מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנדומטריוזיסקרן08/09/2014
בת 37,fsh-4.5. בבדיקת אולטראסאונד לפני הזרעה(תרומה) נאמר לי ע"י הרופא שיש לי אנדומטריוזיס. מברורים שלי על המחלה הבנתי שהיא גורמת לבעיות פוריות.שאלתי,מכיוון שהמנות זרע עולות לי ככ יקר האם לא כדאי לטפל קודם באנדומטריוזיס ואח"כ להתחיל עם ההזרעות? האם זה לא נועד מלכתחילה לכשלון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטריוזיס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014אנדומטריוזיס אינה הוראת נגד לכניסה להריון בראש ובראשונה באופן רגיל,בכל מקרה צרים לזכור שהטיפול הטוב ביותר לאנדומטריוזיס הינו כניסה להריון,בכל מקרה אופן הטיפול צריך להיקבע לפי הממצאים ההורמונלים ,המיכנים והאגנים הפרטניים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון שלי
היי10/09/2014מניסיון שלי, עשיתי שנה הזרעות עם אנדומטריוזיס, רק הפריה ראשונה הביאה הריון תקין וזאת עם טיפול שבועיים גלולות למניעת הריון לפני הזרקות ההורמונים וזאת לדיכוי וכיווץ האנדומטריוזיס ואז הזרקת הורמונים כשבועיים כולל מנופור, צטרוטייד, אוביטרל ולאחר החזרה אנדומטרין שהוא גם מדכא אנדומטריוזיס-פרוגסטרון.. ברוך השם עוד חודש יולדת בע"ה, לא רק זה , עקב דיכוי האנדומטריוזיס מהורמון הפרוגסטרון הטבעי שמופרש בהריון גם סוף סוף לא סבלתי מכאבי הגב התחתון שהיו לי בעבר.. פשוט הריון זה בריאות לאנדומטריוזיס. ממליצה בחום לא להתעקב על הזרעות עם אנדומטריוזיס וללכת על הפריה שבה גם מקבלים טיפול מונע, תמיכה של אנדומטרין שמרגיעה את האנדו'.. בהזרעות נקלטתי פעם אחת אבל אז זה החזיק בדיוק שבועיים בטוחה כי זה מהאנדו' והכתמות שהיוט בעקבותיה.. בהצלחה במה שתחרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה המלצה דחופהרום08/09/2014
שלום ,
אני צריכה בדחיפות המלצה לרופא לטיפולי הפריה באזור חיפה/קריות באופן פרטי.
אשמח להמלצות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה.תודה
רום09/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיראני08/09/2014
שלום.
שתי שאלות בבקשה:
הראשונה. האם מותר לעשות את בדיקת מי השפיר בתחילת שבוע 20?
שאלה שנייה, האם בדיקת הדם ניפטי, המחליפה את מי שפיר זהה באמינותה לבדיקת מי השפיר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר08/09/2014מקובל לעשות דיקור מי שפיר בשבועות 16-20.
בדיקת ניפטי מאתרת ליקויים בחמישה כרומוזומים: X,Y, 13,18,21. מדובר ב-85% מהבעיות הכרומוזומליות השכיחות.
כיום ניתן בעת דיקור מי שפיר לשלוח גם דגימת נוזל לצ'יפ גנטי שנותן מישע נרחב יותר לגבי ליקויים כרומוזומליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשרמןאחת08/09/2014
שלום.
בעברי הריון לא תקין ואחכ גרידה. מאז הגרידה רירית הרחם דקה כבר כמה שנים. לאחר כן הריון אחד מהפריה ועוד הריון ספונטני. שתי הלידות היו בניתוח קיסרי. כבר קרוב לשנתיים מנסה להרות ללא הצלחה. צילום רחם תקין. בדיקות דם תקינות. זרע מעט חלש אבל סביר. ניסינו גם הפריה והחזרת מוקפאים ללא הצלחה. במרבית המעקבים נצפה מעט נוזל ברחם עד יום הביוץ. לפעמים נספג פעם אחת נשאב. חודש אחר חזר.
אציין שמאז הגרידה לפני כשש שנים יש לי מחזור קצר. דליל. ודימומים נקודתיים עד כמצע המחזור. האם זה מה שנקרא תסמונת אשרמן?
שני רופאים טענו שייתכן שיש לי ברחם מין כיס שנוצר בעקבות הניתוחים הקיסריים וגורם להצטברות הנוזל. אם זה המצב, למרות שהיסטרוסקופיה וצילום רחם יצאו תקינים, מה הטיפול?
היום ביום 13 למחזור עם זקיק 17 נצפה מעט נוזל. נשאב והוא נראה כמו מין ריר. לא דם. לפני חודשיים כשנשאה הנוזל במעמד שאיבת הביציות הוא היה דמי.
לא יודעת כבר מה לעשות...
אשמח לחוות דעתכם
האם כדי לעשות החזרת עוברים מספיק לשאוב את הנוזל כמה ימים לפני ההחזרה. יש לציין שעשה נוזל נשאב הוא לא חזר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשרמן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014במקרה הנדון לא מדובר בתסמונת אשרמן היות ואין לך הידבקויות תוך רחמיות,יחד עם זאת בהחלט תיתכן הצטברות נוזל בגלל היווצרות כיס בעקבות הניתוחים הקיסריים הצובר נוזל הזולג לרחם.
בנתונים הקיימים כל מה שניתן לעשות הינו או צריבה מקומית של הרירית באזור הכיס שנוצר(תחת הסתכלות בהיסטרוסקופיה)או שאיבת הנוזל ביום מתן האוביטרל ,מספר ימים לפני ההחזרה,את ההחזרה יש לבצע במידה וניתן בשלב הבלסטוציסט -החשיפה הממושכת יותר לפרוגסטרון עשויה ליבש את מאגר הנוזל הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לפרופסורים הנכבדים-אני08/09/2014
נכתב אצלי כמה וכמה פעמים בתוצאות בדיקת א"ס-
שחלות במראה פולציסטי.
ז"א שהשחלות הם פלוציסטיות?
או שזה דבר אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה למענה
אני08/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום לפרופסורים הנכבדים- - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014לצורך הגדרת תסמונת השחלות הפוליציסטיות נדרשת הופעת 2 מתוך 3 התסמינים הבאים :
1.חוסר ביוץ כרוני
2.סימנים קליניים או ביוכימיים של היפר-אנדרוגניזם (למשל שיעור יתר, אקנה, שומן) כאשר מבחינה מעבדתית בודקים רמות טסטוסטרון ודהידרוטסטוסטרון.
3.תמונה באולטראסאונד של שחלות פוליציסטיות, שחלה פוליציסטית לצורך הגדרה זו הינה שחלה הכוללת מעל 12 זקיקים קטנים בקוטר של 2-9 מ"מ, או עליה בנפח השחלתי מעל 10 מ"ל (מספיק בשחלה אחת לצורך ההגדרה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתחסוי08/09/2014
1. לקחתי חומצה פולית 5 מ"ג כל יום כבר 3 חודשים. יש לי עוברים מוקפאים שההחזרה תהיה אולי בעוד חודש חודשיים (בגלל המתנה לבדיקות גנטיות).
השאלה שלי האם להמשיך בחומצה פולית 5 מ"ג או שאפשר לרדת ל - 400 מק"ג?
2. האם ניתן לבצע בדיקת PGD לעוברים מוקפאים והאם יש סיכון כלשהו לעובר בבדיקה זו? כמו כן האם היא יכולה לגלות טלסמיה?
3. מה עדיף לבדיקת טלסמיה- אלקטרופורוזה של המוגלובין של התורמת או שניתן במקום בדיקה מולקולרית - גנטית של ה DNA של התורמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
חסוי09/09/2014מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חומצה פולית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/20141.ניתן לעבור למינון נמוך יולתר של חומצה פולית(400 מג)
2.ניתן לבצע PGD לעוברים מוקפאים
3.בדיקת רצף הגן תמיד עדיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם - האם חצוצרות פתוחות?פרופ` דוד בידר08/09/2014
היי,
היום עשיתי צילום רחם, קיבלתי את הדיסק בינתיים בלי תשובה.
האם החצוצרות פתוחות? האם הצילום תקין?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014ממה שנראה בצילום בודד זה מתקבל הרושם שהרחם במבנה תקין וקיים מעבר לאגן בשתי החצוצרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואיאני08/09/2014
אני לפני ivf ראשון, אתמול נצפו 9 זקיקים בגדלים 11-16 ורמת ה e2 בסביבות 2500. מזריקה 175 פיוריגון כעשרה ימים וביומיים האחרונים גם צטרוטייד. האם תופעות של כאבי בטן, בחילות ובעיות בקיבה (שילשולים) קשורות לתרופות ולתהליך? מרגישה שהבטן נפוחה ושורפת מבפנים וזה בא והולך בגלים.
האם יש לתת תשומת לב מיוחדת לתופעות אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גם
אני08/09/2014כאבים בגב תחתון, כמו כאבי מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני09/09/2014היום נצפו כבר 19 זקיקים, רובם בגודל 14-18
הכאבים מתחזקים בינתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תופעות לוואי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014בהחלט יתכן שהתופעות שאת מתארת קשורות בטיפול,עלייך לפנות לרופא המטפל ולהעלות את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהמודאגת08/09/2014
היי,
אני מנסה להרות כבר שנה ללא הצלחה מה הכניס אותי ללופ של חרדות
כל הבדיקותת תקינות - צילום רחם פרופיל הורמונלי הכל תקין
יש לי שאלה - היום עמדתי בכניסה לחדרו של הבוס שלי כאשר יש לו דלת זכוכית גדולה וכבדה, עמדתי בכניסה לחדר כאשר פתחתי ממש מעט את הדלת וצד אחד נשענתי על המשקוף אך הדלת הכבדה די נשענה לי על הבטן , אני אחרי מחזור (יום 5 או 6 למחזור ) האם זה שהדלת המאוד כבדה נשענה לי על הבטן תפגע לי בשחלות/חצוצרות/רחם/רירית
האם יפגע בביוץ או במשהו? אני ממש דואגת ....כאילו לא חשבתי לרגע ונתתי לכל הכובד הזה להישען לי על הבטן ורק שלא ייפגע במשהו במערכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/09/2014לא יפגע בכלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/09/2014לא יפגע כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם.חסוי08/09/2014
שלום,
באיזה יום של המחזור מומלץ לעשות צילום רחם. ?
המחזור שלי נמשך 3/4 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/09/2014יש לבצע את צילום הרחם לפני הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-האם ביה"ח אסותא***08/09/2014
האם בית חולים אסותא יוצא
לחופשה החודש?
צריכה להתחיל טיפול . חוששת "שיפול" לקראת ראש השנה,
ושמעתי שכנראה יוצאים לחופשה.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה-האם ביה"ח אסותא - תגובה
פרופ` דוד בידר08/09/2014כן
באוקטובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אומר שבספטמבר ...?
***08/09/2014אז זה אומר שבספטמבר עוד ניתן לעשות טיפול?
האם בראש השנה ניתן לעשות ? (זה כמו חג או שהמקום לא יעבוד ?)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה אומר שבספטמבר ...? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/09/2014בהחלט ניתן לבצע טיפול באסותא עד ל18/10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע, ממתי עד מתי אסותא ראשון
אני08/09/2014יוצאים לחופשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רגע, ממתי עד מתי אסותא ראשון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2014רופאי פורום זה עובדים באסותא רמת החייל ,לפיכך טוב תעשי אם תפני לאסותא ראשון בשאלה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומיטריןדנה07/09/2014
שלום
רציתי לדעת עד איזה שבוע
משתמשים באנדומטרין לאחר ivf?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומיטרין - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014יש שמשתמשים עד שבוע 9 ויש עד שרואים דופק בשבוע 7.
יש רופאים שממליצים יותר...
לדעתי אם רואים דופק זה מספיק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמרב07/09/2014
שלום
האם אחרי פיפל הרירית שהוצאה נשלחת לבדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2014לא נשלחת לבדיקה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר מכטינגראחת07/09/2014
היי
אני בנסיונותה זרעה לפני קבלת אישור להפריה.
בת 38 עם רזרבה שחלתית נמוכה.
אני רוצה לעשות הפסקה חודש חודשיים בטיפולים אבל חוששת מאיבוד של הזמן - כלומר איבוד הביוצים בזמן הזה.
הרזרבה שלי נמוכה ומס' הביציות לא גדול במעקבי זקיקים.
הבנתי שניתן לקחת גלולות לפרק זמן כזה ולעכב את הביוצים.
האם זה נכון?
האם זה אכן לא גורם לביוץ ולכן מונע איבוד של הביציות בחודשייםה אלה?
האם טיפול פוריות שנעשה לאחר מכן עלול להיפגע?
אני יודעת שבהריון למרות שלא מקבלים וסת עדיין מתרחש איבוד של ביציות ולא נשמרת הרזרבה. האם זה לא אותו הדבר?
אשמח להסבר כי זה יעזור לי מאוד.
אחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר מכטינגר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר07/09/2014המתנה של חודש חודשיים לא תגרום לאיבוד זמן יקר.
בדרך כלל אנחנו משלבים גלולות במקרה של רזרבה שחלתית ירודה על מנת לעזור ולגייס אחר כך מספר רב יותר של זקיקים בשלב התפתחותי/גודל דומה.
הפרוטוקולים הכוללים מתן גלולות ממליצים על טיפול של שבועיים שלושה על פי רוב ולא של חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
אחת08/09/2014ד"ר שלום
תודה על המענה.
ומתי אמורים להתחיל לקחת גלולות?
כרגע אני עוד לפני בדיקת הבטא שצריכה להתקיים בעוד שבוע בדיוק. אני רוצה להבין אם להקדים את התור לרופא כדי להספיק.
אם הבנתי נכון אמורים לקחת גלולות שבועיים שלושה ואז להפסיק ומיד אח"כ מתרחש הביוץ או מקבלים וסת ואז מחכים 14 ימים (אצלי לפחות) ואז מתרחש הביוץ שאמור להניב יותר ביציות (כי למעשה דילגנו על חודש)?
בנוסף, אם משתמשים בזה למעשה דוחים ביוץ ולא מבזבזים את הביוץ שאמור היה להתרחש באותו זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר
אחת08/09/2014יש לי מיומה גדולה סב סרוטית דופן אחורי שמאלית תחתון, 6.5 סמ.
ייתכן שעובר שמנסה להשתרש או זרע שמנסה לעשות דרכו לביצית - לא מצליחים לבצע זאת כראוי בגלל מיומה שחוסמת את הגישה לרירית הרחם?
האם בהפרייה כדאי למקם את העוברים בצד ימים של הרחם ולשכב קצת... ? :* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר08/09/2014שרירן (מיומה) סב סרוזלית אינו גורם לבעייה בהשרשה היות והמיומה חיצונית לרחם.
המיומה במיקום זה אינה חוסמת את הגישה לרירית הרחם.
לגבי גלולות - חשוב לוודא שאינך מעשנת, אינך סובלת מקרישיות יתר או שאין לך סיפור של קרישיות יתר במשפחה. מתן גלולות לחודש אחד אינו "חוסך" מספר רב של ביציות היות ורק ביצית אחת מבייצת כל חודש באופן טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר מכטינגר
אחת08/09/2014היי
תודה רבה על תשובתך.
י לי את כל הבדיקות שציינת ואני יכולה להתחיל בגלולות.
לגבי הביציות, רציתי להבין - נכון שנגרעת רק ביצית אחת שמבייצת אבל מהרזרבה נגרעים איקס זקיקים (אצלי 8 סך הכל!). והשאלה שלי היא האם כשלוקחים גלולות - אותה מנה חודשית נדחית ליום שאפסיק את הגלולות או שהביציות, כמו בהריון רק מתנוונות ולא נשמרות?
אני מרגישה שאני על הקצה של הקצה מבחינת הרזרבה ולכן כל חודש נחשב.
אני אסביר את השאלה המוזרה. אני רוצה לדחות לחודשיים את כל העיסוק בטיפולים בגלל עניינים אישיים כבדי משקל.
בגלל רזרבה שחלתית בריצפה וכבר כתבתי כאן בעבר, אני חושבת שהחודשיים האלה יקרים. לא רק ברמת האיבוד של הביציות אלא שהבנתי שככל שהמאגר מידלדל כך מה שנשאר פגום או פחות טוב.
אני בחרדה גדולה מזה. י שלי FSH שנע בין 10- 14-20 AMH 0.40
ואלו בדיקות מלפני כמה חודשים. אולי המצב גרוע יותר.
1. מה דעתך, כדאי לקחת חופשה בחודשיים האלה תחת גלולות או שזה לא ישרת את המטרה שלי: שמירה על הרזרבה כמו שהיא - ושבמצבי אני צריכה להמשיך כל חודש ולא להפסיק?
2. לגבי המיומה היא סב סרוטית אבל בולטת לחלל הרחם. לכן שאלתי אם מפריעה להשרשה ואם כדאי בהפריה להחזיר את העוברים לצד ימים של הרחם. היא נמצאת בדופן אחורי תחתון (לתוך החלל) מצד שמאל.
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר מכטינגר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר09/09/2014בכל חודש, באופן טבעי, מספר ביציות מתחילות את תהליך ההבשלה אך רק ביצית אחת תיבחר להשלים את התהליך ולבייץ. מספר הזקיקים שנספרים באולטראסאונד אינו המספר האמיתי של הזקיקים הקיימים בשחלה. חלק מהזקיקים הקיימים קטנים מאוד ואינם נצפים. עם זאת, מיעוט של זקיקים באולטראסאונד הוא אחד הפרמטרים של רזרבה שחלתית ירודה.
לקיחת גלולות לא תשפר/תשמר את הרזרבה לאורך זמן.
הפסקת טיפול לחודש חודשיים בדרך כלל אינה משמעותית מבחינת סיכויי ההצלחה.
כדאי שתקבלי את ההחלטה להמתין עם הרופא המטפל שלך שיש לו את התמונה השלמה לגבייך.
הרבה הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שואלת זאת כיוון
אחת09/09/2014שחברה יקרה שלי בת 43 והיו לה 7 זקיקים בכל מחזור כשארבעה מתוכם בוייצו בכל חודש לצורך הפריה.
בהפריה האחרונה אחרי הרבה טיפולים טיפולים נאמר לה שהביציות לא תקינות כרומוזמלית.
אני בת 38 אמנם ,אבל הרזרבה רשומה כידועה. אם לי יש 8 זקיקים יש סיכוי סביר שאני במצב שלה? כלומר שאני בסוף ולכן גם הם לא תקינים?
בנוף, כתבת שלחכות חודש חודשיים זה לא נורא. הבעיה שאני כבר חצי שנה מסתובבת סביב העוד חודש פחות חודש לא נורא וזה כבר כן נהיה נורא.
לכן שאלתי האם לקיחת גלולות תקפיא בעצם את הרזרבה כמו שהיא עד להפסקת הגלולות או שבכל זאת מתבזבזת הרזרבה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון על צלקתמיטל07/09/2014
הי,
לפני שבוע וחצי עברתי שאיבה של שק הריון שהשתרש בתוך צלקת קיסרי
הריון לאחר טיפולי ivf, הייתי בשבוע 5 פלוס 5. והבטא הייתה יום לפני בסביבות 5000
עכשיו שבוע וחצי אחרי הבטא נותרה אותו הדבר, הדימום פסק. אין כאבים.
מה עושים עם הבטא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון על צלקת - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר07/09/2014שבוע לאחר השאיבה יש לצפות שערכי הבטא ירדו. היות ולא כך לפי דברייך, יש לפנות להבדק. חשוב לשלול הריון מחוץ לרחם במקרה זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)