר ברזל או המוגלובין שירד אלא עקב השפעת הורמוני ההריון על כלי הדם במוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרת מוקפאיםעינב05/09/2014
שלום רב,
השאלות שלי טיפה שונות, לא צריכה מידע על התהליך אותו אני עוברת, צריכה תמיכה, אשמח לדעת שיש עוד בנות כמוני...
אני בת 24 ובעלי בן 27, אנו נשואים שנתיים, כחודש לאחר החתונה התחלנו בטיפולי פוריות עצרנו קצת ובשבוע שעבר התחלתי שוב בתהליך טיפולי פוריות לאחר הפסקה של שנה.
בסבבים הראשונים סבלתי נורא, היו לי 4 הפלות אחת אחרי השנייה ופשוט קרסתי נפשית, בעיקר כאב לי שהשמנתי נורא (הגעתי ל96 קילו) לשווא.
במהלך ההפסקה שלי הרזתי 48 קילו, היום אני בעלת bmi תקין.
בעקבות הירידה אורח חיי השתנה וכיום המראה החיצוני שלי חשוב לי ביותר, ויש לי חרדות לחזור להיות כשהייתי בעבר, בשבילי החזרה לטיפולים משמע החזרה להיות שמנה ומוזנחת.
אני יודעת שזה דבילי, כולן כאן משתוקקות להיות אמהות בכל מחיר, אבל איני מצליחה לגבור על המחשבות, בתוכי אני מרגישה רע נורא על כך שאני מעלה את הנושא הזה, אני צעירה אך נשואה שנתיים, אנחנו רוצים ילדים ולכן אני מרגישה שאני משתגעת אף אחד לא מבין אותי ואני לא יודעת מה לעשות... האם במהלך טיפולי הפוריות ובהריון אצטרך להשתנות? כבר הבנתי שלייזר ומיטות שיזוף זה אסור... מוכנה לקבל עצות מכל מי שמוכן לתת, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפני החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2014ביחידות ציבוריות ישנו סיוע של פסיכולוגית לפני ובמהלך טיפול,ניתן בהחלט להסתייע על מנת לקדם את הנושא מבלי שיגרם לך נזק נפשי או שינויים גופניים מהותיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ועצירות אחרי שאיבת ביציותפרופ` דוד בידר05/09/2014
עברתי שאיבת ביציות לפני כיומיים, נשאבה כמות די גדולה של ביציות.
מאז יש לי כאבי בטן, בטח נפוחה מאוד, סוג של עצירות, וכואב לי ״ללחוץ״ במתן שתן (אם כי אני שותה הרבה ויש שתן).
זה ממש מטריד, בייחוד הנפיחות הנוראית בבטן. האם אלה תסמינים סטנדרטיים? יש מה לעשות כדי להקל? ומתי זה אמור לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים אחרי שאיבת ביציות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2014בנסיבות המקרה יש לידע את הרופא כדי לשלול תסמונת גירוי יתר שחלתית בהתהוותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- E2שיר04/09/2014
שלום,
לפני שאיבה.
אתמול היה
E2- 2722
פרוגסטרון- 3.3
היום
E2- 1716
פרוגסטרון - 3.8
שאיבה צריכה להיות יום שישי.
האם הגוני ותקין ש E2 בתוצאה ירד ב 6 ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר E2 - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/09/2014הבדיקה מראה כי הביוץ מתקרב ועל כן טוב שהשאיבה נקבעה ליום שישי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שיר05/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)