מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהאני04/09/2014
היי
האם טיפול פוריות נחשב לטיפול רפואי?
שואלת לשם הצהרת בריאות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/09/2014טיפולי פוריות כגון זריקות או הפריות נחשבים לטיפולים רפואיים. עם זאת, רצוי לברר כל מקרה לגופו - הכי מומלץ לברר עם מי שביקש ממך למלא את ההצהרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןקרן04/09/2014
אני בשבוע 9 אחרי הליכה היו לי כאבי תופת בבטן יש לציין שאני גם סובלת מגזים תופעה שלא היתה מה לעשות? ממה זה יכול להגרם? עיסויים בבאן מותרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/09/2014חשוב מאוד שתפני להבדק אם מדובר בכאבים חזקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן
קרן05/09/2014איך אפשר להבחין בין כאבים ממערכת העיכול לכאבים מהרחם הנובעים מההיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבי בטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2014בהעדר ממצא הריוני חריג ,הכאבים יוחסו להפרעות במערכת העיכול על כל המשתמע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן
קרן05/09/2014המטומה יכולה לגרום לכאבי בטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר05/09/2014בדרך כלל לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתממי04/09/2014
הרמה בדם של חומצה פולית שלי היא: 24< אני בטיפולי הפריה.נראה לי שיש עודף להמשיך לקחת או להפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה שאני יודעת
me04/09/2014כל ההריון 400 mcg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/09/2014אנו ממליצים ליטול חומצה פולית לכל אשה עד שבוע 12 להריון. לאחרונה התרבו עדויות כי ככל שאצל שים עם רמה גבוהה יותר של חומצה פולית בדם, שיעור ההפלות נמוך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור פרולולממי04/09/2014
שלום אני בטיפולי הפריה מטופלת נפשית בזיפרקסה וליתיום .בגלל בעיית אי שקט ברגליים הרופאה הפסיכיאטרית נתנה לי כדור בשם פרולול 10 מ"ג פעם עד פעמיים ביום.רציתי לשאול אם מותר לקחת אותו אחרי החזרת עוברים ואם מותר בהריון? (זה תחליף של כדור דרלין).תודה.אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור פרולול - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/09/2014פרולול ודרלין זו אותה תרופה, המיוצרת על ידי שתי חברות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף..אני04/09/2014
שלום
בשל חיידק בדרכי השתן הרופא נתן לי אנטיביוטיקה 4פעמים ביום למשך עשרה ימים.
האנטיביוטיקה היא furolin nitrofuranroin100mg
1. אנטיביוטיקה זו גישהה לחיידק שיש לי. השאלה היא אם היא בטוחה לשימוש בהריון (שבוע 17).
2. דבר נוסף, הרןפא אמר להתחיל היום וולערוך תרבית שתן ביום ראשון. אם עדיין החיידק קיים המליץ לי לדחות את בדיקת מי השפיר שמתוכננת ליום רביעי הקרוב. האם אכן החיידק עלול לעבור בדם ולפגוע בעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה
אני05/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה פעם נוספת... אנא ענו לי
אני05/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דחוף.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2014
מותר להשתמש בניטרופורנטואין ההריון ובשבוע שבו את מצויה. יש להימנע מנטילת התרופה החל משבוע 38 להריון ועד הלידה,ובמצבים של חסרי באנזים G6PD.
בהחלט יש להימנע מביצוע דיקור מי שפיר במצב דלקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אני05/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ בידרמרב04/09/2014
שלום
האם בזמן לפרו+ביופסיה של הרירית הרופא יגרד את רירית הרחם
זה לא יהרוס לי אותה? יש לציין שיש לי רירית מאוד יפה כל טיפול
אך הוא טוען שאם יגרד אותה זה ישפר סיכוי השתרשות.?האם להסכים לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד דבר
מרב05/09/2014למה הרופא מתעקש על הרדמה כללית קצרה?
שמעתי שאפשר לוותר על הרדמה בבדיקה הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר05/09/2014לא מסכים לזה.
יכול להגרם נזק לרירית.
אם רירית יפה למה להרוס.
מדוע את צריכה לפרוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עונה פרופ בידר
מרב05/09/2014אני צריכה היסטרו כי יש דימום/הפרשות חומות כ5-7
ימים אחרי הביוץ לא מובן למה עשיתי בדיקת פרוגסטרון
9ימים אחרי הביוץ והוא היה 42.
כך, שזה כנראה לא קשור לזה .
עשיתי פאפ היה תקין.
באולטרסאונד רואים שהכל תקין הרחם הרירית מאוד יפה תמיד 8.5
בזמן ההזרעות.
עשיתי לא מזמן לפרוסקופיה להסרת ציסטה חיצונית לחצוצרה שמאל
ונאמר לי שהכל עבר בהצלחה .
מה דעתך האם לנסות עוד פעם החודש או לעשות
לפרו+ביופסיה לרירית הרחם?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עונה פרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר06/09/2014למה עוד פעם לפרוסקופיה?
אפשר היסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מרב06/09/2014אוף טעיתי ורשמתי לפרו במקום היסטרו
התכוונתי היסטרו +ביופסיה +גירוד הרירית
האם זה בסדר? או כדאי לחכות עוד חודש?
האם יחד עם ההיסטרו כדאי לגרד רירית שהיא
ממש טובה ? אני ממש חוששת ולא יודעת
האם להסכים לזה או לחכות מה אתה אומר.
תודה וסליחה על הבילבול שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר06/09/2014כל הפעולות שאת מתארת יכולות גם לפגוע ברירית.
אפשר לעשות היסטרוסקופיה פשוטה עם היסטרוסקופ קטן.
לא הייתי ממליץ מה שהרופא שלך רוצה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עליי להגיד לו?
מרב06/09/2014שאני רוצה היסטרו פשוטה?
בלי ביופסיה ובלי גירוד הרירית?
האם זה חשוב באיזה יום של המחזור לעשות זאת?
אני כרגע ביום 12 למחזור הביוץ שלי מאוחר בסביבות היום
ה18 רוצה לעשות לי את הפעולה בשלישי הבא האם זה בסדר?
מליון פעם תודה לך…* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עליי להגיד לו? - תגובה
פרופ` דוד בידר06/09/2014באופן עקרוני את צריכה לטפל אצל רופא שאת מקבלת את דעתו והטיפול שהוא נותן לך.
דעתי שונה ממנו ואיני יכול לגמרי להבין למה הוא מציע מה שמציע....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא אמר לי
מרב06/09/2014שבגלל בדימום הלא ברור שיש לי כדאי לקחת ביופסיה מהרירית
האם אפשר ליצור איתך קשר במייל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עתודה שחלתיתליאל04/09/2014
בת 41. בצעתי 2 בדיקות דם במחזורי וסת שונים-
1. בדיקת FSH ביום השלישי לחזור עם תוצאה של 5.2.
2. בדיקת Estradiol (E2) ביום השישי של המחזור עם תוצאה של 531 pmol/l.
מה המשמעות לגבי עתודות שחלתיות?
האם התוצאה בעייתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עתודה שחלתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2014רמת ה-FSH שלך תקינה ומעידה על רזרבה שחלתית בגבות התקין יחד עם רמת ה-E2 ליום 5 של המחזור מעט גבוה מצב המעיד על נטיה לירידה ברזרבה השחלתית,בכל מקרה היותך בת 41 הינו פקטור בעל חשיבות הרבה ביותר בנסיבות הנתונים שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעתודה שחלתית - המשך שאלה
ליאל05/09/2014תודה על התשובה.
מבינה שאני נמצאת במדרון לאי פוריות.
לחדד את השאלה- האם נכון להיום (על בסיס הנתונים שמסרתי) אני יכולה להיות מועמדת ל-IVF אם הסתברות סבירה להרות.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עתודה שחלתית - המשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2014בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלות לאחר החזרה 2 עובריםמלי04/09/2014
שלום,
בתאריך 1.8.14 הוחזרו 2 עוברים ואשמח לדעת כיצד מס' שבועות ההריון מחושבים.
לפני כיומיים ב 2.9.14 הייתי בבדיקה והרופא אמר כי יש שק הריון קטן מאוד והוא לא אורה עובר וסיכם את הסיכויים כ 50/50 וכי יש לבצע אולטרסאונד חוזר בעוד כ 10 ימים.
אתמול החלו דימומים קלים לאחר מתן השתן (לאחר מכן שמתי לב כי הדימום מופיע כשעה לאחר שהחדרתי את הנר לתמיכה הורמונלית - אנדומטרין) ניגשתי למוקד נשים שם עשו לי אולטרסאונד, הרופאה אמרה לי כי שק ההריון קטן מאוד ואינו מתאים לשבוע 7!!?? היא לא רואה עובר ושיש לבצע אולדרסאונד חוזר בעוד כ 10 ימים ובמידה ובאמת לא ייתפתח אצטרך לבצע גרידה.
אשמח לדעת את דעתכם בנושא, אני מאוד מוטרדת ולא יודעת האם יש עדיין סיכוי? האם אני זקוקה למנוחה?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מס' שאלות לאחר החזרה 2 עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2014מתקבל הרושם שההריון אינו תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה ניתוחיתאני04/09/2014
שלום
ביצעתי היסטרוסקופיה ניתוחית, ביום החמישי למחזור.
מדוע לא ניתן לנסות להיכנס להריון באותו חודש שבה נעשה ההליך?
לאחר 3 הפלות, הוסרה מחיצה של שליש מהרחם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה ניתוחית - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/09/2014רצוי לתת לרירית הרחם להתחדש ועל כן נהוג להמתין וסת אחת או שתיים, לפי הנחיית רופא שביצע את ההסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןאחת04/09/2014
שלום
אני ביום החמישי מההזרעה - ביצעתי פרוגסטרון ויצא 34, ביצעתי גם LH ויצא 10.20
האם במדד כזה צריך תמיכה של אנדומטרין או פרוגינורה (י שלי את זה במרשם ליתר בטחון מהפעם הקודמת)?
אם כן כמה צריך בדר"כ?
והאם יש לזה תופעת לוואי של בחילות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/09/2014במקרים של הזרעה אין צורך לתת תמיכה של פרוגסטרון באופן רוטיני. יש צורך בתמיכה אם יש לך הסטוריה של שלב לוטאלי קצר. מצב זה בד"כ בא לידי ביטוי בדימומים לפני הוסת.
רמת הפרוגסטרון שאת מציינת מעידה על כך שהיה ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהדנה04/09/2014
שלום
עשיתי הזרעה ב18/8 אתמול בדיקת
הריון ביתית תקינה
כמה אמורה להיות היום הרמה של הבטא בדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דנה05/09/2014תשובה מאתמול 79 האם תקין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2014גבולי נמוך ,יש לעקוב אחרי מגמת העלייה של הביטה בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני IVF ראשוןאני04/09/2014
בוקר טוב, אני לפני IVF ראשון ויש לי מספר שאלות:
אחרי 4 ימים של 75 פיוריגון ועוד יומיים של 125 יש רק שלושה זקיקים בגודל 12,10,10
האם התגובה תקינה או איטית ובילתי מספקת?
שאלה טכנית לגבי השאיבה שתבוצע באסותא ראשל"צ:
האם במהלך השאיבה מחוברים למד דופק ולחץ דם? האם אחרי השאיבה, לפני ההתעוררות מההרדמה עדיין מחוברים למכשירי הניתור?
מה מרגישים לפני ההרדמה? להתכונן להרגשה לא טובה או שלא אמורים להרגיש טוב?
אני קצת לחוצה לפני הפעם הראשונה :-)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
מיכל04/09/2014קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם.
פרוגרסטרון 2, אסטרוגן 575
האם הערך לא גבוה מדי יחסית לכמות וגודל הזקיקים? (12,10,10)
האם זה מעיד שיש עוד זקיקים שלא נספרו או שפשוט קטנים מעשר ולכן לא נכתבו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפני IVF ראשון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2014התגובה עדיין ראשוניתועשויה להשתפר,במהלך ההרדמה ואחריה הדופק ולחץ הדם מנוטרים,ההרגשה לפני ההרדמה רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא קשורה לפורום אבל בכל זאת..עמית04/09/2014
בוקר טוב לכם,
מצטערת אם השאלה באמת לא קשורה אבל הפורום הזה היה בשבילי הכל בזמן הטיפולים ככה שאני הכי סומכת על מה שיש לכם לומר (במיוחד פרופסור אשכנזי).
אני נמצאת בחודש התשיעי שבוע 36+3 הריון ראשון לאחר המון טיפולים, לצערי העוברית שלי נמצאת במצב עכוז והמליצו לי לעשות היפוך ואם לא יעזור לפנות לניתוח קיסרי.
הבנתישגם בהיפוך יש סיכונים והייתי מעדיפה שלא לנסות אך רציתי לשאול האם זה נכון שלאישה בטיפולים עדיף לא לגשת לניתוח קיסרי? שמעתי שיכולים להיות סיבוכים שיקשו עוד יותר על כניסה להריון בעתיד (כמו הדבקויות ברחם למשל)?
אשמח לתגובה
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה שלא קשורה לפורום אבל בכל זאת.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2014ביצוע היפוך הינו הליך שאמור לקחת בחשבון אל גודל העובר ,שבוע ההריון ,כמות מי השפיר ,מספר הלידה,והרקע הרפואי של האישה-הפרוצדורה נעשית בחדר ניתוח עם מוכנות לניתוח מיידית ובד"כ היא די פשוטה וסיכוייה להצלחה גבוהים.יחד עם זאת הרופא חייב לקחת בחשבון גם את נסיבות המקרה הפספיציפי ולשקול את מכלול הסיכונים לעומת ביצוע ניתוח קיסרי שכרוך בסיכון נמוך לעובר ליולדת ולעתיד הפריוני שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר לנקות את הגוף מהורמוניםשרון03/09/2014
עשיתי כבר כמה מחזורי טיפולי של IVF ללא הצלחה בינתיים.
איך אפשר לנקות את הגוף מההורמונים? מרגישה נפיחות בכל הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אפשר לנקות את הגוף מהורמונים - תגובה
פרופ` דוד בידר04/09/2014ההורמונים ״מתנקים מעצמם״.
כדי לקבל הרגשה טובה יש להתחיל בפעילות גופנית ולאכול נכון.
אפשר להתייעץ עם דיאטיקנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפלהשרון03/09/2014
שלום לכם, אנא תשובה לכל השאלות.
היתה לי הפלה נדחית בשבוע 9. נתנו לי ציטוטק לפני חודש אך עדיין לא הופיע המחזור.
1. מתי אני אמורה לקבל מחזור.
2. יש לי ציסטה עכורה בשחלה שמאלית מזה הרבה שנים בגודל 4 ס"מ. כל השנים היה באותו גודל, אך עקב טיפולי IVF גדלה ל- 6 ס"מ.בנוסף יש לי שרירנים בחלל. האם בהסטרוסקופיה אחרי קבלת המחזור אפשר לאבחן את מיקום השרירנים? מה לגבי הציסטה אפשר בהסטרוסקופיה לראות או שצריך US דופלר?
3. מה אפשר לעשות עם הציטסה? לכרות אותה או להשאיר? האם אחרי המחזור יש סיכוי שיחזור לגודלו הרגיל - 4 ס"מ? אני לא צעירה בת 41.5 וחייבת כמה שיותר מהר לחזור לטיפולים.אודה מאוד על המלצתך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי הפלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/20141.קבלת מחזור אמורה להתרחש כ-4-5 שבועות לאחר ההפלה
2.היסטרוסקופיה מאבחנת אם השרירנים חודרים לחלל הרחם ומעוותים את החלל-השילוב של אולטרסאונד +היסטרוסקופיה יספק מידע לגבי מצב השרירנים שלך.
3.באשר לממצא הציסטי -אם הוא אינו כרוך בממצאים קליניים וכל הסמנים שלו האולטרסונים ובדיקות הדם הינם תקינים ,לא הייתי פונה בשלב זה לאופציה הניתוחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)