מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוטוגסטרון 200דליה09/09/2014
עד איזה שבוע מותר לקחת אוטוגסטרון 200 מ"ג והאם יש פגיעה בעובר ממין נקבה? האם צריך לסיים לפני שקיפות עורפית. הרופא שלי בכלל אומר שזה לא נותן כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוטוגסטרון 200 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014בד"כ נהוג לטפל במקרים של הפריה חוץ גופית בהליך טרי עד לשבוע 8 במחזור מוקפאים או תרומת ביציות עד לשבוע 13 ,לא אמורה להיות לכך כל תופעת לואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוטוגסטרון 200 מ"ג
דליה09/09/2014קיבלתי את הטיפול אחרי הזרעה לא אחרי הפריה האם נוהגים באותו אופן שמים את הנרות עד שבוע 12?
איך הגוף מגן על עצמו ללא תמיכה משבוע 12 ואילך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוטוגסטרון 200 מ"ג - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2014בהליך הזרעה יש לך ביוץ טבעי והיווצרות גופיף צהוב המפריש פרוגסטרון,לכן אין צורך כלל בתוספת הפרוגסטרון,אלא אם כן מדובר בחשד לאי ספיקה של הגופיף הצהוב,בתנאים אלו מספיק לטפל עד לשבוע 6-7,מעבר לכך השילייה מפרישה פרוגסטרון די ויותר לתמוך בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמורי09/09/2014
עשיתי מעקב זקיקים היה זקיק 12.5
ב.דםE2 274
LH4.4
פרוגסטרון 1.43
האם גודל זקיק תואם את E2
לא שאני מבינה גדולה אבל נראה לי שהE2 נמוך בשביל זקיק בגודל כזה
האם אני צודקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014לטעמי בהחלט יכול להיות זקיק בגודל שציינת עם רמת ההורמונים שהתקבלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמרב09/09/2014
שלום
אתמול( שני) עברתי היסטרו ופיפל
יום שישי הייתי אמורה לעשות הזרעה
הרופא פתאום אמר לי שלא כדאי לעשות החודש
טיפול
למה? האם בכל אופן אפשר ? חבל לפספס
אני לא סבלתי מכאב וגם לא מדימום יש לי הפרשות
חומות והיום כמעט ואין אני בטוחה שעד שישי לא יהיו
שום הפרשות
מה דעתכם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה בבקשה תענו לי
מרב09/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014לא הייתי מבצע טיפול בחודש שבו בוצע פיפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד
מרב09/09/2014למה עושים פיפל לפני טיפולים הרי אומרים שזה עוזר
להשתרשות… .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מרב09/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2014ביצוע הפיפל בשבוע לפני קבלת המחזור הטיפולי משחררת מהרחם גורמי גדילה הפועלים בחודש הטיפולי העוקב ומשפרים את ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד החזרת עוברים קפואיםדניאל09/09/2014
אני ביום ה 11 להכנה ההורמונאלית התוצאות רירית 8.9 פרוגסטרון רמה 1.8 ו E2- 306
מתי אני אמורה לעבור החזרה בעקרון אם כמובן הכל יהיה בסדר עם העוברים אחרי שיופשרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד החזרת עוברים קפואים - תגובה
פרופ` דוד בידר09/09/2014כאשר המטפל מחליט להחזיר עוברים הוא מוסיף את הורמון הפרוגסטרון וז אם העוברים בני 3 ימים מחזירים 3 ימים אחרי תחילת ההורמון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם תוצאות כאלה אפשר כבר להתחיל
דניאל10/09/2014לקחת את האסטרוגן 3 ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה פרוגסטרון 3 ימים?
דניאל10/09/2014ההחלטה מתי להתחיל את הפרוגסטרון תלוייה ברופא שלך, לפי התאריך בו את מתוכננת לעבור את ההחזרה. אל תתחילי ללא הוראה ממנו. במחזורים עם תמיכה של אסטרוגן קיימת גמישות והרופא יכול להחליט מתן לבצע את ההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה פרוגסטרון 3 ימים? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר10/09/2014ההחלטה מתי להתחיל את הפרוגסטרון תלוייה ברופא שלך, לפי התאריך בו את מתוכננת לעבור את ההחזרה. אל תתחילי ללא הוראה ממנו. במחזורים עם תמיכה של אסטרוגן קיימת גמישות והרופא יכול להחליט מתן לבצע את ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' אשכנזי היקר***09/09/2014
היי,
אתמול הייתי אצלך. בעקבות צ'יסטה אמרת לי להתחיל גלולות (מקווה שזוכר אותי)
שאלת אותי אם אני בטוחה שקיבלתי וסת.
אז מאוד מאוד מוזר לי ,
אתמול קיבלתי וסת והיה דימום ממש אדום.
אבל מהערב קצת לפני שהגעתי אלייך ועד היום לא היה לי בכלל דימום.
כאילו פסק המחזור לחלוטין. ללא כל סימן אפילו.
(בלילה שחזרתי ממך לקחתי גלולה ראשונה)
האם זה בגלל הצ'יסטה?
אף פעם לא קרה לי שלא היה לי לגמרי מחזור (לא ניראה לי שזה זו השפעה של גלולה אחת, מה גם שהפסיק עוד לפני) ...
ממש ממש חוששת ...
דעתך? מה זה יכול להיות ?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דיאטה במהלך טיפוליםאלה09/09/2014
היי
אני שוקלת 16 קילו מעל המשקל המתאים לגובהי וגילי.
אני מאוד רוצה לרזות גם בשביל לשפר סיכויי היקלטות וגם כדי לשאת בהריון קל יותר.
אני יודעת שדיאטה משחררת רעלים לגוף שעלולים לפגוע בעובר ושאסור לבצע דיאטטה.
גם פעילות גופנית מומלץ - מתונה.
אז האם מותר במהלך הטיפולים עד שברור שיש הריון כן לנסות ומתי להפסיק?
תודה.
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה במהלך טיפולים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר09/09/2014אלה שלום,
משקל עודף אכן קשור באי פריון ובשיעור גבוה יותר של סיבוכי הריון ועל כן ירידה במשקל לפני הנסיון להרות מבורכת.
אפילו ירידה במשקל של 5-10% משפרת באופן משמעותי את הסיכוי להרות ספונטנית.
כמובן שקיימת התייחסות לגיל האשה וחשוב לציין כי השפעת ההשמנה על פוריות משמעותית יותר בנשים מתחת לגיל 35.
ירידה דרסטית במשקל בפרק זמן קצר עלולה לגרום לחסרים תזונתיים (ויטמינים) ועל כן חשוב שתהיה מבוקרת.
ביצוע פעילות גופנית בפיקוח במקביל לדיאטה מומלץ ביותר.
מציעה לשלב דיאטה וספורט במסגרת מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הפלהסיון09/09/2014
בוקר טוב
בת 39,לאחר הפלה עם ציטוטק. כעת קיבלתי מחזור ראשון.
בתאריך הקבוע. שאלותיי הן:
מדוע המחזור היה קצר בן יום אחד? (קדמו לו יומיים עם דימומים חומים וסמיכים) .
האם יש שיבוש באופי המחזור בעת נטילת הורמונים? המחזורים לי תמיד היו 3 ימים מלאים .מאז חודש פברואר שאני מזריקה גונל, ובהתחלה איקקלומין. המחזור מתקצר ליום וחצי מקסימום. אמנם מגיע בתאריך קבוע. אנא הסבר אני מודאגת שמא נגמר לי המחזור. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור לאחר הפלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014אופי המחזור תלוי בתקינות רירית הרחם,ובתקינות ההליך ההורמונלי המקדים את המחזור,בכל מקרה רירית הרחם בטיפולים עם איקכלומין לעיתים דלה יותר ולעיתים גם אופי המחזור משתנה וכמות הדמם פוחתת,יחד עם זאת יש מקום לבדוק את רירית הרחם שלך ,תקינותה עוביה ,וגם את המאפיינים ההורמונלים של הליך בהביוץ שלך,במיוחד עתה לאור ההפלה האחרונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנות זרע ICI לצורך טיפול IVFדליה09/09/2014
רכשתי מנות זרע ICI להפריה חוץ גופית האם המנות צריכות לעבור שטיפה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מנות זרע ICI לצורך טיפול IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014מנות אלו עוברות שטיפה מנוזל ההקפאה לאחר הפשרתם ואז הן מוכנות לשימוש ,במקרה זה לצורך הפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסותא ראשון- ממתי עד מתיאני08/09/2014
הם בפגרה?
יש חופשה אחת או שהיא מחולקת לשתי חופשות באוקטובר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסותא ראשון- ממתי עד מתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014רופאי פורום זה עובדים עם אסותא רמת החייל ,לכן טוב תעשי אם תפני ישירות אליהם לדעת את מועדי החופשה ,אם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הפרייה- בשלב הזריקות, האםדנה08/09/2014
ניתן לצבוע שיער?
לקראת הפרייה- בשלב הזריקות, האם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה חסומהפזית08/09/2014
מה ההבדל בין הידרוסלפינקס וסקטוסלפינקס?
האם חצוצרה עם סקטוסלפיקס יכולה לגרום להפלות בשלבים ראשונים (מטופלת IVF)?
האם ניתן לראות סקטןסלפיקס באולטרסאונד?
תודרה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרה חסומה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/09/2014הידרוסחפינקס וסאקטוסאלפינקס זה אותו הדבר.
אפשר לראות באולטרה סאונד, לא תמיד.
זה לא גורם להפלות אלא לחוסר השרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי החזרים כספיים על הפרייהחנה08/09/2014
ערב טוב,
אשמח לקבל הסבר בדבר החזריים מהביטוח בריאות או מקופ"ח על ההפריה(הורמונים, שאיבה, החזרה) מהפרופ' או מהבנות .
התהליך עצמו יקר מאוד באופן פרטי וכל החזר מהביטוח יוכל לעזור :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי החזרים כספיים על הפרייה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014מאחר ומדובר בהרבה סוגי ביטוח וקופות משלימות ,יש לברר זאת מול חברות הביטוח השונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת פיוריגוןאורחת08/09/2014
התחלתי טיפול ivf אני מזריקה כל יום פיוריגון בשעה 8 וחצי בערב. ומחזירה את העט עם המכנסית למקרר. השבוע יש לי חתונה רציתי את דעתכם המקצועית לגבי מה עדיף?
1. להזריק באותו היום בשעה 19:15 לפני שאני יוצאת לחתונה?
2. לקחת איתי את התרופה בציידנית, להזריק בצד בשעה 8 וחצי אבל אז זה אומר שהתרופה תהיה בציידנית באוטו למשך כ5 שעות?
אני מעדיפה את אפשרות 1 אך לא יודעת כמה היא תפגע בטיפול כי הבנתי ששינוי שעה משמעו כמו שינוי במינונים בגוף.
אני נורא מוטרדת ואשמח מאד אם תעזרו לי בסוגיה הזאת
תודה רבה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרקת פיוריגון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014אין כל בעיה עם אפשרות מספר אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובילנה08/09/2014
שלום רב . בבדיקת אולטרסאונד שביצעה לי רופאת פוריות רשום היה בתוצאות שחלות נצפו AFC- 14 אציין שאני אוטוטו אמורה לקבל במידה ואין הריון אני שבועיים אחרי ביוץ.
חשוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014AFC -מציין את מספר הזקיקים הבסיסי שלך -הנתונים שלך מעידים על רזרבה שחלתית מצויינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לפריון למסירהרוני08/09/2014
יש לי תרופות רבות למסירה, נשמרו היטב בקירור ונקנו לפני כשבועיים.
התרופות הן: דקפפטיל, מנפור 600, גונל 900, אוביטרל, גסטון, דקסמטזון ומיקופירין.
אני מתגוררת באזור המרכז, מי שמעוניינת שתשאיר פרטים (מייל/טלפון) ואחזור אליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת-רלוונטי? יש לי גונאל
..01/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)